• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bu ne şimdi bakıcı

Izinsiz alma olmasin diye sormuş , alırsa hırsızlığa girer ,hırsızlık uygun değildir , yeni Türkiye'de eli kesilir maazallah :KK17: Buraya kadar tamam da sonrasi karmaşa ; 35 yasindaki oğluna mi alıyor .pesss :KK14:

Sizin bakıcı da, yüz bulmuş. Astarını istiyor.. Deseydin keşke, ' kardeş dükkanı iyi yere açtın da, bu kadarı fazla olmuyor mu? diye' .. Ne yüzsüz, ne arsız insanlar var..
Bir an önce, yollarınızı ayırın.. Başka birilerini bulmaya çalış. Rabbım karşınıza gözü gönlü tok, merhametli insanlar çıkarsın..
Bu arada da ekmek alsam, haram olur mu?ne demek ya... Nasıl bir zihniyet bu? Bu kadından uzak tutun evladınızı..

Takildiginiz yer Bu haram mı? Demesi mi oldu yani ?
Evet ileride çocuk bu kadın yapısında dilenci gibi davranıp bu haram mı diye dolanırsa hoş olmaz.. Çocuklar gördüklerini öğrenir ve tekrarlar.

Benim kızım da 2 yaşında. Yakında ben işe başlayacağım. Aklımdan bir an bile bakıcı geçmedi. Kreşte katı gıdaya da alışıyorlar. Arkadaşları ile oynayıp eğleniyorlar. Tuvalet eğitimi bile daha profesyonel olduğu için sıkıntı yaşama ihtimali azalıyor. Evde 50 yaşında bir kadınla oturmasından daha mantıklı değil mi kreş?

Bukadar buyutmeyin. O utanmadan tenezzul etmisse yarim ekmege, sizde 'al abla afiyet olsun' diyin gecin, alti ustu yarim ekmek bi parca peynir. Eviniz mutfaginiz bereketlenir, bukadar kismayin.

kızlar merhaba , 1,5 aydır bakıcımız var 1600tl para veriyorum . 1500 anlaşmıştık ama yol parası isteyince 1600 oldu .
dün akşam iş ten çıktım evde elimi yüzümü yıkarken . daha yüzüm köpüklüyken bana bir şeyler söyledi . ...sunu bu alsam haram olur mu ?gibi. yüzümü yıkadım anlamadım dedim . akşam giderken oğlum Nusret e ekmek arası bir şeyler alsam haram olur mu dedi .bende şaşırdım oğlu 35 yaşında 1 ay sonra düğünü var koca adam yani . bende o anın şaşkınlığıyla al dedim bi durum mu var bu akşam gibi konuştum . bu akşam için demediğini bundan sonra akşamları eve giderken ekmek arası bir şeyler alacağını haram olmaz demi diye açıkladı . bende şaşkın bir şekilde al dedim .
ama şaşkınım buna niye tenezzül ediyor ki . neyin yolunu yapıyor. oğlu gümrükte çalışıyor. kızı öğretmen , gelinine Trabzon set aldım diye hava atıyor. ama evdeki yarım ekmeğe ve içine koyacağı şeylere tenezzül ediyor.
bu sebepten soğudum kadın dan . haksız mıyım . sen zaten gün içinde istediğini ye kullan demişim .bize yemek yapmıyor zaten .evimde sadece kahvaltılıklar ve meyve var .
haksız mıyım kızlar . hani ihtiyacı olsa . sadaka diye ben veririm amam istemesi beni çok iğreti etti
Bana çocuk yetiştirecek yetkinlikte değilmiş gibi geldi
1600 tl ye daha bilinçli yetiştirecek kişisel gelişim anlamında etkisi olacak daha profosyonel birini bulabilirsiniz bence
Teyzesensin di sanırım bir site var
Ablam oradan bulmuştu çok memnunlar
Kreşe gidiyor gibi eğitim alıyor evde
Bi bak istersen

Bukadar buyutmeyin. O utanmadan tenezzul etmisse yarim ekmege, sizde 'al abla afiyet olsun' diyin gecin, alti ustu yarim ekmek bi parca peynir. Eviniz mutfaginiz bereketlenir, bukadar kismayin.
ben alacağının o kadar olduğunu düşünmüyorum . nedense hep iyi düşünürüm amam bu sefer iyi düşünemiyorum. aslında başka şeyler var . mesala meyveyi eline alıp bu nimet beni çarpsın . hiç bir şeyi fazladan israf etmiyorum demişti. durup dururken

ben alacağının o kadar olduğunu düşünmüyorum . nedense hep iyi düşünürüm amam bu sefer iyi düşünemiyorum. aslında başka şeyler var . mesala meyveyi eline alıp bu nimet beni çarpsın . hiç bir şeyi fazladan israf etmiyorum demişti. durup dururken
guvensizligin varsa bu hanimefendiye, yedigi elmayi armudu veya peyniri sucugu degil, bence evladini koru.
evladini emanet ettigin kadina daha genis gonullu olmani tavsiye ederim. ayrica madem o bi ekstra istiyo ekmek goturuyo, sizde ondan bir ekstra isteyin 'ablacim zahmet olmazsa aksama bir corba hazirlarmisin' de ara sira.

Herkes sormuş bende merak ettim çocuğunuz kaç Yaşında ? Kayınvalide bakmak istemedi mi?
çocuk 2 yaşında kayınvalidem pek beceremiyor. kızı ve başka torunuda var . bakıcı bul alışsın ben arada kızımada giderim . gibi oldu . aslında olaylar çok uzun . bakıcı şarttı yani

Konu sahibi cimri olsa kısan biri olsa 100lira yol parasini vermez.burada hadise yarim ekmegi esirgemek degil aç gözlülük iyi niyeti suistimal etmek... sizin gibi düşüne düşüne bazı insanları hazıra alıştırdık.

1600 tl bakıcı için çok değil mi? Piyasayı yükseltmeyin lütfen :))) şaka bir yana 1600 tl çok fazla. Ben Türkiye nin hemen hemen en pahalı piyasası olan yerde yaşıyordum ve bakıcı en fazla 1100 tl alıyordu, o da çamaşırı serme toplama, bulaşık makinesini yerleştirme ve müsait oldukça yemek yapma gibi şeyleri de yapardı. Ben de sizin yerinizde olsam evet al derdim fakat bu durum beni rahatsız ederdi. Bir sonraki yıl için yeni bakıcı arardım. Aslında daha güzel bir seçenek var, seneye 3 yaşında olacak çocuğunuz, kreşe verin sosyalleşsin.

İhtiyac sahibi olsa böyle düşünmezdim ama bu kadın reamen cin aç göz. Vallah yazık be bukadar para veriyorsun üstelik kesinlikle bu konuda eğitim almamış birine 1600 tl çok fazla okadar para neyine yetmiyor birde yarım ekmek götürcek vay kadına bak. Bence başka birini bulun bu kadın çocuğunuza nasıl bakar felan ben şüpheleniridm açıkcası. Çocuğunuz kaç yaşında kreşe gitme ihtimali yokmu

Suistimal ediliyorsanız yollarınızı ayırın. İzin alması bir derece iyi aslında burada yine bir hanım izin almadan köpeğinin oyuncaklarını bile çocuğuna götüren, açılmamış hediye çikolataları bile yiyen bir bakıcıdan bahsetmişti. İzin alıyorsa haram-helal karıştırmadan bu durumlardan hoşlanmadığınızı belirtebilirsiniz. Bana kalırsa izin de değil aldığı aslında haram mı helal mi diye soruyor ben bunu götürebilir miyim diye. Biraz dindarsanız bunu kullanıyor bamtelinize dokunuyor gibi geldi. Ben böyle bakıcılarla çalışma taraftarı değilim pek, profesyonel gelmiyor bana. Pek tabii size kalmış.
dindar olduğum düşünecek bir cümlem bir ibadetim yok . ama o hep Allah hak hukuk çarpsın marpsın diye konuşur. öyle deme derim . en basiti çocuk tok mu dedim . vallahi tok yedi niye yalan konuşayım diye susmadan açıklama yapar kendi kendine .
nedense yazarken daha iyi anlıyorum hımmmmmmmmm:kahve:

Eklentiler

• upload_2017-1-20_13-16-6.webp
    upload_2017-1-20_13-16-6.webp
    32,3 KB · Görüntüleme: 186
öncelikle:oha: diyorum ve ekliyorum yakında haram mı olur diye diye evi de taşır

affedersiniz haram mı olur televizyonu götürebilir miyim haram mı olur oğlan evde izlesin dedim di de:işsiz:

Sizin bakıcı da, yüz bulmuş. Astarını istiyor.. Deseydin keşke, ' kardeş dükkanı iyi yere açtın da, bu kadarı fazla olmuyor mu? diye' .. Ne yüzsüz, ne arsız insanlar var..
Bir an önce, yollarınızı ayırın.. Başka birilerini bulmaya çalış. Rabbım karşınıza gözü gönlü tok, merhametli insanlar çıkarsın..
Bu arada da ekmek alsam, haram olur mu?ne demek ya... Nasıl bir zihniyet bu? Bu kadından uzak tutun evladınızı..
duanız için amin .

Daha once yanılmıyorsam köpeğinin oyuncaklarını çocuğuna götüren, hediye çikolataları bile yiyen bir bakıcıdan bahşedilmişti buralarda !! :kahve:

Simdi haram helal vs vs dedi /diyor /diyecek diye bir insanin ekmegine de mani olmayin( agir duygu icerir :dua: )

Back
X