Bu memleket bizimmm

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Bunlar zaten sorun, güvenlik ciddi sorun olacak ama bizim ülkemiz de hiç bir şey doğru düzgün yapılmıyor. Türkiye bilerek açık sınır politikası izledi, detaylara girmek istemiyorum. O yüzden bır kısmı savaştan kaçtı bir kısmı ise " ekonomik göçmen" yani. Okula gitmeyen, çalışamayan, dışlanan insan suç işler zamanla, bunu görmemek olmaz ama çözüm ne! Herkes umuyor ki işe gırmesınler, errr ülke harabe hala , savaş varken altına imza attığın uluslararası yasalar gereği, bu insanları geri göndermezsin , er çözum ne. İşsiz aç susuz mu kalsınlar, nasıl engelleyeceksin suçu! Mecburen entegresyon politikaları geliştırecek Turkıye, geç kaldı ama yapacak sonunda eli mahkum

Bence de ırkçılık ile alakası yok, aşırı derecede rahat insanlar; acaba bizim ülkede aynı durum olsa biz evimizden çıkamayız korkumuzdan....

Irkçılık mı dersiniz ne derseniz deyin adamlara savaş yaradı resmen gelip gül gibi ülkeye yerleştiler.
Bende nereye gitsem suriyeli savaştan kaçmışlar ama lüx semtlere yerleşenlerde çok. Etrafımızda her yerde onları görmek zorunda değiliz.
Bizim ülkemizde savaş çıksa hiç kimse bize evini yurdunu açmazdı.
Biz ömür boyu bunlarla yaşamak zorunda mıyız?
Ülkenin tümkaynaklarını sömürdüler bizim insanımız onlardan kıymetsiz mi?
Vergi yok, hizmet sınırsız bu ayrımcılık neden?
Valla benim elimde olsa ne kadar hırsız uğursuz dilenci var hepsini yollardım geri ülkesine.

bizden biri olmadılar bizden üstün oldular
sıkıntı bu
bak arkadaşın biri tüp bebek örneği vermiş

Turkler yarim asirdir Almanya'dalar. Bir zahmet o butunlesmeyi gostersinler artik. Ayrica, oradaki siyasi yasamda etkili olan milletvekilleri ya gun gelir de Almanya'nin varligina kastederse? Mazallah...

Oyle bir yer olmadigi icin olabilir mi
Adresmi vereyim size sacmaliyosunuz gayet ve hala suriyelilerin olmadigi nadirnsemtlerden birinde oturuyorum ve 10 gun balkon anahtari kapinin ustunde kalmis donup bakan yok ama bahsettigim semtte iki gun aleni sekilde kalsin bakalim o anahtar neler oluyo uzayda yasamiyorum merak etmeyin

Almanlar icin Turklerin bir cogunun torbaci oldugu,bilmem kac yilinda Alman gazete mansetlerinde Dunyanin en kucuk torbacisinin bir Turk cocugu oldugu,bizlerde iyi ornek teskil etmedik Avrupada....Simdilerde az da olsa gelismis bir toplum olma yolunda umudumuz vardi,O ya da bu ulke ne derece fark eder bilmem ama bu konuda gelişmeyi durdurmamak ve gerilemeye sebep olmamak adina acil bir egitim,bilincli bir yol ve çozum getirilmeli...Ben bu isin vicdani boyutunda tamam diyebilenlerdenim her ne kadar sorulma hakki verilmemis olsa da ama endise verici olan ulkemize gelen insanlarin bilincli egitimli olmamasi ve bunun icin devletin kılıni kipirdatmamasi...

Bunun ırkla milliyetle ülkeyle alakası ne ?
Daha geçen 3 yaşındaki bebeğe tecavüz eden de senin insanın değil miydi ?

Almanya en az A1 sınavını geçme şartıyla vize verir. Gittikten sonra da B1 kursuna yazılır,gidenler. Öyle bayramdan bayrama ziyaret edip,geri dönmüyor hiçbir Türk. Eskiden iş gücüne ihtiyaç duyuluyordu. Şu an öyle bir durum yok. Ya eş üzerinden ya da master,dil okulu vs. amacıyla gidilebilir ve bir sürü prosedürle vize verilir.(hesapta para , masrafları karşılacayak kefil, dil okulu kaydı...)Oraya eğitim amacıyla gitmek için de en az B1 sertifika şartı koydular. Verdiğiniz örneğin bu durumla alakası yok.

Birşey duydum suriyelilerle 5 sene evli kalana 50 bin TL kredi veriliyormuş diye duydum dogrumu acaba bilmiyorum

Bunun ırkla milliyetle ülkeyle alakası ne ?
Daha geçen 3 yaşındaki bebeğe tecavüz eden de senin insanın değil miydi ?
Daha gelir gelmez ona ekmek veren patronunu öldürüp parasını çalan kimdi adanada küçücük çocuğu öldüren kimdi

doğrudur. ama bu bi olay. emin ol bu dediklerim gerçek. okullara bak bi neler oluyor. sınıfında suriyeli çocuk olan anneler anlar beni. ha her çocuk da aynı değil. ama geneli böyle. siz de başa gelince beni anlayacaksınız. hatırlarsınız o zaman. evet onlar daha çocuk. ama ailelerini örnek alan eğitim almayan sokakta kalan çocuklar

Hadi diyelim Suriye'den gelenler suçlu da ,durumu fırsata çevirip yaşlı haliyle genç Suriye'li ile evlenen ,daha düşük maaşa çalıştıran ,evini daha fazla ücrete kiraya veren ,çevrede markette ,pazarda ,parkta gözleriyle yiyen ,sinirli bakan bizler çok mu masumuz?Bu mu Türk'ün misafirperverliği.Onlar da haliyle bakışlardan bile istenilip istenmediklerini anlamışlardır.Biz bile böyle yaparsak ,dış ülkelerde kalan Türk vatandaşların dışlanmasına,istenmemesine şaşırmamak gerek...

Daha gelir gelmez ona ekmek veren patronunu öldürüp parasını çalan kimdi adanada küçücük çocuğu öldüren kimdi
Hanımefendi oydu buydu şuyduyla olmaz diyorum bu iş .
Bir insanda ar , namus , şeref , vicdab ve merhamet yoksa isterse peygamber soyundan gelsin .
Burada ırk tartışınca
Onları ülkeden atınca mı durulacak bu ortam ?
Dışarı çıkın bir havayı soluyun , etrafa göz atın
Bunun soyu sopu yok , her yer pislik dolu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…