bu ne ya şimdi kızdırıyosun insanı

sizin bu sözleri söylemek çok mu hoşunuza gitti acaba PEYGAMBER EFENDİMİZE laf söylemek bu kadar kolay olmamalı kimse kimsenin inancına karışamaz laf söylediğiniz kişi alalade bi insan değil

bannu arkadaş üstteki iki cümle tolstoy adlı üyenin değil !
5. yada 6. sayfada başka bir üye yazmış o üstteki cümleleri bir yoruma katılmadığı için
tolstoy adlı üyede onu alıntı yaparak yazılanlara dikkat edilmesinin gerekliliğini vurgulamış...

yanlış alıntılamışsınız sanırım !!

Neden ya her konun hayatın her safhasının islamda bi yeri yol göstericiliği vardır. Bundan bahsetmenin insanları bu kadar rahatsız edceğini bilemedim yoksa kesinlikle acmazdım. Neden ben saygı duyuyorum da bana saygı duyulmuyo bende buna inanıyorum rahatsızlık neden?

BEN İŞ HAYATINA KARŞI DEĞİLİM BUNU NEREDEN ÇIKARDINIZ ONUNLA İLGİLİ DE BİR FİKRİM YOK.ANLAŞILMASI GEREKEN NOKTA ŞU;KADININ ANNELİK, EV HANIMLIĞI VE İŞ HAYATI ARASINDAKİ DENGEYİ SAĞLAMASI GEREKİR.UNUTMAYIN Kİ GELECEK ANNELERİN ELLERİNDE ŞEKİLLENİR.Kapitalist dünyada daha çok iş gücüne ihtiyaç var ve bu durum daha fazlası dürtüsüyle insanlara dikte edilir.Daha fazla eşya, daha fazla lüks daha fazla para gerektirir bu noktadan hareketle evde tek kişinin çalışmasıyla ihtiyaçlar (!) karşılanamaz..KANAAT ETMEYİP DAHA FAZLASINI İSTEMEK RUHSAL AÇIDAN HEM SİZLERİ BİR UÇURUMA SÜRÜKLER HEM DE ASLİ VAZİFENİZİ YERİNE GETİRMENİZİ ENGELLER.Kısaca özetlersek ve yanlış anlaşılmaya sebep vermemeye çalışarak şöyle noktalayabiliriz; Bizler kesinlikle kadının çalışma hayatına müdahale etmiyoruz.Fıtri olarak kendine uygun işlerde çalışmak, ve annelik ile iş hayatı arasındaki dengeyi sağlamak suretiyle çalışma hayatına destek veririz.KENDİNİZİ KOCALARINIZLA EŞİT OLARAK DEĞİL EŞ OLARAK BİR BÜTÜN KABUL EDERSENİZ VE SORUMLULUK NOKTASINDA KİMİN NE TÜR VAZİFELERİ VAR BU KONUDA DİKKAT SARF EDERSENİZ MUTLU OLURSUNUZ.ANLAŞILMAYAN BİR NOKTA?

daha bişey demiyorum,gerçekten...hala aynı yerdesiniz..sorun dinimizden bahsetmek değil her konuda bunu insanların önüne getirmek.siz böyle devam edin..selametle..

yalnız konunun içinde çok ütopik şeyler var ya ,mesela reform ve rönesans hareketlerini arapların başlattığı gibi
onu okuduktan sonraki şokla zaten ne yazıldığının farkında değilim.
Kendimi bir an Türkiye Gündemi başlığında zannettim genelde böyle uçmuş mesajlar orada olur ya.

olay buraya sizin dini cümleler kurup açıklama yapmaya başlamanızla geldi..insanlar gerildi birden..sonrası malum hoş olmayan sözler kullanıldı..

neyse siz de üzüldünüz galiba..

Dini cümleler niye bu kadar rahatsızlık verdi ki hiç tahmin edemiyeceğim bi noktaya geldi çok üzgünüm

sizin bu sözleri söylemek çok mu hoşunuza gitti acaba PEYGAMBER EFENDİMİZE laf söylemek bu kadar kolay olmamalı kimse kimsenin inancına karışamaz laf söylediğiniz kişi alalade bi insan değil

sevimli 7880 adlı arkadaşımız cevap vermiş zaten.ben rms adlı arkadaşın dikkatini çekmek için alıntıladım o sözleri.okuyunca beynimden vurulmuşa döndüm çünkü.peygamberimize laf söylemek ne haddime.ama söylenmesine sebep olmak ta kimsenin haddine değil.bilmem anlatabildim mi

her kadın ister çocuğunu kendisi büyütsün,ilk adımlarını görsün,ilk konuşmasını duysun ama olmuyo işte hayat şartları.kanaat getirin demişsin iyide kocası 1500 alıyosa kira fatura masraf,çocuğun masrafları derken yetiyomu sanıyosunuz o paranın.mecburen kadında çalışıyo yoksa borç içinde yüzmek dahamı iyidirki.bence siz evli bi insan değilsiniz ve bazı şeylerin farkında değilsiniz malesef.tabiki islama göre yaşamalıyız peygamberimizi örnek almalıyız ama bugünün şartlarını unutmayarak..

Son düzenleme:

Biraz kitap karıştırırsanız ne demek istediğimi anlarsınız!

çok mu komik olduğunuzu düşünüyorsunuz ayrıca neden zaman ?

yeni şafak falan da olabilir canım ,böyle saçmalıklar başka nerede yazacak.
ben kendimin değil arkadaşın yazdığı şeyin çok çok komik olduğunu düşünüyorum.
Neyse uzatmak niyetinde değilim,siz bildiğinizi okumaya devam edin.

Dini cümleler niye bu kadar rahatsızlık verdi ki hiç tahmin edemiyeceğim bi noktaya geldi çok üzgünüm

rms bak canım!
nasıl ki dünyada çeşit çeşit insan ve inanış varsa elbette kaç yüzbin üyeli şu forumdada çeşit çeşit insan ve çeşit çeşit inanış var
burada yorum yazan bir kişinin sadece yazısını görüyoruz ..değil inancını fiziki özelliklerini bile bilmediğimiz birine kendi dinimizin emirlerini dayatamayız..
sen birine dinimizde şu günah dersin ama belki o senin dinine inanmıyor onun dininde aynı şey belkide mübah ..
herkes inancında yorumunda özgürdür .. kimseyle polemiğe girmeden sakince yorum yapmamız en akıllıca olanı !

aynen sizde bildiğinizi okumaya devam edin.. saçmalık okumak istiyorsanızda sözcü ve benzeri gazeteleri okuyun...

Haklısın suan kendimi anlatamadığım için çok üzgünüm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…