Bu para ile geçim olmaz mı?

Bakmayın öyle geçilmez diyenlere lüks yaşamazsanız gayet güzel geçinirsiniz.Ama havalar hazır iyi ve doğalgaz parası ödemiyorken biraz para kenara koymaya çalışın ki ekstra bir gider ortaya çıktığında zorlanmayın.
Bu arada 2400 maaş alıp 700 tl kira ödeyerek çok rahat geçinen tanıdığım var.
Ama başka borçları yok.Umarım sizinde yoktur.

az yapin yemekleri
Bi paket makarnayi 3 kere de hasliyorum.
Sebze yemegiyle yarim kgden yapiyorum. Bir yemek bitmeden otekine gecmiyorum.
Cope yemek dokmek nedir?

Eşinizin sigarayı bırakması lazım, 3000 TL maaş alıp 600 Tl 'sini sigaraya harcama lüksü yok esinizin.

Ne kadar maas alırsanız akın israf etmeyin evin bereketıde gitmesin. İnsan bir zaman sonra ne kadar yenecegını biliyor ona göre yapıyor. Misafir gelirken bile buna dıkkat ederım. Çok nadir elimin ayarı lı kacar

Zorla olsa da geçinilir ama olmadık bir masraf çıkarsa (evin bir yerinde tadilat, acil memleketengitme falan gibi) o zaman zorlanırsınız

Bugüne kadar israf ettik aslında ama bundan sonra etmeyiz ben çalışınca baya ciddi israf vardı şimdi dikkat edersek böyle olmaz
3000 lirayla ne kadar israf edebilirsiniz ki?
Ben zorlanacağınızı düşünüyorum
Geçinelbilmek için eşinizin sigarayı azaltması lazım
Daha küçük boy tencere kullanıp daha az yemek yapın
Sizde evden yapabileceğiniz işlere bakın

Çok şükür belli bir süre için geçerli olacak. O tabloya bakınca gördüm de ben çalışıyorken bile paramız yokmuş aslında

Amin. Sanırım kemerleri iyice sıkmak lazım

Reactions: 000
Allah kolaylık versin size de. Biz normalde çok güzel rahat yaşadığımız için şuan Cideen çok boşluğa düştüm. Nasıl yaparız bilmem bizim o tür masraflar bizde ama pazarlık kızımın giysi alışverişi annem yapar genelde bir onlar var iyiyiz o konu da

Bu durumda tabi gezme giysi vs olamaz zaten. Ki şuan bile baya kısıtladık o konuları. Ama tablo kemerleri sıkmazsak çok kötü sıkarsakta kötü gibi

Geçim olur ama kişiye bağlı biz 3 bine 2. haftayı zor görüyorduk kira ödemememize rağmen. Ama sıkıp geçindiğimizde oluyordu. Alkol sigara yoksa problemsiz gecinirsiniz
Eşim sigara kullanıyor. O biraz sıkıntı bizim için. Onun dışında bizde 3 binle aslında geçinemiyorduk ama şuan geçinmek zorundayız

Amin sağolun. O masraflar ciddi masraflar zaten şuan için valla part time bir iş mi baksam demeye başladım

Yiyecek alma konusunda bonkörüm demek istedim aslında yoksa tabiki israf bu. Fakat ben bunun dengesini bir türlü kuramadım yani yemeği fazla mı yapıyorum napıyorum bilmem illa gidiyor sizler nasıl ayarlıyorsunuz

Illa ki zamanla aileye gire yapmayı öğreniyor insan. Olcuyle yapın . Bakın çık geliyorsa bir daha kine yarıya indirin.

Kalan yemekleri atmayın. Koyun kaba buzluğa atın. Bir hafta sonra çıkarın çözülsün yiyin.

1000 tl mutfak masrafı +1000 tl faturanız olsa 1000 lira size kalır eşiniz abartmış ,sakin olun bi hesap yapın fuzuli harcamayın
Eşim şuan baya kötü durumda. Sanırım sigarasını düşünüyor içtiği için nasıl bırakırım bırakamam ama geçinemeyiz ve derken durum sıkıcı olmaya başlıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…