Bu nedir ya? ( sebze fiyatları )

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yaşamadığım ülkenin sebze fiyatlarıyla ilgili ahkam kesemem ama yakınlarımdan duyduklarım ve medyadan takip ettiğim kadarıyla fiyatlar korkunç yüksek.

Yaz sebzesi kış sebzesi konusundan bağımsız olarak (her sebze mevsiminde yenilmeli %100 ) tarladan sofraya gelene kadar kiii artık belli sebeblerden o tarlaya bile ekilip dikilmiyor korutmuyor çünkü üreticiyi..

Bu konuda sebebleri sonuçları hakkında sayfalarca yazıp tartışabiliriz fahiş fiyatlarla sürekli muhatap olan ve hergün şok olan kim varsa kolaylıklar diliyorum..

Ayrıca rica ederim havuç bey domates hanım diyeceksiniz :/

Zincir ortahalli bir marketten sebze alıyorum pazarla arasında bir iki lira oynuyor öyle söyleyeyim, karnabahar 15-20 arası degisiyor. Pırasa 7-8 lira. Karnabahar yani ya of canım sıkıldı. Markette arkadaşımı gördüm sebze almaktan vazgeçtim tavuk alacağım, hemen hemen aynı paraya geliyor dedi ben de sebze fiyatlarına sinirlendim kuru biberle patlıcan aldım dolma yapayım dedim restine rest hadi bakalım

bu hafta pazarda yesillik haric gordugum en ucuz sey yerli muzdu, karnibahar 12 liraydi,pırasa 10 liraydi pazarcilarda artik fiyati yarim kilo yaziyor.
mevsim sebzeleride çok ucuz sayilmaz.
portakalin 2 3 kilosunu alirdik 10 liraya simdi kilosu 10 lira.
patates mesela sen patatessin kendine gel diyesim geldi gorunce kilosu 4 lira.
sadece sogan patates makarna vs ile karnini doyurmaya calisan insanlar ne yiyor suan merak ediyorum

Eskiden en pahalı şeyler et, muz vb idi, şimdi onlara sen hayırdır diye dayılanıp dalga geçercesine sırıtarak el sallayan domates, salata, soğan peydah oldu..
Bizde işte böyle onlarla kavga eder olduk.. "sen soğansın sogan, soğansın sen" diye

Birçok marketin online uygulaması var şu an. Ekstra diğer alışveriş uygulamaları da var. Çoğunda güne özel indirimler, kuponlar falan oluyor. Oturduğunuz yerden de indirim kovalayabilirsiniz yani.

Ben yaşam standardımı değiştirdim. Pazara gitmezdim yıllardır artık gidiyorum. İndirim kovalamazdım artık kovalıyorum. Çünkü başka çarem yok. Elimden başka bir şey de gelmiyor.

Bu söylediklerim şükredin oturun diye anlaşılmasın lütfen. Elimizden bir şey gelmiyor bu konuda, o yüzden kendimi korumaya aldım ben.

Hallerde fiyatlar daha ucuzmuş, bazı marketler vs. ya da manavlar oradan alıyormuş. Peki biz gitsek mesela, kilo ile verirler mi?
Eşimin hafta içi tatil günleri oluyor. Birgün kalkarız erkenden nerede oluyorsa hal, ucuza bulursak biraz daha fazla da alırız belki.

Genel olarak alma diye yorumlar var da ya arkadaşlar lüks restorantta yemek yiyeli her gün demiyoruz ki. Sadece yemeğin yanına salata yemek istiyoruz.

Eski telefonumda hafıza sorunu yaşarken fark etmiştim bu durumu ben de. Hafızasızlıktan her şeyi siliyordum. %100 değil ama büyük ölçüde çalışıyor. Hepsinden de haftada bir falan sipariş veriyorumdur.

Demek ki İstanbul da kötü fiyatlar, mandalina 15 liraydı, portakal 12, bu kadar fark etmemeli ama ya. Perşembe günleri marketlerde bu fiyatları uyguluyor ama bir gün sonra yine kendi fiyatlarına dönüyor, bu sabah marketin önünden geçtim kıvırcık 16 liraydı hemde neredeyse çürümüş

Her açılan konuya antipatik, konuyu açandan karşıt görüşler yazmaktan bıkmadınız mı gerçekten? Şubat ayı sebzeleri olan karnabahar, ıspanak, lahana ortalama bir boyutu 30 TL'den aşağı tutmuyor, maydanoz 5 liraya dayandı neyin eksik kalmasından bahsediyorsunuz acaba? 4 - 5 liralık karnabaharı en son aylar önce almıştım siz nerede yaşıyorsunuz gerçekten? En uygun manavda bile karnabahar 10 TL, beş kişilik aileme yetmesi için üç kilo alsam (yaprakları, kabukları vs ile tartılınca) 30 tl tutuyor bunun yağı, ilave malzemeleri, tüpü de var.

Çok saçma şekilde muz çok ucuzladı İstanbul'da.

Zaten bu saatten sonra şükredin oturun diyene ben kafayı yemiş derim Yaşam tarzımızı değiştirmek zorunda kalıyoruz işte malesef Online sebze alışverişi yapmıyorum çünkü bikaç yaptım yarısı çürük-çarık gelince vazgeçtim o işten. İnsan aldığı sebzeyi de şöyle bir ellemek istiyor yani taze mi bilmemne mi. Ben çoğunlukla markete gitmiyorum zaten eşim gidiyor.. Listeye sebze/meyve yazıyorum. Ne alayım diye sorunca ucuz ne varsa onu al gözüne kestirdiğin diyorum Oğlum brokoli çorbası istemişti geçen hafta mecbur aldık işte o brokoli cidden içime oturdu Çok üzülüyorum gerçekten çok üzülüyorum bu haline ülkemizin

ıspanak 9 lira, pırasa 10, karnabahar 10
bir tek pirasayi bir markette indirimde 6 lira gördüm.
hafta sonu pazarda da fiyatlar boyleydi.
pazwrda marketten dahs ucuz olan tek sey yesillikti.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…