Bu nedir ya? ( sebze fiyatları )

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Sordum ama gözden kaçmış sanırım. Şehirlerde kurulan hallere gitsek, kilo ile satış yaparlar mı ordan? Bilgisi olan var mı?
bizim burada yapıyorlar ama şehirden şehire değişebilir bu yanlış bilgi vermeyeyim
siz hangi şehirdeydiniz belki şehrinizden bilen biri yazar

iç anadoluda nüfus 100 bin olmayan şehir için pazar fiyatları
(ben normalde tek yaşıyorum egedeyim de burası turistik yer burası hep pahalı hadi burayı geçiyorum o yüzden)

elma- portakal- limon 5-8 arası, valla meyve sebzeden ucuz muz da ucuzdu
nar-ayva 8-10

soğan 3
patates 7 (sivas patatesi geliyor ve yarısını atıyorsun zaten, dondurulmuş alsak daha iyi valla)
karnabahar 10 dan aşağı yoktu
brokoli 25 (almadık)

salatalık 15
çeri/salkım domates vs. 15-20
annem almaz, ben pazara zaten gitmiyorum, ama bebeler sabah bi bunu yiyor diye kardeşim alıyor mecbur. salataya koymuyor.
düz domat 10
mantar 25

bir de ceviz aldık kilosu 50 TL.

patlıcanı filan biz kışın zaten almayız.
yeşilliklerde fiyat yoktu .

şu anda et alıp pişirmek sebze pişirmekten daha mantıklı
kuzu eti kilosu 100 TL civarında. (biz yörüğüz inek eti sevmiyoruz)

bizim burada yapıyorlar ama şehirden şehire değişebilir bu yanlış bilgi vermeyeyim
siz hangi şehirdeydiniz belki şehrinizden bilen biri yazar

Ankara - Yeni Mahalle. Ama gerekirse kızılay ( sıhhıiye - yakınlarında ulus ) - çankaya civarlarına da gidebiliriz.

Şükür nedir diye bilirsek şükür nimettir ....
Olmayan nimete sukretmeye gerek yok demek ki

Yok işte alamıyorum, nesine sukretcem dese insanlar...hakli olurlar

Sukredersem Allah verir diye bişey yok

Sizi yanlış anlamadiysam umarım ona göre cevap yazdim, uykudan kalktım sersemim biraz

Bu artan fiyatlarda en az pay sahibi üreticidir emin olun. Asıl kazananlar tedarikçi aracılar.
Kasa kasa sağlam kabağın çöpe atıldığını da gördü bu millet. Ses çıktı mı? Hayır..

Evet kışın yaz, yazın kış sebzesi biz yemiyoruz. Ama anlaşılması gereken isteyenin, istediğini, istediği yerden, istediği zaman alabilmesidir..

Sen kışın domates yemiyorsun diye kimse 3 katı fiyatı normal görmek zorunda değil..

Aradaki fiyat arttıranlar aradan çıkarılsın diye boşuna demiyoruz..

ben yeme dendiğini okudum o yüzden yazdım ...kimseye de fikir belirt belirtme demem. yeme demek de fikir belirtmek değil bir nevi dikte etmek...keşke yok yere üstünüze alınmasaydınız

Sordum ama gözden kaçmış sanırım. Şehirlerde kurulan hallere gitsek, kilo ile satış yaparlar mı ordan? Bilgisi olan var mı?
ankarada yapiyorlar baska sehirde de yapiliyordur sanirim.
biede netten yasadiginiz sehirin hal fiyatlarina bakin orda max. min. tutarlar yazar halde ben bi gittigimde cogu fiyat max.fiyatin biraz altiydi.
toptan alinca fiyatlar daha cok degisiyordur muhtemelen

Ankara - Yeni Mahalle. Ama gerekirse kızılay ( sıhhıiye - yakınlarında ulus ) - çankaya civarlarına da gidebiliriz.
ankara hali yenimahallede zaten
dolmuşlarda hal diye yazar

ben halden yani yenimahalleki halden hiç denemedim toplu (düzeltme: kast ettiğim toplu olmayandı :) almayı.
ama ulustaki halde de (burası parakendeci zaten) sebze meyve balık kızılaya batıkente vs. göre her zaman daha uygun oluyor

ulusta araba park etmek biraz sorun ama deneyebilirsiniz yine de

İç Anadolu'da yım
Marul 5 lira
Ispanak,pırasa 10 lira
Havuç 7 lira
Portakal 3 ila 4 liraydi

umarim bize yakin bir kim market vardir, bakayim netten.teşekkur ederim
Umarım vardır, yaygınlaştı bu aralar. Bana yakın iki şube var, biri yürüme mesafesinde biri arabayla 2 dakika.

Sebze meyve reyonu en iyi marketlerden biri bence. Ucuz diye kötü değil.

Aynı performansı doğalgazdan da bekliyorum ben akşam sabah gelicek .
çevremdekilere iki katı gelmiş elektrik doğalgaz .
Klima yok
Kombi yok
Ama ne var
Bende buna yetecek kafada yok

Allah Asgari ücretle hayatını idame ettirmeye çalışanlara yardım etsin.

Asgari ücreti alkışlayanlara da akıl fikir versin

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…