- Konu Sahibi ilkduyansenol
-
Avrupa diye örnek gösterdiğiniz Coğrafyanın kültürü , rönesansın ve reformun temelini atmasını sağlayan devlet İslam Devletidir yani İspanya Endülüs Emevileri.
deterjan almaz o reyona uğramaz bile bu ay elektriğide bana yıktı zırt bırt çamaşır makinesi açıyosun diye üzerine bulaşık makinesi ,birde fırın olunca bu zamana kadar gelmemiş bir fatura geldi ki ben bunları hep açıyordum bu ay zam aldık iki katı elektrik geldi neye yaradı hiçbişeye
keselerimiz ayrı derken önceden herşeyi ortak ödüyorduk eşime veriyordum maaşımı mesela bişey almak istiyorum ne gerek var diyodu ama lazım yani.doğum yapınca evde kaldım bir süre bu arada tazminat aldım onuda hesabına yatırdı.ben işe başladı eşim işten ayrıldı oda aldığı tazminatı hesabına yatırmış ama hesap görümcemin adına bankacı kardeşi faiz oranları daha iyi diye o işini bilir diye onun adına yatırmış bende bunu duydum kıyamet koptu.sonra işe başlayınca eşimle maaş ortalamamız aynı hemen hemen onun farkı ekstra tıcket alıyor.bende dedimki çocuğun masraflarını ben karşılayım sende evin giderlerini karşıla çünkü yapılan masrafda kira ve kreş parası aynı hesaba denk geliyor tamam dedi.şimdi ben maaşımdan arta kalan parayı biriktiriyorumda harcıyorumda,eşimde aynı şekilde birikim yapıyor yeri gelince istediğini alıyor.yani ben hem çalışıp aldığım parayı eşime vericem ondan harçlık istiycem buda bana ters yani
kötü bir şey değil mi sanki bu evlilikte her şey ortak olur gibi düşünmüşümdür hep. durum böyle olunca insan hep kendine yontmaya başlar karşı tarafı tırtıklamaya çalışır. o biriktirdiğiniz para da yine ikinizin olmuyor mu. farklı geldi bana açıkcası
O para ne oldu pekitazminatın yanı
senın eşin cimri farkındamısın? kabul etmek istmiyorsun ama öyle yanı
deterjan pahalı sen al dıyen adamı nasıl kabul ediyorsun anlamadım.
tırtıklama yok ki ,aldığımız belli verdiğimiz para belli tabii birikim yapılan para ikimizin mesela geçenlerde bir ev almaya kalkıştık yani eşimin ağzını yokladım bakalım vericekmi diye kafasına yattı tamam ben şu kadarını veririm dedi gerisini de kredi çekeriz dedi taksitlerinide gücüm yettiğince öderim dedi.bende diğer ödenicekleri üstlenirim dedim.yani tırtıklama olsa derki sende öde sende kat şükür öle bişey demedi.hatta bugün kreş için süpriz günü var oğlumun çocuğun masrafları sana ait sen al demedi ben işyerimde izin alamıyorum kıpırdayamıyorum bile yerimden ben alırım dedi.bizim herşeyimiz düzenlidir yani bazen arada bir damarı tutuyor keçi damarı ne yapalım idare ediyoruz yapılıcak bişey yok
kızartmak için 1 tane karnıbaharmı ayırmış:)))) çok güldüm ya,
sakin kafayla düşünün bence sizde gülersiniz,kızmayın adamcağıza:))
erkekler bazen çocuktan beter oluyorlar:)))
ya evet haklısın ben nereden bilicem cimri kocam yok ki benım bilemem haklısın.
1 liralık yeşilliğe pahalıydı almadım diyen, bi parça karnıbaharı karısına bırakan, pazar alışverişi yapmayan, deterjan pahalı diye almayan, elektrik faturası çok geldi çok çamaşır yıkadın faturayı sen öde diyen, senın aldığın tazminatı ablasının hesabına yatıran, mutfak eşyası almana fuzulı diyen kocanın başka bir ismi olmalı
mesela bknz;eli sıkı.
hakikaten cimri olmadığı için hesabını ayırdın sen zaten ben bilemedim pardon.
eli sıkı kocam olmadığı için yanlış anlamışımdır belki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?