• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu şartlarda yurtdışı mantıklı mı?

Memuriyette 5 yili doldurduysaniz mazeretsiz ucretsiz izin alabiliosunuz. Bi de gercekci olalim bir dil ogrenmek icin minimum 2 seneye ihtiyaç var bi yilda hallederim akla yatkin gelmedi. Radikal bi karar bu cocuk varsa bu kadar gozukaralik bana fazla gelio. Ben ingilteredeyim pahalilik her yerde var. Almanyadan ziyade hollanda daha sempatik bi yer ev almak da daha kolay olur ilerde. Fiziki islerde calismak icin 30sonrasinda adim atmayi uygun görmüyorum ben şahsen. Trde ne kadar zorlandiginiza bagli tabi. Ama ne is olsa yaparim kafasindan cikar ve azimle bi hedef kariyer belirlerseniz ilerde daha rahat edersiniz. Çünkü zannettiginiz gibi yurtdisina cikinca mutluluk denen sey vahiy gibi inmio tepeden. Cok daha mutsuz olmaniz pek olasi.

Eşim esnaf ben devlet memuruyum çocuğumuz var 5 yaşında. Ben 30 eşim 35 yaşında. Üniversite mezunuyuz ikimiz de. Önümüzdeki yaz yurtdışına daha spesifik tabirle Almanya ya da Hollanda’ya gidecek şekilde kendimizi ayarlamaya çalışıyoruz. Özellikle dil konusunda ilerlemeye çalışıyoruz. Zaten A2 İngilizcemiz var B1 yapmaya çalışıyoruz. Sonra tabiki Almanca da.
Aslında kazancımız orta halli ama son derece bunaldık artık. amacımız oğlumuzun yurtdışında özellikle Almanya’da üniversite okuması.
Onun dil eğitimi özel okulu vb derken kazancımızın çoğu çocuğun eğitime destek olmaya gidecek zaten.
Böyle düşününce ben devlet memurluğundan istifa edebilirim sorun olmaz. Ben de çalışırım. Markette manavda çalışırım gocunmam. Zaten İngilizcem var. Almanca daha önemli farkındayım onu da gece gündüz çalışır hallederim 1 senede
Çoğu insan oradaki bir devlet okulunun buradaki ozel okullardan cok daha ileride olduğunu söylüyor.
hem ben hem eşim fiziksel işlerde falan da çalışabiliriz. Özellikle eşim çalışır ben de dil konusunu halledip hasta bakımı vb alanlarda ausbildug yaparım. (2gun okul 3 gün çalışma şeklinde mesleki eğitim)
Bu arada Almanya ve Hollanda’da fiziksel işler konusunda zorlanmayız tanıdıklar var gelin diyorlar çok şükür. Eşim de inşaatta bile çalışırım sıkıldım artık gitmek istiyorum diyor.
Geçim noktasında da biliyorum kazancımız bize ancak yetecek kenara bisey atmak ev vs almak hayal yurtdışında farkındayım.
Ama burada da çok farklı değil artık çocuğun kreşi 6bin 1 aylık dil okuluna göndereyim dedim 10bin yani ekonomik durumu anlatmama gerek yok bence zaten
Allahtan bir evimiz bir arabamız var emeklilik için kötü gün dostu olur
Tereddütte değiliz aslında kesin deneyelim diyoruz
Neyi sorduğumu aslında ben de bilmiyorum
Umarım yanlış bir yolda değilizdir
Almanya için eğitimli program olabilir ancak Hollanda'ya gelemezsiniz memur ve esnaf olarak. İş bularak gelinmesi gerekiyor, bu işin de nitelikli bir iş olması gerekiyor. Ne iş olursa olsun burası için uygun değil. O nedenle rotanizi Almanya'ya çevirseniz vize açısından daha mantıklı bir plan olacaktır.

Şuna bak ya. Ülkenin geldiği duruma bak. İmkanı olan herkes kaçmanın peşinde. Gözünü karartıp nelere razı geliyoruz. Ne hale geldi güzel ülkemiz 🙁 inşAllah hepimiz çocuklarımız için en güzel geleceği sunabiliriz. 🙏🏻
Amin 🙏❤️Mutsuzluktan ölüyoruz çünkü. Türkiyede ne kazanırsak kazanalım tatmin etmiyor bizi. En iyi çözüm olarak bunu bulabildik, sakinlik artık yaşadığımız topraklarda lüks oldu.

A en dusuk seviye
İngilizcem yok diye adlamdırabılırsınız a dan b ye c ye yukselmek
Hıc bilmeyenle aynı eforu sarfetmek oluyor belirttiğiniz seviyeye göre hıc bilmeyenden farkınız yok

İngilizce ıcın en ust seviyede yardımcı olabilirim 🌸 bir ucret karsılıgında degıl kesınlıkle.

Kolay gelsin
Dil konusunda yardımcı olmayı mı kastediyorsunuz? Çok teşekkür ederim. 🙏🏻🌸 bayramdan sonra yoğun çalışmayı düşünüyorum ben de çok iyi olur

Artık turist vizesi ile gidip iş bulup kalmak mümkün diye öğrendim.
o yasa henüz eyaletlerde onaylanmadı
ne zamana onaylanır belli olmaz

kaldı ki turist vizesi almak bile çok zor şu anda hadi aldınız 1 ay bilemedin 3 ay alacaksınız...

3 aylık vizeyle ev tutamazsınız hesap açamazsınız -türk marketinde filan iş bulursunuz ama

Türk marketlerin filan sizi 3 kişilik bir ailenin geçinmesine yetecek kadar maaşlı çalışan göstermez, yani vizeyi bununla uzatamaz oturuma çeviremezsiniz...kaldı ki yasada böyle işlerle oturum verecekler mi daha net bilmiyorum orayı (illa bitirdiğin alanda iş olmasına gerek yok deniniliyor ama mavi yaka işle oluyor mu mesela bilmiyorum).

onların çoğu 520 euro üzerinden gösteriyor (ek iş gibi yani vergi olayı da farklı), tam zamanlı çalışanların büyük kısmı kaçak çalışıyor burda marketlerde....yani Türkün birinin yanında iş bulmanız resmiyette is bulmuş olmanız anlamına gelmeyecek bunu bilin.

hepsinden öncesi şu vize alıp iş bulup kalma olayına güveniyorsunuz anladığım kadarıyla
ingilizceniz bile çok az
almancayı bir yandan işte çalışıp bir yandan çocuk bakıp bir yandan akşam okula giderek 1 senede mümkün değil öğrenemezsiniz
bir kere zaten dil kursları tüm sene olmuyor siz gelir gelmez kurs başlamıyor her sene anca 1 kuru hallederim diye düşünmeniz lazım
gelene kadar en azından B1 olun almancada zaten B2 olmadan ausbildung yapamazsınız. B2 olmanız geldikten sonra 1.5 sene sürer almanca 0 gelirseniz, üzgünüm ama öyle. çalışıp kursa gidip çocuk bakıp...mümkün değil. 1,5 sene hadi oturum alsanız bile birikiminiz var mı nasıl geçinceksiniz?

çünkü
2. konu burada öyle markette dönercide çalışan türklerin büyük kısmı sosyal yardım alıyor
hiçbir şey almasa kira yardımı alıyorlar

siz 700 800 euro kira vereceksiniz- o da ev bulunan bir şehire gelirseniz yoksa baveryadayım ben burada 1000 eurodan başlıyor kira..

50şer euro da D-ticket alsanız kreşe 250 euro verseniz telefon vs sizin eşyasız marketsiz masrafınız 1200 1300 euroyu aşar ayda
beden işi işlerde zaten ancak o kadar para kazanırsınız o da günde 12 saat 6 gün o zaman da dil öğrenmek tümden yalan olur....

ben tek kişi her hafta markete 80-90 euro veriyorum meyvesi sebzesi eti derken alkolüm sigaram yokken. makarna patates beslenmeyecekseniz 500 euroyla ancak çıkarsınız çünkü çocuk var mecburen sıcak yemek pişecek diye düşünüyorum. kılık kıyafet almayıverin onlar önemli değil. park bahçe de çok, etkinlik olayını geçtim yani. sizin toplam 1500 euro kazanacak kadar part -part 2 kişi çalışıp dil de öğrendiğinizi varsalım mesela, ama böyle oturum vermezler part işle....

ha bir de öğrenciyken markette çalıştım garsonluk yaptım ben çeşitli alman şehirlerinde
zaten yapmamış olan da yoktur :D
ama
30-35 yaştan sonra beden işi geçmişi yokken beden işi yapmak kolay değil. kilo filan varsa zaten imkansıza yakın.

bunu başka bir konuda da söylemiştim, kadın beni "sen pörsümüşsen ben ne yapayım ben zindeyim" diye eleştirmişti:D düşünün ki ben hala kot pantalon tişört takılan her gün yürüyen biriyim aktif olayım diye ekstra uğraşıyorum, otomobil kullanmıyorum çoğe zaman.
belki siz de çok aktifsinizdir, olabilir ama gerçekten zor hele Türk yerlerinde günde 12 saat
düşünün bizim a101'lerde bile 40 yaşlarında kaç kişi çalışıyor? neredeyse çalışmıyor çünkü dayanamaz sürekli ayakta...

sizi çok iyi anlıyorum
özellikle çocuğum olsa ben de tr'de kalmam
şu and avrupadayım hemen kalmaya bakarım gelmişken :D
endişelerinizi çok iyi anlıyorum gerçekten

fakat
tanıdık filan bir yere kadar
3 kişi bir göz tanıdık evinde mi kalacaksınız? nasıl olacak?

dili b2'ye çekerseniz
en azından biriniz
mümkünse eşiniz önce bir master filan ayarlar önden giderse
o kalıcı, oturum alınacak bir iş bulursa siz peşinden giderseniz
belki böyle şeyler olabilir

kaldı ki turist vizesi almak bile çok zor şu anda hadi aldınız 1 ay bilemedin 3 ay alacaksınız...

3 aylık vizeyle ev tutamazsınız hesap açamazsınız -türk marketinde filan iş bulursunuz ama

Türk marketlerin filan sizi 3 kişilik bir ailenin geçinmesine yetecek kadar maaşlı çalışan göstermez, yani vizeyi bununla uzatamaz oturuma çeviremezsiniz...kaldı ki yasada böyle işlerle oturum verecekler mi daha net bilmiyorum orayı (illa bitirdiğin alanda iş olmasına gerek yok deniniliyor ama mavi yaka işle oluyor mu mesela bilmiyorum).

onların çoğu 520 euro üzerinden gösteriyor (ek iş gibi yani vergi olayı da farklı), tam zamanlı çalışanların büyük kısmı kaçak çalışıyor burda marketlerde....yani Türkün birinin yanında iş bulmanız resmiyette is bulmuş olmanız anlamına gelmeyecek bunu bilin.

hepsinden öncesi şu vize alıp iş bulup kalma olayına güveniyorsunuz anladığım kadarıyla
ingilizceniz bile çok az
almancayı bir yandan işte çalışıp bir yandan çocuk bakıp bir yandan akşam okula giderek 1 senede mümkün değil öğrenemezsiniz
bir kere zaten dil kursları tüm sene olmuyor siz gelir gelmez kurs başlamıyor her sene anca 1 kuru hallederim diye düşünmeniz lazım
gelene kadar en azından B1 olun almancada zaten B2 olmadan ausbildung yapamazsınız. B2 olmanız geldikten sonra 1.5 sene sürer almanca 0 gelirseniz, üzgünüm ama öyle. çalışıp kursa gidip çocuk bakıp...mümkün değil. 1,5 sene hadi oturum alsanız bile birikiminiz var mı nasıl geçinceksiniz?

çünkü
2. konu burada öyle markette dönercide çalışan türklerin büyük kısmı sosyal yardım alıyor

siz 700 800 euro kira vereceksiniz- o da ev bulunan bir şehire gelirseniz yoksa baveryadayım ben burada 1000 eurodan başlıyor kira..

50şer euro da D-ticket alsanız kreşe 250 euro verseniz telefon vs sizin eşyasız marketsiz masrafınız 1200 1300 euroyu aşar ayda
beden işi işlerde zaten ancak o kadar para kazanırsınız o da günde 12 saat 6 gün o zaman da dil öğrenmek tümden yalan olur....

ben tek kişi her hafta markete 80-90 euro veriyorum meyvesi sebzesi eti derken alkolüm sigaram yokken. makarna patates beslenmeyecekseniz 500 euroyla ancak çıkarsınız çünkü çocuk var mecburen sıcak yemek pişecek diye düşünüyorum. kılık kıyafet almayıverin onlar önemli değil. park bahçe de çok, etkinlik olayını geçtim yani. sizin toplam 1500 euro kazanacak kadar part -part 2 kişi çalışıp dil de öğrendiğinizi varsalım mesela, ama böyle oturum vermezler part işle....

ha bir de öğrenciyken markette çalıştım garsonluk yaptım ben çeşitli alman şehirlerinde
zaten yapmamış olan da yoktur :D
ama
30-35 yaştan sonra beden işi geçmişi yokken beden işi yapmak kolay değil. kilo filan varsa zaten imkansıza yakın.

bunu başka bir konuda da söylemiştim, kadın beni "sen pörsümüşsen ben ne yapayım ben zindeyim" diye eleştirmişti:D düşünün ki ben hala kot pantalon tişört takılan her gün yürüyen biriyim aktif olayım diye ekstra uğraşıyorum, otomobil kullanmıyorum çoğe zaman.
belki siz de çok aktifsinizdir, olabilir ama gerçekten zor hele Türk yerlerinde günde 12 saat
düşünün bizim a101'lerde bile 40 yaşlarında kaç kişi çalışıyor? neredeyse çalışmıyor çünkü dayanamaz sürekli ayakta...

sizi çok iyi anlıyorum
şu and avrupadayım hemen kalmaya bakarım gelmişken :D

fakat

dili b2'ye çekerseniz
en azından biriniz
Uzun cevap verdiğiniz için teşekkür ederim

Uzun cevap verdiğiniz için teşekkür ederim
rica ederim
eşiniz kaynakçılık filan gibi bir şeyin sertifikasını alırsa hepsinden daha kolay olabilir, inşaat en çok eleman aranan sektörlerden.

yoksa dediğim gibi yukarıdaki konuları aşmanız lazım... ya da varsa sizin bir planınız onu anlatın

burada bir süredir türk ortamlarında konu bu, bilmediğim bir ayrıntı varsa ben de öğrenmiş olurum.

ingilizceniz bile çok az

çünkü

zaten yapmamış olan da yoktur :KK70:
ama

bunu başka bir konuda da söylemiştim, kadın beni "sen pörsümüşsen ben ne yapayım ben zindeyim" diye eleştirmişti:KK70: düşünün ki ben hala kot pantalon tişört takılan her gün yürüyen biriyim aktif olayım diye ekstra uğraşıyorum, otomobil kullanmıyorum çoğe zaman.

sizi çok iyi anlıyorum
şu and avrupadayım hemen kalmaya bakarım gelmişken :KK70:

fakat

dili b2'ye çekerseniz
en azından biriniz
Merhabalar, bana da bir akıl verseniz…Öğretmenim, İngilizce ielts’ten 6 aldım, Almancam B1 seviyesinde. Ölümüne bu ülkeden gitmek istiyorum, öyle düşünün. Almanya’daki özel okullara iş bulabilir miyim ? Ya da nerelere başvurabilirim. İki çocuğum var benim de.

Merhabalar, bana da bir akıl verseniz…Öğretmenim, İngilizce ielts’ten 6 aldım, Almancam B1 seviyesinde. Ölümüne bu ülkeden gitmek istiyorum, öyle düşünün. Almanya’daki özel okullara iş bulabilir miyim ? Ya da nerelere başvurabilirim. İki çocuğum var benim de.
öğretmenlk bildiğim kadarıyla denkliği çok zor verilen bir bölüm
diplomayı saymıyorlar saysalar bile alman okul sistemine göre tekrar staj yapmanızı istiyorlar diye biliyorum. Almanyada stajlar bizdeki gibi laylaylay değil okuldaki hocalar ciddi ciddi dosya dolduruyor hakkınızda. yani diliniz filan gerçekten iyi olmalı.
diploma geçerliliği olmadan nasıl iş bulacakınız -özel bile olsa- bilemedim.

öğretmenlk bildiğim kadarıyla denkliği çok zor verilen bir bölüm
diplomayı saymıyorlar saysalar bile alman okul sistemine göre tekrar staj yapmanızı istiyorlar diye biliyorum. Almanyada stajlar bizdeki gibi laylaylay değil okuldaki hocalar ciddi ciddi dosya dolduruyor hakkınızda. yani diliniz filan gerçekten iyi olmalı.
diploma geçerliliği olmadan nasıl iş bulacakınız -özel bile olsa- bilemedim.
Ne iş yapabilirim peki ?

Neden almanya, hollanda? Kanada daha rahat olabilir. Siz bir okula yazilin. Esinizin tam zamanli calisma izni olur boylece. Cocuk okula baslar. 5 zaten ana okulunun basladigi yas. Anaokulunda ingilizceyi ogrenip birinci sinifta rahatca devam eder.
Kanada'ya 1 sene dil okulu parasını ödeyip /cebine koyup gitmesi lazım... + muhtemelen tanıdık filan da yoktur. ciddi bir maddiyat ister. bilet ve sağlık sigortası bile epey fark eder. yaşam masraflarını ayrıntılı bilmiyorum.

ev satmadan yapılabilecek şeylere bakıyorlar galiba

Almanya'dan çok Hollanda'yı tavsiye ederim çocuklu ailelere. Gözlemlediğim kadarıyla Hollanda'da büyüyenlerin İngilizcesi anadil seviyesinde oluyor. Almancayı da okulda öğreniyorlar. Almanya çok daha kuralcı ve monoton geliyor bana Hollanda'ya göre.

Eşim esnaf ben devlet memuruyum çocuğumuz var 5 yaşında. Ben 30 eşim 35 yaşında. Üniversite mezunuyuz ikimiz de. Önümüzdeki yaz yurtdışına daha spesifik tabirle Almanya ya da Hollanda’ya gidecek şekilde kendimizi ayarlamaya çalışıyoruz. Özellikle dil konusunda ilerlemeye çalışıyoruz. Zaten A2 İngilizcemiz var B1 yapmaya çalışıyoruz. Sonra tabiki Almanca da.
Aslında kazancımız orta halli ama son derece bunaldık artık. amacımız oğlumuzun yurtdışında özellikle Almanya’da üniversite okuması.
Onun dil eğitimi özel okulu vb derken kazancımızın çoğu çocuğun eğitime destek olmaya gidecek zaten.
Böyle düşününce ben devlet memurluğundan istifa edebilirim sorun olmaz. Ben de çalışırım. Markette manavda çalışırım gocunmam. Zaten İngilizcem var. Almanca daha önemli farkındayım onu da gece gündüz çalışır hallederim 1 senede
Çoğu insan oradaki bir devlet okulunun buradaki ozel okullardan cok daha ileride olduğunu söylüyor.
hem ben hem eşim fiziksel işlerde falan da çalışabiliriz. Özellikle eşim çalışır ben de dil konusunu halledip hasta bakımı vb alanlarda ausbildug yaparım. (2gun okul 3 gün çalışma şeklinde mesleki eğitim)
Bu arada Almanya ve Hollanda’da fiziksel işler konusunda zorlanmayız tanıdıklar var gelin diyorlar çok şükür. Eşim de inşaatta bile çalışırım sıkıldım artık gitmek istiyorum diyor.
Geçim noktasında da biliyorum kazancımız bize ancak yetecek kenara bisey atmak ev vs almak hayal yurtdışında farkındayım.
Ama burada da çok farklı değil artık çocuğun kreşi 6bin 1 aylık dil okuluna göndereyim dedim 10bin yani ekonomik durumu anlatmama gerek yok bence zaten
Allahtan bir evimiz bir arabamız var emeklilik için kötü gün dostu olur
Tereddütte değiliz aslında kesin deneyelim diyoruz
Neyi sorduğumu aslında ben de bilmiyorum
Umarım yanlış bir yolda değilizdir
Almanya da doğup büyümüş biri olarak cevaplıyorum: bence kesinlikle denemeye değer, hem tereddütte de değilmişsiniz ne güzel. Olmazsa da döner ordaki yasaminiza devam edersiniz.
Eger İngilizceniz ileri seviyedeyse zaten hic zorluk çekmezsiniz. Almanca İngilizce'ye nazaran daha zor, gramer bakimindan hele hele. Fakat orda pratik yapa yapa onuda çözersiniz bir kac seneye inşallah.
Okul konusunda da endişeniz olmasin, devlet okulları yeterli burda, zaten özel okullar pek yaygın değil.
Sadece Ausbildung konusunda baska birsey söyleyebilirim: hasta veya yaşlı bakım sektörünü kesinlikle tavsiye etmem. Hem ağır yoran is, hem geliri ona göre çok düşük. Genel anlamda sağlık sektörü krizde, tavsiye etmem.
Baska bilmek istedikleriniz olursa özelden de ulaşabilirsiniz. Hakkınızda hayırlısı olsun inşallah.

Ne iş yapabilirim peki ?
ben tr'de öğrt. mezunu olup da gelip burada öğretmenlik yapan birebir kendim hiç görmedim

bir kere şafak salda'nın kanalında bir kadına denk gelmiştim ama o da almanyayla epey bir haşır neşir olduktan sonra seneler içinde diplomayı filan saydırmış tamamlamış eğitimini öyle yapmaya başlamış öğretmenlik, kanalı takip ederseniz denk gelecektir

benim gördüklerim erkekler taksicilik vs. çok yapıyor ya da beden işi fabrikalarda çalışan çok
kadınlarda ana okullarında yardımcı abla gibi çalışan çok biliyorum

benim alanım fen bilimleri, mühendisliğe de yakınız, bizim alanlarda kendi alanında laboratuvarda IT'de ensitütülerde çalışıyor insanlar (ben de dahil). ben IELTS'ye girsem 8 den aşağı almazdım. etrafımdaki çalışanlar da hep 2 dili önceden halletmiş insanlar genelde bizim alanda. ya da inglizcesi 8 ve üstü seviyede.

ama sizin alan için açıkçası tr'de öğretmen olmak o kadar kolay ki :D dil bileni, ülke görmüş olanı çok az, bizde öğretmenlerin genel olarak memur zihniyeti var.
-linç edilcem ama- buraya gelince burada ne kadar karmaşık olduğunu görünce genelde vazgeçiyorlar. daha kolay yapılan işlere yöneliyorlar.

Almanya da doğup büyümüş biri olarak cevaplıyorum: bence kesinlikle denemeye değer, hem tereddütte de değilmişsiniz ne güzel. Olmazsa da döner ordaki yasaminiza devam edersiniz.
Eger İngilizceniz ileri seviyedeyse zaten hic zorluk çekmezsiniz. Almanca İngilizce'ye nazaran daha zor, gramer bakimindan hele hele. Fakat orda pratik yapa yapa onuda çözersiniz bir kac seneye inşallah.
Okul konusunda da endişeniz olmasin, devlet okulları yeterli burda, zaten özel okullar pek yaygın değil.
Sadece Ausbildung konusunda baska birsey söyleyebilirim: hasta veya yaşlı bakım sektörünü kesinlikle tavsiye etmem. Hem ağır yoran is, hem geliri ona göre çok düşük. Genel anlamda sağlık sektörü krizde, tavsiye etmem.
Baska bilmek istedikleriniz olursa özelden de ulaşabilirsiniz. Hakkınızda hayırlısı olsun inşallah.
A2 ingilizce yok gibi bir şey
almanca zaten yok
beyaz yaka olarak geçerli mesleği yok
aklınıza gelen çözüm ne şu durumda, çünkü bana da sorup duruyorlar hangi işle gelebilir ki bu insanlar?

geldikten sonra 2-3 senede dili halleder (tabi disiplinle çalışırsa dile) çocuklar zaten hallder dili de zaten mesele o, nasıl gelecek bu insanlar? hangi işle? var mı örnek etrafınızda?

Ülkede hangi memurluk ya da pozisyonun hukuki güvencesi var. İnsanlar sadece ekonomik sebeplerden yurt dışı isteniyor sanıyor, öyle konuşuyorlar. Demek ki herkes yakınında ya da kendisinde görmediği sürece sadece parayı önemsiyor. Hukuk herşeydir, hukuk yoksa ekmek ve yaşam da yoktur. Bu kadar basit. Hukuk olmadığı için onca can çürük yapılar altında öldü.şu an adliye önünde ellerinde fotoğraflarla ağlayan, canlarının hesabını soran hiç kimse umduklarını bulamayacak üzgünüm. Bu en basiti ve görünür olanı , dahası daha fazla kişinin etkisinde olduğu bir konu olduğu için bundan örnek verdim. Kimsenin derdi kısa sürede köşe dönmek değil. Kimse Avrupayı rüya cennet sanmıyor, herkes herşeyin farkında. En azından gitmek isteyen bilinçli kesimin. İnsanlar çalışmak çalışmalarının karşılığını almak ve can güvenliği istiyor. Bu kadar basit. Burda yaşamayan, ya da hukuksuzluğun darbesini yememiş insanlar euro dolar üzerinden değerlendirmesin ülkeyi.
Ücretsiz izin alıp gidin. Tabi imkan doğarsa. Gitmek öyle ha deyince olmuyor, ama gidip de pişman olanı ben görmedim etrafımda. Endişe etmeyin. Çocuklar en kolay adapte olanlardır, yaşı küçükler hele. Yaşlarını da gayet ideal. Biz de 40 yaşa hayatın sonuymuş gibi bakılıyor.öyle birşey yok.

ben tr'de öğrt. mezunu olup da gelip burada öğretmenlik yapan birebir kendim hiç görmedim

bir kere şafak salda'nın kanalında bir kadına denk gelmiştim ama o da almanyayla epey bir haşır neşir olduktan sonra seneler içinde diplomayı filan saydırmış tamamlamış eğitimini öyle yapmaya başlamış öğretmenlik, kanalı takip ederseniz denk gelecektir

benim gördüklerim erkekler taksicilik vs. çok yapıyor ya da beden işi fabrikalarda çalışan çok
kadınlarda ana okullarında yardımcı abla gibi çalışan çok biliyorum

benim alanım fen bilimleri, mühendisliğe de yakınız, bizim alanlarda kendi alanında laboratuvarda IT'de ensitütülerde çalışıyor insanlar (ben de dahil). ben IELTS'ye girsem 8 den aşağı almazdım. etrafımdaki çalışanlar da hep 2 dili önceden halletmiş insanlar genelde bizim alanda. ya da inglizcesi 8 ve üstü seviyede.

ama sizin alan için açıkçası tr'de öğretmen olmak o kadar kolay ki :KK70: dil bileni, ülke görmüş olanı çok az, bizde öğretmenlerin genel olarak memur zihniyeti var.
-linç edilcem ama- buraya gelince burada ne kadar karmaşık olduğunu görünce genelde vazgeçiyorlar. daha kolay yapılan işlere yöneliyorlar.
Peki tr’de çocuk gelişimi sertifikası alsam, Goethe’den de B2 sınavına girsem bir şeyler yapabilir miyim?

Peki tr’de çocuk gelişimi sertifikası alsam, Goethe’den de B2 sınavına girsem bir şeyler yapabilir miyim?
bakın almanyada öğretmen açığı çok

anaokulunda yardımcı abla olmak için de zaten pek bir şey istemiyorlar diye biliyorum düz herhangi bir diplomayla da yapılıyor, yapanlar biliyorum. ama eşi çalışıyordu ya da ailesi buradaydı gibi...buraya gelmesinde sorun olmayan insanlardı bunlar.

sorun şu ki tr'deyken tek tek okullarla nasıl mülakat yapıp denkliğiniz olmayan öğretmenlik diplomasıyla nasıl iş bulabilirsiniz ben onu bilmiyorum..biliyorsunuzdur burada bir merkezi sistem yok. MEB gibi bir atama tanıma sistemi yok. tek tek okul okul soracaksınız. o okulda kimse sizi tanımıyorsa, siz tr'deyken bir de neden işe alsın misal?

yoksa bir şekilde gelebilseniz 2-3 senede dili tamamlar diplomayı saydırır en azından kısmen saydırır, açığı olan okullarda insanlarla görüşür gider gelir bir şekilde yol alabilirsiniz

Back
X