bu sebeplerden nişan atilir mi ?

Nerdesin dicem,40 yillik karisiymisim gibi rapormu vercez dicek (ki 40 yillik olsada denmemeli)

Cok tuhafsin..

Evlende gor dunya kac bucak o zaman..bu saygisizla omurmu gecer

mrb canım. burda atıp tutmus bazı arkadaşlar. yok netten tanışılır mı tanışılıp evlenilir mi vs. sunu söylemelıyımki dünya öyke bir hal aldı ki hergün gördüğün tanıdığın insana bile güven olmuyor artık. bunun netle vs ile alakası olduğunu düşünmüyorum ki bende eşimle netten tanıstım. elhamdülillah çok iyi bi insan. çok seviyorum. bu kişinin bu şekil davranması böle olması netten tanıstın biri olmasıyla alakası yok. sen bu kişiyle dısarda birinin vasıtasıyla da tanısabilirdin görücü usuluyle de. kaderde varsa bahane çok olur anlıcan. eğer onun seni sevmediğii düşünüosqan ınanıosan buna bence de zararın neresnde n dönülse kardır die söz vardr. sevgi olsa bazı yaraları iyilştirir bazı kötülükleri yok edebilir ama yoksa bunlara tm demene kendine acı vermesine izin verme kardeşim. rabbim yar ve yardımcın olsun inşaallah. hakkında hayırlısını yaşarsın inşallah

Bak canim erkeklere yuz vermeye gelmez. Ben gorucu usulu evlendim tabi sevdim sonradan o ayri bi anlatiyim sana da sen karar ver.
Halam annemi aramis oglunun arkadasi kiz ariyor falan diye . O zamn ben univ. Sinavlarina hazirlaniyirum kisti. Benim biseyden haberim yok. Gorusuyorlar anlasiyorlar oooooo ben daha yazin anliyorum olup bitenleri . Istemedim tabi. Babam la aramiz iyi cok sukur bi sekilde tanismaya ikna etti .babama guvendim ama isteksiz bi aekilde nisanlandik. Neyse 1 ay iki ay sonra atarkm basimdan diye dusunuyorum ve ariyor eve geliyor iki kelime cikmiyor agzimdan nasilsin diyor cevap yok bende 8 ay boule gitti ben bikar nisani atar diye dusunuyorum ama adam pes etmiyor. Neyse ben bunlari dusunuyorum surekli birden aklima esti bi taniyim belki iyi biridir diye.zaten oylede yaptim sonra olaylar tamamen kendi kendine gelisti . Bazen hala iyiki soguk davranmisim diyorum .adam kolay lokma olmadigimi anladi. Esya da sorun cikarmadi hicbizaman bi tek perde konusunda anlasamamistkk bizde erkek tarafi yapar onlarda tam tersi. Gene bana uydu yaptk kirmadi beni. Altin desen altin . Eksik yoktu. K.v kizina ceyiz duzer gibi banada yapti mutfak esyasina kadar ama hersey benim istedigim gibi oldu.en ufak bi tepsimi alacak beni gotururlerdi secmem icin . Ama hicbirzaman cok fazla yuz vermedim ne nisanlima ne annesi gile. Dunden razi gorunmicen. Kesinlikle. Su an 5 yilik evliyiz. Bir oglumuz bi kizimiz var cok sukur. Nasil baslarsa oyle gider eger kiymet gormedigimi anlasaydim asla evlenmezdim. Hala beni yorduklarinda cocuklar dahil asla sessiz kalmam . Ben bu evin hanimiyim saksi degilim . Herkes bana uymak zorunda. Diye soylenirim yani. esim kazandigi butun parayi elime sayar lazim oldukca ona veririm asla habrsiz bisey almaz bende oyle ne kadar para alsam soylerim bilir yani. Bunlari nisanliyken cozmezsen ilerde cok sorun olur. Uzattim galiba biraz.

Bu arada imam nikahini neden erken kiymissiniz cok yalnis bisey bence bu yuzden rahat davraniyor olabilir. Eger ayrilmayi dusunuyirsan imam nikahinida boznayi unutmayin. Kiymet gormedigin belli bence yol yakinken bi daha dusun

yahu sen kafayı mı yedin?21 yaşında bu ne hız etrafta adam mı kalmadı 4 ay içinde tanış sözlen..adam belki hırsız belki katil nası bu kadar çabuk güvenebiliyosunuz bu insanlara.evliliği oyun mu sanıyosunuz canım isteyince bitti der çeker çıkarım o evden mi sanıyosunuz ben anlamıyorum sizleri.adam seni şimdiden hiçbir yerine takmıyor ağzına gelen hakareti edip her gün ağlatıyor ama daha hala evlenmekten vazgeçmiyosun.bu ne öngörüsüzlüktür.o adamın sana 2 sene sonra değişip iyi davranacağını mı sanıyorsun?hayır,sen sadece kendini kandırıyosun, allah akıl fikir versin.

Adam sorumsuzun tekiymiş atılır tabii bu adamla ömür geçmez.

dini nikahı yapmanızı cidden anlamadım bu adam anlattığınız gibiyse sizi mutlu edemez damatlık almaya koştura kotura sevine sevine gitmiştik onu damatlıkla görmek hoşuma gitmişti gelinlik provalarımda hep yanımdaydı çünkü gelebilcek durumdaydı nişan alışverişi için karış karış yolları gezdik ayaklarımız oyle ağrıdı bunlar mutlulukla yapılmalı üstüne bastırıorum yapılmalı sizin eksikliğiniz nedir " yapılmalı diyorum bunun için çok üzülceksiniz nişan olmasada eşinizin ailesi size bişiler alamlı sonra eltinize görümcenize yapılırsa çok üzülürsünüz.

21 yaşında hemen ne evlenmesi boylesi bi adamla. Ortada kalmis gibi ona mecburmusun sen ? Adam sallamio sen halaa yapisiosun.at nisani

Çok güzel bir yorum

adam ailene değer vermiyor
sana da değer vermiyor
adam kendinden başka hiç birşeye değer vermiyor
evlenmek istemiyor

sen hala soruyor musun?

Aynen bunu anlatmaya calistim sevaeydi kiymet verseydi hadi bunlari gectim sadece sana ve ailene saygisi olsaydi zaten herseyi icten yapardi. Sevseydi seni uzmemk icin ailen hakkinda boyle konusmazdi.kendi yuvasi icin biseyler yapardi en azindan hakaret etmis bide babana serefsiz demis sirf bu bile yeter yani sebep olarak. Erkekler karsisinda guclu durun azicik ve bir hikayeyle sonlandiracam . Az sonra........

Kadın hamile.
Bebek erkekmiş.
Aile mutlu çok mutlu.
Bebek doğdu, pipisini gösterdi amcalara.
Amcalarda bayram sevinci. Dünyanın en gerekli organını gördüler çünkü.
Bebek terledi, çırılçıplak soydular, evde misafirlikte, mahallede böyle gezdi. Bu hakka sahipti çünkü pipisi vardı.
Bebek biraz büyüdü. Sünnet olacak.
Davullar, zurnalar, hediyeler… Çocuk düşündü;
“Sanırım bu çok önemli bir organ”
Çocuk aklının en karanlık köşesine yazdı.
Üç beş güzel kız var gittikleri yerde, annesi babası dedi ki:
“Hangisini alayım oğlum sana?”
Çocuk düşündü:
“Sanırım karşı tarafa sormaksızın seçme hakkım var”
Çocuk bunu aklının en karanlık köşesine yazdı.
Çocuk acıktı, sofrasını varsa kız kardeşleri ve annesi hazırladı. Yemek bitince topladılar.
Çocuk düşündü:
“Sanırım kızlar/kadınlar bana hizmet etmekle yükümlü. “
Kalabalık bir yemek daveti, herkes masaya sığmayacak. Erkekler ve yaşlılar masaya oturdu. Çocuğu da masaya oturtturdular. Annesi ve varsa kız kardeşleri yerde oturuyordu.
Çocuk düşündü:
“Sanırım önemli olan erkeklerin konforu.”
Servis yapılacak, önce erkeklere yemek verildi, erkekler yardım etmedi.
Çocuk düşündü:
“Sanırım öncelikli olan erkeklerin karnının doyması. “
Çocuğun kız arkadaşı oldu.
Bütün sülale duydu. Herkesin ağzı kulaklarında. Densiz bir amca:
“Neler yapacan bahim gızlaraaa”dedi.
Çocuğun annesi ve babası:
“Oğlumdan daha iyisini mi bulacak?” dediler.
Çocuk düşündü:
“Sanırım en iyisini hak eden benim ve bu yüzden kızlara rızasıyla ya da rızasız istediğimi yapabilirim. “
Çocuk büyüdü, arkadaşlarıyla dışarı çıktı, gezdi, eğlendi. Eve geç geldi paşalar gibi karşılandı. Kız kardeşi eve geç geldiği için azar işitirken , dövülürken.
Genç düşündü:
“Sanırım eve istediğim saatte girip çıkabilirim. “
Genç bunu aklının en karanlık köşesine yazdı.
Kavga etti, ağzı burnu kan içinde.
Annesi, babası:
“Koçum benim helal olsun. ” dedi
Genç düşündü:
“Sanırım güçlüyüm ve sorunlarımı bu şekilde halledebilirim. “
Genç bunu aklının en karanlık köşesine yazdı.
Genç büyüdü
Ama bir türlü adam olamadı.
….
Ve yazılanlar uygulamaya koyuldu

Konu başlığın bir de "BU SEBEPLERDEN NİŞAN ATILIR MI ? " Senin şu yaşadıklarının belki bir kısmını anca yaşadım ve nişan atalı 1 ay oldu. Sadece bir kere hakaret etme fırsatını yakaladı bana o da sonu oldu zaten. Yapmayın Allah aşkınıza.. Seni incitmekten korkmayan adam hele ki daha düğün olmamış iş bitmemiş bu rahatlığa fazlasıyla varmış. Evlendikten sonra ne bekliyorsun bu adamdan. evlilik sandığımız gibi dizlerdeki gibi bir şey asla değil. Balık baştan kokar. Bu adam seni asla sevmiyor. Sevse gözünün içine bakardı. 30 una gelmiş evlenmek için evleniyor sığ beyinli. Daha bir kadın nasıl seviliyor onu bilmiyor. Bırak Allah aşkına. ateşe atma kendini arkadaşım yol çok yakın daha dön boş ver.

Nişanlıyken dini nikah kıyma saçmalığınıda ilk kez duyuyorum.
Resmi nikah olacağı zaman yapılmaz mı o iş
Tabi tercih meselesi
Dini nikah ne yaa
Aklınızı başınıza alınız
Rahat rahat öpüp koklaşalım, el ele dolaşalım diye yapıyorlar onu, dini nikahın ciddiyetini pek kavrayamayanlar...

Sadece 2 aydır tanıdığın biriyle sözlenip, nikahlanmak piyangodur zaten. Bu piyangoya amorti bile vurmamış.

Son düzenleme:

Dert mi arıyorsun kendine bela mı ? eğer cevabın evetse devam et bu çocukla yavrucum...
Nişanlyken sana değer vermeyen bir adam evlenince aferdesin ağz..s.car yani kurtul lütfeeen

hiç mantıklı değil şu anlattıklarınız genceciksin ne güzel de bölüm okumuşsun çok da güzel bi hayatın olabilir bırak git ne hali varsa görsün

dini nikah kıymışsınız, sanırım eş hukuku olsun arada, rahat davranabilelim diye. ama ayrılırken de nişan atmış değil, boşanmış olacaksınız bu nikahtan dolayı. bu ilişki içinse kaçın kurtulun derim, aynı evde yaşamadan ve evliliğinizde hapsolmadan önce.

daha ilk zamanlarınızda bu umursamaz ve hakaretvari tavırları sergilemekten çekinmeyen biri sonrasında hiç gözünüzün yaşınıza bakmaz. genç yaşta yaşlandırır sizi. umrunda bile olmaz. yukarıda bir arkadaşın yazdığı gibi, ne de olsa kadın olarak bütün hayatınız onun hizmetinde, onun mutluluğunu sağlamak için geçmeli. siz olmasanız başka sessiz sedasız birini bulur. vazgeçilmez de değilsiniz onun için. çünkü mutlaka sizi isteyen biri daha bu zamanlarda gönlünü hoş tutayım, taze gelindir, heves olur, bohçası, alışverişi, emeği olsun der. ne demek baban abin yüklensin eşyaları gelsin?

inşallah ailenizde bir kere adı konuldu, dönüşü olmaz diye bir mantık yoktur. inanın bir hiç uğruna hayatınız ufalanır gider. umarım en doğru kararı verebilirsiniz.

evlendikten sonra da " gelsin abin baban kurtarsın bakalım seni" demesini duyarsınız. 21 yaşındasın tahsil sahibi olmuşsun
neden hemen evlilik düşündün , üstelik 2 ay bir sürede hiç bir referansı olmayan birisi ile tanıdığını sanarak Allah katında da nikahlanmışsın . Mühendis sıfatına sahip olması bunda büyük etken galiba .. .Çoğunluğun dediği gibi sil o kişiyi hayatından çok gençsin daha yüreğin çok pır pır eder

Aceleniz neydi acaba yangından mal kaçırır gibi. kusura bakmayın ama ben sizde buldum hatayı şöyleki kendi değerinizi siz düşürmüşsünüz ve halada devam ediyorsunuz ..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…