bu ne ya şimdi kızdırıyosun insanı

yanlış anlaşıldım ben calışmaya karsı deilim ama nasıl bi fedakarlık eşlerinize nasıl bi destek oldugunuzun farkındasınızdır muhakkak ama(bence bi çok eş sizi tenzih ederim çünkü eşinizi tanımıyorum) onlar farkında mı sanmıyorum.

Sitem zaten tepeden bozuk ki anneler kız cocuklarını aman oku kocanın eline bakmayla yetiştirio erkek evlatlara da ne Allah korkusu ne din ne iman kızlarla gezip tozar elinin kiri der oğlu çalışmaz aman evlensin düzelir der milletin kzının başını yakar. Nerde islam nerde ahlak. Kaç hikaye okudum kadın yataga girio aklı kocada internet basında beni kiminle aldatıo die yetişmemiş ki İslamdan bi haber nefis peşinde onu kim yetiştirio bi kadın. Yani kadınların işi çok büyük zaten evlat yetiştirmek ayrıca para kazanmak yoruo

Ev giderleri icin sadece ortak butce olusturursaniz sen ben kavgasi olmaz, kalan paranizi da dilediginiz gibi harcarsini.

canım biz normalde sen ben kavgası etmiyoruz hiç yoksa 13 yıl bitermiydi.bu dün olan bişeydi .hesapları ayırmak benim fikrimdi.ilk dönemler beraber karşılıyorduk ayrıca maaşımın hepsini söylemekle en büyük hatayı yapmıştım.benim masrafım var mesela ay başı bukadar para kaldı diyorum ne yaptın nereye harcadın falan demeye başladı,ayrıca evde bişey kırılsa yada mutfak için bişey alıcak olsam ona gereksiz geliyordu.doğum yaptım cebimde beş kuruş para yok eve misafir geliyor çay yanına bişey lazım eşimde tek maaş alamıyorum vs.neyse bu işime girdim maaşımın hepsini sölemedim kalanı birikim yapıyorum hesabımıda ayrı sonuçta yine ikimizn parası ben çalışmasam bana para vermiyormu veriyor ama verebileceği kadar o yüzden böle hiç bir sıkıntı yaşamıyorum

Çok üzücü işte hayatımı garaniye almak diosunuz aynı yastıga bas koydugunuz adam yarın ne yapar bilmioruz. Bu hepimiz için gecerli yanlış anlamayın. İşte deger yargılarımıza göre yasamıyoruz eskiden öylemiydi ben hatırlamam ve hiç zannetmıorum annemim bi kere bile bu adam dışarda ne haltlar karıştırıo korkusu yasadıgını

Evet dine gore hayati sekillendirmeye calisan ulkelere bakaim Iran, suudi arabistan, birlesik arap emrlikleri

Gercekten de kadinin durumu cok parlak, eve kapatilmalarini da inciler istiridyenin icinde saklanir seklinde aciklaniyor, yersen

Ama o ulkelerdeki kadinlarin durumuna da soyle bir aciklama getirilir her zaman 'Ama onlar asil Islam'a gore yasamiyorlar kiiiii'

Komunistler de komusnit ulkelerin cokusunu komunizmi dogru olarak uygulamamaya baglarlar.

Eskiden byle miydi denmis, evet eskiden boyle degildi, kadin hicbir guvencesi olmadigi icin hakarete de ugrasa sesiniz cikarmazdi

Ama simdi oyle degil, kimse erkegin getirecegi maasa mecbur degil cok sukur, bu nedenle sadece arada saygi sevgi olan iliskiler yakta kaliyor

Valla ben bu söze kesinlikle inanmam kesinlikle sizi yorar ve ağır gelir. Ayrıca kadının çok önemli biz vazifesi var çocuk yetiştirio bu ne demek ya insanı bundan değerli üretken hisstirecek bilirmi. İlla çılşınca mı degerli hissediosunuz

canım bu dinden ne anladığına göre değişir. Din hayattır yasam klavuzudur bunun temsili ve örneği Peygamber efendimizdir(sav) Arap emirlikleri deil. Efendimizin Peygamberliği ile kadın değer görüp statü kazanmıştır. Bilmiorum ama ben okuduğum kitaplarda bu izlenimi elde ettim ve inandım.

Valla ben de calismayan kadinin firtara aykiri lafina inanmam, bence kesin tembellik

Calisinca degerli hissetmiyoruz, istedigimiz icin calisiyoruz, isimi seviyorum. ayrica kim demis kadinin ilk gorevi cocuk diye.

Sizin kafaniza gore mi sekillenecek gorevlerimiz? Ben kendi gorevimin cocuk dogurmak ve ona bakmak oldugunu dusunmuyorum.

Kimse de bana hayir efendim senin ilk gorevin bu diyemez, herkes kendi hayatina baksa, kendini insan prototipi sanip baskalrinin hayatini da kendi degerleine gore sekillendirmeye calismasa dunya daha guzel bir yer olur

bende sizin gibi dusunuyordum fakat burada iki defa biri doktor digeri muhendis iki bayan konusunda oyle seyler yazmislar ki inancim sarsildi acikcasi dusuncemin dogruluguna yani su esine kendini saydirma meselesi falan sanirim direk kisilige bakiyor evvela ama yinede calismak guzel sey kadin icin:)

erkekler bu yeşillik alma işinden anlamıyorlar bence ve sinirleniyorlar çünkü yeşillikleri tanımıyorlar benim eşim rokayı ayırt edemez hala maydonoz almayı beceremez reyhan al desem nasıl bişeydi o bi daha tarif etsene der. bir de sanırım bu yeşillikler genelde manavlarda ıslatılıyor ya onlar o ıslaklığa dokunup poşetlemekten hoşlanmıyorlar. atom al derim gider kıvırcık alır vs. bence senin eşin bu yeşillikleri gereksiz gördüğünden pahalı diye de bir bahane uydurmuş almayı da becerememiştir büyük ihtimal bana öyle geldi :)

Son düzenleme:

Peygamber efendimizin 9 yasinda karisi da varmis 1 den fazla esi de. Ben bunu kocamda kabul etmem.

Hayatimi da peygamber efendimize gore sekillenderecek degilim, cok sukur su an icinde bulundugum kosullar kendi isteklerim neyse ona gore yasamama izin veriyor

VALLA ÇALIŞIN:) bi sözümüz yok. BEN tembel deiilim kendimi geliştiriyorum. Vazifeniz nedir peki hayatta?

Tabi ki kişiliğe bakar arkadaslar yapmayın lütfen ne kariyer sahibi kadınlar ne dayaklar yiyolar

Bişey sormak istiyorum hiçbişeyy arkadaşım hayatı dine göre deilde neye göre sekillendiricez. Hangi değerlere göre?

Bişey sormak istiyorum hiçbişeyy arkadaşım hayatı dine göre deilde neye göre sekillendiricez. Hangi değerlere göre?

Kendi istegime gore sekillendriyorum arkadasim. Cocuk istemiyorum, cocuk dogurmuyorum. Calismak istiyorum ve calisiyorum.

Bu kadar.

Ayrica herkes peygamber efendimiz ahlakinda insanla evlenecek diye bir sey yok, burada calismayin sizin ilk goreviniz cocuk dediin insanlar bir gun kapiya konsalar kim bakacak sen mi?

Tabi ki kişiliğe bakar arkadaslar yapmayın lütfen ne kariyer sahibi kadınlar ne dayaklar yiyolar

Bu kariyer sahibi kadinlar daygi yedikten sonra kocayi bosayabiliyor ve maddi anlamda zorluk cekmiyorlar

Digerleri ise 3 kurusluk nafakayla nasil gecinicem derdine dusuyorlar. Iste aradaki fark bu

kolay gelsin o zamn iyi çalışmalar...

VALLA ÇALIŞIN:) bi sözümüz yok. BEN tembel deiilim kendimi geliştiriyorum. Vazifeniz nedir peki hayatta?

Vazifem yok. mutlu yasamaya calisiyorum. Nasil mutlu olacaksam secimlerimi ona gore veriyorum. Gelecek nesillerin anasi, islam ordusu yetistirme gorevini uzerime almadim. Isteyen alabilir, herkes nasil mutluysa o sekilde yasar.

Sen istemiyorsan calismayabilirsin, peygamber efendimizi ornek alabilirsin, istemeyen de senin degerlerine gore yasamaz. Sistem her ikisine de izin veriyor, bir yasam seklini dayatma yok. Ne kadar guzel degil mi

Bu kariyer sahibi kadinlar daygi yedikten sonra kocayi bosayabiliyor ve maddi anlamda zorluk cekmiyorlar

Digerleri ise 3 kurusluk nafakayla nasil gecinicem derdine dusuyorlar. Iste aradaki fark bu

hayatta insan onuruyla yasar ve bu dünyada herkes isterse kimseye muhtac olmadan ama az ama çok geçinir gider bu kadar güvensizlik stres yorar insanı Allah yardımcınız olsun.

siz kendinizi gerçekten iyi geliştirmişsiniz ama bana pek öle gelmedi düşünce yapılarımız çok farklı,geçmiş geçmişte kaldı biz geleceğe bakıyoruz şuanki yaşantımıza bakıyoruz geçmişe dönüp eski zamanlara göre hayatımızı devam ettirmiyoruz ,evde oturup kendini geliştirmek buysa kalsın ben almıyım

Kimse kimseye bişey dayatmıo zaten herkes seçiminde özgür. Ama sunuda söylemeden gecemicem HUZUR İSLAMDA!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…