Bu pahalılıkta nasıl evlenecez?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Lanet olasıca adetler
Altın olmuş 750 neredeyse, krediyle yaptılar diyelim, evlenince bir ton borçla önümüzü göremediğimiz ülkede huzurlu mu olacaklar? Hiç borca harca girmeden kendi yağında kavrulsunlar? 150 200 gr altın talep ediyorlar da kız ailesi ne yapacak merak ettim?

Ailemi ancak bu kadar altına razı edebilirim. Annem asla izin vermez biraz katı bu konuda. Arkadaşlarına su kadar yapıldı sana da yapılsın kafasında
Valla yeri gelince öyle bir sözümüzu dinletiyoruz ki ..bu konuda da anneniz gibi dusunmuyorsaniz gerçekten sevgiyi onemsiyorsaniz annenize lafinizi bı şekilde dinletirsiniz .

Ayrıca bir yıl daha beklemek 50 gram altını bile goremeyeceginiz anlamına gelir, ya da görseniz de hayrını göremezsiniz çünkü masraflar bugünkünden daha fazla olacak.
O yüzden şimdi evlenin kış miş demeyip

Canım sen kaygı etme bunları. Bir işe başlayınca sende şaşırıyorsun her şey yolunda gittikçe. Ailelerde yardım etsin yok biz yaparız alırız demeyin. Bence erteleme bunları da kaygı etme. Başlamak bitirmenin yarısı mantığıyla bir an önce başlayın. Sadece Doğu da değil çoğu yerde 150 200 gram isteniyor. Kaygı etme o yüzden

1 gram altınım var yakında onu da bozdururum.
Evlenince altın mi yiyoruz oda gidiyor bi şekilde.
Bizim buralarda ödünç bilezik takıyor insanlar takip 1-2 saat sonra geri alıyorlar.
Bu yoklukta aman bana şu kadar gram altın takılsın diye düşünmem kusura bakmayın.
Her takı borcu olur hadi neyse.
Madem gelenekleriniz kesin o zaman önceden tedbir alsaydiniz.
Benim tanıdığım oğullari için 90 gram altın yaptı koydu 10 yıl önce.her geline aynı olsun haksızlık olmasın dedi biriktirdi.simdi rahat ettiler oğlu hemen evlense altını hazır.
Benimde kızım var ileride evleniyorum dese illa 150 gram altın falan istemem.kendileri nasıl isterse yapsınlar.
Bende durumum yettiğince destek olurum ama o zamana bende de olmazsa yardım etmem.
Devir böyle sizde bu mantığa alışın biran önce.

Anneniz kusura bakmayın ama cahil . Bu devirde altın çok daha beklersiniz bu şekilde evlenmeyi
Bende bazen parayı onemserim ama bu şekilde değil
Kızımı altınla değiş tokuş yapıyorum sanki.

Şu zamanda mümkün olan en az borçla düğünü derneği savdığınıza şükredin, ne altını? Mihr olarak bakıyorsanız, bir miktar peşin kalanını borç olarak ayarlayabilirsiniz. Yok elalem görsün altını ise, unutun geçti o devir.

Borcu olan da odeyemiyor artık
Benim altın taktiğim kişiler üstüne yattı mesela altı üstü altın 350 ydi de 500 oldu diye 500 oldu diye ödemeyen bin TL olunca mi ödeyecek .çeyrek bin TL oldu

Bende bazen parayı onemserim ama bu şekilde değil
Kızımı altınla değiş tokuş yapıyorum sanki.
Eşimin ailesinin durumu kötü idi ,kaldı ki bizde "doguluyuz " anlamadığım bir diğer konu batılı -dogulu kelimeleri ! Annem Kürt babam türk ,kaldı ki annem bildiğiniz su aşiret mensupları gibi bir aileye mensup , annem eşimin ailesinden değil altın şu kadar takacaksiniz ,eşimin ailesine çocuklar mutlu olsun hicbisey yapmayın dedi ve bana kendi yaptığım altınları dahi annem kendi eliyle verdi götür kızım evine diye ,eşimin ailesini zerre zora sokmadı ,buralarda kuru yemiş erkek tarafından kız evine getirilir kız evine hediye edilir vs . Eşimin durumu yetmedi ,sırf eşim ve ailesi ezilmesin diye annem kilolarca alıp gizlice onların adına dağıttı ! Eşyalar eşime ailesine dusenleri bize annemle birlikte ben yaptım ,Hani demem su doğuluların illa böyle bir beklentisi yok . Ha pişman mıyım aslaaaa sevdiğim insanla 7 sene flört sonrasi evlendim mutluyum .

Daim olsun
Konu sahibine de örnek olsun insallah

150 200 gram altın az yanii ?peküüüüü

Daim olsun
Konu sahibine de örnek olsun insallah
Çok teşekkür ederim buarada bebeklinick Demiş ya yaşım 30 , işte altın meselesi . İnsanlara bize şunu bunu yapacaksiniz lafları resmen zorla emrivaki ,adamın durumu yok yani onu da geçtim şuan millet açlıktan ölüyo değil altın yapmak, takmak , evlenmek çok zor . Şahsen kendi adıma çok bu durumları takan bir ailem var ise bende bu kafada isem ona göre adamın maddi durumu baz alip secerim

Ailemi ancak bu kadar altına razı edebilirim. Annem asla izin vermez biraz katı bu konuda. Arkadaşlarına su kadar yapıldı sana da yapılsın kafasında
Annnizde halden anlamasi lazim neden baskalarini gosteriyor kiyaslama yapiyor yaptigi cok yalnis birsey

Simdi bizim oralarda bi atasozu var yazarsam banlanirim valla

Cerci boncuk getirdi gelin..... Getirdi derler
Ozur dilerim biraz argo oldu ama tam sordugunua soruya cevaben oldu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…