bu meslek bu meslekle evlenir diye birşey var mı sizce?

Takılmasın hiç boşver öyle şeymi olur doktorla doktor,avukatla avukat vs vs saçmalık bunlar tamamen insanlara tepeden bakan insanların düşünceleri...

böyle ayrıntılara takılmasın.

bence sorunları kuuzeninle yada mesleğiyle değil.

ailesi zamanında büyük konuştuysa millete bu konu hakkında şimdi kimse yüzüne vuramasın diyedir.
evlenirken diplomalar değil kültürler çakışıyor her zaman..

üzerinde durup evliliğine yansıtmasın. başkaları için yaşamış ve reklam için yaşamaya devam eden insanların kaygıları bunlar.

atanamadıysa bölümü ile ilgili özel bi şirkette çalışsın, şart mı kamu kurumunda çalışması, ayrıca bu karı-koca arasındaki bi mevzu kime ne?

böyle bi kural yok hatta saçma, gönül istediğini sever ama özel sektör çalışanları ve kamu çalışanları için sıkıntı olabilir yani hatun kişi özel sektörde çalışır eşi memurdur o gelir eve 6'da, kadın gelir 8-9 gibi, adam atanır bi yere kadın ya işini bırakıcak gidecek ya da bi süre ayrı kalıcaklar, ben nişanlım polis diye kpss'ye çalıştım ki memur olayım rahatça atanabileyim peşinden gideyim diye, halbuki özel sektör benim alanım için daha tatmin edici, aslolan sevmek..

Mesela hosteslerle stewartlar veya pilotlar evlenmemeli, onu biliyorum =) yürümüyor çünkü. Her iki taraf da ayın 20 günü farklı farklı günlerde evde yoksa, orada evlilik olmaz.. Çok fena.

aynı sorun bende de varama tam tersi bi durum,ben seneye doktor olucam erkek arkadaşım işletme okuyor..aynı meslekte değiliiz ve büyük ihtimalle benim gelirim de daha yüksek olucak,bunu çevredeki insanlar çok problem yapıyor nedense ama benim için hiç sorun yok seviyorum ve çok da iyi anlaşabiliyoruz..ama çevre baskısı gerçekten çok canımı sıkıyor

Ben arkeologum sevgilim mühendis O şekilde sınıflandıracak olan insan karşıma çıkarsa çok fena bozarım. "Biz mutluyuz seni geren ne bu durumda, adayın falan mı var? kendine alıver bize ve mesleklerimize bulaşma bence" derim. Kuzenin de aynısını yapsın. İki kişiyi terslediğinde üçüncüsü zaten susmayı öğrenir. Kendine hiç dert etmesin bence, milleti azarlasın

oda azarlıycam diyor.senin yazdığında çok güzel cvp ama ancak kendi yaş grubuna verilebilir.kocaman yaşlı adamlara ya da kayın babasına diyemezki bunları

oda azarlıycam diyor.senin yazdığında çok güzel cvp ama ancak kendi yaş grubuna verilebilir.kocaman yaşlı adamlara ya da kayın babasına diyemezki bunları

O zaman tatlı dille laf sokmalı. "e bulsaydınız zamanında onunla evlenseydi artık olan oldu kısmet işte eee çay koyayım mı?" diyebilir

Yaşayacakları yerde özel sektörde çalışsın. İlla herkes kamuda çalışacak diye birşey yok. Ben asla "eşim çalıştırmıyor" demeyi kendime yediremezdim. Atanamadım işsizim demekten daha gurur kırıcı bence.

aynı meslek şu durumlarda iyidir
bende eşimde kendi şirketimizde çalışıyoruz turizm şirketi
ee az çok bilirsiniz.bizim şirketlerde otel rezervasyonları,yurtiçi yurtdışı turlar bunlar yapılır
bu durumda çok fazla sayıda kişilerle kültürlerle biraradasınızdır telefonunuz sürekli çalar
bazı durumlarda sizde acenta sorumlusu olarak bu kültür turlarına katılırsınız gidersiniz
bazıları 2 gün bazıları 10 gün sürer
turda yoğun olursunuz eşinizi sürekli arayamayabilirsiniz.
turdan gece yarısı gelirsiniz.. cebiniz çalar bir müşteri bişeyini unutmuştur otobüste
yada birisi yurtdışı turuna gidecektir gidene kadar hergün sizi arar bir soru sorar
geçen yıl bir bayan bir tura gidecekti günde 100 kere eşimi arar soru sorardı
vs vs bu gibi durumlarla çok karşılaşırız
eşim gece turdan geldi cebi çaldı bir bayan gözlüğünü unutmuş onu haber veriyor gece saat 2de
hmm dedim uyumaya devam ettim
eşimde bende deriz belkide ben başka meslekten olsam eşime bu kadar anlayış gösteremem
tura gitti 10 gün sonra geldi işin içnde olmasam bilmesem
belki aklıma gelmedik şey kalmaz yada sürekli eşimi kontrol edecem diye canım çıkar
bende eşimde ve bu sektördeki çoğu arkadaşımız biz derizki hep bizi bizim sektörden birisi anlar ancak diye

bunun dışındaki konular için bence bir şart olmamalı
ne demek yani doktor doktorla avukat avukatla diye birşey olamaz çok saçma geldi bana
iki kişinin anlaşması mutlu olması önemlidir bence meslek neki

Son düzenleme:

canım yaşadıkları yerde iş yok ki.olsa olsa sekreter olur azıcık paraya.onu da eşi istemiyor gerçekten

İşletme mezunu niçin illa ki kamuda çalışsın ki.Atanamadı diyince ben de öğretmen sandım.İşletme özel sektörde çalışır genelde.Fakat kamu olmazsa çalışmam diyorsa o başka.Ama bence doktor doktorla evlenir diye bişey olmasa da ev hanımıyla evlenmeyi ben olsam tercih etmezdim.Bu konuda da tam tersi olsaydı.Bayan daha tahsilli geliri daha yüksek olsaydı evleneceği kişiyle ilgili konu açar bana yakışıyor mu diye sorardı emin olun.Davul bile dengi dengine demişler.

maalesef öyle düşünenler var
mesela benim kuzenim doktor ama liseyi terketmiş bi kızla evlendi, bütün aile karşı çıktı, dayım onu evlatlıktan reddetti
oda ayrıldı evden karısını okuttu şimdi karısı bankacı ama hala dayım onu kabul etmiyor, ben ta başından beri görüştüm onlarla dayım köpürse bile çünkü dayımınoğluyla beraber büyüdük ve öz abimden ayırmıyorum onu

bir yandan ben biraz hak veriyorum, aralarında çok fark olanlar evlenmemeli
mesela yüksek lisans mezunuyla ilkokul mezunu veya ortaokul mezunu, davul bile dengi dengine, aralarında çok sorun çıkar.
ha evlendikten sonra okumaya çalışanlar, yükselenler, kendilerini geliştirenler için saygım sonsuz ama bunlar istisna

ciftlerin ayni meslekten olmasi tabiki gerekmez ama ayni meslekten olurlarsa sanki birbirlerini daha mi iyi anlarlar? yaniliyor muyum?

aynı meslekten değilde, seviyeleri birbirlerine yakın olsa birbirlerini daha iyi anlarlar diye düşünüyorum ben

ciftlerin ayni meslekten olmasi tabiki gerekmez ama ayni meslekten olurlarsa sanki birbirlerini daha mi iyi anlarlar? yaniliyor muyum?

ben buna katılıyorum
ben doktorum erkek arkadaşım da doktor
aynı meslekte olmasaydık kesinlikle birbirimizin sıkıntılarını çektiklerimizi anlayamazdık
konuşma tarzı, espriler bile meslek sebebiyle ister istemez yönleniyo..
kısacası birbirimizi daha iyi anlayabiliyoruz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…