• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bu ne şimdi bakıcı

O paraya çocuğa bakmalı evini temizleyip yemek yapmalı çocuk yer uyur ne zoru varki birde kv varmış para zor kazaniliyo.ben işten gelip yemek yapcaksam Haftasonu mu temizlik le gecirceksem o parayi niye veriyim?dışarda 12 saat çalıştırıp her işi yaptırıp asgari ücret veriyolar

Burda 850 lira falan ödüyorlar ya. Zaten yeterince maaş ödüyorsunuz asgari ücretten bile fazla.
İşten çıkarmak yerine bence öncelikle bi konuşun, "geçenki dediğini hiç doğru bulmadım ben sana o maaşı niye ödüyorum" gibisinden.

Kaldı ki kendinize maaşınızdan daha az kalacak şekilde maaş ödemeniz yanlış bi kere. 1600 size kalmalı, geri kalan miktar onun olmalı normalde.

Ayy bi ara ben de bakıcı olmak için aile arıyordum bi şöylesini bulamadım ya :)

kızlar merhaba , 1,5 aydır bakıcımız var 1600tl para veriyorum . 1500 anlaşmıştık ama yol parası isteyince 1600 oldu .
dün akşam iş ten çıktım evde elimi yüzümü yıkarken . daha yüzüm köpüklüyken bana bir şeyler söyledi . ...sunu bu alsam haram olur mu ?gibi. yüzümü yıkadım anlamadım dedim . akşam giderken oğlum Nusret e ekmek arası bir şeyler alsam haram olur mu dedi .bende şaşırdım oğlu 35 yaşında 1 ay sonra düğünü var koca adam yani . bende o anın şaşkınlığıyla al dedim bi durum mu var bu akşam gibi konuştum . bu akşam için demediğini bundan sonra akşamları eve giderken ekmek arası bir şeyler alacağını haram olmaz demi diye açıkladı . bende şaşkın bir şekilde al dedim .
ama şaşkınım buna niye tenezzül ediyor ki . neyin yolunu yapıyor. oğlu gümrükte çalışıyor. kızı öğretmen , gelinine Trabzon set aldım diye hava atıyor. ama evdeki yarım ekmeğe ve içine koyacağı şeylere tenezzül ediyor.
bu sebepten soğudum kadın dan . haksız mıyım . sen zaten gün içinde istediğini ye kullan demişim .bize yemek yapmıyor zaten .evimde sadece kahvaltılıklar ve meyve var .
haksız mıyım kızlar . hani ihtiyacı olsa . sadaka diye ben veririm amam istemesi beni çok iğreti etti
çok iticiv we güven sarsıcı bir davranış.
kadının iyi niyetli olduğunu düşünmedim ben.
yarım ekmek te istenir mi üstelik hergün hergün için.
gerçi yrm ekmek diye girse de olaya sanırım evde fazla gördüklerinden götürmek niyetinde.
tabi günahını almak istemem ama bunu düşündüm kısaca.
bence keşke tamam demeseydin.
veya otur güzellikle konuş bir bakalım niyeti neymiş.
yarım ekmek arası ne götürecekmiş hergün böyle.
sonra da başka birini bulsan iyi olur.
bu kadının referansı varmıydı.?
daha önce çalıştığı kişiyle bir görüşessen varsa.

Konu sahibi verdiğiniz maaş çok öncelikle.
Üstelik kayınvalidenizde yardım ediyormuş.

Bence diğer isteyeceği şeylerin yolunu yapmaya başlamış bakıcınız.

Verdiğiniz ücretle eğer bebeğiniz kreş yaşındaysa kreşe ya da daha gözü gönlü tok bir bakıcı ayarlayabilirsiniz.

bursa dayım sigorta yok :) sabah 8 akşam 6 üstelikte kayınvalidemde yanında oda yardımcı çocuk bakımına

ben gelirim bakmaya sen gönder onu :) bende bursalıyım benim arkadaşlarım var içlerinden en yüksek maaş vereni 1300 tl asgari ücret. çok geldi bana maaşı.

yok desem almayacakmıydı ki . bence o niyetine girmiş . zaten olurda yakalanırsam sormuştum demek için konuştu.
benimde eşim alışveriş manyağı sanki kıtlık çıkacak . tabi kadında oh bunlara yağıyor dedi. ama ben şurada bakıcıdan bana kalan 850tl için çalışıyorum . oda evde olana göz diktiyse . vay halime

Şimdi bu mesajınızı okudumda, ortada büyük bir dengesizlik var.
Acilen ya parasını düşürün ya da işine son verin.
Asgari ücretten daha az bir para kalıyor elinizde, ama bakıcınız asgari ücretten fazla kazanıyor, bu dengesizlikten ziyade neredeyse Adaletsizlik.
-Lütfen yapmayın bunu kendinize-

bursa dayım sigorta yok :) sabah 8 akşam 6 üstelikte kayınvalidemde yanında oda yardımcı çocuk bakımına
Ayy ben de bursadayim ve yakin zamanda bakici aramam gerekecek. İnsallah hepsi boyle degildir. O trabzon seti boyle boyle aliyorlar insanlar demek ki

kızlar merhaba , 1,5 aydır bakıcımız var 1600tl para veriyorum . 1500 anlaşmıştık ama yol parası isteyince 1600 oldu .
dün akşam iş ten çıktım evde elimi yüzümü yıkarken . daha yüzüm köpüklüyken bana bir şeyler söyledi . ...sunu bu alsam haram olur mu ?gibi. yüzümü yıkadım anlamadım dedim . akşam giderken oğlum Nusret e ekmek arası bir şeyler alsam haram olur mu dedi .bende şaşırdım oğlu 35 yaşında 1 ay sonra düğünü var koca adam yani . bende o anın şaşkınlığıyla al dedim bi durum mu var bu akşam gibi konuştum . bu akşam için demediğini bundan sonra akşamları eve giderken ekmek arası bir şeyler alacağını haram olmaz demi diye açıkladı . bende şaşkın bir şekilde al dedim .
ama şaşkınım buna niye tenezzül ediyor ki . neyin yolunu yapıyor. oğlu gümrükte çalışıyor. kızı öğretmen , gelinine Trabzon set aldım diye hava atıyor. ama evdeki yarım ekmeğe ve içine koyacağı şeylere tenezzül ediyor.
bu sebepten soğudum kadın dan . haksız mıyım . sen zaten gün içinde istediğini ye kullan demişim .bize yemek yapmıyor zaten .evimde sadece kahvaltılıklar ve meyve var .
haksız mıyım kızlar . hani ihtiyacı olsa . sadaka diye ben veririm amam istemesi beni çok iğreti etti

Dikkat edin belli ki uyanık. 1.600 TL den bahsediyoruz 8 yıldır özel sektördeyim benim maaşıma yaklaşmış.Hayırdır noluo der bi insan!. bu kadar para alıp saçma sapan da talepleri oluyor.Mesafe koyun çok da iyi yüzünüzü görmeye alışmışsa şımarıyordur.Yada başka bakıcı bulunur elbet iyi biri karşınıza çıkar.

Odediginiz miktar bence gayet fazla.
Şöyle ki ev hakki asgari ücret ancak çocuk bakan hanimlar genelde daha azina da razi oluyorlar.
Bence siz gercekten verdiginiz parayi hakedecek hem cocugunuza hem de evinizin yemek, temizlik gibi islerine tamamen yardimci olacak birini bulabilirsiniz.
Ani hareket etmeyin yavas yavas gözünüzun ucuyla bakin birilerine bulur bulmaz da verin yolu gecin..

Bunu bir ekmek arasi göze battigi icin demiyorum.

Cocugunuza bakiyor buna tenezzul edecek karakterdeki bi insan cocugunuzun karakterinde kalici etkiler birakmasin.

Orası hangi şehir? Bu kadın Günde kaç saat bebeğinize bakıyor? 1600 liraya üniversite mezunu bir rus' u ya da 500 daha fazla verip ajanslardan birini oturtur, yabancı dil ve asillik öğrenmesini sağlarım çocuğun. Böyle dilencilik öğreneceğine... burası kuşadası, o tip kadınlara 700-900 arası ödeniyor burada. Ora nere?
Bende egedeyim burdada o aralar

Ayy ben de bursadayim ve yakin zamanda bakici aramam gerekecek. İnsallah hepsi boyle degildir. O trabzon seti boyle boyle aliyorlar insanlar demek ki

Ayni seyi düşündüm dark ya. Bu ne böyle.
Kuruscu insanlar her zaman daha fazlasına göz diktikleri icin karakterleri zayif görüntüleri guclu oluyor demek ki.

Konu sahibi verdiğiniz maaş çok öncelikle.
Üstelik kayınvalidenizde yardım ediyormuş.

Bence diğer isteyeceği şeylerin yolunu yapmaya başlamış bakıcınız.

Verdiğiniz ücretle eğer bebeğiniz kreş yaşındaysa kreşe ya da daha gözü gönlü tok bir bakıcı ayarlayabilirsiniz.
kreş şuan çin olmaz yeme sorunu var çünkü katı gıda yiyemiyor. gözü gönlü tok . insan kaldımı ki . çok canım sıklıdı . bundan önceki bakıcının da kocasıyla oğlu eve gelmek istedi diye olmadı . bir önceki de çocuk ağzından yemeği çıkardı diye kızdı hem de benim yanımda oda öyle gitti . of hep bir şey oluyor. bu sefer buldum demiştim .

Çocuğunuz kaç yaşında?
Verdiğiniz ücret sadece çocuk bakımı mı,yoksa temizlik te yapıyor mu?
Kendi yiyeceği birşeyin helalliğini sorgulasa haklı diyeceğim de,35 yaşındaki biri için istemesi ilginç.Sonuçta eve evladıyla beraber gidiyorsa da eve gidene kadar sabredebilecek yaşta ve de ekmek arasını yemek hazırlayana kadar kendileri de yapabilir.

Tam bır beleşçi valla bır kaç ay bak memnun kalmazsan yol ver.çocuk bakımını nasıl yapıyor?

1600 banada çok geldi ama bencede çocuklarıda çalışıyormuş bence almamalı sonradan başka şeylerde istemeye başlar.

ben gelirim bakmaya sen gönder onu :) bende bursalıyım benim arkadaşlarım var içlerinden en yüksek maaş vereni 1300 tl asgari ücret. çok geldi bana maaşı.
gerçekten gelir misin :) evet 1300tl amam ben çok zor durumda kaldım . o nedenle bulamayınca 1500 dedim . sonra yol parası istedi

Back
X