Bu şekil başına gelen varmı yada yakınında..???

Gitmiş mi bilmiyorum. Dedigim gibi küçük yigenim 3. 5 yaşında ve bu süreçte böyle Korunuyordu. Bizde oynamış olabileceği kanısına variyoruz.

Dr kalbini falan hep söylemiş ama kafa tasini soylememis ki kalbi öyle olduktan sonra önemli olan kafa taşı değil die düşünüyorum zaten.

Sormamda sebep aslında dediğim gibi eniştem zaten vurdum duymaz pek gidip araştırıp ablam için cabalaya biri degil ama ablam birden bu durumla karşılaşınca tekrar bi tane daha olsun çabasında acısı dinsin die ama tabi tekrar böyle olabilir riski ile ( kesin olmamakla birlikt) kordonlari bağlandı. Acaba tekrar olamaz riski, böyle bi durumla karşılaşan bi arkadas varmı die m.ettim

Oğluma hamile kaldığım hafta alkol tüketimim çok fazla olmuştu. Gebeliğimi öğrendiğimde ise 3 hafta 4 günlüktü henüz. Ben de panik yapmıştım. Ve o dönem bir makale okumuştum bu konu ile ilgili. Zigot, yani anne ve babadan gelen hücreler, kök hücre olduğu için bölünüp embriyo olana kadar dış etkenlerden etkilenmezmiş. Bu da sanırım rahme düşüp, tutunması evresi yani ilk 4 hafta civarına denk geliyor. O yüzden o dönem alınan ilaç ya da zararlı maddeler ya o kök hücreyi yok eder ve düşüğe yol açar, ya da sağlıklı olarak dünyaya gelirmiş. İki olasılık. Sonraki iki ay ise bebeğin beyin ve omurilik gelişimi gerçekleştiği için uygunsuz alınan ilaçların ciddi yan etkisi görülebilirmiş. Bilmiyorum ne kadar doğru anlattım. Tıp bilgisi olan arkadaşlar uyarsın hatam varsa. Yani ilaçları aldığınız zaman dilimi, ilaçların hangi grup olduğu (b,c,x) önemli. Genetik olduğunu düşünmedim ben açıkçası. 2 tane sağlıklı çocuğu var. Başınız sağ olsun.

Saol canım allah razı olsun. Ablam hamileligini ogrendiginde kalp atışlarıni duydu. Zaten çok bekledi gitmek için. Bilmiyorum ki genetik olduğuna aslında inanmak istemediğim için bu konuyu açtım aslında ilaçtan olmasi beni daha rahatlatacak gibi zaten küçük meleğim aramızda yok ama sebebinin genetik olamamasirahatlatacak gibi beni

Bu tarz seylerin ilactam olacagini sanmam ben. Bence genetik bir durumdur. Ama dedigim gibi asil suc bu kadar sorunu goremeyen kadin dogumcuda. Bencenonu sikayet edin.
Şikayet edecek bi es yok ortada ablamida izin vereceğini sanmıyorum canım ama 2 oğlu sağlıklı şükür böyle bi durum 3. De olabilirmi yyani

Şikayet edecek bi es yok ortada ablamida izin vereceğini sanmıyorum canım ama 2 oğlu sağlıklı şükür böyle bi durum 3. De olabilirmi yyani
Anlayamadigim noktalar var yinede. Ablaniz doktorun tuplerini baglamasima neden izin verdinki.3. Bir cocukta genetik incelemesi yapilan tup bebek yontemine belki gitmek isterdi. Neticede ilk iki cocukta cikmayan bir rahatsizlik.
Ayrica hormonlu spirale ragmen hamile kaldiysa belki sebep budur.

Buna inanmiyorum ben biliyo musun? Bazi seyler etkisini uzun vaadede gosterir.. mesela sigarada kotu bi aliskanlik hamileyken icenler var.. uzun vaadede astma nefes darligi vs cikabiliyomys bebeklerde.. alkolude ona benzetiyorum ben.. ilaclar radyasyon bunlar daha erken etki gosteriyo.. bi programda kiz cikti ve annesi gebeyken dusurnek istemus onu ve ilac icmis. Bu yuzden kiz gorme engelliydi.. ilaclarin sandigimizdan daha baska etkileri olabilir

Evet zaten organlar oluşma aşamasındayken alınan ilaçlar riskli oluyormuş.sadece alkol ve sigara ile sınırlanamaz. Yediğimiz sebze, meyve ve ette de ilaçlama oluyor. Bir tarım ürünündeki tarım ilacı kalıntısı da bu etkiyi gösterebilir. Ya da yediğimiz etteki antibiyotik veyahut denizden çıkan balıktaki cıva seviyesi bebek için risk faktörü olabilir. O zaman diliminde soluduğumuz hava vs. Petrol ve teknolojik ürünlerden sıyrılmamız mümkün değil. Bazen minicik bir etken bile hücre tahribatını, dna hasarını tetikliyor olabilir.

ben hamile oldufumu bilmeden ilac kullandim ve 11 haftalikken kalbi durdu bebegimin kurtajla aldilar
doktor sagliksiz bebekti hic uzulme dedi
nedenini bilmemiz imkansiz ama benim de ic sesim hep kullandigim ilac yuzunden oldugunu soyler
6 ay sonra tekrar hamile kaldim ve saglikli bir bebegim oldu cok sukur

2 cocugun saglikli olmasi sonraki gebeliklerde sorun cikmayacaginin garantisi degil. Buyuzden genetik degildir 2 saglikli cocugu var diyemeyiz. Ilk cocugu saglikli olup 2. Engelli olan veya tam tersi durumlar var. Ilactan veya genetik denmiş ama dedigim gibi onceki cocuklara bakip genetik olma ihtimalini elemek yanliş olur.

Anbiyotiğin etkisi olduğunu düşünüyorum. Genetik birşey olsa ailede olur zaten var mı başka ailede bu şekilde doğan?
Keşke 4 lü tarama testi yada detaylı ultrason yaptırsaymış orda zaten belli olurdu ve dr da gerekeni anlatırdı. Başınız sağolsun çok üzücü bir durum..

Genetik olabilir.Alti parmaklilik genetiktir.illa anne babada gerekmez nesiller once olan dna bozukluklari bir araya gelebilir.Daha fazla birsey soyleyemiyorum.Ilacla ilgili bilgim yok.Kullanilir gebelikte demisler.
Basiniz sagolsun..

Genetik sorunlar doğum sayısı arttıkça sıklasır
Yani besinci çocukta sakatlık riski ilk çocuga göre daha fazladır
İlaçtan mı yoksa genetik mi bilemezsiniz ki. İlaç almayan ve ailesinde en ufak sorun olmadığı halde engelli çocugu olanlar da var. Ne kendinizi suçlayın ne de doktoru
Basınız sağolsun

Gebeliğin ilk üç haftasında alınan ilaç ya düşüp sebep olur ya da hiçbişey yapmaz
Buna ya hep ya hiç kuralı denir. Ablanızilaç alırken gebeliği bilmediğine göre daha 4 haftalık bile değilmiş

Genetik ihtimali daha fazla ama genetik tarama yapılmadan kordonları bağlatma kararını çok radikal buldum.
Ablanız iki çocuktan fazla düşünmüyorsa o da sorun degil gerçi...
Bir de şunu unutmayın, bu olayda dışarıdan bir kişisiniz.
Gebelik sürecinde kafatasındaki problemden ablanızın yada eşinin haberi olabilir.
sadece eşi biliyor da olabilir.
Zaten başka problemlerden hayatına devam edemeyeceği için ablanız açısından düşünüp ona da söylememiş olabilirler.
Sadece doktorla sunu konuşabilirsiniz,
Siz de anne adayısınız, eğer genetikte tarama yaptırmak istiyorum, bende de varsa böyle bir ihtimal çocuk sahibi olmak istemiyorum vs derseniz, belki mantıklı cevaplar verirler.

Doktoru şikayet edin vs diyenleri de anlamadım.
Anne her türlü kabulüm, kürtaj düşünmüyorum demiş. Bundan sonrası içim doktorun görüp görmediğini sorgulamak 3. Kişilere düşmez.
Doktor parmağına 6 dese ne, kafatası yamuk dese ne?
Zaten bebeğin hayatına devam edemeyecek kadar kalp deformasyonu var.
Bunu bilmek yeterli zaten.

Cnm senin korkun genetikse sendede olabilir dusuncesi mi?
Dayi teyzelerde var mi boyle olan..Ailenden baska birinde var mi?

Eger yoksa Bncede ilaclarin etkisi olabilir. Ama su saatten snra yapilacak bse Yok malesef..

Tabiki olbilir genetik faktörler bürün çocuklarda çıkacak diye bir şey yok ki elbette 3. Çocukta bile çıkabilir bunu sadece bebekten alınan kan ile anlayabilirdiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…