Bu para ile geçim olmaz mı?

yeter bacım..ev kirası derdin yok..en kötü ev 1000 tl..

Gecinirsiniz.. Baskalarinin aldigi sebze meyveyle,kiyafetle gecinilir tabiki. Insallah anneniz bir gun o yardimi edemeyecek duruma gelmez. Aksi halde cok zorda kalirsiniz. Bunu cani gonulden soyluyorum. Yanlis anlama niyetim kirmak falan degil. Biraz gercekci olmani saglamak.
Sunu da eklemeden gecemeyecegim. Esim sigara iciyor olsa hayatta annemden bir kurus yardim almam, alamam. Ben utanirim. Kaldi ki ben de esim de sigara iciyoruz. Maasimiz ulke standartlarina gore gayet yuksek. Borc yok ustumuze sadece bir kira fatura ve yakit. Buna ragmen eger ki cocugumuzun bezini, kiyafetini bile alamayacak duruma gelirsek sayet bir gun ilk isimiz sigarayi birakmak olur . Ailelerden yardim beklemek degil. Benim evim benim cocugum.
Bu kisim bana biraz bencilce geldi. Tabi bu benim gorusum.
Hayirlisiyla kucaginiza alin insallah bebeginizi.

Bebeginizi elinize alip evde oturmanin rahatini anlayinca her seyden vaz gecer insan ...
Ben de calisan bir anneyim ama bebegim yok kaybettim ben nasip... o olsaydi her seye gogus gererdik esim ve ben . Iyice kotu olmamak icin ise girdim tekrar milletin agiz kokusunu aksama dek cekmektense esime cocuguma kit kanaat hizmet etmeyi yeglerdim inanin...
Bunu yasayan bilir allah kimseye yasatmasin ...
Bebeginizi kucaginiza alinca ne demek istedigimi anlarsiniz rabbim hayirli gecimler saglik sihhat versin canim benin gerisi bos ...

Üzgünüm ama bence çocuğunuz kıt kanaat yaşamak istemezdi.Artık devrin çocukları arkadaşlarında görüp çoğu şeyi istiyorlar. Kıt kanaat herşeye içinde ukte kalarak yaşamak bence yaşamak değil.Tabi ki her istediğin olmaz.Benimde küçükken olmadi.Ama bir kursa gitmek istesem ailem gönderebildi.Bir geziye gitmek istesem okulla gidebildim.Bunlar olmasaydı hiçbir isteğim olmasaydı kendimi iyi hissetmezdim.Az çok maddiyat olmalı yani.
Bu arada çocuğunuz olur inşallah.Sadece takıntı yapmayın.Vardır bunda da bir hayır.Moralinizi bozmayın.

Tesekkur ederim canim benim sagol
Tabi bizim gibi annelere empati yapmak bile bir yere kadar allah hic kimsenin basina vermesin ...
Benim demek istedigim cok farkli ben de size empati yapamiyorum yetersiz kaliyorum dusuncenizde ayni sizin gibi...
Allah saglik sihhat versin gerisi boş derler mesela dogruymuş benim anlatmakta zorlandigim o belki de ...
Elbet maddiyat onemli heleki bu devirde herseyin en iyisini elbette yasasaydi cocugum isterdi, insanoglu ne istemez ki ben ona kavusamamanin verdigi derin bir yoksunlukla kendimi anlattim kabul edin...

Asgari ücret bile alamadan ev kirası ödeyerek geçinen birçok insan var . Biraz şükür edip israftan kaçınarak çok da rahat geçinirsiniz..
Yalniz o yaşamak değil de hayatta kalmak oluyor, sağlık varsa her koşulda hayatta kalınır ve şükredilir ama çocuğumu dengeli sağlikli besleyemiyorsam , en basit ihtiyaçlarıni karşilayamiyorsam ben pek şükredemezdim açıkçası

Bırakamıyorsa tütün ve sarma kiti alsın, biraz sert ama görüntü ve tat olarak paket sigaradan hiçbir farkı yok ama çok düşük maliyetli biz bi sayede eşimle ayda yaklaşık 900 tl tasarruf ettik, hem daha az içiyoruz keşke yıllar önce keşfetseydik

Kiz tadı kötü. Ben denedim bana çok ağır geldi. Hangi tütünden aldin acaba. Bu sigaraya verilen paralara o kadar yazık ki. Tütün yapinca bir pakedi 3 liraya falan geliyormus galiba.

Geçinirsiniz ucu ucuna. Eşin niye çalışmıyor kışın esnaf falan isleri mi durgun oluyor. Cocuk sut emerse mama masrafi falan olmaz biraz kismaniz lazım tabi. Evin kira olmamasi avantaj

Ev sizinmiş ne güzel eşinin yol parası vs de yok daha ne? Telaş etmene gerek yok
Şükret bacım biz İstanbul'da kirada yaşıyoruz eşimin maaşı 2750 'di son zamdan sonra 3'ü biraz geçti ama neye yarar ev kira olduktan sonra ..sizin en büyük avantajınız evinizin olması ev büyük bi nimet biz mumla arıyoruz bizim elimizde 3 bin kalsa daha ne isterim kenara bile atarım para
Şuanki geçimimizi ancak kredi kartına yüklenerek sağlıyoruz her ay karta borçalanarak diğer aya kadar böyle çıkıyoruz
Beterin beteri var halimize şükür

Kiz tadı kötü. Ben denedim bana çok ağır geldi. Hangi tütünden aldin acaba. Bu sigaraya verilen paralara o kadar yazık ki. Tütün yapinca bir pakedi 3 liraya falan geliyormus galiba.
Bizimkini eşim alıyor güvendiği bi yerden,adıyaman tütünü galiba, sorma başta bana da ser geldi,bunun lightı yok mu dedim ama baktım hem az içiyorum hem de 5 birimlik sigaraya 20 birim ödeyip enayi yerine konulmaktan bıktım, yemin ettim bırakana kadar o parayı verip bi paket daha almam

Ben suan ıcın çalışmıyorum
Esım aylık 6000 kazanıyor
Ev dukkan kırası faturalar yeme içme
Cok sukur ac degıl acıkta degılız ama hayat oyle pahalı kı
Marketten 150/200 lıraya abuk subuk seyler alıp cıkıyoruz ana malzemeler aldık mı hele kasada kucuk caplı kalp spazmıyla eve gelıyoruz

Herkes üç çocukla ev kira birde askeri ücretle geçiniyor 3 bin ile rahat ay sonu gelir

Biz o parayla kirada 2 kisi geciniyoruz cok şükür. Hicbir eksiğimiz de olmuyor. Ihtiyaclarimizin hepsi halloluyor isteklerimizin de bi kısmı oluyor bi kısmı sonraya kalıyor :)) bizim kira paramız sizin çocuk masrafları olarak düşünürsek gecinilir bence

Yaklaşık 4 yıldır tütün sarıyorum, satan dükkana gidin orada tütünleri denetiyorlar, öyle alın
Aldığınız tütünü biraz havalandırıp sonra buzdolabında saklayın, çünkü hemen küfleniyor ve küflenmiş rengi dönmüş tütünü asla içmeyin, her tütüne Çelikhan diyorlar ama değil içimi hoşunuza gideni alın. Güzel tütünün rengi sarımsıdır, alırkende dikkat edin dükkanda beklemiş rengi bakıra dönmüş, kokusu ağır tütünleri almayın, biz büyük tasarruf yaptık bu tütünle resmen arabamız bedavaya geldi, tabi ki en iyisi bırakmak ama bırakamıyorsanız ekonomik bir çözüm bu, hemde normal paketteki katkı maddelerinden kurtulmuş oluyorsunuz

Oooo siz baya uzmani olmuşsunuz bu işin. Illa ki bırakacam zaten ama bunlari bilmiyordum. Normal tekel tütünü de varmis o nasil bilmem. Benim ictigim gercekten çok ağırdı. Denemek en mantıklısı tabi.
Daha da zam gelecekmis merete. Keske hic icmesek. Evet katki maddesiz olmasi insani biraz rahatlatıyor psikolojik olarak aslında

Tekel tütünü ucuz çıkma tütün denedim beğenmedim
Kilosu 160 lira olan bir tütün alıyorum, bir kilo bizi iki kişi 5 hafta idare ediyor, 5 kutuda 15 liradan makaron alıyorum
Birde biz bu tütünü ağızlıkla içiyoruz iki ayda bir 105 liraya toplu 12 kutu ağızlık alıyorum , ağızlıkla içimi çok daha güzel hemde daha az katran alıyorsunuz, yani iki kişi aylık sigara masrafımız 285 liraya geliyor. Eskiden çok daha ucuzdu ilk başladığımızda tütünün kilosu 50 liraydı, sigara zamlarından o da etkilendi, o tarihte ayda bütçede aylık 700-800 lira tasarruf edince araba aldık :)))) isterseniz özelden atarım size malzemelerin resmini, valla acıyorum sigaraya verilen paraya içimine o kadar alıştım ki şimdi normal sigaralar çok kötü geliyor, keşke bıraksak buradan tütünü teşvik ediyor olmakta istemiyorum ama bırakamayanlar için çözüm yani

Biz geçiniyoruz. 1 yaşında kızım var. Tatile de gidiyoruz gezmeyede. Planlı harcadıktan sonra geçinilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…