Aynı performansı doğalgazdan da bekliyorum ben akşam sabah gelicek .Biraz önce Enerjisa mesajı geldi,
Halen biz evde ne yapıyoruz diye düşünüyorum.
Sayın UnknownMs bu ay ki faturanız 452,00tl.
bu hafta pazarda yesillik haric gordugum en ucuz sey yerli muzdu, karnibahar 12 liraydi,pırasa 10 liraydi pazarcilarda artik fiyati yarim kilo yaziyor.Marketler ciddi olarak pahalı. Ama pazarlar normal bence. Markette brokoli 26 tl. Pazarda 8 e de var 15 de. Maydonoz dereotu vs pazarda 2-3-4 olarak değişiyordu. Meyveler de 5-8 tl arası. Marketten genel yoğurt süt et vs harici pek sebze meyve almiyorum. Veya ihtiyacı gore 1-2 tane gerekirse.
Eskiden en pahalı şeyler et, muz vb idi, şimdi onlara sen hayırdır diye dayılanıp dalga geçercesine sırıtarak el sallayan domates, salata, soğan peydah oldu..Market fiyatlarını yavaştan kabullendik de sebze fiyatları da arşa çıkmış. Sadece kocam ve ben yaşıyoruz ama inanın bir şey alasım gelmiyor. Normalde yediğine içtiğine acıyan bir çift değiliz. Tasarruf yapıyoruz elbet ama yeme / içme konusunda serbesttik baya.
Yalnız bir şeye ederinden fazla para vermek de insanın gücüne gidiyor.
Turp, havuç, marul ve domatesle salata yapıyorum kış aylarında.
Yazık günah değil mi insanlara? Bırakın bari sebze yiyebilsinler...
Birçok marketin online uygulaması var şu an. Ekstra diğer alışveriş uygulamaları da var. Çoğunda güne özel indirimler, kuponlar falan oluyor. Oturduğunuz yerden de indirim kovalayabilirsiniz yani.Tamam da şöyle bir sorun var yani, yakınımda pazar yok, zaten 40 yıldır marketten alıyorum, bu fiyatlar böyle değildi,tamam pazardan bir tik pahalıydı ama 10/30 gibi saçma bir fiyat farkı yoktu. Ben Ankaradayım civarımda BİM-Migros-Torku dan başka market yok. Annem başka muhitte fiyatlar genelde aynı. BİM de zaten çok nadir taze sebze buluyorum. Bebekten dolayı her gün markete uğrayamıyorum-fiyat kovalayamıyorum. Yaşam tarzımda değişiklik yapmadım, oturduğum yer aynı ama fiyatlar eskiye göre anormal fahiş. Bu kadar da olmaz yani gerçekten artık.
şu benimde başıma geldi tesadüf denk geldi sanmıştım ama sizin yazdığınızı okuyunca sırf alış yapalım diye kupon verdiklerine emin oldum
hesabıma para yatırmadan önce sepete atmıştım sabahdan akşama kadar bekledi sonra gerçekten kupon verdi
Bence onu brokoli açıklasınO zaman biri bana brokoli neden 30 TL onu açıklasın
Demek ki İstanbul da kötü fiyatlar, mandalina 15 liraydı, portakal 12, bu kadar fark etmemeli ama ya. Perşembe günleri marketlerde bu fiyatları uyguluyor ama bir gün sonra yine kendi fiyatlarına dönüyor, bu sabah marketin önünden geçtim kıvırcık 16 liraydı hemde neredeyse çürümüşHemen hemen aynı liste izmir için;
İceberg marul 6 lira
Karnabahar 4 lira
Havuç 4 lira (turp almadım bilmiyorum)
Lahana kilosu 5 lira (3 tane dev aldım ucuz diye)
Yeşillik 3 demet 5 lira.
Aynı gün istanbuldaki arkadaşımla balık aldık o 60 lira vermiş ben 20 lira verdim.
Bence onu brokoli açıklasınkendini 30 dan aşşa görmek ismemiş olabilir..
Her açılan konuya antipatik, konuyu açandan karşıt görüşler yazmaktan bıkmadınız mı gerçekten? Şubat ayı sebzeleri olan karnabahar, ıspanak, lahana ortalama bir boyutu 30 TL'den aşağı tutmuyor, maydanoz 5 liraya dayandı neyin eksik kalmasından bahsediyorsunuz acaba? 4 - 5 liralık karnabaharı en son aylar önce almıştım siz nerede yaşıyorsunuz gerçekten? En uygun manavda bile karnabahar 10 TL, beş kişilik aileme yetmesi için üç kilo alsam (yaprakları, kabukları vs ile tartılınca) 30 tl tutuyor bunun yağı, ilave malzemeleri, tüpü de var.Tamam hiç bir şey ucuz değil artık da kışın yaz sebzeleri tüketmezseniz eksik kalacağınızı sanmıyorum.
Geçen hafta marketten 4 liraya karnabahar, 5 liraya lahana aldım. Patlıcan 35 liraydı. Almadım. Çünkü niye? Patlıcan bir yaz sebzesi.
Demek ki İstanbul da kötü fiyatlar, mandalina 15 liraydı, portakal 12, bu kadar fark etmemeli ama ya. Perşembe günleri marketlerde bu fiyatları uyguluyor ama bir gün sonra yine kendi fiyatlarına dönüyor, bu sabah marketin önünden geçtim kıvırcık 16 liraydı hemde neredeyse çürümüş
Zaten bu saatten sonra şükredin oturun diyene ben kafayı yemiş derimBirçok marketin online uygulaması var şu an. Ekstra diğer alışveriş uygulamaları da var. Çoğunda güne özel indirimler, kuponlar falan oluyor. Oturduğunuz yerden de indirim kovalayabilirsiniz yani.
Ben yaşam standardımı değiştirdim. Pazara gitmezdim yıllardır artık gidiyorum. İndirim kovalamazdım artık kovalıyorum. Çünkü başka çarem yok. Elimden başka bir şey de gelmiyor.
Bu söylediklerim şükredin oturun diye anlaşılmasın lütfen. Elimizden bir şey gelmiyor bu konuda, o yüzden kendimi korumaya aldım ben.
Patlıcanı domatesi geçin de karnabahar, ıspanak, pazı, pırasa ne kadar ona bakmak gerek. Annem onlar da saçma şekilde pahalı dedi.
Onu yeme, bunu da yeme eee ne yiyecek millet patates soğanla mı hayat geçirecek... Bunca toprağı olan bir ülkede tarım ürünlerinin bu kadar pahalı olması saçma her şeyden önce
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?