bedavaya gitmişiz
Nix bilirsin belki İlona'nın bir sözü var, yeri gelmişken söyliyim
Alçaçık alçacık damlar, bedavaya gitti bizim ....lar.-tatlicadiarzu-:roflol:
Bilemiyorum ama bu isteyenlerin kıymeti daha fazla oluyor sanki..
Gözün tok olunca yapılan 2 koltuğun lafı aylarca sürüyor..
Evliliğim boyunca yapılan bir yemekli düğün başıma kakıldı.. Sanki benim ailem armut toplamıştı ama ben hep sustum.... Hata etmişim aslında..
Iste gör laalis hanim elalemi!!
Bene bak, birdahaki seferinde söyle görücülere seni benden istesinler...öyle bir liste yapacamki onlara.....Anam bu hatun altundami diyecekler.kaydirigubbakcemile2...kaydirigubbakcemile3
Valla kızlar ben öyle düşünmüyorum..
Niye bedavaya gitmiş olalım ki, kocalarımıza sahip olduk... Benim için kocamın yanında altının hanın hamamın zerre kıymeti yok...
Ona bakarsanız ben neredeyse üztüne para verp evlendim kocamla...
Nişanda takılan 5 bileziğin 1ini ben aldım...
Düğünde takılan 5 bilezik aslında nişanda takılanlardı ma bunlardan ne kendi ailemn nede başka kimsenin haberi yok....
Buzdolabu ve tv gibi aslında erkek tarafının alması gereken beyaz eşyaları ben aldım, bundan da ailemn haberi yok... Üstüne kendi almam gereken çamaşır bulaşk mak. mini fırın mikrodalga fırın setüstü aldım... Bunların hepsinn taksidi evlenmeden önce bitti yani eşim 1 taksit dahi ödemedi...
Yatakodasını benim ailem aldı..
Diğer tüm eşyaları biz aldık ve taksitlerini evlendikten sonra ödedik...Kına gecesini düğün gibi yaptık, çünkü nikah için erkesi istanbula sürüklemeyelim dedik.. Salon du düğün astasıydı havai fişeğiydi ikramları kına kıyafeti ayakkabısı kına tepsisi falan hep ben ve alem karşıladık...
Onlar bi tek çerez ve yarım ilo kına alıp geldiler...
Hoş kınaya gelip masrafı görünce abisi dedi, masrafınızın bir kısmını da biz karşılayalım, çok masraf yapmışsınız diye aa babam asla kabul etmedi; kına benim sorumluluğum siz üstünüze düşeni yaın yeter dedi.. 5 kuruş almadı... Kınada nkahta takılandan çok takı takldı... zarflar da cabası.. takılan altınları kurdelesiyle beraber nikahta tekrar üstüme taktım... Kınada gelen zarfar babam kendine liste yapıp not etmiş sonra da nikahtan sonra kuruşuna kadar bze verdi....
Nikahtan sonra yemekli bir düğün yaptık 100 kişilik... oranın parasını nikahta ve kınada takılan paralarla ödedik....
Eşiminbabasının bana takacağı bleziği bile eşim kendisi aldı...
Yani eşimin ailesi gelin aldı ama ceplerinden 5 kuruş dahi çıkmadı....
Umrumda da değil.. Ben sevdiğim adamla evlendim ya hiçbişeyumrumda değil..... İster bedavaya gitiş olayım ister üzerine para vermiş olayım...
Çirkeflik edenin kıymeti daha çok bilniyor konusuna da katılmıyorum, adamına göre değişiyor...
Eşim herzaman takdir etmiştir beni, kayıpeder de görümcelerim de kayınlarımda. Ne zaman lafı açılsa ashemez bizi hiç üzmedi, ne nişanda ne nikahta biz hakettiğini yapamadık, ama nekendisi nede ailesi ağızlarını açıp da onu yapmadınız bunu yapmadınız demedi... Onlar bizi üzmedi, biz de onları asla üzmeyiz derler hep...
Ailemin de ne kadar saygıdeğer iyi insanlar olduklarını herkese anlatırlar....
Bu yeter de artar benim için... Gerisi teferruat...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?