bu olaya inanamadım.

bazı yerlerde mihir seneti vardır......
kıza yapılan herşey yazılır ve imzalanır...
ilerde boşanma falan olursa kızdan gelen yada erkek evinin taktıgı altınlar aldıgı eşyalarda kızın hakkı kimse dokunmadan kızın elinde kalsın diye......
bu olabiliyor....

ama yok uçakla gelecek yok tarlayıda bagışlayın ......
onu al bunu al........
bu olmassa olmas gibi karşıyı zorlamak bitmek tükenmez istekler çok saçma bu insanlara başlık parasını sorsanız saçma derle kendileri aynısını yapıyorlar
bir nevi kızlarını bir kaç dönüm tarlaya satıyorlar...
kızda ses çıkarmıyor erkekte

o zaman alanda memnun verende.....

yoksa aklı başında bir erkek ne be bunlar bu işlerin işine giremem der..kendini sıyırıp kurtarır.....

birileri ister biride saf saf tamam derse.......ne istekler biter nede sorunlar bence.....

Nix bilirsin belki İlona'nın bir sözü var, yeri gelmişken söyliyim

Alçaçık alçacık damlar, bedavaya gitti bizim ....lar.-tatlicadiarzu-:roflol:

bu lafı annemde çok der ama nokta filan kullanmaz....
öylee salıveriri ortaya....:roflol::roflol::roflol:

ilk duyduğum da çok gülmüştüm bu lafa :roflol:
giden gitti ama ne çare:a015:

Hemde ne bedavayaalsanaalsanasmile

Suraya bak elalem tarla bilem istemis....benim validede 15 bilezik icin burun kirin yapmisti:1closedeyes:-tatlicadiarzu-

Ah ulen ahguclubacismile.....bizden gectide....kizimi isteyen adamin vah haline...aklinialirimsmile

Tarlada neymis....Empire state bilding gibin evi olmazsa nah sana kiz diycin....

Bilemiyorum ama bu isteyenlerin kıymeti daha fazla oluyor sanki..
Gözün tok olunca yapılan 2 koltuğun lafı aylarca sürüyor..
Evliliğim boyunca yapılan bir yemekli düğün başıma kakıldı.. Sanki benim ailem armut toplamıştı ama ben hep sustum.... Hata etmişim aslında..

Iste gör laalis hanim elalemi!!

Bene bak, birdahaki seferinde söyle görücülere seni benden istesinler...öyle bir liste yapacamki onlara.....Anam bu hatun altundami diyecekler.kaydirigubbakcemile2...kaydirigubbakcemile3

artık bu devirde gözü tok olanın gerçekden kıymeti bilinmiyor sanki bundan bahsedenlere
katılıyorum...
ama neyse Alllah ve bilen biliyor gerisi önemli değil..

Iste gör laalis hanim elalemi!!

Bene bak, birdahaki seferinde söyle görücülere seni benden istesinler...öyle bir liste yapacamki onlara.....Anam bu hatun altundami diyecekler.kaydirigubbakcemile2...kaydirigubbakcemile3

Büyük konuşmuyayım ama bir daha yamacıma bilem yanaşamıcak erkek ailesi..
Asla da susmucam..
Mal mülk istemem çok şükür gerek yok ama manevi olarak gösterecem günlerini...lmaz:

lale benden önce sen yazmışsın sana katılıyorum. ben de bazen diyorum keşke her söylenilene karşı tarafı düşünüp (bazen istemeden olsa kırgınlık olmasın diye) tamam demeseydim onun yerine şunu da isterim bunu da isterim diyen birisi olabilseydim belki de o zaman daha değerli olurdum gözlerinde. belki o zaman düğün günü naz yapıp oğlum evleniyo diye ağlayan kayınvalidem benim de baba evinden ayrılışımın burukluğuyla gelin(hiç sevmem bu kelimeyi) olarak biraz da olsa naz yapmama izin verirdi

böyle çirkef olasın ki kıymetin biline :umursamaz:bak kıza tarla blem yaptırmış üstüne bende beleşe gitmişimkaydirigubbakcemile3

valla konuyu okur okumaz aklıma ilk ilona nın bu sözü geldi :roflol::roflol::roflol:

benim teyzemin gelinide aynen benzer çirkeflikler yaptı...teyzemler birşey deyincede eeee sizde öğretim üyesi gelin alıyorsunuz demişşşşşşşşşşşş.....

Şimdi 2 yıllık evliler kocasını parmağında oynatıyor... teyzemler hasretler oğullarına ki aynı şehirde oturdukları halde... ayda yılda bir gelirler teyzeme.teyzem o zaman o geline ne yapacağını şaşırır hizmet,hörmet... öyleleri daha kıymetli vallahi....

Valla kızlar ben öyle düşünmüyorum..
Niye bedavaya gitmiş olalım ki, kocalarımıza sahip olduk... Benim için kocamın yanında altının hanın hamamın zerre kıymeti yok...
Ona bakarsanız ben neredeyse üztüne para verp evlendim kocamla...
Nişanda takılan 5 bileziğin 1ini ben aldım...
Düğünde takılan 5 bilezik aslında nişanda takılanlardı ma bunlardan ne kendi ailemn nede başka kimsenin haberi yok....
Buzdolabu ve tv gibi aslında erkek tarafının alması gereken beyaz eşyaları ben aldım, bundan da ailemn haberi yok... Üstüne kendi almam gereken çamaşır bulaşk mak. mini fırın mikrodalga fırın setüstü aldım... Bunların hepsinn taksidi evlenmeden önce bitti yani eşim 1 taksit dahi ödemedi...
Yatakodasını benim ailem aldı..
Diğer tüm eşyaları biz aldık ve taksitlerini evlendikten sonra ödedik...Kına gecesini düğün gibi yaptık, çünkü nikah için erkesi istanbula sürüklemeyelim dedik.. Salon du düğün astasıydı havai fişeğiydi ikramları kına kıyafeti ayakkabısı kına tepsisi falan hep ben ve alem karşıladık...
Onlar bi tek çerez ve yarım ilo kına alıp geldiler...
Hoş kınaya gelip masrafı görünce abisi dedi, masrafınızın bir kısmını da biz karşılayalım, çok masraf yapmışsınız diye aa babam asla kabul etmedi; kına benim sorumluluğum siz üstünüze düşeni yaın yeter dedi.. 5 kuruş almadı... Kınada nkahta takılandan çok takı takldı... zarflar da cabası.. takılan altınları kurdelesiyle beraber nikahta tekrar üstüme taktım... Kınada gelen zarfar babam kendine liste yapıp not etmiş sonra da nikahtan sonra kuruşuna kadar bze verdi....
Nikahtan sonra yemekli bir düğün yaptık 100 kişilik... oranın parasını nikahta ve kınada takılan paralarla ödedik....
Eşiminbabasının bana takacağı bleziği bile eşim kendisi aldı...
Yani eşimin ailesi gelin aldı ama ceplerinden 5 kuruş dahi çıkmadı....

Umrumda da değil.. Ben sevdiğim adamla evlendim ya hiçbişeyumrumda değil..... ıster bedavaya gitiş olayım ister üzerine para vermiş olayım...
Çirkeflik edenin kıymeti daha çok bilniyor konusuna da katılmıyorum, adamına göre değişiyor...
Eşim herzaman takdir etmiştir beni, kayıpeder de görümcelerim de kayınlarımda. Ne zaman lafı açılsa ashemez bizi hiç üzmedi, ne nişanda ne nikahta biz hakettiğini yapamadık, ama nekendisi nede ailesi ağızlarını açıp da onu yapmadınız bunu yapmadınız demedi... Onlar bizi üzmedi, biz de onları asla üzmeyiz derler hep...
Ailemin de ne kadar saygıdeğer iyi insanlar olduklarını herkese anlatırlar....
Bu yeter de artar benim için... Gerisi teferruat...

Kusura bakma arkadaşım ama oğlan biraz mantıktan uzakmış...Düşünebilse,bu kızla evlenmemesi gerektiğini de anlar.Kız tarafı evlilik değil de maddiyat peşinde.Hadi hepsini anladım da,neyle seyahat edeceklerine niye kendileri karar veriyor?Neyle gelirse gelir.Allahım yarabbim,ne sakat insanlar var yaaa....Sen normallerine rast getir yarabbim.

ay bacım ilk defa duydum ağzına sağlık iloşun kaydirigubbakcemile3
birde 4s kuralı var bilirmisin
seversen si...lirsin
si..sen sevilirsin..
hayat böyle işte ne kadar saçını süpürge edip fedakarlık yaparsan o kadar hor görülürsün
çünkü saygı duymazlar..
kendini ağırdan satıp hoyrat davranırsan seni başında taşırlar...
erkek tarafına üzülmeyin bence herkes hakettiği muameleyi görür..
bu kadar salak olursa en nihayet -insanın doğasında istismar var-kullanıp kullanıp atarlar...

benim kayınvalidem nişanda sadece bileklik takacaktı o yüzden annem takı istedi şimdi yalan yok ama başka hiçbir şey istemediler takı da bir tek taş bir sıra taş pırlanta yüzük pirlanta küpe kolye bir set bir de altın saatti en ucuzlarından aldırdığım için 4.100 TL tuttu hatta ben daha küçük alacaktım ama kocam izin vermedi zaten nişandan önce eşime ait bir yazlık vardı onu sattılar bizim düğün masrafı diye ya 25.000 ya 30.000 e satıldı ama bu takılar bir de salon eşyama verilen 3600 ün yarısını kayınvalidem ödedi bi de 500 tl halılar için verdi kalan herşeyi gelinliğim dahil eşim yaptı düğünü de arkadaşından borç alıp yaptık borcu da takılan altınlarla ödedik iyi mi

ona rağmen kayınvalidem arkamdan çok konuştu sonra kaynımla evlenecek kızın ailesi hem şu eşyayı da alacaksınız diye kavga etti hem de ellerine liste verdi kınada şu gelecek şu alınacak felan gibi duyunca tek lafım alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste idi
ki onların masrafını hep kayınvalidem yaptı eşimden parasını aldıkları halde bana gelen nişan çikolatası alman gümüşü içindeyken o kızınki gerçek gümüştü mesela ki arada sadece bir yıl var durumları hep aynıydı da bize harcamak istemediler

sonra kayınvalidem bana ben ne senin ailenden ne senden böyle şeyler gördüm bunlar nasıl insanlarmış dedi içimin yağları eridi benim de

ama şimdi hem o kız hem de ailesi benden daha kıymetli hem benim kariyerim hem ailemin kariyeri ve toplumsal statüsü de kızın ailesinden de kızdan da daha yüksek olduğu halde vcalla arkadaşlar doğru söylüyor biraz çaçaron olmak lazım

:lepi:ailenizi ve sizi teprik ederimmmyerimseniben

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…