- 17 Aralık 2015
- 27.119
- 49.576
- 598
netten subelerine baktim simdi karsiyaka da bir magazalari var oda cok uzak sayilmaz.Umarım vardır, yaygınlaştı bu aralar. Bana yakın iki şube var, biri yürüme mesafesinde biri arabayla 2 dakika.
Sebze meyve reyonu en iyi marketlerden biri bence. Ucuz diye kötü değil.
ankara hali yenimahallede zaten
dolmuşlarda hal diye yazar
ben halden yani yenimahalleki halden hiç denemedim toplu (düzeltme: kast ettiğim toplu olmayandı :) almayı.
ama ulustaki halde de (burası parakendeci zaten) sebze meyve balık kızılaya batıkente vs. göre her zaman daha uygun oluyor
ulusta araba park etmek biraz sorun ama deneyebilirsiniz yine de
Valla ben eşimden çok takılıyorum. Eşimin parası olduğu halde, o gerekirse az al ama al diyor. Adam da haklı. Eşek gibi çalışıyorum bari adam gibi yemek yiyelim diyor. Zaten karın tokluğuna yaşayacak hale getirdiler insanları, bari karnımız güzel doysun diyor :)Ben hiçbir şeyi kabullenmiyorum.Kendimi enayi gibi hissediyorum.Eşim markete göndermiyor artık beniçok söyleniyorum markette .Yuh ! oha! Bol bol market ziyeretinde sarf ediyorum.
Bende kabullenemiyorumBen hiçbir şeyi kabullenmiyorum.Kendimi enayi gibi hissediyorum.Eşim markete göndermiyor artık beniçok söyleniyorum markette .Yuh ! oha! Bol bol market ziyeretinde sarf ediyorum.
Nerede, hangi semtte yaşıyorsanız çok şanslısınız o halde dediğiniz fiyatlar aylar öncesinin fiyatları çünkü, kime sorsam da aynı. Kardeşimde İzmir'de yaşıyor onun dediği fiyatlar da benim belirttiğim fiyatlara yakın. Emin olun etiket fotoğrafı paylaşmak için o markete bir daha uğradığınızda aynı fiyatları bulamayacaksınız. Ucuz diye çoktan aldım ben diye belirtmissiniz zaten, belli oluyor çoktan aldığınız. Her neyse genel olarak fiyatlar ortada tartışmaya gerek yok, sağlıcakla.Yahu niye böyle bir konuda yalan söyleyeyim, delirdiniz mi?
Şehri de marketi de yazdım. Buyrun gelin birlikte gidelim. Hatta yarın bu konu açık olursa etiket fotosu da paylaşayım. Karnabahar, lahana ucuz diye çokça aldım ben. Birazını turşu yaptık, kalanını yemek.
Sizin beş kişilik ailenize ne kadar yemeği ne kadar masrafla yaptığınızı bilemem ben. Bir lahanayla 4 kez yemek yapıyorum.
cherry aslında pahalı değil diyor eşim (bu sektörde çalışıyor) tohumu, ilacı, gübresi, mazotu, sulaması, işçi çalıştırması bunlar hep maliyet diyor tanıdığım bir çok çiftçi artık bu işleri yapmak istemiyor çarkı döndürecek finansal sıkıntılar yaşıyor diyor bunlar iyi günlerimiz domatesi mevsiminde bundan daha pahalıya alabiliriz diyor. fideciler maliyetlerden dolayı artık fide yetiştirmiyor diyor özellikle elektrik zamlarından sonra aslında durum bu.Patlıcanı domatesi geçin de karnabahar, ıspanak, pazı, pırasa ne kadar ona bakmak gerek. Annem onlar da saçma şekilde pahalı dedi.
Onu yeme, bunu da yeme eee ne yiyecek millet patates soğanla mı hayat geçirecek... Bunca toprağı olan bir ülkede tarım ürünlerinin bu kadar pahalı olması saçma her şeyden önce
Kalabalık ailelerin Allah yar ve yardımcısı olsun. Ben 2 adet patlıcan 2 adet kabak 2 adet domates alıp 39 TL ödedim. Birde ufak ufak valla. Ondada bugün türlü (2 kişilik) yaptım bitti. Pırasa ıspanak otlar bile 15 den aşağı değil. Eşim muz,balık,et falan alınca sen daha çok ye hamilesin diyor.Market fiyatlarını yavaştan kabullendik de sebze fiyatları da arşa çıkmış. Sadece kocam ve ben yaşıyoruz ama inanın bir şey alasım gelmiyor. Normalde yediğine içtiğine acıyan bir çift değiliz. Tasarruf yapıyoruz elbet ama yeme / içme konusunda serbesttik baya.
Yalnız bir şeye ederinden fazla para vermek de insanın gücüne gidiyor.
Turp, havuç, marul ve domatesle salata yapıyorum kış aylarında.
Yazık günah değil mi insanlara? Bırakın bari sebze yiyebilsinler...
Klima olan evlere bin üzeri geliyor olmadığı faruranizdan anlaşılıyor . Alkislayanlari da ben alkışlıyorum .Klima yok
Kombi yok
Ama ne var
Bende buna yetecek kafada yok
Allah Asgari ücretle hayatını idame ettirmeye çalışanlara yardım etsin.
Asgari ücreti alkışlayanlara da akıl fikir versin
Çoktan demedim çok dedim. Sinirden okuyamamışsınızNerede, hangi semtte yaşıyorsanız çok şanslısınız o halde dediğiniz fiyatlar aylar öncesinin fiyatları çünkü, kime sorsam da aynı. Kardeşimde İzmir'de yaşıyor onun dediği fiyatlar da benim belirttiğim fiyatlara yakın. Emin olun etiket fotoğrafı paylaşmak için o markete bir daha uğradığınızda aynı fiyatları bulamayacaksınız. Ucuz diye çoktan aldım ben diye belirtmissiniz zaten, belli oluyor çoktan aldığınız. Her neyse genel olarak fiyatlar ortada tartışmaya gerek yok, sağlıcakla.
Kısmen katılıyorum ama sağlık açısındanTamam hiç bir şey ucuz değil artık da kışın yaz sebzeleri tüketmezseniz eksik kalacağınızı sanmıyorum.
Geçen hafta marketten 4 liraya karnabahar, 5 liraya lahana aldım. Patlıcan 35 liraydı. Almadım. Çünkü niye? Patlıcan bir yaz sebzesi.
Oğlum için tazedirektten organik söyledim. Aldıklarım;Bu hafta pazar geçen haftaya oranla daha iyiydi.
Elit lüks semtte oturmuyorum.
Karnabahar 10, brokoli 15, mantar 35, pırasa 10, patates 8, soğan 5, domates 15, salatalık 18, taze soğan 7, kıvırcık 12, ıspanak 10 TL idi.
Turp,tere,maydonoz,balık vs de eklenince 350 TL harcadım pazarda dün.
Bir de şey başladı bende, mesela domates alacağım. 14 TL idi kilosu, yanında da cherry domates vardı 18 TL. Gittim cherry aldım. Madem o kadar para veriyoruz daha iyisine kayalım oldu.
Dünden sonra araştırmaya başladım, sebzeyi internetten organik söylemeye başlayacağım. 350 değil 400 vereyim de bari ne yediğimi bileyim.
Yaz sebzesi kış sebzesi meselesi de değil artık. Patlıcan geçen sene de bu zamanlar kış sebzesiydi.
Korkunç bir dönemdeyiz, herkes çok para harcıyor ama kimse doğru dürüst kazanmıyor. Nereye gidiyor belli değil.
Tezgahlarda artık kilo işi yok. Seçtim mesela 830 gram almışım. Onun parasını aldı adam bende tamamlamadı 1 kiloya.
Ben de sağlık açısından almıyorum zaten. Burda meşhurdur benim sağlıklı beslenme takıntım. Yazdan gerekli şeyleri dolaba atarım, sonrasında mevsim dışı sebze bir lira da olsa almam.Kısmen katılıyorum ama sağlık açısından. Kışın asla taze domates , patlıcan gibi sebzeleri evime almam, bu pahalılıkta da isabet oldu acıkcası
İlk çıktığında 50 TL olurdu üç beş tanesi çok derdik.Bardacık ve papaz eriği delisiyimdir.Şimdiden para biriktireyim de .Şurda ne kaldı bahara ,yaza
İndirimsiz bile oldukça iyi görünüyor.Oğlum için tazedirektten organik söyledim. Aldıklarım;
Birer kilo pirinç, irmik, bulgur, havuç, ıspanak, patates, elma, armut, muz ve 2 adet avokado
Toplam 202 tuttu. 50lira hoşgeldin indirimi ile 152 ödedim.
Bunu markette de öderdim
En azından organik ve pestisit raporları var
Ama kış sebzeleri pahalı ki bildiğim kadarıyla brokoli kış sebzesi. 35 TL ydi kilosu. Pırasa mesela 18 TL. Karnabahar aynı. İzmir'de pazar fiyatları böyleydi. Market belki daha pahalıdır bilmiyorum.Kışın yaz sebzeleri her zaman pahalı olur. Şu anki durumda daha da pahalı oldu. Bizim yapabileceğimiz bir şey yok. Kimse bize bir şey sormuyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?