Bu pahalılıkta nasıl evlenecez?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
her zaman her koşulda evlenilir
doğru soru şu olmalıydı:
biz bu kafa yapısıyla nasıl evlenicez?
200 gram 22 ayar 136 bin civarı yapıyor düğün masrafı eşyalar başka saçma adetleri falan hesaplayınca bir daha iyi ki oğlum yok dedimm.yarı yarıya bölüşsünler altınların masrafını da göreyimmm kız tarafıyla

Valla ben artık kimseye altın takmam
Bence aileler bir revizyona giderler istenen altın miktarı konusunda.

Bi kere de kız tarafı yapsın.
Valla benim icin hic sorun degil
11 yasinda kizim var
Her ay 1 ceyrek atiyorum onun adina
Olurda evlenecegi kisi helal sut emmis bir delikanliysa dugunu bile yaparim imkanim el verirse.
Ben erkek kiz diye ayirmam nefret ediyorum boyle seylerden

Valla benim icin hic sorun degil
11 yasinda kizim var
Her ay 1 ceyrek atiyorum onun adina
Olurda evlenecegi kisi helal sut emmis bir delikanliysa dugunu bile yaparim imkanim el verirse.
Ben erkek kiz diye ayirmam nefret ediyorum boyle seylerden
İnanç kısmını bi yana bırakırsak, zaten mihr de öyle kola takılıp şıngırdatmak için istenmez, çok lüzumsuz buluyorum.

İnanç kısmını bi yana bırakırsak, zaten mihr de öyle kola takılıp şıngırdatmak için istenmez, çok lüzumsuz buluyorum.
şangırdatanlar var mıki halaa?düğün sonrası hemen kaldırılıyor ortadan bizim akrabalarda.bir bileklik ince kolye tektaş beştaş falan takılıyor sadece.gülerler 5 10 bilezikle gezene günlük hayatta bu devirde

Zaten o altını biz değil erkek tarafı yapacak. Karşı tarafa üzülüyorum

Zaten o altını biz değil erkek tarafı yapacak. Karşı tarafa üzülüyorum
niye siz değil?ben 10 yaşındaki kızıma 3 kalın bilezik ayırdım bile kendi takılarımdan .bir de zümrütlü set aldım incesinden üniversite sonrası gücüm yetmez para bulamam evlenmek isterse diye.takıları siz takacaksanız neden hepsini erkek tarafı yapıyor bunu hiç anlamadım

var tabii ki
gayet de (doğulu değiliz) makyajlı, saçı filan boyalı gencecik nişanlı kızlar bilezikleriyle geziyor benim memleketimde

yine annemin komşuları var, doğuyla hiç bir alakası yok -hattta doğuluya kız vermekte sorunlu insanlar bunlar genelde-, kütahyalı afyonlu filan. memleketlerinde kızlar 16-17 yaşında evleniyor. hatta üniversite kazanan okuyan daha yeni yeni var ama onlara da "salak bu gidecek daha 4 sene okuyacak, yaşı 22 23 olacak kimse almaz onu o yaştan sonra" kafasıyla bakıyorlar. gerçi kızların okuduğu okullar dandik, bir iş bulup çalışanını görmedim, orası da var.

genel olarak eşleri astsubay. genel olarak evlenmeden önceki 2-3 seneyi Irak'ta filan geçiriyorlar.

anladımm kafa yapıları böyle.tek amaçları hayatta maaşlı bir koca bulup altın takmak.

Yanlis anlamayin da doguda erken yasta evlilik oluyor onlar için 30 yaş evde kalma yasi. Bence ideal yaşlar o ayri. Demek istediğim ailenizi o moda soksanız evlenemem yoksa evde kalirım gibi altınan vazgeçmezler mi. Bir de seyi merak ediyorum altın çiftin mi oluyor. Eğer öyleyse tanidık kuyumcudan odunc alip geri verin burda kemer falan odunç takılabiliyor

Peki sizin aileniz ne yapacak? Bunu Cidden meraktan soruyorum m

anladımm kafa yapıları böyle.tek amaçları hayatta maaşlı bir koca bulup altın takmak.
yani şu anda bi15 seneye göre daha bir hevesle yapıldığını düşünüyorum.

benim ders verdiğim bir öğrenci vardı. 10 sene filan önce. ama durumu parlak değildi, o yüzden 2-3 dersten sonra ben bıraktım. kız şimdi 20 yaşında.

babası o zamanlar okusun etsin diye bakıyordu.

şu an üniversitede de zaten. ama dediğim gibi durumu parlak değildi. tırıvırı bir yer okuyor. bölümünü bile bilmiyorum.

neticede geçen hafta nişanladı. yaza da evlenecek. çünkü adam zenginmiş. babası da demiş, "zaten iş bulamaz, bari zengin kocaya gitsin". kız kendi bulmuş. hemen vermişler.

iyide evl
iyide evlenemyi düsünüyorum diyorsun daha kesin degil bu 1 2cisi dogu yada baska yöre farketmez 200 gramsa o iş öyledir ev yapılırken düzülürken as cok konustugn cocugun aiilesnin durumunu bilirsin yani söyle cocugun ailesi kendisi kirada yada cocuk asgari ücret alan biriyse sen bundan nasıl altın bekliceksin

o zaman kendi düsündügün ve isteklerini yapabilcek birileriyle konusman lazım

sonucta altını da mantıklı kullanmak gerek hem cocuk ailesinden iste yada kendileri yapsın sonrada kocana arabasını yukseltsin diye verirsen ne kıymeti o altınların senin oldugunu herkese beyan etmelisin

bilemem doguda isler baskadır belki

bu ülkede herşeyin değeri para ile ölçülüyor babaya da suç bulamadım fazla o yüzden

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…