bu ne ya şimdi kızdırıyosun insanı

ilişkilerde her zaman fizik kuralları geçerlidir.......kadının kişiliği fasa fiso ....öyle bir güzel değiştirirler ki adamı.......paran yoksa ailen ve eşin arasında seçim yapmak zorunda kalırsın........şanslıysan ailen seni kabul eder.......
devlet planlama teşkilatında çalışan bir ablamız vardı.....son yapılan araştırmalar kadınların % 60 ının şiddet gördüğü yönünde

babam türk filmlerine ağlayan duygusal bir adam....çocuklarının bir dedğini iki etmeyen adam.....annemin gidecek yeri yok diye yapmadığını bırakmadı.......erkeğin iyisi bu şekerim.......bana saygı duymazsan beni kaybedersini hissettiremezsen vay haline........seni yaşadığına pişman edebilir...........dini kuralları da kitabına uydurur

Anladım tabi herkes farklı gelecekte mutluluklar

Ayyy,sakin gitme!Aklini basina topla arkadasim!Ben aynisini yasadim,kiradan cikip yanlarina gittik ve 1,5 yilda son surat kacarak ayri eve,hatta ayri sehire geldim.Sen bu kk de birlikte oturanlarin ahlarini vahlarini okumuyor musun?Bende eskiden bana biri akil verse hemen cevabim annesi babasi cok anlayislilar olurdu amaa ne "anlayisdi".Bizimkide cocuk olunca yardim etmeye cok hevesliiken dogunca da bebegin annesi kimse baksin dedi cikti isin icinden.Davulun sesini uzaktan dinle yoksa coook basin agirir!

hayatta insan onuruyla yasar ve bu dünyada herkes isterse kimseye muhtac olmadan ama az ama çok geçinir gider bu kadar güvensizlik stres yorar insanı Allah yardımcınız olsun.

Onu bize degil, esi evi terk eden, kocasindan dayak yiyen, bosanmak isteyen ama alacagi nafakayla nasil gecinecegini bilemeyen cocuklu ve calismayan bayanlara soyle lutfen

Kimse kimseye bişey dayatmıo zaten herkes seçiminde özgür. Ama sunuda söylemeden gecemicem HUZUR İSLAMDA!

Bi gelişmiş Avrupa ülkelerine bakın ( çalışan, üreten, düşünen, kadına saygı....) bide 3 dünya İslam ülkelerine bakın(.......), huzurun nerde olduğunu daha iyi göreceksiniz.

Şu cümle çok takıldı kafama.
Neden böyle bir ayrım yapıyor eşiniz?
Evlilik hayat ortaklıgıdır, şirket degil ki...

Her zaman söylerim, bir evlilikte senin paran benim param oldu mu ,
iş böyle şu pahalı sen al, şu ucuz ben alayıma,
Dün ben ısmarladım yemegi, bugün sıra sendeye geliyor.

Bence önce bu düzeni degiştirmekle başlayın işe.

Sonuçta eve alınan her şey yine sizin için kullanıyor...

Son düzenleme:
Aile dediğin her anlamda ailedir ne öyle sen aldın ben aldım....yazık.
İlk önce aranızda bu konuyu halledin çocuk büyüteceksiniz annen versin baban ödesin denilen bir evde ne kadar eğitim alır bilemedim...

Diğer arkadaşa gelince madem çalışmayacaktınız niye üniversite de yer kapladınız da bir talebenin yerini işgal ettiniz, günah değil mi...ihtiyaçları olan kota sizin yüzünüzden giremediler bir de bu yönünü düşünseni...Bu arada çalışmak huzur bozmaz dini bütün bir insan her yerde huzurludur üretirken de ,evde otururkende...

kese ayrımı şöle tabii 3,5 hesabı yapmıyoruz okadar da değil ama bizimkinde bir huy var desemki bana 100 tl zam oldu hemen bir fatura ekler bana yani hem maaşımın tamamını bilmiyor hemde ben istediğim herşeyi alabiliyorum hesapsızca.istiyorki birikimi ben yapayım sen bana ver ben sana güvenip para veriyosam sende bana güven o birikimi ben niye yapmıyorum. doğum yaptığımda tazminat almıştım ozaman herşeyi ortak ödüyorduk bir hesaba yatırdık ama onun adına.aradan zaman geçti kendi çıktı aldığı tazminatı aynı hesaba yatırdı şimdi soruyorum ablamın hesabında diyor.haaa ölemi bundan sonra sen görürsün dedim şimdi bende ona birikimimi sölemiyorum. bende böle bir yol çizdim pişmanmıyım değilim.bir kez sordum tazminatını duruyormu diye o para sizin diyor ,yarın birgün başına bişey gelse ben ablanı mı arayacağım kardeşinin parası varmış hesabında diye.

kusura bakmayın daha önceki konularınızda vardır belki ama ben bilmiyorum, anlayamadığım bir nokta var... hesabınızda 13 yıllık evli olduğunuz yazıyor üstelik de. o pahalı sen al, bu zamlanmış sen öde... kuzum siz ev arkadaşı mısınız. herkes parası ile ucuz olanı kapatıp pahalıyı birbirinin mi sırtına yüklüyor. nasıl oluyor bu iş anlamadım??????

ya o espiri niyetine sen al pahalı diyor ciddi anlamda değil böle biri olsa bir ömür geçermi okadar cimri de değil yani,ben işten çıksam şuan ki çalışmadığım dönemde oldu alır getirir lafınıda etmez akşam ne oldu anlamadım menopozdamısın dedim artık

Pahalı diye boğazdan kısmaya çalışmaması gerekir tabii, yalnız evinizde senin paran benim param muhabbeti olması da garibime gitti kusura bakmayın. Ha ben kendi maaş kartımla almışım ha o kendi maaş kartıyla, ne farkeder ki?

Ha bu arada kadının maaş kartını eşine verip bütünüyle eşinin gerekli gereksiz harcamalarına sebep olmasına belki kendinin harçlıksız kalmasına da karşıyım o ayrı tabii.
(Bir öğretmen arkadaşım vardı, eşi de öğretmen.. Maaş kartı eşindeydi, eşi her ay ona 20 lira harçlık verirmiş, bu ay 100 lira verecek söz verdi dediğinde kendimi ne kötü hissetmiştim. İki tane bebeğini evde bırakıp okula para kazanmaya gelen arkadaşıma bunu reva görmemiştim tabii..Ben olsaydım istifa bile edebilirdim)
Cimri insanlardan hayatta hoşlanmam, Allaha çok şükür cömert bir eşim var, şu an ev aldığımız ve ayda 5000 liradan fazla ödememiz, giderimizin gelirimizden fazla olmasına rağmen, eşim ihtiyaçlarımdan isteklerimden hiç kısmaz, benim de kısmamı istemez. Ben biraz daha dikkat etmeye çalışıyorum harcamalarıma..

Kusura bakmayın lütfen ama bana keselerin ayrı olması çok garip geldi (gerçi siz böyle uygun gördüyseniz vardır mantıklı bir sebebi).

Eşim maaşını alır eve getirir bana verir, bende aynı şekilde maaşımı alır eve getiririm.

Borçları öderiz, içinden kendimize aylık yetecek miktarda paralarımızı alırız.

Market ihtiyacımızı aylık yaparız (hafta sonları sadece sebze alırız).

Kalan parayıda ben kendi maaş hesabımda biriktiririm. Hiç ne kadar paramız var demez, neden paralar sende demez. Hatta 7 yıllık evliyim ilk evlendiğimde kendisi teklif etmişti bunu, ben bütün parayı harcarım sen idare et evi diye.

işte örneği siz verdiniz maaş kartı elinde arkadaşımın diye, oda eşim bana para verecek diye bekliyor, ben bu duruma düşmek için çalışmıyorum

Son düzenleme:
işte örneği siz verdiniz maaş kartı elinde arkadaşımın diye, oda eşim bana para verecek diye bekliyor, ben bu duruma düşmek için çalışmıyorum

Herkes bu durumda olacak diye bir şey yok ki..

Erkek vardır gerekli fazladan ödemeleri olmadığı sürece karısının 5 kuruşuna tenezzül etmez. varsın kendi ihtiyaçlarına harcasın ben eve yeterim der.. Erkekcik vardır, karısının maaşıyla içki sigara alır kumar oynar kadınlarla yer..

Birinin huyu diğerini tutmaz, anlatmak istediğim bu.. Maaş kartını eşe verip vermemeyle alakalı da bir durum değil esasen bu. Şu an benimki de eşimde, dün ek dersimi çeksin diye vermiştim( o istemedi, ben söyledim), ama desem ki eşime bana lazım o para şunu alacağım, tek kuruşuna dokunmadan da getirir verir bana. Ev almadan önce maaşıma tenezzül etmezdi,istemezdi zaten, tüm kredi kartı borcu, ev kirası, faturaları kendi yatırırdı. Harçlığın kalmadıysa diye ben ona verirdim para. Şimdi ödemeler fazla olduğu için mecburen iki maaşla yapıyor ödeme hesaplarını artık..

sonuçta bizim hesaplarımız ayrıda olsa aynı ev için harcama yapıyoruz ,değişen bişey yok ben maaşımı eşime verdiğimde de giden masraf aynı eve, miktarda aynı o bana versede benimde harcıyacağım yer belli ,tutar aynı fark eden bişey yok.tek fark benim maşşım onda olduğunda kadınların alacağı ne olursa olsun erkeklere göre luzumsuz oluyor bu olay ortadan kalktı.onun aldığı elektronik ıvır zıvırda bana luzumsuz geliyor onada ben karışmıyorum,parası varsa alsın neyapıyım.

Son düzenleme:

Valla bunlar çok ütopik şeyler. Tahsilin feriştahını yapsan eğer torpilin yoksa iş başa düştükten sonra iş bulurum demek bu ülkede hayal. 20 yaşında işletme bitirmiş ol, 38 yaşında iş ara bakalım kimse o diplomanın yüzüne bakıyor mu ?

2 iş müracaatı, 2 CV düşün ikiside aynı okulu bitirmiş ama biri üstüne 15-16 yıl çalışmış tecrübe sahibi. Diğeri ise iş hayatından bihaber, sadece o seminer senin, bu kurs benim dolaşmış. Sen hangisini işe alırsın ? Eğer iş tecrübesi olmayanı dersen hiç gerçekçi değilsin, yazmak için yazmışsın derim.

Kendi hayatın, herkes hak ettiği gibi yaşar. Ama biraz gerçekçi olmakta fayda var, üstelik okuyan bir insan olarak.

Son düzenleme:

Önemli olan ortada bir düzen olması ve yürümesidir, yürütebilmektir.

Şahsen böyle yapamam, arkadaşlarımla bile hesabı bölüşmezken eşimde giderleri bölüşmem mümkün değil. Ama dediğim gibi önemli olan yürütebilmek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…