- 2 Mart 2016
- 385
- 6.363
- 68
- 31
- Konu Sahibi Busra-drnk
-
Gitmiş mi bilmiyorum. Dedigim gibi küçük yigenim 3. 5 yaşında ve bu süreçte böyle Korunuyordu. Bizde oynamış olabileceği kanısına variyoruz.Spiral kesin : (
Spiral takildiktan 6 hafta sonra kaymismi rahim kabul etmismi diye kontrol edilmesi gerekiomus..eger kontrol edilmezse kaymis olursada ruhu duymazmis kimsenin..
Yukarda arkadas demis.. bazi seyler gozukmez ultrasonda ama kafatasi vs gozukmez mi? Ne bilimki sasirdim
Bu tarz seylerin ilactam olacagini sanmam ben. Bence genetik bir durumdur. Ama dedigim gibi asil suc bu kadar sorunu goremeyen kadin dogumcuda. Bencenonu sikayet edin.Bazı
Bazı durumlar çıktı tabiki ultrason da ama kafa taşı kemiği soylenmedi elleri soylenmedi .
Saol canım allah razı olsun. Ablam hamileligini ogrendiginde kalp atışlarıni duydu. Zaten çok bekledi gitmek için. Bilmiyorum ki genetik olduğuna aslında inanmak istemediğim için bu konuyu açtım aslında ilaçtan olmasi beni daha rahatlatacak gibi zaten küçük meleğim aramızda yok ama sebebinin genetik olamamasirahatlatacak gibi beniOğluma hamile kaldığım hafta alkol tüketimim çok fazla olmuştu. Gebeliğimi öğrendiğimde ise 3 hafta 4 günlüktü henüz. Ben de panik yapmıştım. Ve o dönem bir makale okumuştum bu konu ile ilgili. Zigot, yani anne ve babadan gelen hücreler, kök hücre olduğu için bölünüp embriyo olana kadar dış etkenlerden etkilenmezmiş. Bu da sanırım rahme düşüp, tutunması evresi yani ilk 4 hafta civarına denk geliyor. O yüzden o dönem alınan ilaç ya da zararlı maddeler ya o kök hücreyi yok eder ve düşüğe yol açar, ya da sağlıklı olarak dünyaya gelirmiş. İki olasılık. Sonraki iki ay ise bebeğin beyin ve omurilik gelişimi gerçekleştiği için uygunsuz alınan ilaçların ciddi yan etkisi görülebilirmiş. Bilmiyorum ne kadar doğru anlattım. Tıp bilgisi olan arkadaşlar uyarsın hatam varsa. Yani ilaçları aldığınız zaman dilimi, ilaçların hangi grup olduğu (b,c,x) önemli. Başınız sağ olsun.
Şikayet edecek bi es yok ortada ablamida izin vereceğini sanmıyorum canımBu tarz seylerin ilactam olacagini sanmam ben. Bence genetik bir durumdur. Ama dedigim gibi asil suc bu kadar sorunu goremeyen kadin dogumcuda. Bencenonu sikayet edin.
Anlayamadigim noktalar var yinede. Ablaniz doktorun tuplerini baglamasima neden izin verdinki.3. Bir cocukta genetik incelemesi yapilan tup bebek yontemine belki gitmek isterdi. Neticede ilk iki cocukta cikmayan bir rahatsizlik.Şikayet edecek bi es yok ortada ablamida izin vereceğini sanmıyorum canımama 2 oğlu sağlıklı şükür böyle bi durum 3. De olabilirmi yyani
Buna inanmiyorum ben biliyo musun? Bazi seyler etkisini uzun vaadede gosterir.. mesela sigarada kotu bi aliskanlik hamileyken icenler var.. uzun vaadede astma nefes darligi vs cikabiliyomys bebeklerde.. alkolude ona benzetiyorum ben.. ilaclar radyasyon bunlar daha erken etki gosteriyo.. bi programda kiz cikti ve annesi gebeyken dusurnek istemus onu ve ilac icmis. Bu yuzden kiz gorme engelliydi.. ilaclarin sandigimizdan daha baska etkileri olabilirOğluma hamile kaldığım hafta alkol tüketimim çok fazla olmuştu. Gebeliğimi öğrendiğimde ise 3 hafta 4 günlüktü henüz. Ben de panik yapmıştım. Ve o dönem bir makale okumuştum bu konu ile ilgili. Zigot, yani anne ve babadan gelen hücreler, kök hücre olduğu için bölünüp embriyo olana kadar dış etkenlerden etkilenmezmiş. Bu da sanırım rahme düşüp, tutunması evresi yani ilk 4 hafta civarına denk geliyor. O yüzden o dönem alınan ilaç ya da zararlı maddeler ya o kök hücreyi yok eder ve düşüğe yol açar, ya da sağlıklı olarak dünyaya gelirmiş. İki olasılık. Sonraki iki ay ise bebeğin beyin ve omurilik gelişimi gerçekleştiği için uygunsuz alınan ilaçların ciddi yan etkisi görülebilirmiş. Bilmiyorum ne kadar doğru anlattım. Tıp bilgisi olan arkadaşlar uyarsın hatam varsa. Yani ilaçları aldığınız zaman dilimi, ilaçların hangi grup olduğu (b,c,x) önemli. Genetik olduğunu düşünmedim ben açıkçası. 2 tane sağlıklı çocuğu var. Başınız sağ olsun.
Evet zaten organlar oluşma aşamasındayken alınan ilaçlar riskli oluyormuş.sadece alkol ve sigara ile sınırlanamaz. Yediğimiz sebze, meyve ve ette de ilaçlama oluyor. Bir tarım ürünündeki tarım ilacı kalıntısı da bu etkiyi gösterebilir. Ya da yediğimiz etteki antibiyotik veyahut denizden çıkan balıktaki cıva seviyesi bebek için risk faktörü olabilir. O zaman diliminde soluduğumuz hava vs. Petrol ve teknolojik ürünlerden sıyrılmamız mümkün değil. Bazen minicik bir etken bile hücre tahribatını, dna hasarını tetikliyor olabilir.Buna inanmiyorum ben biliyo musun? Bazi seyler etkisini uzun vaadede gosterir.. mesela sigarada kotu bi aliskanlik hamileyken icenler var.. uzun vaadede astma nefes darligi vs cikabiliyomys bebeklerde.. alkolude ona benzetiyorum ben.. ilaclar radyasyon bunlar daha erken etki gosteriyo.. bi programda kiz cikti ve annesi gebeyken dusurnek istemus onu ve ilac icmis. Bu yuzden kiz gorme engelliydi.. ilaclarin sandigimizdan daha baska etkileri olabilir
Genetik sorunlar doğum sayısı arttıkça sıklasırMrb arkadaşlar.. bnm Ablamin 2 tane oğlu var küçüğü 3 yaşında asla çocuk istemiyordu. geçen sene ekim sonu Kasım başı çoook hasta oldu ve Dr antibiyotik, penisilin iğne vs verdi kullandı bu süreçte meğer hamileymis. Bu süre sonra günü baya gecikince test sonucu pozitif çıktı..sonra ona bu ilaçların habersiz içtiğini bebekte bi sorun olup olmadığını sormasını istedim Dr.oda bakıp yok demiş..
Hamileliğin 3. Ayında 3lu testte risk çıkınca Dawn sendrom olmasi konusunda amniosentez yapılıp öğrenilmesi teklif edilince ablam reddetti. Sonuçta hersey kabulüm dedi..
sonra böbrek kalp rahatsızlığı derken biliyorsunuz pek de çoğu doğru çıkmayan bazı durumlarda olmak üzere pek inanmak istemedik bunlara. Doğum da baya gecikince şayet doğum günü geldi çattı..
öğrendikki bebeğin kafa tasi birazi yok, bi eli 6 parmak , böbrek sorunlu vs vs DHA önemlisi de kalpe giden damarı biri yok daha bisürü sorun ki nefes dahi alamiyrodu bu sebeple doğum sonrası 1 aydan belki bi kaç gün daha fazla yaşayarak bu eylül de öldü... bi çok araştırmaya göre ya genetik olabilir yada ilaçlardan olabilir dedi Dr.
sorum size şu sizce daha önce şükürler olsun 2 çocuğu sağlıklı olup 3. Çocukta bu şekil sorunlu doğan bi bebek genetik sonucu olabilir mi yoksa gerçekten kullanılan ilaç mi..
doğumdan sonra bu şekil Dr ilaçtan olurmu die sorulduğunda ablama şimdide Dr üstüne mi atacan suçu die üste çıkan azarlayan bi durumumuz x Avar
Gebeliğin ilk üç haftasında alınan ilaç ya düşüp sebep olur ya da hiçbişey yapmazZaten o zaman 3 değişik ilaç verdi antibiyotik, penisin falan haberimiz yoktu hatta günü gecince Boz belki ilacın yan etkisi olabilir die düşündük sonra 10 gün falan geçince öyle bişeyler bebek varsa olur die test yaptirdik ve pozitif çıktı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?