- Konu Sahibi Love_your_life
-
Ozelle devletin farki kalmadi egitim olarak zaten. Saglik da dediginiz gibi, her hastalik 500 liraya patliyor,cocugum icin feda olsun veririz diyorsun ama bu da bir maliyet yani,olmasa nereden verecegiz?
Bu belli bir süre böyle olacak en fazla ocak ayına kadar devam eder. Bebeğim doğduğunda tekrar çalışacağım. Aslında hamilelik ve ev çocuk ve yoğun çalışma yorduğu için bıraktım. Şimdi part time bir iş bulup birkaç ay idare edebilirim sanki ocakta işe başlayınca daha iyi olur gibi geliyor en azından kızlarımız giderlerini karşılamak adına bir şeyler yaparım bu süreçte. Herkesin standartı farklı tabi. Sizin bu söyledikleriniz de bir çalışma olmasa baya zor şeyler karşılanmaz. Benimde yaşamıma göre bazı imkanlar düşecek o yüzden sıkıştıracak bu yüzden tedirginim sanırım zaten ama elbet işe geri döneceğimYaşam standartlarınızi düşürüp gecinnek mümkün ama epeyce bir düşürmek gerekiyor yani neredeyse yarıyarıya.Bu denli düşüşte ben yapamam mesela alışkanlıklarım var ,yazın tatile gitmek ki biz kedimiz oldugu icin en fazla 3 gün gidiyoruz veya et yemegini cok severim malum et fiyatları ortada almayim desem canim istiyor yada cocugum oldugu icin dogum gunlerine davet ediliyorum bir degil iki degil hediye aliyoruz gecen ay mesela 4 dogum gunu oldu.Gitmem deseniz cocugunuzun sosyalligini etkileyecek gideyim deseniz masraf ki ben calistigim icin gozume batmiyor calismasam etkilerdi.Bazen oglum hasta oldugunda devlete bazen ozele goturuyoruz bunlar hep masraf.Bir kira gibi veya fatura gibi adi konmasada her ay bir sekilde kazancimiz gidecek bir yer buluyor.Ben bunlardan kisarsam mutsuz olurum diye yapamam diyorum.Insan et yemezse de yasar veya devlet hastanesi de var yada dogum gunu ,tatil vs gitmese de olur ama pratikte bunlari yapabilecek marifette degilim ben.Sizde bitiyor is yani pratikle teori farkli teoride yapilir hatta herkes yapar.Bence isinize devam edin cocugunuzun duzeni icin daha farkli alternatifler uretin gerci sorun ne bilmiyorum ama bir şeyler yapilabilir diye dusunuyorum
Amin çok sağolun bu mesajlarla daha d aiçim rahatlıyor az çok farkındayım zaten ama birqz sabır olursa daha güzel olacak benim için sanırım sadece durum buKonu sahibi yada bir kac ornek gordum bahsettigi rakamlar ile gecinmiyorki
Bebege kiyafet almiyor sebze meyve almiyor kimine tarladan geliyor
Ilcelerde cok daha ucuza ztn ulasilabiliyor kucuk bir ildeyim ilcede calisiyorum bir meyve ilde 12 15 tl iken ilcede 6 tl
Yoksa bahsettigi rakamlar ile gecinmek imkansiz tabiki onun adi yasam mucadelesi
Bir arkadasim tonlarca uretim yapiyor bana istedigim de yemek icin meyve getiriyor o gun topluyor bir kurus almiyor piyasanin cok ustunde fiyat vermeliyimki ederi olsun simdi bunlarin butceme katkisini nasil yoksayarim?
Tarladan bahceden meyve gelmesi ztn elinize gecen paraya eklenmeli
Konu sahibi bir kac ay zorlanicak ztn ocakta geliri artacakmis
Yasadigi ile gore kis sartlarida belirler bir kac ay idare edebilir
Insallah bebek emer mama almaz Allah yardimcisi olsun
Valla ben de çocuk rızkıyla gelir diye inanmak istiyorum ama bir çocuğum var ondan önce birikim yapmıştık doğum öncesi doğum sonrası süreç bütün birikimimiz gitti elimizde az bir miktar kaldı ve ben bir yıl daha çalışmayacağım ne yaparız diyorum. Helali hoş olsun o benim canım , canı sağolsun yeter ki , hiç önemli değil de her çocuk rızkıyla gelmiyor. Yokluk içinde büyüyen bir çocuğum benim annem beslenmeme koymak için zeytin bulamaz komşudan ödünç alırdı ben rızkımla gelmemişim heralde bende sorun vardı
Aslında kızımın düzeni için bıraktım işi. Öyle gerekti ç. Annem bakıyordu normalde. Düşüncem birikim yapmaktı çok iyi gelirim vardı ama olmadı bir türlü böyle kaldık şuan
Ben harcamaları sıralayıp bunaltmadım bu parayla geçinileceğini de söyledim. Konu sahibinin hamile olduğunu öğrendiği ilk günden beri de destek olan bir insanım çünkü isteyerek hamile kalmamış. Bizim sözümüz tedbir almadan çocuk rızkıyla gelir deyip çoğalanlara. Rızık yediğimiz içtiğimiz evet o zaman nerden geldiğinin önemi yok komşudan da gelse oluyorsa doğurup dilenelim. Böyle bir anlayışı ben kabul etmiyorum insanlara minnet ederek çocuk büyütmek istemem Allah da muhtaç etmesinRızk yediğinizdir içtiğinizdir. Komşudan gelen zeytin sizin rızkınız oluyor yani. Açlıktan ölmediğinize göre Allah size bir rızk belirlemiş şu yaşınıza kadar ama komşudan ama babadan ama şurdan ama burdan....
Arkadaşların yukarıda bahsettiği şeyler rahat yaşamla ilgili harcamalar... Herkes bakabileceği kadar çocuk yapmalı ama konu sahibi gibi plansız bir durumda hamile bir kadını harcamaları alt alta sıralayıp bunalıma sokmaya gerek yok. Rızkı veren Allah'tır, ummadığımız yerden rızıklandıran Allah'tır der geçerim. Bebişi üzmeye gerek yok ki zaten konu sahibi de eli kolu bağlı çaresiz biri değil.
O zaman geriye market alışverişi ve ekstralar kalır.. İdare edilir bence..Fatıra giderleri sanırım dediğiniz rakamı bulur bazen geçebilir ama yine de çok olur mu bilmem. Biizm buarada da pazar giderim yoo zaten annem aldığu için ama pazar ucuz zaten
Ben harcamaları sıralayıp bunaltmadım bu parayla geçinileceğini de söyledim. Konu sahibinin hamile olduğunu öğrendiği ilk günden beri de destek olan bir insanım çünkü isteyerek hamile kalmamış. Bizim sözümüz tedbir almadan çocuk rızkıyla gelir deyip çoğalanlara. Rızık yediğimiz içtiğimiz evet o zaman nerden geldiğinin önemi yok komşudan da gelse oluyorsa doğurup dilenelim. Böyle bir anlayışı ben kabul etmiyorum insanlara minnet ederek çocuk büyütmek istemem Allah da muhtaç etmesin
Şu kafa yapısı yuzunden ortalık aç, sefalet içinde acı çeken cocukla dolu. Aman yapayım nasılsa gelir rızkı mantıgından dolayı sürekli cocuk yapılıyor. Çevredeki hatta tum dunyadaki fakirlik içinde yaşayan cocukları nasıl açıklıyorsunuz?Ben bu kelimeye karsiyim cocuk geliyorsa rıskıyla bereketiyle gelir ondan yana konu sahibinin suphesi olmasin rabbim onu verir sana
Şu kafa yapısı yuzunden ortalık aç, sefalet içinde acı çeken cocukla dolu. Aman yapayım nasılsa gelir rızkı mantıgından dolayı sürekli cocuk yapılıyor. Çevredeki hatta tum dunyadaki fakirlik içinde yaşayan cocukları nasıl açıklıyorsunuz?
Kizimin cogu kiyafetini benim kiyafetimi annem alir sağolsun. Onlarda ev yaptırdı bir suru borca girdi. Artik be utanip hicbisey kabul edemem.kendi yagimizda kavrulacagiz. Yine kayinpederimde arada 100 150 harclik verirAllah kolaylık versin size de. Biz normalde çok güzel rahat yaşadığımız için şuan Cideen çok boşluğa düştüm. Nasıl yaparız bilmem bizim o tür masraflar bizde ama pazarlık kızımın giysi alışverişi annem yapar genelde bir onlar var iyiyiz o konu da
Eşim genelde yardımcı. Hamileliğin zor geçiyor. Ağrım çok fazla yoğun bir çalışma tempom vardı geç geliyordum eve böyle olunca kızıma daha az zaman ayırır oldum. Özel dersler kurslar derken baya zor oldu şimdi ikinci bebek olunca çalışacağım ama yoğum bir tempoda değil 3 işe birden koşmayacağım mesela bir işe gideceğim eve o şekilde 2 bin fazladan girecek part time gibi. En azından bebeklerimin eğitim gelişim sağlık giderleri için. Yoksa evet zorlanırım. Eşim genelde yardımcıdır ya da ev çok dağılsa da çok sorun çıkarmaz bir ucundan tutar17 aylık kızınızın düzeni için işi bırakmışsınız. Yeni doğmuş bebeği bırakıp nasıl işe başlayacaksınız?
İş-ev-hamilelik sizi yormuş. Ev işlerinin yarısını eşiniz yapsaydı böyle olmazdı, daha uzun süre çalışabilirdiniz.
Şimdi yine aynısı olacak. İş-ev-2 çocuk olacak. Nasıl halledeceksiniz? Çok yorulacaksınız. Tahammülünüz az olacak. Bebeğinize ve kızınıza yeterince zaman ayıramayacaksınız.
Şimdiden eşinizle konuşun. Hangi ev işlerini, bebekle ilgili, kızınızla ilgili hangi işleri, misafir geleceği ve geldiği zaman hangi işleri o yapacak tek tek belirleyin. Tüm işlerin yarısını yapmayacaksa bebeğinizi bırakıp da işe başlamayın. 2000 TL neye yeter o düşünsün. Hem pastam dursun, hem karnım doysun olmuyor. Birinden birini seçsin.
Sigara gibi olumsuz bir durum var şuan inşallah bırakacak eşim pek o taraftar değil ama durum belli olunca mecbur bırakacak.Ahım sahım yasatmaz ama ac, muhtac da bırakmaz.
Kira ve yol parası olmaması iyi. Sigara gibi lüzumsuz seyler de yoksa kafadan baya kara geciyorsunuz.
En fazla para faturalara ve mutfağa gidiyor. Takip ederek yapılırsa bu ikisi, buradan bile eskiye göre artıya geçilebilir.
Bu bahane calismicaksin diye yanip tutuşuyor vicdansızYa dimi eşim yok kış zor geçer Naparı bilmem diye yanıp duruyor
Olabilir gerçekten çok alıştı rahat yaşamaya çünküBu bahane calismicaksin diye yanip tutuşuyor vicdansız
Belki de boş harcamaya alıştık sanırım bir anda azalacak diye korktum belki ya da hormonlar ele geçirdi beniYani ben gercekten anlamiyorum. Esim haftalik 400 veriyor gayette yetiyor esim ben ve 1 cocugum var ac kalmadik cok sukur. Sizinki benimkinin ustu niye bukadar telaslandiniz
Rahat ol bak ben dedigim gibi senin altinda para aliyorum inan ne ac kaliyoruz ne acikta herseyde var cok sukur. Cocuginla ilgilen dinlen bosver. Esinde madem bukadar telaslanmis gitsin ek is yapsin. Hamile kadinada soylenmesinBelki de boş harcamaya alıştık sanırım bir anda azalacak diye korktum belki ya da hormonlar ele geçirdi beni
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?