Bir hafta geçtikten sonraOlaydan kaç gün sonra şikayetçi oldunuz ?Sizden sürüntü örneği alındı mı ? Şüpheliden kan sizden alınan sürüntü varsa moleküler genetik inceleme için alınır ,eğer sürüntü örneği alınmadı ise gerek yok ki ..
Ben burada olağanüstü bir masal anlatmıyorum . Kaldı ki soruşturma aşamasında bir olaya senaryo hayal diyemezsiniz . İnanmaysbilirsiniz sizin tercihiniz. Ben buradan belgeleri gönderemem birileri inansın diye.Siz muayene oldunuz mu, tecavüz izi arandı mı, örnekler alındı mı? Yani siz savcıya gidip şikayetçi olunca adamdan dna örneği alınınca sizi hastaneye sevk ettiler mi? Ben nedense konunuza inanmadım. Ailem duymasın o bu şu duymasın utanç duyarım ama dna sonucu gelince basına duyuracağım nasıl oluyor? Burada avukat olan üyeler de var biliyorsunuz değil mi, size sorulan sorulara cevap vermeniz gerek. Daha önce açtığım konularda çok linçlendim yazdınız, üyeliğiniz yeni, hangi konularda ağır cevaplar aldınız?
Bu savcı hangi il ilçe bölgede görev yapıyor? Kendisini şikayet etmeyi düşünüyor musunuz? Başınıza gerçekten bu olay geldiyse kimseden korkmadan çekinmeden her şeyi ortaya çıkarın. İsim ifşalamak başınıza bela açar yalnız onu yapmayın. Suçu kanıtlanmamış ceza almamış birinin ismini ortaya atmayın, davanın sonucunu bekleyin. Yok hayal senaryo peşindeyseniz tecavüz mağduru kadınlara büyük saygısızlık yapıyorsunuz.
Sağ olun. Bir haftayı geçkin şikayet ettim. Duş aldım çünkü tiksindim. Evde ailemleydim yalnız olsam hemen emniyete koşardım.Çok geçmiş olsun ne denir bilmiyorum. Kaç gün sonra gittiniz? Duş aldınız mi olay sonrasında
Meslegi ne bu itinMaddi imkanım kısıtlı karşı taraf güçlü itibar meslek sosyal imkân hepsi var avukatlar en az elli bin istiyor
canim benim bu yasadigin cok normal. Bunun gibi bir olay yasayan bir sürü kadin olayi kafasinda ilk baslarda cok oturtamiyor, anlamlandiramiyor. Hatta bu olayi yakistiramama hali yillarca sürebiliyor, bu da bir cok vakanin sikayet edilmemesine sebep oluyor. Bu da bu sürecte normal yani, neden hemen sikayet etmedim diye suclama kendini, insan beyni önce idrak etmeye calisiyor.Çünkü başta kabul edemedim tecavüze uğradım diye kendime yediremedim . Kâbus sandım . Duygu belirtisi bile göstermedim . Olay sonrası donmuş şoka girmiştim bir iki gün sonra delillerin peşine düştüm . Avukata konuştum derdimi anlattım onlar kesinlikle şikayetçi olmalısın yanına bırakma dediler . Sonra utandım avukat ben şikayet dilekçesi yazarım dedi oyaladı . Kafamı zor topladım ve o dilekçeyi kendim yazdım. En çok ailemin tepkisi beni endişe ettirdi .
Ne yapalım yani diyen savcıyı şikayet ettiniz mi?Ben burada olağanüstü bir masal anlatmıyorum . Kaldı ki soruşturma aşamasında bir olaya senaryo hayal diyemezsiniz . İnanmaysbilirsiniz sizin tercihiniz. Ben buradan belgeleri gönderemem birileri inansın diye.
Hayır sadece güldüm sinirden ne demek ne yapalım sayın savcım siz bunu mağdura mi soruyorsunuz sizin benden daha iyi bilmeniz gerekmez mi ? Dedim . Birşey demedi sustuNe yapalım yani diyen savcıyı şikayet ettiniz mi?
Olayin faili olan kisi doktor mu?Hayır sadece güldüm sinirden ne demek ne yapalım sayın savcım siz bunu mağdura mi soruyorsunuz sizin benden daha iyi bilmeniz gerekmez mi ? Dedim . Birşey demedi sustu
Bunu yalnızca ben biliyorum mağdurlar biliyor. Kimseye anlatamazsin anlamazlar onlar için deliller öncelikli çünkü masumiyet karinesi esascanim benim bu yasadigin cok normal. Bunun gibi bir olay yasayan bir sürü kadin olayi kafasinda ilk baslarda cok oturtamiyor, anlamlandiramiyor. Hatta bu olayi yakistiramama hali yillarca sürebiliyor, bu da bir cok vakanin sikayet edilmemesine sebep oluyor. Bu da bu sürecte normal yani, neden hemen sikayet etmedim diye suclama kendini, insan beyni önce idrak etmeye calisiyor.
Hayır değil .Olayin faili olan kisi doktor mu?
Almıyorum ama intihari düşünmedim değil. Evdeyim dikkat çekmemeye çalışıyorum ailem bilmesinsenin bir sucun yok ve bu utanc sana ait degil demeye geldim. Terapi aliyor musun?
Özel . Buradan söylemiyim . Belki okuyan olurMeslegi ne bu itin
Davanın selameti ve hukuk arayışınızın ispatı için her kurumun öğrenmesini sağlamalısınız. Utanç duyanlar bir bedene izinsiz dokunan kişi olmalı siz değil.Ben her kurum öğrensin istemiyorum. Dedikodu olur. Utanç duyuyorum
Ailem duymasın sadece bu . Evden çıkmam gerekecek yoksaDavanın selameti ve hukuk arayışınızın ispatı için her kurumun öğrenmesini sağlamalısınız. Utanç duyanlar bir bedene izinsiz dokunan kişi olmalı siz değil.
Bu kadar cesaretsiz davranacaksanız dava açmanızın bir hükmü yok zira hukuk devletinin h'si zor uygulanan bir ülkedeyiz. Peşine düşecekseniz bu uğurda.
Basına vereceğim demiştiniz aileniz o zaman öğrenmeyecek mi?Ailem duymasın sadece bu . Evden çıkmam gerekecek yoksa
Allah yardımcınız olsun. Sizin utanacak birşeyiniz yok, utanacak kişi karşı taraf ama utanması olsa böyle bir olay yaşanmazdı. Bu arada bir uzmandan destek alınSağ olun. Varlığınız ve desteğiniz yetiyor .
Ya tum mesajlari okudum bi tutarsizlik var konudabir hafta sonra şiayet ettiğinize göre bir hafta boyunca ve hatta daha da uzun süre tecavüz sırasında üzerinizde olan her bir kıyafeti yıkamadan mı sakladınız?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?