- Konu Sahibi ilkduyansenol
-
Bu yoruma derece katılıyorum, ilkduyansenol'la aynı fikirdeyim, bir kadının çalışması sadece maddi açıdan değildir, kendine saygısı ve güvenidir. Ayrıca yapılan bir araştırmaya göre eşler çalışan kadınlara daha çok saygı duyuyorlar, ayrıca çalışmayım evimi ihmal etmeyim fikrini savunup da maddi açıdan sıkıntı çekince oturup hesap kitap yetmeyince çok mu huzurlu olunuyormuş...
Ev giderleri icin sadece ortak butce olusturursaniz sen ben kavgasi olmaz, kalan paranizi da dilediginiz gibi harcarsini.
kadınların çalışması sadece evin geçimine yardımcı olmak için değilki canım ben şahsen hayatımı garantiye almak içinde çalışıyorum.çünkü insanoğlunun başına ne geleceği belli olmaz tutki eşinin başına bi iş geldi ne yapalım biri bize yardım etsin diye oturup bekleyelimmi,ayrıca burda bir sürü konu açılıyor eşim aldattı ama maddi imkanım yok o yüzden ayrılamıyorum diye eşimize boyunmu eğelim benim çalışmam çocuğumun garantisi benim bu konudaki görüşüm çok nettir.
Hele su disarida calismak kadinin fitratina agir geliyor diyen arkadasim kendi fitratin adina konus. Benimkine agir gelmiyor.
Yok cocuklar sabah sabah uyaniyormus da yok erkek ona bakamayacak duruma gelirse calismaya baslarmis da..
Olur 35 yasinda bosanrsan 0 deneyimle nasil bir is bulursan onda calisirsin artik
Evet dine gore hayati sekillendirmeye calisan ulkelere bakaim Iran, suudi arabistan, birlesik arap emrlikleri
Gercekten de kadinin durumu cok parlak, eve kapatilmalarini da inciler istiridyenin icinde saklanir seklinde aciklaniyor, yersen
Ama o ulkelerdeki kadinlarin durumuna da soyle bir aciklama getirilir her zaman 'Ama onlar asil Islam'a gore yasamiyorlar kiiiii'
Komunistler de komusnit ulkelerin cokusunu komunizmi dogru olarak uygulamamaya baglarlar.
Eskiden byle miydi denmis, evet eskiden boyle degildi, kadin hicbir guvencesi olmadigi icin hakarete de ugrasa sesiniz cikarmazdi
Ama simdi oyle degil, kimse erkegin getirecegi maasa mecbur degil cok sukur, bu nedenle sadece arada saygi sevgi olan iliskiler yakta kaliyor
Valla ben bu söze kesinlikle inanmam kesinlikle sizi yorar ve ağır gelir. Ayrıca kadının çok önemli biz vazifesi var çocuk yetiştirio bu ne demek ya insanı bundan değerli üretken hisstirecek bilirmi. İlla çılşınca mı degerli hissediosunuz
bende sizin gibi dusunuyordum fakat burada iki defa biri doktor digeri muhendis iki bayan konusunda oyle seyler yazmislar ki inancim sarsildi acikcasi dusuncemin dogruluguna yani su esine kendini saydirma meselesi falan sanirim direk kisilige bakiyor evvela ama yinede calismak guzel sey kadin icin:)Bu yoruma derece katılıyorum, ilkduyansenol'la aynı fikirdeyim, bir kadının çalışması sadece maddi açıdan değildir, kendine saygısı ve güvenidir. Ayrıca yapılan bir araştırmaya göre eşler çalışan kadınlara daha çok saygı duyuyorlar, ayrıca çalışmayım evimi ihmal etmeyim fikrini savunup da maddi açıdan sıkıntı çekince oturup hesap kitap yetmeyince çok mu huzurlu olunuyormuş...
canım bu dinden ne anladığına göre değişir. Din hayattır yasam klavuzudur bunun temsili ve örneği Peygamber efendimizdir(sav) Arap emirlikleri deil. Efendimizin Peygamberliği ile kadın değer görüp statü kazanmıştır. Bilmiorum ama ben okuduğum kitaplarda bu izlenimi elde ettim ve inandım.
Valla ben de calismayan kadinin firtara aykiri lafina inanmam, bence kesin tembellik
Calisinca degerli hissetmiyoruz, istedigimiz icin calisiyoruz, isimi seviyorum. ayrica kim demis kadinin ilk gorevi cocuk diye.
Sizin kafaniza gore mi sekillenecek gorevlerimiz? Ben kendi gorevimin cocuk dogurmak ve ona bakmak oldugunu dusunmuyorum.
Kimse de bana hayir efendim senin ilk gorevin bu diyemez, herkes kendi hayatina baksa, kendini insan prototipi sanip baskalrinin hayatini da kendi degerleine gore sekillendirmeye calismasa dunya daha guzel bir yer olur
bende sizin gibi dusunuyordum fakat burada iki defa biri doktor digeri muhendis iki bayan konusunda oyle seyler yazmislar ki inancim sarsildi acikcasi dusuncemin dogruluguna yani su esine kendini saydirma meselesi falan sanirim direk kisilige bakiyor evvela ama yinede calismak guzel sey kadin icin:)
Bişey sormak istiyorum hiçbişeyy arkadaşım hayatı dine göre deilde neye göre sekillendiricez. Hangi değerlere göre?
Tabi ki kişiliğe bakar arkadaslar yapmayın lütfen ne kariyer sahibi kadınlar ne dayaklar yiyolar
Kendi istegime gore sekillendriyorum arkadasim. Cocuk istemiyorum, cocuk dogurmuyorum. Calismak istiyorum ve calisiyorum.
Bu kadar.
Ayrica herkes peygamber efendimiz ahlakinda insanla evlenecek diye bir sey yok, burada calismayin sizin ilk goreviniz cocuk dediin insanlar bir gun kapiya konsalar kim bakacak sen mi?
VALLA ÇALIŞIN:) bi sözümüz yok. BEN tembel deiilim kendimi geliştiriyorum. Vazifeniz nedir peki hayatta?
Bu kariyer sahibi kadinlar daygi yedikten sonra kocayi bosayabiliyor ve maddi anlamda zorluk cekmiyorlar
Digerleri ise 3 kurusluk nafakayla nasil gecinicem derdine dusuyorlar. Iste aradaki fark bu
Bişey sormak istiyorum hiçbişeyy arkadaşım hayatı dine göre deilde neye göre sekillendiricez. Hangi değerlere göre?
Vazifem yok. mutlu yasamaya calisiyorum. Nasil mutlu olacaksam secimlerimi ona gore veriyorum. Gelecek nesillerin anasi, islam ordusu yetistirme gorevini uzerime almadim. Isteyen alabilir, herkes nasil mutluysa o sekilde yasar.
Sen istemiyorsan calismayabilirsin, peygamber efendimizi ornek alabilirsin, istemeyen de senin degerlerine gore yasamaz. Sistem her ikisine de izin veriyor, bir yasam seklini dayatma yok. Ne kadar guzel degil mi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?