Bu pahalılıkta nasıl evlenecez?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Cogsicagtir02

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Ocak 2021
2.383
1.174
83
32
Merhaba arkadaşlar. Sanırım depresyondayım. Nerdeyse 30 oldum. Evlenmeyi düşündüğüm biri var. Doğuda yaşıyorum ve bilenler vardır doğuda evlenen kızlara biraz fazla altın yapılır. Bugün yükselen altını görünce iyice moralim bozuldu. Yani öyle çok yapılır derken kiloluk altından bahsetmiyorum. 150 200 gram altın kadar en fazla. Bu yüzden de aileler arasında sorun olursa diye de korkuyorum. Esyamızı kendimiz yaparız diye düşündük. O yüzden bir sene bekleriz diye düşünüyoruz. Moralim çok bozuk. Ne olacak böyle halimiz. Kredi cekmistim araba icin iyice zorlanacağız sanırım. Asgari ücretlilerin Allah yardımcısı olsun

Ailenin halden anlaması lazım

Altın gramını düşürmeniz lazım, önemli olan huzur ve mutluluk gerisi önemsiz

Çok zor gerçekten her şey Allah yardımcımız olsun

Ailemi ancak bu kadar altına razı edebilirim. Annem asla izin vermez biraz katı bu konuda. Arkadaşlarına su kadar yapıldı sana da yapılsın kafasında
İmitasyon taksınlar düğünde, düğünden sonra da sattık dersin

Olmasin ne olacak mutlulugunuzmu eksik kalacak daha mi az seveceksiniz ne eksik kalacak? Oldugu kdr olsun yuzler gulsun
Siz ustunuze dusen tum adetleri yapacakmisiniz, kv ile icli disli olma temizligini isini yapma misafirini agirlama. Hatta bayramda once onlara gitme bazen hic gitmeme. Bebege kv / kp ismi verme. Bebegin tum esyalarini aileniz yaparmi mesela?
Ne kdr gereksiz yukler dimi, bosverin bu isleri artik. Bunun icin uzulmemeli insan.

Ailemi ancak bu kadar altına razı edebilirim. Annem asla izin vermez biraz katı bu konuda. Arkadaşlarına su kadar yapıldı sana da yapılsın kafasında
Düğün sırasında sahte takı takılsa madem el aleme gösteriş amacıyla yapılıyor. Yine mi kabul etmez. Sonuçta borçla harçla alınan altınları yine sen ve eşin ödemiş olacaksın ebeveyn olarak maddi zorluk çekmenizi istemezler herhalde. Ya bazen düşünüyorumra bazı adetler yerin dibine batsın

Evlenmeyin o zaman madem altın olmadan evlenilmiyor sevgili olarak yaşarsınız. Altın daha önemliymiş ne de olsa

Merhaba arkadaşlar. Sanırım depresyondayım. Yani öyle çok yapılır derken kiloluk altından bahsetmiyorum. 150 200 gram altın kadar en fazla.
Cok değil, 150-200 gram mi???? Ayni dünyada mi yaşıyoruz? Ben 3 yılda 60 gram altın biriktirdim,bana zengin gözüyle bakiyrolar

Huzur ve mutluluktan önce elaleme gösteriş yapmak gerekiyor ne yazık ki. :/
Maalesef toplum bunu dayatıyor, ama önemli olan sevmek ve sevilmek olmalı, çiftler evleniyorlar birsürü borçla erkek kafayı sıyırıyor ama olsun sonuçta elalem ne der diyorlar çok önemli çok şu elalem , kimse Allah ne der demiyor, el insaf...

Ben sıramı savdım tekrar evlenir miyim bilemiyorum kendi düzenime alıştım. Bu zamanda evlenmek gerçekten zor ve bir sürü işlem var el alem ne der örgütü sayesinde.. Allah yardımcınız olsun..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…