bu olaya inanamadım.

adiyef

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Aralık 2008
548
5
96
42
Konya
sizinle bu yaz duyduğum birşeyi paylaşmak istedim.duyunca inanamadım yani.böyle insanlarda varmış.
benim bir arkadaşım var.yazın onunla oturuyorduk.arkadaşımın eski komşusu bir kız var.bende tanıyordum kızı aynı lisedeydik.yakında evlenecek dedi.kız matematik öğretmeni.evleneceği kişide arkadaşımın babasının uzaktan bir akrabasıymış.oğlan polis.bunu arkadaşıma oğlanın ailesi anlatmış.kızın ailesi isteme faslından sonra bu bizim şartlarımız diye yazılı bir kağıt vermişler.kağıtta şunlar yazıyormuş:200 gr altın yapılacak.(bu arada kızın ailesi konyada,oğlanın ailesi istanbulda oğlanda istanbulda polis.yani istanbulda oturacaklar)kızın ailesine gelirken sadece uçağa binilecek.otobüse binilmeyecek.oğlanın ailesine istiyorsa oğlan gidebilir ama kız hiç gitmeyecek.kızın ailesiyle oğlanın ailesi hiç görüşmeyecekler.(oğlanın babasının bir tarlasıyla birde evi varmış)ya tarla yada ev kızın üzerine yapılacak.daha buna benzer saçma sapan birşeyler vardıda şuan hatırlayamıycam.birde not düşmüşler şartlardan biri bile olmazsa evlilik olmayacak diye.zaten evdede saçma sapan davranmışlar bu kağıdıda verince oğlanın ailesi kesinlikle olmaz demiş.oğlan delirmiş,evlenmezsem sizi tanımam bilmemne bir sürü şey çıkarmış sonunda kabul etmek zorunda kalmışlar kızın üzerine tarlayı yapmışlar.bütün şartları kabul etmişler.yalnız düğün öncesi ailece son kez bir görüşelim konuşulsun diyorlarmış kızın ailesi olmaz biz görüşmek istemiyoruz diyorlarmış.inanamadım ya ne insanlar var.arkadaşımda inanamamış.biraz tuhaflardıda bu kadar garip olduklarını tahmin etmezdim diyor.o oğlanada yuh diyorum çok mutlu olacağını sanıyor heralde o kızla

kız 5. Elizabeth in soyundan herhalde. valla kusura bakmayın da ailesini kız tarafına karşı bu derece küçük düşüren bir adam herşeyi hakediyor. acırım acırım da oğlanın ailesine acırım...

inanırım cok yakın arkadasım dediğim kişide evlenme arefesinde nişanlısını soymaya baslayınca soğudum ondan ve ilişkimi kestim yaptıklarını sayıyorum şahit olduklarım:
-kızın erkek kardeşine laptop alındı
-kıza istedigini gram ve adet bilezik alındı
-altın kemer isterim diye çirkeflik yaptı tlfnda yoksa evlenmem die
-babasının arabasını tamir ettirdi
-kendi sehirlerindeki düğün salonunun parasını erkek tarafına verdirdi dugunden sonrada annesi bunlar bizim diye takılan bütün altınları aldı
-kayınbabasıyla tlfnda konusmasına sahit oldum kiramızı vereceksin aylık mutfak masrafımızı yapacaksın yoksa oğlunu aç bırakırım diye şok oldum o an yazık adamda ses cıkarmıyor oğlum istiyor die
-annesinin evine koltuk takımı aldırdı
bunlar benim sahit olduklarım daha neler vardır kim bilir o kadar sogudumki kızdan nasıl çirkefmiş

bunada inanamıyorum

evlenmeyi alisveris zannedip kendilerini bu kadar esya ile satan insanlara yaziklar olsun.
aynisini abimin nisanlisi da yapmaya calisti abim ayrildi nikaha 3 gun kala bize emrivaki yapip sunu sunu alicaksiniz yoksa olmaz bu is dediler. 3 gun kala is bozuldu.
insanlar da gurur kalmis mi cok merak ediyorum.

Bu ne ? İlginç geldi bana.İlginçten öte fütursuzca...alsanaalsanasmile Mal-mülk mü alıyor,kendine sevebileceği bir adam mı ? Ne ilginç insanlar var,hayret !..kaydirigubbakcemile

o ne beaaaa .sanki bana bulunmazz hint kumaşııohaoldumsmile

şu görüşme faslını saymazsakk bende buna benzer şeyler duymuştmm.bi kağıt yapmışlarrr.şu kadar gramdan şu adett bilezikkk.koltuklarınn markasıı şu beyaz eşyanın markasıı şu halılarr şundann perdeler bundan olacakk die yazmışlardııı.ayy insann önce hayırlıı mutlu huzurlu bi yuwa isterrr.alsanaalsanasmile

ben onlarıı öle kabull edeninnn we bu yüzdenn ailelerine rest çekenn erkeklerinn aklına yanarımmmklava:

bunada inanamıyorum

inan canım kendim duydum gördum hatta benim evlenecegim zaman annesi anneme diyorki ne yapacaklar altın kaç bilezige anlaştınız sanki ben malım ya nasıl sinirlenmiştim kızda evlenme arefesinde gercek yüzünü gösterdi yıllarca arkadaslık yaptık suan konusmuyorum

bilmiyorumda hic hos bi durum degil bu ya , sonucta kimse mal karsiligi verilmiyoki , iki insan birbirini sevip evleniyorlar , mal mülk söz konusu bile olamaz , anlamiyorum böyle insanlari ..boshayallersmile

haklisin evlilik de denmez bu aileler bunlari isterken hic mi utanmiyor , kendileri böyle bi durumla karsilasmadan anlamazlar ne demek oldugunu sanki

haklisin evlilik de denmez bu aileler bunlari isterken hic mi utanmiyor , kendileri böyle bi durumla karsilasmadan anlamazlar ne demek oldugunu sanki

böylesini ilk defa duydum buna değil evlilik insanlık bilekötükedihüso denmez ki

gerçekten inanılır gibi değil. resmen soyguna çıkılıyor.

ben bu konuda görgüsüz bilgisi buna müsade eden kız ailesini anladım hadi fırsat değerlendiriyor. ya erkeğin bu derece gözü kapalı olmasına ne demeli. bende yeni gelinim ne istersin diye sorduklarında her zaman saygı ve huzur demiştim. dünya malı dünyada kalır ne bu böyle çok ayıp.

yapanlar var ama malesef.

Umarım bu aile dolandırıcı değildir evlenmeden önce kaçıp giderlerse hiç şaşırmıycam

çok görgüsüz insanlarmış işte.mal mülk istemek zaten görgüsüzlük de,görüşemeyiz diye yazmalarınada şaşırdım.

bu kızlar oğlanları sevmiyor. sadece dolar işareti gibi görüyorlar. ailelerde kızlarını birer eşya.
ama taabii
en büyük yanlış bunları kabul eden,erkeklerde.
en kişiliksiz onlarmış. yarın ,ailelerini tanımaz bunlar...

hepsi saçmalıkta. bu uçakla gelecekler ,otobüsle gelmeyecekler olayı kadar saçmalık yok.
neden, ne peki??

ayy saçmalıklar sinsilesi. çok komik aslında:roflol:

dipnot:
damadın yerinde olsam
tren olsa olurmu aplaaaaa. derdimdelikafadulden

Son düzenleyen: Moderatör:
Ulan yanarım yanarımda 2 bilezik bir küpeye gelin gittim ona yanarım, akılsız kafamalsanaalsanasmile-tatlicadiarzu-

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…