• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu şekil başına gelen varmı yada yakınında..???

Mrb arkadaşlar.. bnm Ablamin 2 tane oğlu var küçüğü 3 yaşında asla çocuk istemiyordu. geçen sene ekim sonu Kasım başı çoook hasta oldu ve Dr antibiyotik, penisilin iğne vs verdi kullandı bu süreçte meğer hamileymis. Bu süre sonra günü baya gecikince test sonucu pozitif çıktı..sonra ona bu ilaçların habersiz içtiğini bebekte bi sorun olup olmadığını sormasını istedim Dr.oda bakıp yok demiş..
Hamileliğin 3. Ayında 3lu testte risk çıkınca Dawn sendrom olmasi konusunda amniosentez yapılıp öğrenilmesi teklif edilince ablam reddetti. Sonuçta hersey kabulüm dedi..
sonra böbrek kalp rahatsızlığı derken biliyorsunuz pek de çoğu doğru çıkmayan bazı durumlarda olmak üzere pek inanmak istemedik bunlara. Doğum da baya gecikince şayet doğum günü geldi çattı..
öğrendikki bebeğin kafa tasi birazi yok, bi eli 6 parmak , böbrek sorunlu vs vs DHA önemlisi de kalpe giden damarı biri yok daha bisürü sorun ki nefes dahi alamiyrodu bu sebeple doğum sonrası 1 aydan belki bi kaç gün daha fazla yaşayarak bu eylül de öldü... bi çok araştırmaya göre ya genetik olabilir yada ilaçlardan olabilir dedi Dr.

sorum size şu sizce daha önce şükürler olsun 2 çocuğu sağlıklı olup 3. Çocukta bu şekil sorunlu doğan bi bebek genetik sonucu olabilir mi yoksa gerçekten kullanılan ilaç mi..

doğumdan sonra bu şekil Dr ilaçtan olurmu die sorulduğunda ablama şimdide Dr üstüne mi atacan suçu die üste çıkan azarlayan bi durumumuz x Avar :KK43:
Öncelikle ablanı anlamaya çalış 9 ay karnında taşıdığı bebeğini kaybetti. Siz bunları ona sorunca ablanız daha da üzülüyor çok metak ettiyseniz kendiniz iyi bir doktor a gidip sorun...

Hmmm genetik olabilrimi bilmiyorum bi bilginiz varmı ?
Genetik olduğunun anlaşılması için bebekte araştırma yapılması gerekiyordu yani kim ne derse yalan olur şimdi. Bir hastalığın genetik olması her çocukta olması gerektiği anlamına gelmez. Bizde de down sendromu riski yüksek çıkmıştı ama şükür bebeğim sağlıklı doğdu. Doktorum o zaman biri down sendromlu olsa bile doğacak diğer çocuğun sağlıklı olma olasılığının çok çok yüksek olduğunu ve her çocukta aynı riskin olmadığını söylemişti.
Tabi antibiyotikler özellikle ilk üç ay çok riskli belki nden o da olabilir.

Mrb arkadaşlar.. bnm Ablamin 2 tane oğlu var küçüğü 3 yaşında asla çocuk istemiyordu. geçen sene ekim sonu Kasım başı çoook hasta oldu ve Dr antibiyotik, penisilin iğne vs verdi kullandı bu süreçte meğer hamileymis. Bu süre sonra günü baya gecikince test sonucu pozitif çıktı..sonra ona bu ilaçların habersiz içtiğini bebekte bi sorun olup olmadığını sormasını istedim Dr.oda bakıp yok demiş..
Hamileliğin 3. Ayında 3lu testte risk çıkınca Dawn sendrom olmasi konusunda amniosentez yapılıp öğrenilmesi teklif edilince ablam reddetti. Sonuçta hersey kabulüm dedi..
sonra böbrek kalp rahatsızlığı derken biliyorsunuz pek de çoğu doğru çıkmayan bazı durumlarda olmak üzere pek inanmak istemedik bunlara. Doğum da baya gecikince şayet doğum günü geldi çattı..
öğrendikki bebeğin kafa tasi birazi yok, bi eli 6 parmak , böbrek sorunlu vs vs DHA önemlisi de kalpe giden damarı biri yok daha bisürü sorun ki nefes dahi alamiyrodu bu sebeple doğum sonrası 1 aydan belki bi kaç gün daha fazla yaşayarak bu eylül de öldü... bi çok araştırmaya göre ya genetik olabilir yada ilaçlardan olabilir dedi Dr.

sorum size şu sizce daha önce şükürler olsun 2 çocuğu sağlıklı olup 3. Çocukta bu şekil sorunlu doğan bi bebek genetik sonucu olabilir mi yoksa gerçekten kullanılan ilaç mi..

doğumdan sonra bu şekil Dr ilaçtan olurmu die sorulduğunda ablama şimdide Dr üstüne mi atacan suçu die üste çıkan azarlayan bi durumumuz x Avar :KK43:
Ilaclari kullanmis zaten. Dr mudahele edebilecegi bir durum yok gibi. Tehlikeli dese bosa stres olabilirdi bebek saglikli da olabilirdi. Zaten ilk aylarda degil ilerleyen aylarda ayrintili ultrasonda bunların gorulmus olmasi gerekti.

Bence ilaclardan. Benim arkadasimin kardeside spastik dogdu. Anne hamileligini bilmeden usutme sonrasi antibiyotik ve igne kullanmis.

Genetik alanım olduğu için çok rahat cevap veriyorum, 6parmaklılık yani polidaktili kalıtsaldır.kafa tası eksikliği kalp damar eksikliği bölünmeler sırasındaki yüksek doz antibiyotikden olabilir mi? Evet Olabilir.
Kesinlikle alakasıda olmayabilir.
Ablanız gebeliğin başında ateşli hastalık mı geçirdi veya enfeksiyon vs.Çevre dediğimiz tüm dış faktörler ilaçda çevreye dahil olmakla birlikte etkiler.

Aslında bebekden kan örneği alınarak araştırılmasını isteyebilirdi ablanız ve eşi.
Ya da tıp fakültesine bu durumu bildirip kan örneği verebilirdiniz.Fakat şimdi ne desek boş.
Başınız sağ olsun

Basiniz sag olsun. Hangi sehirdesiniz bilmiyorum ama ankarada Genenetik arastirma merkezi var, baska buyuk illerde de vardir mutlaka. Bu tip durumlarda anne baba ve bebekten alinan ornekleri inceliyorlar. Bebek coktan defnedildiyse anne baba bir muayene olsun, gereken testleri yaptirsin. Genetikse tekrar cocuk yapip bu aciya gunahsiz yavruyu mahkum etmek dogru olmaz.

Ablaniz ve bebegi icin cok uzuldum:KK42:
Allahim hayirli saglikli cocuklar nasip etsin
Ya benim yakindan tanidigim bi abla var, ilk cocugu doguyo gayet saglikli, ikinci doguyo saglikli,. 2. Cocugu 5-6 yasindayken balkondan dusup olmus:KK42:
Ve hep kendini sorumlu tutmus olumden. Uzun sure tedavi olmus.. 3 yil psychiatre tedavisi boyunca hep cocuk yapmak iste mis, ama cok agir ilaclar igneler kullandigi icin doktor hicbizaman onaylamamis.
Kendi istegi uzerine hamile kaliyo. Kiz suan, yani tam yasini bilemicel ama hep bir araya geliriz goruyorum, 24 yasinda falan sanirim. Ozurlu, cok uzuluyorum gordugum zaman dayanamiyorul. Allah yardimcisi olsun :KK42:

Genetik olabilir ya da olmayabilir. Bunlarin hepsini yapan ilaclar da var genetik mutasyonlar da var.
2 cocugu saglikli olur ama sonrakiler genetik hastalik yasayabilirler evet. Her dollenmede ayri bir yumurta ve sperm var sonucta.

Bunun disinda diyelim ki ilaçtan oldu, doktorun bu konuda bir hatasi yine olmaz. Cunku bir kadina bir enfenksiyon sebebiyle ilac baslarken gebe mi degil mi diye test edilmez. Boyle bir gereklilik yoktur. Gebelik şüphesi varsa, hasta kendi soyler, ona gore plan yapilir. Şüphesi yokken de gebeyse burada doktor bunu kanıtlamak zorunda degildir.
Siz rontgen cekineceginiz zaman bile doktor gebe olup olmadiginizi kanitlamak durumunda degil.

O yuzden sebep ilaçlar bile olsa, siz doktoru dava ettiginizde elinize hicbir sey gecmez. Cunku doktorun bu konuda bir ihmali yok.

yas ılerledıkce kılo arttıkca ve dogum yaptıkca rıskler artar
ılactan olabılır de olmayabılır de ne olursa olsun hersey kabulum deyıp testı ıstememıstı ne degıstı sımdı

basınız sagolsun

Öncelikle ablanı anlamaya çalış 9 ay karnında taşıdığı bebeğini kaybetti. Siz bunları ona sorunca ablanız daha da üzülüyor çok metak ettiyseniz kendiniz iyi bir doktor a gidip sorun...
Sormuyoruz ki.. onun için bunları merak edip soruyorum sadece sizlere. Ama bi Dr soracam inş gidince

yas ılerledıkce kılo arttıkca ve dogum yaptıkca rıskler artar
ılactan olabılır de olmayabılır de ne olursa olsun hersey kabulum deyıp testı ıstememıstı ne degıstı sımdı

basınız sagolsun
Değişen bişey yok. Işlemedigi test özürlü olup olmadığı. Zaten herseyi kabulü yeterki ölüm olmasaydı.. şimdi ise sebebini merak ediyoruz buda doğal hakkı değişen bişey yok rtaxa

Genetik olabilir ya da olmayabilir. Bunlarin hepsini yapan ilaclar da var genetik mutasyonlar da var.
2 cocugu saglikli olur ama sonrakiler genetik hastalik yasayabilirler evet. Her dollenmede ayri bir yumurta ve sperm var sonucta.

Bunun disinda diyelim ki ilaçtan oldu, doktorun bu konuda bir hatasi yine olmaz. Cunku bir kadina bir enfenksiyon sebebiyle ilac baslarken gebe mi degil mi diye test edilmez. Boyle bir gereklilik yoktur. Gebelik şüphesi varsa, hasta kendi soyler, ona gore plan yapilir. Şüphesi yokken de gebeyse burada doktor bunu kanıtlamak zorunda degildir.
Siz rontgen cekineceginiz zaman bile doktor gebe olup olmadiginizi kanitlamak durumunda degil.

O yuzden sebep ilaçlar bile olsa, siz doktoru dava ettiginizde elinize hicbir sey gecmez. Cunku doktorun bu konuda bir ihmali yok.
Ilaci veren Dr suç asla yok ama ogrenilip eğer ilacın etkisi olma ihtimali yüksekse ve buna Dr yok diorsa bn suçu ararım o Dr.da.. ilk aylarda alınma ihtimali var. Ama 7 aylık bi bebekte konulan teşhis bişeyi değiştirmez

Basiniz sag olsun. Hangi sehirdesiniz bilmiyorum ama ankarada Genenetik arastirma merkezi var, baska buyuk illerde de vardir mutlaka. Bu tip durumlarda anne baba ve bebekten alinan ornekleri inceliyorlar. Bebek coktan defnedildiyse anne baba bir muayene olsun, gereken testleri yaptirsin. Genetikse tekrar cocuk yapip bu aciya gunahsiz yavruyu mahkum etmek dogru olmaz.
Evet haklısınız ama bn babadan çok anne bunun merakinda. Baba baş kosmayinca anne elinden geldiği kadar merakını gideriyor. Eşi de çocuk istemiyor ama anne yani ablam istiyor. O yüzden zaten çocuk yapmazlar ama Sayet olursa dediğiniz gibi gerekli araştırma yapılınca ancak olacağını onlar da biliyor hayırlısı bakalım

Genetik alanım olduğu için çok rahat cevap veriyorum, 6parmaklılık yani polidaktili kalıtsaldır.kafa tası eksikliği kalp damar eksikliği bölünmeler sırasındaki yüksek doz antibiyotikden olabilir mi? Evet Olabilir.
Kesinlikle alakasıda olmayabilir.
Ablanız gebeliğin başında ateşli hastalık mı geçirdi veya enfeksiyon vs.Çevre dediğimiz tüm dış faktörler ilaçda çevreye dahil olmakla birlikte etkiler.

Aslında bebekden kan örneği alınarak araştırılmasını isteyebilirdi ablanız ve eşi.
Ya da tıp fakültesine bu durumu bildirip kan örneği verebilirdiniz.Fakat şimdi ne desek boş.
Başınız sağ olsun
Çok saolun faydali bi açıklama oldu.. evet ateşli iltihaplı bi hastalık geçirdi. Ve onun da çok ağır geçiyor. Bebekten örnek alınması vs vs şeylerde biraz bilgisiz ve pasif bi es var karşımızda. O yüzden zaten bi cocuk dahi istemeyen baba bunu arastirmakta gerek görmedi. Ama ablam elinden geldiğince merakını da gidermek istiyor.

ben hamile oldufumu bilmeden ilac kullandim ve 11 haftalikken kalbi durdu bebegimin kurtajla aldilar
doktor sagliksiz bebekti hic uzulme dedi
nedenini bilmemiz imkansiz ama benim de ic sesim hep kullandigim ilac yuzunden oldugunu soyler
6 ay sonra tekrar hamile kaldim ve saglikli bir bebegim oldu cok sukur
Ilactan mi bilmem ama canım ben kolay kolay ilaç içme bende geçen sene kasımda 9 haftalik bebeğim kalbi durdu ve aldılar 3 ay sonra hamile kaldım şimdi şükürler olsun sağlam bi 45 günlük kızı.m var ilk kızım 2.5 yaşında..

Evet zaten organlar oluşma aşamasındayken alınan ilaçlar riskli oluyormuş.sadece alkol ve sigara ile sınırlanamaz. Yediğimiz sebze, meyve ve ette de ilaçlama oluyor. Bir tarım ürünündeki tarım ilacı kalıntısı da bu etkiyi gösterebilir. Ya da yediğimiz etteki antibiyotik veyahut denizden çıkan balıktaki cıva seviyesi bebek için risk faktörü olabilir. O zaman diliminde soluduğumuz hava vs. Petrol ve teknolojik ürünlerden sıyrılmamız mümkün değil. Bazen minicik bir etken bile hücre tahribatını, dna hasarını tetikliyor olabilir.
Haklı olabilirsiniz ya bende kesinlikle ilaçtan olduğunu düşünüyorum..

B
Anlayamadigim noktalar var yinede. Ablaniz doktorun tuplerini baglamasima neden izin verdinki.3. Bir cocukta genetik incelemesi yapilan tup bebek yontemine belki gitmek isterdi. Neticede ilk iki cocukta cikmayan bir rahatsizlik.
Ayrica hormonlu spirale ragmen hamile kaldiysa belki sebep budur.
Limonun bn 3.5 senelik evliyim spiral hiç takinmadim o hormonu falan bilmiyorum. Ama tuplerini Dr tekrar çocuk olursa bunun gibi olabilir belki demiş eşi de kabul etmiş ablamda

Back
X