- 19 Ocak 2012
- 2.551
- 421
- 198
- Konu Sahibi ilkduyansenol
-
Bişey sormak istiyorum hiçbişeyy arkadaşım hayatı dine göre deilde neye göre sekillendiricez. Hangi değerlere göre?
siz kendinizi gerçekten iyi geliştirmişsiniz ama bana pek öle gelmedi düşünce yapılarımız çok farklı,geçmiş geçmişte kaldı biz geleceğe bakıyoruz şuanki yaşantımıza bakıyoruz geçmişe dönüp eski zamanlara göre hayatımızı devam ettirmiyoruz ,evde oturup kendini geliştirmek buysa kalsın ben almıyım
Ayyy,sakin gitme!Aklini basina topla arkadasim!Ben aynisini yasadim,kiradan cikip yanlarina gittik ve 1,5 yilda son surat kacarak ayri eve,hatta ayri sehire geldim.Sen bu kk de birlikte oturanlarin ahlarini vahlarini okumuyor musun?Bende eskiden bana biri akil verse hemen cevabim annesi babasi cok anlayislilar olurdu amaa ne "anlayisdi".Bizimkide cocuk olunca yardim etmeye cok hevesliiken dogunca da bebegin annesi kimse baksin dedi cikti isin icinden.Davulun sesini uzaktan dinle yoksa coook basin agirir!kızlar ben size bişey sorcamm daha doğrusu akıl danışcam ben 20 yasındayım evleneli 1 sene olacak 1 senedr bz ayrı evde kirada oturuyoruz eşim tek erkek olduğu için kayın validemler yanlarına gtmemizi istiolar yasları 65-70 yaslarındaLAR iyi insanlar ama trabzonblular ben bursalıyım o yzden kültür farklılıkları oluyor. uzun lafın kısası dün akşam yemekde onlardaydık apartmanları yok bi müstakil evleri var 5 odalı öle kötü insan değiller ama ne bileyim işte kararsız kaldım ben evde bi kaç tadiratdan sora yanlarına geccez...aslında calıstığım için bnm içinde iyi olcak ve yarın öbrgün cocugumuz olursa inşallah kayın validem bakacak...durum bu kızlarrr yardıımmmmmmm edinn banaaaa
ona bakarsan Hz.Hatice de çalışan kadındı ünlü bir tüccardı.
Kimse kimseye bişey dayatmıo zaten herkes seçiminde özgür. Ama sunuda söylemeden gecemicem HUZUR İSLAMDA!
hayatta insan onuruyla yasar ve bu dünyada herkes isterse kimseye muhtac olmadan ama az ama çok geçinir gider bu kadar güvensizlik stres yorar insanı Allah yardımcınız olsun.
Kimse kimseye bişey dayatmıo zaten herkes seçiminde özgür. Ama sunuda söylemeden gecemicem HUZUR İSLAMDA!
Eşim market alışverişini kendi yapar. her markete gittiğinde arar sorar akşam yine aradı bende saydım şunu al şunu al diye.sorduğuna görede eve alıdığı şeyler tam tersi yani evde olan bişeyi alma diyorum alıyor sonrada çürüyor,şekere al dedim benim hafta sonu kekim eksik olmaz 750 gr şeker almış tatlı yapıyorum zırrt bırt diye :)))Bir gün öncesindede k bahar haşladım güya kızartıcam dolaba koydum ne pişiriceksin dedi k.bahar kızartıcam dedim, canım çok istedi dedim ,tamam dedi.işten çıktım gderkende markete uğradım deterjan almak için,alışveriş yapar paşam deterjan olayına hiç girmez ben alırım çok pahalıymış neyse onuda ben alıyorum.tekrar aradı ne alıyım dye bende yeşillik al salata yapalım dedim alırım dedi.eve geldim karnıbaharı fırına koymuş yemek gibi yapmış sanada kızartman için ayırdım dedi mutfağa baktım nereye ayırdın dedim, tabağa 1 tane küçük parça koymuş gülsemmi ağlasammı yine sesimi çıkarmadım.salata için evde sadece kıvırcık var yıkadım sonrada poşetlere bakıyorum hani marketten aldığın yeşillik dedim almadımki dedi çok pahalıydı dedi aaa benim şarteller attı ney pahalı alacağın en fazla 1,5 liralık yeşillik sinirlendim o bana ben ona velasın yaptığı yemeğide yemedim kendide yemedi kapıyı vurdu çıktı.o gidince çocuğu doyurdum,çamaşır astım şimdi hava kapalı aradım çamaşır ipini öne çekermisin ıslanmasın diye çekemem dedi suratıma kapattı.yani ben aldığım ne olursa 5 kuruş hesabı yapmıyorum ki bu gıdaysa daha da önem veririrm ona ne oluyor, aslında oda yapmaz herşeyin kalitelisini alır dün ne olduysa yeşillik çok pahalı gelmiş.yemeklerim bir gün önceden yapılır benim, o sadece ısıtır eve gelince kızartma olunca aynı gün yapıyorum sıcak olsun diye b de karışma be adam işime ya.Allah razı olsun yine yardım eder asla nankörlük gelmem, para işi olunca deterjan pahalı sen al, yeşillik pahalı sen al ,pazara sen git.önceden küsünce ben giderdim yanına haklıysa ama gitmiycem konuşmıycam bende,aşağıda akrabaları var onlara gidiyor tabi paşam sıkıldımmı anası yakında akrabaları yakında bizimde kaç km uzakta sinirimide evde geçiriyorum neşemide ,benim konuşucağım stres ataacğım kapısını çalacağım bir akrabam yok.23:00 de eve geldi laf çarpmalar (yani benimle konuşmak için) bende hiç muhattap olmadım baktım stresini atmış gelmiş.bu ne ya
Açıkçası ben aynı evde ayrı kese olmasına karşıyım, evllikte her şey ikimizindir, o da çalışır ben de çalışırız ama paramız ikimizindir, ne alacağımıza ne ödeyeceğimze her şeye birlikte karar veririz, bence sorun biraz da buradan kaynaklanıyor olabilir, temeline inersek...
deterjan almaz o reyona uğramaz bile bu ay elektriğide bana yıktı zırt bırt çamaşır makinesi açıyosun diye üzerine bulaşık makinesi ,birde fırın olunca bu zamana kadar gelmemiş bir fatura geldi ki ben bunları hep açıyordum bu ay zam aldık iki katı elektrik geldi neye yaradı hiçbişeye
kusura bakmayın daha önceki konularınızda vardır belki ama ben bilmiyorum, anlayamadığım bir nokta var... hesabınızda 13 yıllık evli olduğunuz yazıyor üstelik de. o pahalı sen al, bu zamlanmış sen öde... kuzum siz ev arkadaşı mısınız. herkes parası ile ucuz olanı kapatıp pahalıyı birbirinin mi sırtına yüklüyor. nasıl oluyor bu iş anlamadım??????
Eşim market alışverişini kendi yapar. her markete gittiğinde arar sorar akşam yine aradı bende saydım şunu al şunu al diye.sorduğuna görede eve alıdığı şeyler tam tersi yani evde olan bişeyi alma diyorum alıyor sonrada çürüyor,şekere al dedim benim hafta sonu kekim eksik olmaz 750 gr şeker almış tatlı yapıyorum zırrt bırt diye :)))Bir gün öncesindede k bahar haşladım güya kızartıcam dolaba koydum ne pişiriceksin dedi k.bahar kızartıcam dedim, canım çok istedi dedim ,tamam dedi.işten çıktım gderkende markete uğradım deterjan almak için,alışveriş yapar paşam deterjan olayına hiç girmez ben alırım çok pahalıymış neyse onuda ben alıyorum.tekrar aradı ne alıyım dye bende yeşillik al salata yapalım dedim alırım dedi.eve geldim karnıbaharı fırına koymuş yemek gibi yapmış sanada kızartman için ayırdım dedi mutfağa baktım nereye ayırdın dedim, tabağa 1 tane küçük parça koymuş gülsemmi ağlasammı yine sesimi çıkarmadım.salata için evde sadece kıvırcık var yıkadım sonrada poşetlere bakıyorum hani marketten aldığın yeşillik dedim almadımki dedi çok pahalıydı dedi aaa benim şarteller attı ney pahalı alacağın en fazla 1,5 liralık yeşillik sinirlendim o bana ben ona velasın yaptığı yemeğide yemedim kendide yemedi kapıyı vurdu çıktı.o gidince çocuğu doyurdum,çamaşır astım şimdi hava kapalı aradım çamaşır ipini öne çekermisin ıslanmasın diye çekemem dedi suratıma kapattı.yani ben aldığım ne olursa 5 kuruş hesabı yapmıyorum ki bu gıdaysa daha da önem veririrm ona ne oluyor, aslında oda yapmaz herşeyin kalitelisini alır dün ne olduysa yeşillik çok pahalı gelmiş.yemeklerim bir gün önceden yapılır benim, o sadece ısıtır eve gelince kızartma olunca aynı gün yapıyorum sıcak olsun diye b de karışma be adam işime ya.Allah razı olsun yine yardım eder asla nankörlük gelmem, para işi olunca deterjan pahalı sen al, yeşillik pahalı sen al ,pazara sen git.önceden küsünce ben giderdim yanına haklıysa ama gitmiycem konuşmıycam bende,aşağıda akrabaları var onlara gidiyor tabi paşam sıkıldımmı anası yakında akrabaları yakında bizimde kaç km uzakta sinirimide evde geçiriyorum neşemide ,benim konuşucağım stres ataacğım kapısını çalacağım bir akrabam yok.23:00 de eve geldi laf çarpmalar (yani benimle konuşmak için) bende hiç muhattap olmadım baktım stresini atmış gelmiş.bu ne ya
işte örneği siz verdiniz maaş kartı elinde arkadaşımın diye, oda eşim bana para verecek diye bekliyor, ben bu duruma düşmek için çalışmıyorum
Bende üni mezunuyum çalışmayıda hiç düşünmüyorum.Hemde iyi bi üninin iyi bi bölümünden. Daha lüks harcama yapmak için evimi çocugumu eşimi ihmal edemem. Eşimin getirdiğiyle hesabımı yapar kanaat ederim. Oturun evde onlar bakıcak size. HE sizde adamın maaşı 1.500 dür sizde 100 liralık çanta takıcam demicekseniz.
Ben kadın kendini geliştirmesin demiyorum ki. Gündemi takip etsin kurslar seminerler. Şuan ingilizce kursuna gidiyorum ve tezsiz yüksek yapıorum. Allah düşürmesin insan donanımlı oldumu da bi müsebet sıkıntı geldiğinde Allahın inayetiyle inş. üstesinden de gelir.
sonuçta bizim hesaplarımız ayrıda olsa aynı ev için harcama yapıyoruz ,değişen bişey yok ben maaşımı eşime verdiğimde de giden masraf aynı eve, miktarda aynı o bana versede benimde harcıyacağım yer belli ,tutar aynı fark eden bişey yok.tek fark benim maşşım onda olduğunda kadınların alacağı ne olursa olsun erkeklere göre luzumsuz oluyor bu olay ortadan kalktı.onun aldığı elektronik ıvır zıvırda bana luzumsuz geliyor onada ben karışmıyorum,parası varsa alsın neyapıyım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?