Bu nedir ya? ( sebze fiyatları )

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Tadını falan beğenmeyen olabilir kışın yaz sebzelerinin ki evet yaz tadı olmuyor ama sağlıksızlığı konusunda şüpheliyim açıkçası, çünkü yaz sebzeleri de doğal yollardan üretilmiyor artık.Kaldı ki avrupa da herkes bolca alıp tüketebiliyor bunları, avrupalı insanların bazılarının yaz kış sebze meyvesi kavramlarını bile bilebileceklerinden şüpheliyim.Ona rağmen hastalık konusunda bizden açık ara önde değiller.Aksine kanserin pek çoğunun sebepleri arasında yetersiz beslenme yazar maalesef. Boşuna kendimizi kandırmayalım. Soyuluyoruz ve yapabileceğimiz pek bir şey de yok galiba.2 küçük çocuğum var 1 litre süt 15 tl. 2 litre alsam günlük 30 tl zaten süte gidiyor. 2 Ekmek alsam 6 tl de ona gidiyor.Kafadan hiçbir şey almadan gitti 36 lira. Hayır en ucuz peynir olan lorun kg 40 tl olmuştu bir ay önce.bir daha da bakmadım açıkçası. Çok üzgünüm ülke çocukları için cidden.Hiçbir uygar ülkede şu devirde elektiriğe yüzde yüz yirmi yedi zam gelmez gelemez.

Ooo markette fiyatlar böyle mi ? Hangi marketse baş harfini yazar mısınız. Bende gider bakarım valla. Çok iyiymiş lahana ve karnabahar fiyatı.

Ooo markette fiyatlar böyle mi ? Hangi marketse baş harfini yazar mısınız. Bende gider bakarım valla. Çok iyiymiş lahana ve karnabahar fiyatı.
Baş harfe gerek yok söyledim zaten.
Kim market.

Reklam yaptım resmen adamlara bedavadan

He brokoli bir önceki hafta 5 liraydı bu hafta 25 olmuş burda da. Ben hava şartlarına bağladım. Muhtemelen soğuktan don oldu, ürünlerini kaybetti üretici.
Abi şu mesajı beğenmeyecek ne yaşadınız? Üreticiler mi kovaladı sizi? Sebep sonuç ilişkisi kurmuşum sadece. Cidden ülke insanı toptan çıldırdı sanırım

Ama kış sebzeleri pahalı ki bildiğim kadarıyla brokoli kış sebzesi. 35 TL ydi kilosu. Pırasa mesela 18 TL. Karnabahar aynı. İzmir'de pazar fiyatları böyleydi. Market belki daha pahalıdır bilmiyorum.
Farklı bir şey yazmadım zaten. Mevsim sebzeleri pahalı Bu arada Marketlerde fiyatlar arasında uçurum var 35tl brokoli diğer markette 13tl. O bile pahalı bence

Benim oturduğum semtte marketler çok pahalı pazar yok çünkü burdakilerin pazara ihtiyacı yok ama geçen annemlerin oradan pazara gittim brokoli kgsuna 20 TL ödedim ve sebzenin kendinden çok sapı vardı yani artık pazarlarda o kadar uygun değil

Ekmek olmuş fil fiyatı. Yok yaz sebzesi yemeyin eksik kalmazsınız... Kış sebzesi de yiyemiyoruz zaten.
aynen kış sebzeleri de pahalı Ankara da.bu arada turfanda üretimi onyıllardır var yeni çıkmadı ya.onları üretenler de ev geçindiriyorlar.ha bir de benim gibi vejeteryanlar ne yapacak?gece gündüz brokoli karnabahar pırasa mı yiyeceğiz?dolaba sebzeler attığım halde insanın canı turfanda da çekiyor alıyorum da.neden alamadığımız sorun değil de turfandalığı sağlıklı olup olmadığı mı sorun sadece?sanki diğer yiyeceklerden sağlık fışkırıyor?

Salata yemiyoruz kökten çözdük sebzeler temel gıda sayılmıyor mu KDV indirimi olmamış mı acaba? Gerçi inse ne kadar inecek 10 lira belki... Sonumuz hayrolsun.
Salata yeme,et yeme,bakliyat yeme,sebze yeme ee ne yiyecez kardeşim fotosentez mi yapacaz?
Ya da her gün makarna mı yiyecez? Napacaz biz yaa? İmdaaaat

Sen bu ekonomik krizde vejetaryen olmaya utanmıyor musun?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…