Bu para ile geçim olmaz mı?

Ozelle devletin farki kalmadi egitim olarak zaten. Saglik da dediginiz gibi, her hastalik 500 liraya patliyor,cocugum icin feda olsun veririz diyorsun ama bu da bir maliyet yani,olmasa nereden verecegiz?

O kadar haklısınız ki kedimden bile kısamıyorum kaldı ki çocuk... ha mecbur olunca herşey yapılıyor ne yokluklar gördük ama bu durum gül gibi geçindik değil bunu savunmayı anlamıyorum

Bu belli bir süre böyle olacak en fazla ocak ayına kadar devam eder. Bebeğim doğduğunda tekrar çalışacağım. Aslında hamilelik ve ev çocuk ve yoğun çalışma yorduğu için bıraktım. Şimdi part time bir iş bulup birkaç ay idare edebilirim sanki ocakta işe başlayınca daha iyi olur gibi geliyor en azından kızlarımız giderlerini karşılamak adına bir şeyler yaparım bu süreçte. Herkesin standartı farklı tabi. Sizin bu söyledikleriniz de bir çalışma olmasa baya zor şeyler karşılanmaz. Benimde yaşamıma göre bazı imkanlar düşecek o yüzden sıkıştıracak bu yüzden tedirginim sanırım zaten ama elbet işe geri döneceğim

Reactions: 000
Amin çok sağolun bu mesajlarla daha d aiçim rahatlıyor az çok farkındayım zaten ama birqz sabır olursa daha güzel olacak benim için sanırım sadece durum bu

Rızk yediğinizdir içtiğinizdir. Komşudan gelen zeytin sizin rızkınız oluyor yani. Açlıktan ölmediğinize göre Allah size bir rızk belirlemiş şu yaşınıza kadar ama komşudan ama babadan ama şurdan ama burdan....

Arkadaşların yukarıda bahsettiği şeyler rahat yaşamla ilgili harcamalar... Herkes bakabileceği kadar çocuk yapmalı ama konu sahibi gibi plansız bir durumda hamile bir kadını harcamaları alt alta sıralayıp bunalıma sokmaya gerek yok. Rızkı veren Allah'tır, ummadığımız yerden rızıklandıran Allah'tır der geçerim. Bebişi üzmeye gerek yok ki zaten konu sahibi de eli kolu bağlı çaresiz biri değil.

Aslında kızımın düzeni için bıraktım işi. Öyle gerekti ç. Annem bakıyordu normalde. Düşüncem birikim yapmaktı çok iyi gelirim vardı ama olmadı bir türlü böyle kaldık şuan

17 aylık kızınızın düzeni için işi bırakmışsınız. Yeni doğmuş bebeği bırakıp nasıl işe başlayacaksınız?

İş-ev-hamilelik sizi yormuş. Ev işlerinin yarısını eşiniz yapsaydı böyle olmazdı, daha uzun süre çalışabilirdiniz.

Şimdi yine aynısı olacak. İş-ev-2 çocuk olacak. Nasıl halledeceksiniz? Çok yorulacaksınız. Tahammülünüz az olacak. Bebeğinize ve kızınıza yeterince zaman ayıramayacaksınız.

Şimdiden eşinizle konuşun. Hangi ev işlerini, bebekle ilgili, kızınızla ilgili hangi işleri, misafir geleceği ve geldiği zaman hangi işleri o yapacak tek tek belirleyin. Tüm işlerin yarısını yapmayacaksa bebeğinizi bırakıp da işe başlamayın. 2000 TL neye yeter o düşünsün. Hem pastam dursun, hem karnım doysun olmuyor. Birinden birini seçsin.

Ben harcamaları sıralayıp bunaltmadım bu parayla geçinileceğini de söyledim. Konu sahibinin hamile olduğunu öğrendiği ilk günden beri de destek olan bir insanım çünkü isteyerek hamile kalmamış. Bizim sözümüz tedbir almadan çocuk rızkıyla gelir deyip çoğalanlara. Rızık yediğimiz içtiğimiz evet o zaman nerden geldiğinin önemi yok komşudan da gelse oluyorsa doğurup dilenelim. Böyle bir anlayışı ben kabul etmiyorum insanlara minnet ederek çocuk büyütmek istemem Allah da muhtaç etmesin

O zmaan aynı şeyi söylüyoruz. Bende aynı fikirdeyim. Ben sadece rızkımla gelmemişim demenize takıldım.

Ben bu kelimeye karsiyim cocuk geliyorsa rıskıyla bereketiyle gelir ondan yana konu sahibinin suphesi olmasin rabbim onu verir sana
Şu kafa yapısı yuzunden ortalık aç, sefalet içinde acı çeken cocukla dolu. Aman yapayım nasılsa gelir rızkı mantıgından dolayı sürekli cocuk yapılıyor. Çevredeki hatta tum dunyadaki fakirlik içinde yaşayan cocukları nasıl açıklıyorsunuz?

Ahım sahım yasatmaz ama ac, muhtac da bırakmaz.
Kira ve yol parası olmaması iyi. Sigara gibi lüzumsuz seyler de yoksa kafadan baya kara geciyorsunuz.
En fazla para faturalara ve mutfağa gidiyor. Takip ederek yapılırsa bu ikisi, buradan bile eskiye göre artıya geçilebilir.

arkadaşım var birde 50 bin kredisi var aylık ne kadar ödüyor bilmiyorum ama ev kendisinin kv köyden erzak getiriyor öyle geçim ediyor asgari ücretle zor valla bizimde ev kendimizin asgari ücret kp yardım ediyor kredi ödememiz var extra borca girdik düğün masrafları yüzünden borç epey azaldı ama yardımsız zor gecim bu zamanda kredi odemenyoksa geçirilir bencede

K

Çocuğun sadece doyması da yetmiyor ki zihinsel gelişimi için doğru gıdaları yemesi, et, balık, süt, yumurta, meyve, sebze yemesi, gıdalardan proteinini, iyotunu, omega 3’ünü, magnezyumunu vs alması gerekiyor. Yoksa çocuk ekmek, çorba, makarnayla da doyar. Ama böyle beslenince iyi beslenince kullanabileceği kapasitesini kullanamıyor.

Son düzenleme:
Kizimin cogu kiyafetini benim kiyafetimi annem alir sağolsun. Onlarda ev yaptırdı bir suru borca girdi. Artik be utanip hicbisey kabul edemem.kendi yagimizda kavrulacagiz. Yine kayinpederimde arada 100 150 harclik verir

Eşim genelde yardımcı. Hamileliğin zor geçiyor. Ağrım çok fazla yoğun bir çalışma tempom vardı geç geliyordum eve böyle olunca kızıma daha az zaman ayırır oldum. Özel dersler kurslar derken baya zor oldu şimdi ikinci bebek olunca çalışacağım ama yoğum bir tempoda değil 3 işe birden koşmayacağım mesela bir işe gideceğim eve o şekilde 2 bin fazladan girecek part time gibi. En azından bebeklerimin eğitim gelişim sağlık giderleri için. Yoksa evet zorlanırım. Eşim genelde yardımcıdır ya da ev çok dağılsa da çok sorun çıkarmaz bir ucundan tutar

Sigara gibi olumsuz bir durum var şuan inşallah bırakacak eşim pek o taraftar değil ama durum belli olunca mecbur bırakacak.

Yani ben gercekten anlamiyorum. Esim haftalik 400 veriyor gayette yetiyor esim ben ve 1 cocugum var ac kalmadik cok sukur. Sizinki benimkinin ustu niye bukadar telaslandiniz

Belki de boş harcamaya alıştık sanırım bir anda azalacak diye korktum belki ya da hormonlar ele geçirdi beni
Rahat ol bak ben dedigim gibi senin altinda para aliyorum inan ne ac kaliyoruz ne acikta herseyde var cok sukur. Cocuginla ilgilen dinlen bosver. Esinde madem bukadar telaslanmis gitsin ek is yapsin. Hamile kadinada soylenmesin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…