Bu okullardan toplanan paralardan bıktım ben

okullara para kesinlikle vermeyin. ne yardım adı altında ne de başka bir ad adı altında. devlet zaten belli bir bütçe ayarlıyor ve veriyor. isteyen olanları da şikayet edin.

Tabi veriliyor da okulların ihtiyacını karşılıyor mü ona bakmak lazım..mesela devlet 1 hizmetli veriyor ama okul kocaman cocuklarımız hergün cam kapi kırıyorlar 1 hizmetli yetisemeyince mecbur bir kisi daha calistiriliyor kolay mı bu isler cocuklar muslukları bile kırıyorlar duşunun artık o evde gördüğünüz cocuklarınız okulda aynı degil bunu anlayın artık

tek kelimeyle iğrenç bir durum bu.öğretmene yaranmak için neler yapıyorlar ya.sizde mecbur kalıyorsunuz tabii.peki öğretmeninde haberi oluyor mu? yani o mu istiyor bu hediyeleri?

İstemem yan cebime koy misali. Bir öğretmen Bence sınıf annesiyle irtibat halinde olmalı, bana sakın hediye almayın kabul etmem diye. Yine alınır bir çiçek ufak bir hediye. Ama altın almıştık hiç unutmuyorum. Millet ekmek derdinde bizler küçük düşmeyelim diğer öğretmenlere. Şu kıyas olayından nefret ediyorum.

okullara para kesinlikle vermeyin. ne yardım adı altında ne de başka bir ad adı altında. devlet zaten belli bir bütçe ayarlıyor ve veriyor. isteyen olanları da şikayet edin.

bu söyldeiğinizi neye dayanarak söylediniz bilmiyorum... çünkü devlet okullara hiçbir bütçe ayırmıyor... binayı dikiyor, canı isterse öğretmen atıyor, bir de müdür koyuyor başına al kardeşim bak başınınn çaresine diyor... ha birde kömür gönderiyor bütün kış idae etmek zorundasın... onun dışında elektirk su internet telefon fotokopi temizlik hiç mi hiç karışmıyor...

dayım meb de oldugundna bılıorum her ay okullrın kını bız oduyoruz derdı ordan bılıyorum bı okulun elektırıgı 1 mılyarı gecıordur okulda nerde her ay okadr odıcek

o eskidendi.şimdi yok öyle birşey.okullara çok ufak bir ödenek veriliyor o da bu ihtiyaçlar için değil.şu anda birçok müdür borçlu okul devraldı ve borç ödüyor,şaka gibi

Okuduğunuzu anlayamadınız galiba. Ben ne demişim bir bakın isterseniz. Keşke devlet verse bütün eksikleri. Biz de veliden para istemeye can atmıyoruz zaten. O zaman buraya konuyu yazan arkadaş şikayetim okullara değil devlete demeli. Ve şikayetleri üst mercilere iletmeli. Veli eğer çocuğunun ihtiyacını karşılamayıp iki kuruşun hesabını yaparsa, ben de -KUSURA BAKMAYIN-sigarasına laf söylerim.

Buna rağmen hiçbir tepkide yok velilerde,ancak kendi kendimize konuşup çatır çatırda paraları öderiz.E bende olsam bende bütçe ayırmam

okulların su elektırık komur boya badana ıslerını maasları zaten meb verıyor

gerçekten öyle olduğunu mu zannediyorsunuz???

valla konu sahibi arkadaşım yazdığınız masraflar sizin çocuğunuzun özel harcamaları ister verirsiniz ister vermezsiniz...öğretmenler günü hediyesine katılmayıverin...almayıverin...ki doğrusu budur...öğretmenler gününde zorunlulukmuş gibi tüm velilerin toplanıp öğretmene hediye alması zaten yanlış ve siz de sanki bunu okul istiyor gibi yazmışsınız...

şikayetinizi buraya değil okullara gerekli ödeneği sağlayamayan bakanlığa bildirin bir zahmet....

Son düzenleme:

Allahım yaaaa bize senelerce saçlarımızı açtırdılar haksız ve hukusuzca hala da aynı değişen bişey yok.. bizi en son soyarlar üstsüz gezdirirler demedik, ortada fol yok yumurta yok bu korku ne anlamadım

Son düzenleme:
bu yazılanları yazınca utandım gerçekten çok yazık... öğretmenler sizden hediye bekleyen varlıklar değil... hiçbir öğretmen öğrencisi hediye vermedi diye ya da sizin tabirinizle diğerlerine göre daha düşük ki bu da eminim minicik bi elin eline dikenler bata bata kopardığı bi gül gibi hediye getirdi diye ne bu öğrencisine farklı gözle bakar ne de onu mahçup eder... böyle düşünen veliler olması çok üzücü...

bı devlet okulunda sene basındna sene sonuna kadr bı cocugun masrafı 2bını gecıyor e 2bın devlete verene kadr sahsı gorusum tutar cocgumu 40 kıslık sınıf yerıne 20 kısılık bı sınıflı ozel okula yolar taksıt taksıt tıkır tıkır oderım hıc yokdan zart su parası zurt bu parası derdım olmaz sımdık okudukca gozlerımı yapıp yenıden okul arayısına basladım neten

arkadaşlarbenimde 1.sınıfa giden ikizleri var..ve her ödemeyi 2si için yaptık
30+30okul aidatı---100+100 pc parası-50+50 kaynak kitap---30+30 perde-masa örtüsü---100+100 23 nisan gösteri parası----dahada ufak tepek sınıf temizletme parası,şu parası,bu parası....güya devlet okulundayız...ben ne yapayım...

Konu sahibi sanırım konun öğretmen-veli tartışmasından ileri gitmeyecek

Allahım yaaaa bize senelerce saçlarımızı açtırdılar haksız ve hukusuzca hala da aynı değişen bişey yok.. bizi en son soyarlar üstsüz gezdirirler demedik, ortada fol yok yumurta yok bu korku ne anlamadım

yok kafanı acıp gırcen unı ye dıye bas bas bagrıyorlardı sımdıkde deıdm gıbı sabah cok guldum okuyunca kızlara emzırme odası acılcakmıs okullarda ve egıtım verılcekmıs erkeklere ne egıtımı vercekelr onu dusnuyorum sımdık evd ensıl kadın dovulur sıdet nasıl uygulanır dersımı

öğretmene aldığımız hediye önemli değil.hatta ben daha değerli olsun diye el emeği birşey yapmıştım...çünkü o herşeyi hakediyor...

evet vermeyin onların hepsini öğretmenler müdürler topluyor sonra sabaha kadar dans... sakın vermeyin haa sakınn

ne saçmalık yaaaa.. gözünün önünde çocuk çatır çaır kırar klavyeyi mouse u ama okul için ihtiyaç olan en ufak bişeyde 5 kuruş bile toplayamazsın.. hep kalır sonra öğretmen cebinden verir. versin maaşı var nasılsa

nerdeyse 1 ı buluor verdın para canım havada ucupp gıdyor para

Herkes parasız egitim istiyor evet ben de istiyorum bir öğretmen olarak ama yok suan o halde ogretmeni okul idaresini suçlamak niye..bugün yaşadığım bir durumu anlatayım..bulunduğum sehri yazmiyim ama sıcak bir yer genelde ama bugün serindi cocuklar ısrarla klimayı acmak istiyorlar ben hayır dedim hava serin usuteceksiniz yok efendim yılda 30 tl aidat veriyorlarmış o kadar karşılığını alsinlarmis..yahu bu cocuklar bunu evde duyuyorlar demekki okula su kadar veriyoz da bu paralar nereye gidiyor diye..mevcut düzen bu ben cebimden ödemek zorunda değilim cocuklarin fotokopi parasını mesela ama oduyorum devlet bana internet faturanı ben ödeyecem demiyor ama benden sürekli kendimi geliştirmemi anketler doldurmami bekliyor yani değişmesi gereken Cook şey var bırakın Allah askına verdiginiz uç kuruş aidatı takmayı kafanıza..

Konu okullarda istenen para..farklı boyutlara götürmeyelimki konuyu rahatça tartışıp bilinçlenebilelim zira farklı boyutlara giderse konu kapanır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…