- 7 Eylül 2012
- 5.285
- 4.041
- 173
- Konu Sahibi ilkduyansenol
-
Önemli olan ortada bir düzen olması ve yürümesidir, yürütebilmektir.
Şahsen böyle yapamam, arkadaşlarımla bile hesabı bölüşmezken eşimde giderleri bölüşmem mümkün değil. Ama dediğim gibi önemli olan yürütebilmek.
Ayy aynen benim eşim şu erkekler neden kadın işine bu kadar karışır anlamam....
Evden çıkacak kadar bir olay yok, ama bende bu durumlarda çok sinirleniyorum ve değişeceklerini de hiç sanmıyorum.
Benim eşimde tencerenin kapağını açıp niye böyle yaptın der.
Kırk yılda bir makarna pişiririm hep soğanlı olacak, her yemek onun istediği gibi olacak. Bende artık kızıyorum bu defada benim istediğim gibi yaptım diyorum ağız burun yamultuyor, ama benden çok yiyor...
Erkek milleti çok bilmeyecek arkadaş.
evlilikler ne kadar değişti hayat insanları nelere zorluo. Kadının vazifesi erkeğin vazifesi karışmış birbirine. Evin geçimi erkeğindir. 3lira 5lira ne getirirse kadın ona göre bütçesini ayarlar yuvasıyla eviyle çocuguyla. Ama sistem o kadar bozuk ki tek maas adamın kirasını karşılamıo. Bütün kadınlar sokaklarda uykulu uykulu çocuklar sabahın erken saatinde kreş yollarında içim acıyo.
Bende üni mezunuyum çalışmayıda hiç düşünmüyorum.Hemde iyi bi üninin iyi bi bölümünden. Daha lüks harcama yapmak için evimi çocugumu eşimi ihmal edemem. Eşimin getirdiğiyle hesabımı yapar kanaat ederim. Oturun evde onlar bakıcak size. HE sizde adamın maaşı 1.500 dür sizde 100 liralık çanta takıcam demicekseniz.
Bi gelişmiş Avrupa ülkelerine bakın ( çalışan, üreten, düşünen, kadına saygı....) bide 3 dünya İslam ülkelerine bakın(.......), huzurun nerde olduğunu daha iyi göreceksiniz.
Valla bunlar çok ütopik şeyler. Tahsilin feriştahını yapsan eğer torpilin yoksa iş başa düştükten sonra iş bulurum demek bu ülkede hayal. 20 yaşında işletme bitirmiş ol, 38 yaşında iş ara bakalım kimse o diplomanın yüzüne bakıyor mu ?
2 iş müracaatı, 2 CV düşün ikiside aynı okulu bitirmiş ama biri üstüne 15-16 yıl çalışmış tecrübe sahibi. Diğeri ise iş hayatından bihaber, sadece o seminer senin, bu kurs benim dolaşmış. Sen hangisini işe alırsın ? Eğer iş tecrübesi olmayanı dersen hiç gerçekçi değilsin, yazmak için yazmışsın derim.
Kendi hayatın, herkes hak ettiği gibi yaşar. Ama biraz gerçekçi olmakta fayda var, üstelik okuyan bir insan olarak.
[/QUOTE
BEN İŞ HAYATINA KARŞI DEĞİLİM BUNU NEREDEN ÇIKARDINIZ ONUNLA İLGİLİ DE BİR FİKRİM YOK.ANLAŞILMASI GEREKEN NOKTA ŞU;KADININ ANNELİK, EV HANIMLIĞI VE İŞ HAYATI ARASINDAKİ DENGEYİ SAĞLAMASI GEREKİR.UNUTMAYIN Kİ GELECEK ANNELERİN ELLERİNDE ŞEKİLLENİR.Kapitalist dünyada daha çok iş gücüne ihtiyaç var ve bu durum daha fazlası dürtüsüyle insanlara dikte edilir.Daha fazla eşya, daha fazla lüks daha fazla para gerektirir bu noktadan hareketle evde tek kişinin çalışmasıyla ihtiyaçlar (!) karşılanamaz..KANAAT ETMEYİP DAHA FAZLASINI İSTEMEK RUHSAL AÇIDAN HEM SİZLERİ BİR UÇURUMA SÜRÜKLER HEM DE ASLİ VAZİFENİZİ YERİNE GETİRMENİZİ ENGELLER.Kısaca özetlersek ve yanlış anlaşılmaya sebep vermemeye çalışarak şöyle noktalayabiliriz; Bizler kesinlikle kadının çalışma hayatına müdahale etmiyoruz.Fıtri olarak kendine uygun işlerde çalışmak, ve annelik ile iş hayatı arasındaki dengeyi sağlamak suretiyle çalışma hayatına destek veririz.KENDİNİZİ KOCALARINIZLA EŞİT OLARAK DEĞİL EŞ OLARAK BİR BÜTÜN KABUL EDERSENİZ VE SORUMLULUK NOKTASINDA KİMİN NE TÜR VAZİFELERİ VAR BU KONUDA DİKKAT SARF EDERSENİZ MUTLU OLURSUNUZ.ANLAŞILMAYAN BİR NOKTA?
siz kendinizi gerçekten iyi geliştirmişsiniz ama bana pek öle gelmedi düşünce yapılarımız çok farklı,geçmiş geçmişte kaldı biz geleceğe bakıyoruz şuanki yaşantımıza bakıyoruz geçmişe dönüp eski zamanlara göre hayatımızı devam ettirmiyoruz ,evde oturup kendini geliştirmek buysa kalsın ben almıyım
Peygamber efendimizin 9 yasinda karisi da varmis 1 den fazla esi de. Ben bunu kocamda kabul etmem.
Hayatimi da peygamber efendimize gore sekillenderecek degilim, cok sukur su an icinde bulundugum kosullar kendi isteklerim neyse ona gore yasamama izin veriyor
Kimse kimseye bişey dayatmıo zaten herkes seçiminde özgür. Ama sunuda söylemeden gecemicem HUZUR İSLAMDA!
Bişey sormak istiyorum hiçbişeyy arkadaşım hayatı dine göre deilde neye göre sekillendiricez. Hangi değerlere göre?
lütfen birinin yorumuna kızıpta Peygamber Efendimize (s.a.v.) laf etmeyiniz lütfen.
isteyen çalışır isteyen evinde oturur bunada kimsenin karışmaya hakkı yoktur
kimse kimseye vay efendim sen niye çalışıyorsun yada niye evde oturuyorsun diyemez
birde söylemek istiyorum
müslümanım diyen kişi elbette hayatını Peygamber efendimize göre şekillendirmeli
Onun hayatı sadece birden fazla evlilik değildi .
Zaten bizimde örnek almamız gereken hadisleri ve sünnetleridir ..
.
Peygamber efendimizin 9 yasinda karisi da varmis 1 den fazla esi de. Ben bunu kocamda kabul etmem.
Hayatimi da peygamber efendimize gore sekillenderecek degilim, cok sukur su an icinde bulundugum kosullar kendi isteklerim neyse ona gore yasamama izin veriyor
sayın rms!şimdi bu sözleri okumak hoşunuza mı gitti.hiç gerek yokken resmen insanların laf söylemesine sebep oldunuz.bir provakatör ancak bu kadar başarılı olurdu.merak ediyorum herkes dine göre yaşamak zorunda mı?bu bir tercih sebebi değil mi?artı buradaki herkes müslüman olmak zorunda mı?kişilerin inancını bilmeden kendi inaçlarınızdan örnek vermek hiç doğru birşey değil.olay nerelere gelmiş.siz yaşam tarzınızdan memnunsunuz diye herkes sizin gibi yaşamak zorunda değil ki.
dinde kadın çalışmaz diye bir hüküm mü var.lütfen şahsi fikirlerinizi dine dayandırarak sunmayın.sonra verilen tepkilerin sorumlusu siz olursunuz.sanırım anladınız beni
Şuan yıkıldım ve kendimi berbat hissediyorum. Bidaha da bu sitede bu tarz yorum yapmam ne olur efendimize söz söylemeyin eger size ters gelen bişey söylediysem istediğiniz hakareti buyrun edin ama sakın efendimize laf söylemeyin yazık size üzülürüm kendime üzülürüm benim yüzümden efendime laf gelmesine üzülürüm. Efendimizin hayatını ne kadar biliyoruz tanıyoruz ki azımıza adını alıoruz tövbe edelim.
Eğer sizi kırdıysamda hakkınızı helal edin benim inancım ama sizin inancınız size laik bi ülkede yasıoruz saygı duyalım Alem O'NA kurban siz nasıl bu kadar rahat SÖZ SÖYLEYEBİLİRSİNİZ
Şuan yıkıldım ve kendimi berbat hissediyorum. Bidaha da bu sitede bu tarz yorum yapmam ne olur efendimize söz söylemeyin eger size ters gelen bişey söylediysem istediğiniz hakareti buyrun edin ama sakın efendimize laf söylemeyin yazık size üzülürüm kendime üzülürüm benim yüzümden efendime laf gelmesine üzülürüm. Efendimizin hayatını ne kadar biliyoruz tanıyoruz ki azımıza adını alıoruz tövbe edelim.
Eğer sizi kırdıysamda hakkınızı helal edin benim inancım ama sizin inancınız size laik bi ülkede yasıoruz saygı duyalım Alem O'NA kurban siz nasıl bu kadar rahat SÖZ SÖYLEYEBİLİRSİNİZ
bu konuyu bile dine bağlamışsınız ya tebrikler..
zaten bi siz biliyorsunuz dinimizi,ona göre yaşamayı.biz siz müslümansınız..her konuda ille fetva veren birileri olacak değil mi?
kadın ister çalışır ister çalışmaz ama tutup da çalışmak erkeğin görevi kadın evde çocuk büyütür dememeli kimse.. bunu kadınlar hiç dememeli..kadının çalışması sadece para kazanmak için değildir,bu bir nevi kendini güven altına almaktır.
konu sahibi eşine şaşırdım açıkcası,temel ihtiyaçları bile sorun yapmasına şaşırdım.bana hiç hoş gelmedi bu durum.
.
sayın rms!şimdi bu sözleri okumak hoşunuza mı gitti.hiç gerek yokken resmen insanların laf söylemesine sebep oldunuz.bir provakatör ancak bu kadar başarılı olurdu.merak ediyorum herkes dine göre yaşamak zorunda mı?bu bir tercih sebebi değil mi?artı buradaki herkes müslüman olmak zorunda mı?kişilerin inancını bilmeden kendi inaçlarınızdan örnek vermek hiç doğru birşey değil.olay nerelere gelmiş.siz yaşam tarzınızdan memnunsunuz diye herkes sizin gibi yaşamak zorunda değil ki.
dinde kadın çalışmaz diye bir hüküm mü var.lütfen şahsi fikirlerinizi dine dayandırarak sunmayın.sonra verilen tepkilerin sorumlusu siz olursunuz.sanırım anladınız beni
Siz bu siteye bir ay önce kayıt olmuşsunuz ve profilinizde ilköğretim mezunu olduğunuzu yazmışsınız yanlış anlamayın bu benim icin fark etmez ama burada da üniversite mezunu olduğunuzu söylüyorsunuz anlamadım,
Siz farkında değilsiniz ama kendinizi kandırıyorsunuz çalışıyorum ve iyikide çalışıyorum 19 yıllık evliliğim bitti sizin tabirinizle donanımlı bile olsam kimse bana bu yaştan sonra iş vermez di şimdi allahıma şükürler olsun kızımla birlikte ucu ucunada olsa kimseye muhtaç olmadan yaşayoruz. Yani her kadın sadece alışveriş merkezlerinde lüks alışveriş yapmak için çalışmaz.
Ha lüks için çalışmasıda ayıp değil neticede alın teriyle kazandığı parayı harçıyor.
Olay bu noktaya nasıl geldi anlayamıyorum. Ben kimsenin çalışmasını eleştirmedim. Sadece çalışan kocasına destek çıkan kadın çok büyük bi fedakarlık yapıo bunun ne kadar farkındayıza vurgu yaptım. Kim ne kadar müslüman Allahtan başka kimse bilemez. Dünyada herkese biçilmiş bi vazife olduğunu evinden de sorumlu olanın öncelikli olarak erkeğin oldugunu söyledim. İsteyen istediğini yapmakta özgür.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?