• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu neydi simdi ?

Nişan evde söz gibi olcaksa düğünü erkek tarafının karşılamasını beklemeniz fazla olur, Takılarla halledersiniz imkanınız yoksa, çünkü orda düğün yapmasanız o takılar olmayacaktı zaten kayıp yok yani :) Sorması nişanda da mı takı vs demesi normal hem erkekler bu işleri pek bilmiyor olabiliyolar hem de adetler farklı oluyor. Sorması daha doğru.

Hersey adetine gore yapilacaksa. Erkek tarafi kendi ilinde dugunu yapar. Davetiye de bastirilir. Yok uzak gelemeyenler olcak diye adamlar neden ayri bir dugun yapsinlar. Yakinlar sizin yakinlariniz o kismi sizin dusunmeniz gerek.

2 dugun bana gereksiz geliyo acikcasi. Taki takmaya niyeti ilan kina da da gelir takar. Ben kendi sehrimde dugun yapmadim. Kina da dugune gelemicez diye bir cok kisi takisini takip gitti.

Ama akrabalarm bana yakin kalkip kimse oraya gelmez burada banada bir dunya sey takilck hatta takilan salonu karsilick bunun hesabinin yapilmasi garip hissettirdi biz hic para konularini konusmazdik..yani mesela nisanda ne takiliyo nisanda da mi bisi takiliyo sordukca kotu oluyorum cimri mi bu adam diyorm fazlami alinganim
İki düğün çok saçma gelir bana hep. Sizin orda kınayı yapın erkek tarafında düğünü madem. Size hediyesi olan kınada verir. Etrafımda hiç olmadı iki düğün. Erkek nerede ise düğün orda yapılır yakın akrabalar da atlar gider o şehre, adet bu yani. İki düğün talebinde bulunan sizsiniz madem sizin karşılamanız daha uygun olur 2. düğünü.

benim yeğenimin de biri istanbul da,biri ankara da çift düğünü oldu.istanbul daki düğünü,yeğenimin babası karşıladı,ankara dakini erkek tarafı.yani birini kız,birini erkek tarafı karşılar.ya da tek düğün yapılır,gelen gelir, gelemeyenin kusuruna
bakılmaz.

alıngan olabilirsiniz tabii. kendi düşüncemi söyleyeyim. Düğüne harcadığımız paraya hala yanarım. O yüzden bana inanılmaz külfet geliyor.
Ben olsaydım, nikahı bi tarafta; düğünü bi tarafta yapardım. Takacak olan nikahta taksın.
Evet nikahta mantik ama benim arkds cevrem ailem oraya gidemez..oraya onun sulalesi gelebilr benimkiler yakin oldugu icin buraya bende arkdslarmi cevremi yanimda istyorm yoksa cidden kulfet

2 düğün yapıp insanlar eğlenecek diye niye 1 yıl borç ödeyesin ki bi tarafta nikah yapın diğer tarafta düğün ya da nişan kına yapma 2 düğün yap

40bin liraya düğün salonu tutan birine şaşırdım bugün.. Manyaklık bana göre, kimse kusura bakmasın.
İnsanlar iki göbek atacak diye ben niye böyle ağır bir bedel ödeyeyim :)
Düğünse düğün.. Saçmalık valla bazen gösteriş yapacam diye b.ku çıkıyor. Nikah her zaman favorimdir!
Düğün ille isteniyorsa 1 tane yapın valla, maddiyat önemli.. Zorlamayın.

*ben düğün gibi kına yaptım, sonra da nikah mis gibi :)
Dans bile ettim nikahımda ayol, güzeldi..
:KK200::rapci::KK24:

Nisan evde soz gibi olacak zaten..ya dedgm gibi takilanlar karsilar konusulmasi kirdi beni biraz..fazlami hasssas davrniyorm
Bence fazla hassas davranıyorsun velev ki ikinci düğünü karşılamak düşüncesi tedirgin etti diyelim şahsen ben bu tedirginliğine hak verirdim bu zamanda millet bir düğünün altından zor kalkıyor ikincisi illaki düşündürür insanı

İki düğün çok saçma gelir bana hep. Sizin orda kınayı yapın erkek tarafında düğünü madem. Size hediyesi olan kınada verir. Etrafımda hiç olmadı iki düğün. Erkek nerede ise düğün orda yapılır yakın akrabalar da atlar gider o şehre, adet bu yani. İki düğün talebinde bulunan sizsiniz madem sizin karşılamanız daha uygun olur 2. düğünü.
Kina olsa yine salon tutulacak..kucuck evde yapamam ki zaten..

Bu durumu bilmiyodum bana ailem yardim etck onlar yapck dedi burdakinide birlikte yaparz diye dusunmustum..
Anladım, sorun olacaksa tek düğünle halletme şansınız yok mu?
İnanın gereksiz masraf, şimdiki aklım olsa herkes ortak olur bir düğün yapardım. Bu şansınız varsa gerisini de birikim olarak kenara koyardınız. 3-4 saatlik düğünden ziyade oraya gidecek paraya çok ihtiyacınız olacak ilk zamanlar.

Evet nikahta mantik ama benim arkds cevrem ailem oraya gidemez..oraya onun sulalesi gelebilr benimkiler yakin oldugu icin buraya bende arkdslarmi cevremi yanimda istyorm yoksa cidden kulfet

yakınınız,zaten gelir.gelmeyenler, zaten yakınınız değildir.

benim yeğenimin de biri istanbul da,biri ankara da çift düğünü oldu.istanbul daki düğünü,yeğenimin babası karşıladı,ankara dakini erkek tarafı.yani birini kız,birini erkek tarafı karşılar.ya da tek düğün yapılır,gelen gelir, gelemeyenin kusuruna
bakılmaz.
Anladim simdi..demekki herkes boyle yapmis ben cidden hassasim..o oyle sordukca rahatszlk duydum kimse birlikte yapalm demiyo demekki karsilikli sorumluluk gerekiyo

Kendi tarafinda nikah yap..boylece kimse kirilmadan cozersin..belediye nikah salonlari zaten ucretsiz sonrasinda cok yakin aile dostlarina bir yemek verirsiniz olur biter

Anladım, sorun olacaksa tek düğünle halletme şansınız yok mu?
İnanın gereksiz masraf, şimdiki aklım olsa herkes ortak olur bir düğün yapardım. Bu şansınız varsa gerisini de birikim olarak kenara koyardınız. 3-4 saatlik düğünden ziyade oraya gidecek paraya çok ihtiyacınız olacak ilk zamanlar.
Ya bahcemiz var musait dedemlerin aslnda hic oyle hayal etmedim ama orayi dusundum suan :)

Her seyi soruyo takilan takiyi alisverisi ki ben alisvers istemem nisan bohcasi istemem diyen biriyim..yani herkes ustune duseni yaparda 2 kez sorulmasi dese ki yapariz falan..annem be diyecek salonmu tutamicaz dedi kadin komik oldu
Bakın iki düğün olursa herkes kendininkini karşılar, bu her yerde böyledir. En azından ben öyle biliyorum.
Ben de size şunu öneriyorum, kına yapın siz, ya da nikah.. O masraf sizin, diğer düğün nişanlınızın olsun.

Soruları sizi neden rahatsız etti bu kadar, itici şekilde ise siz daha iyi bilirsiniz tabii..
Ama belki de adetleri öğrenmek için soruyordur.

Bakın iki düğün olursa herkes kendininkini karşılar, bu her yerde böyledir. En azından ben öyle biliyorum.
Ben de size şunu öneriyorum, kına yapın siz, ya da nikah.. O masraf sizin, diğer düğün nişanlınızın olsun.

Soruları sizi neden rahatsız etti bu kadar, itici şekilde ise siz daha iyi bilirsiniz tabii..
Ama belki de adetleri öğrenmek için soruyordur.
Belkide hatta sonra tamam canim ben yaparim digerinide babamlar yapsin dedi haksizlik ettim sanirimm..o bilmiyo hadi de ben de hicbr sey bilmiyorum

Bizimde 6 saat mesafe var bizim evde nişan olcak 2 düğün yapmıcaz kınayı biz yapcaz salon tutup bizimkiler görmesi açısındanda nikah salonunda nikah kıycaz

Back
X