- 19 Aralık 2018
- 616
- 397
- 103
- Konu Sahibi Love_your_life
-
Eşim 3000 TL alıyor pahalı bir sehirdeyiz çocuk da var maması bezi vs. Ev kira faturalar taksitler borçlar da var üstelik ve gecinebiliyoruz . Çok sikisirsak para lazımsa eşim bir hafta mesai yapar durum rahatlar . Ailelerden destek görüyoruz ama o parayı harcamiyoruz çocuğa saklıyoruz ve el surmedik daha . Üstelik kv kayinço gelir gider biletlerine kadar biz alırız eşimin sigarası da var falan avantajımız giyim vs gibi ihtiyaçlardan kaçınıp ucuz marketlerden indirim takip ediyoruz ve pek gelenimiz gidenimiz olmaz .Kızlar biz küçük bir ilçede yaşıyoruz. Evimiz kendimizin eşim işe ücret ödemeden gidip geliyor. Bir kızım var hamileyim. Kızımla ilgilenmek için işi bıraktım. 3 bin TL gelirimiz var. Sizce bu para ile bir ay sonu getirilemez mi? Getirmek için ne yapmam lazım nasıl davranmam lazım bir süre böyle gidecek en azından bu kış böyle 3 bin ile geçecek sonra iş vs derken farklı olacak ama şuan bu durumdayız içime dert oldu ne yapmak lazım
Kızlar biz küçük bir ilçede yaşıyoruz. Evimiz kendimizin eşim işe ücret ödemeden gidip geliyor. Bir kızım var hamileyim. Kızımla ilgilenmek için işi bıraktım. 3 bin TL gelirimiz var. Sizce bu para ile bir ay sonu getirilemez mi? Getirmek için ne yapmam lazım nasıl davranmam lazım bir süre böyle gidecek en azından bu kış böyle 3 bin ile geçecek sonra iş vs derken farklı olacak ama şuan bu durumdayız içime dert oldu ne yapmak lazım
Aslında çalışabilirdim ama bebeğimin düzeni çok bozulmuştu. Toparlanması için ayrıldım ve çok yorulduğum için ilgilenemiyordumKeşke biraz daha çalışsaydınız
Önünüzde doğum var, elinizde küçük bir çocuk var, hastalığı ustalığı var, bebeklerin ekstra çok şeyi oluyor
Bu evde evet bize de 500 600 tl geliyor çok ödedik öyle fatura ama hiç koymamıştı bize. Şimdi biraz düşünür olduk işte. Bin TL rutin bir gider olacak aylık bez masrafı var kızımın bezi Allahtan ucuz inş bebekte o bezden kullanırsa sorun olmaz bez açısından ama sanırım iyi bir bütçe ayarlamak lazım fazladan hiçbir şey almadan biz bu işi hallederiz sanırımBizim evde geniş ve evde çocuk olduğu için her odayı yakmak zorunda kalıyoruz çünkü evin her yerine girip çıkıyor. Yani borcunuza aylık 500-600 arası doğalgaz faturası ekleyip öyle düşünün. Ya gerçi bu parayla geçinmekten başka alternatifiniz var mı? Yani insan mecbur kalınca bi şekilde geçiniyor. Para az olunca ne kadar çok şeyden vazgeçebileceğinizi görmüş olursunuz.
Bugüne kadar israf ettik aslında ama bundan sonra etmeyiz ben çalışınca baya ciddi israf vardı şimdi dikkat edersek böyle olmazKıra yoksa 3000 fena bir para değil..eğer israf etmiyorsanız çok rahat gecinir
Eşimin sigarası var 600 tl ye falan geliyor aylık sanırım şuan evde onun konuşması var zaten bırakacaksın yok istiyorum ama bırakamıyorum falan diye ama umarım bırakır yoksa baya zor. Eşim kışın hep evde oturur genelde onun içinde bir masraf çıkmıyor kışın ama yemeğe çok para harcıyoruz. Sanırım onu kıssaak düzelirYol ve kira yok. Çok alışveriş yapan bir ailede değilsiniz.
Dogalgaz konusunda biraz dikkat etmeniz gerekiyor .
Bunun dışında sigara yoksa geçirirsiniz. Sigara aylık 400civar çöpe atıyor.
Şuan ben açlık sınırında olduğum için yoksulluk sınırını göremiyorum görmek istemiyorum gibi oldu sanırımAbartmayin isterseniz. Ulkede 6 bin kazanan aile tabi ki var.Gorumcemin tek basina +10bin geliri var.
Zaten ortalama 3 binle 2 kişi calissa bir evde 6bin oluyor.
Onlar hazır şuanda. Salça yazdan yemekkikler kurbanda etler hazır.Sezon çıkmadan yapmadıysanız biraz kışlık yapın çok bereketli oluyor
Yiyecek alma konusunda bonkörüm demek istedim aslında yoksa tabiki israf bu. Fakat ben bunun dengesini bir türlü kuramadım yani yemeği fazla mı yapıyorum napıyorum bilmem illa gidiyor sizler nasıl ayarlıyorsunuzÇöpe giden yemekler çoksa bunun adı bonkorluk değil istaftir. Israfta evin bereketini alıp götürür.
Sarma tütün alsın..En güzelinde 1 kg 100 lira ...iki ay yeterEşimin sigarası var 600 tl ye falan geliyor aylık sanırım şuan evde onun konuşması var zaten bırakacaksın yok istiyorum ama bırakamıyorum falan diye ama umarım bırakır yoksa baya zor. Eşim kışın hep evde oturur genelde onun içinde bir masraf çıkmıyor kışın ama yemeğe çok para harcıyoruz. Sanırım onu kıssaak düzelir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?