• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu şekil başına gelen varmı yada yakınında..???

2 cocugun saglikli olmasi sonraki gebeliklerde sorun cikmayacaginin garantisi degil. Buyuzden genetik degildir 2 saglikli cocugu var diyemeyiz. Ilk cocugu saglikli olup 2. Engelli olan veya tam tersi durumlar var. Ilactan veya genetik denmiş ama dedigim gibi onceki cocuklara bakip genetik olma ihtimalini elemek yanliş olur.
Belkide :( ama ilaç kullandığı için bu ihtimal üstünde çok duruyorum nedense tabi bn kimim o ayrı :(

Cnm senin korkun genetikse sendede olabilir dusuncesi mi?
Dayi teyzelerde var mi boyle olan..Ailenden baska birinde var mi?

Eger yoksa Bncede ilaclarin etkisi olabilir. Ama su saatten snra yapilacak bse Yok malesef..
Yok canım korkum o değil ama kafama da sen soktun şimdi :)..
Kimsemizde yok böyle bişey o yüzden bide ilaç kullandı ya ablam bu ihtimal üzerinde çok duruyorum

Tabiki genetik olabilir canım. Genetikse de bütün çocukları öyle olacak diye bir kural yok. Ayrıca bu tip olaylar günümüzün sağlıksız hormonlu gdo lu gıdalardan da olabiliyor malesef... Bu diğer bir yönü tabi. Ama ilaçlardan olduğunu sanmıyorum. Öyle olsa dr ilaca bağlı bir sorun der.

Doktoru şikayet edin vs diyenleri de anlamadım.
Anne her türlü kabulüm, kürtaj düşünmüyorum demiş. Bundan sonrası içim doktorun görüp görmediğini sorgulamak 3. Kişilere düşmez.
Doktor parmağına 6 dese ne, kafatası yamuk dese ne?
Zaten bebeğin hayatına devam edemeyecek kadar kalp deformasyonu var.
Bunu bilmek yeterli zaten.
Ablam zaten sadece 1 Dr. Gitmiyirdu... dediğiniz gibi kalbindeki sıkıntı bilindiği için pek diğerlerini dile getirmeye gerek yok.. merak ettiğimiz neden sebeple olduğu.. evet sonucunu burda bulamam ama böyle bi durumla karsiladmis bi arkadas veya yakını varsa. Onunda bu sebepten olduğu konusunda az da olsa bilgi almış oluruz.. ne bilim bi kafa rahatlamasi diyelim

Tabiki genetik olabilir canım. Genetikse de bütün çocukları öyle olacak diye bir kural yok. Ayrıca bu tip olaylar günümüzün sağlıksız hormonlu gdo lu gıdalardan da olabiliyor malesef... Bu diğer bir yönü tabi. Ama ilaçlardan olduğunu sanmıyorum. Öyle olsa dr ilaca bağlı bir sorun der.
Zaten doğum Dr sonrasında tahlil sonucuna bakarak sebebi ya ilaç kullanımı yada genetik olabilir demiş

Hımm o kısmı yazdığını görmedim. Öyle bile olsa dr a dava açamazsınız sanırım. Çünkü dr ilaç uygulayacağında gebelik alerjik cs durumunu hastaya sorar aldığı cevap karşısında ona göre uygulama yapar.

B
Genetik ihtimali daha fazla ama genetik tarama yapılmadan kordonları bağlatma kararını çok radikal buldum.
Ablanız iki çocuktan fazla düşünmüyorsa o da sorun degil gerçi...
Bir de şunu unutmayın, bu olayda dışarıdan bir kişisiniz.
Gebelik sürecinde kafatasındaki problemden ablanızın yada eşinin haberi olabilir.
sadece eşi biliyor da olabilir.
Zaten başka problemlerden hayatına devam edemeyeceği için ablanız açısından düşünüp ona da söylememiş olabilirler.
Sadece doktorla sunu konuşabilirsiniz,
Siz de anne adayısınız, eğer genetikte tarama yaptırmak istiyorum, bende de varsa böyle bir ihtimal çocuk sahibi olmak istemiyorum vs derseniz, belki mantıklı cevaplar verirler.
Gebelikte bi sürü soeumsuzluklar var evet.. ama sonuçta tüpler bağlandı bidhaki çocuk da böyle olabilir demiş Dr o yüzden. Bilemiyorum ki gebeliğin de demiş olması ilk üç aydan sonra bişeyi değiştirmez zaten.. belki da erken BJ ilaçtan dolayi sıkıntı olurmu sorusuna olabilir denilseydi alınırdi çocuk. O yüzden gebelik sürecindeki sorunlar bilinmesede farketmez ablam kabul etmişti yeterki olum olmasaydı. Ama çaba neden böyle oldu sorusunun peşine işte böyle kulaktan duyma fln şeylerle belki bişey ögrenebiliriz die burda sormak istedim

Hımm o kısmı yazdığını görmedim. Öyle bile olsa dr a dava açamazsınız sanırım. Çünkü dr ilaç uygulayacağında gebelik alerjik cs durumunu hastaya sorar aldığı cevap karşısında ona göre uygulama yapar.
Uygulayan ne bilsin acilin bi Dr ama 2. Ayına yeni girmiş bi gebenin acaba böyle böyle bi ilaç kullandım bi sıkıntı olurmu sorusuna olabilir denilseydi alınırdi cnm demi

Gebeliğin ilk üç haftasında alınan ilaç ya düşüp sebep olur ya da hiçbişey yapmaz
Buna ya hep ya hiç kuralı denir. Ablanızilaç alırken gebeliği bilmediğine göre daha 4 haftalık bile değilmiş
Hatırlamıyorum olabilir cnm büyük ihtimal

Genetik sorunlar doğum sayısı arttıkça sıklasır
Yani besinci çocukta sakatlık riski ilk çocuga göre daha fazladır
İlaçtan mı yoksa genetik mi bilemezsiniz ki. İlaç almayan ve ailesinde en ufak sorun olmadığı halde engelli çocugu olanlar da var. Ne kendinizi suçlayın ne de doktoru
Basınız sağolsun
Allah razı olsun. Haklısın. .

Genetik olduğunun anlaşılması için bebekte araştırma yapılması gerekiyordu yani kim ne derse yalan olur şimdi. Bir hastalığın genetik olması her çocukta olması gerektiği anlamına gelmez. Bizde de down sendromu riski yüksek çıkmıştı ama şükür bebeğim sağlıklı doğdu. Doktorum o zaman biri down sendromlu olsa bile doğacak diğer çocuğun sağlıklı olma olasılığının çok çok yüksek olduğunu ve her çocukta aynı riskin olmadığını söylemişti.
Tabi antibiyotikler özellikle ilk üç ay çok riskli belki nden o da olabilir.
Çok tşkler güzel bi bilgi oldu. Sadece merak gideriyorum çok saolun

Uygulayan ne bilsin acilin bi Dr ama 2. Ayına yeni girmiş bi gebenin acaba böyle böyle bi ilaç kullandım bi sıkıntı olurmu sorusuna olabilir denilseydi alınırdi cnm demi
Yani aldırmak teklif edilebilirdi. Uyarı babında. Böyle bir ihtimalde var diye hastayla konuşulur son karar hastaya bırakılırdı. Hani ablam kabul etti her şekilde demişsin ya yazık olmuş keşke etmeseydi. Hem o kadar ay emek verip bekleyip hem sonucunda bu kadar acı çekip üzülmezdi.

Ben aynı şekilde penisilin kullanırken hamileliğimi öğrendim. 6.da galiba yarıda bıraktım.
İlaçtan olduğunu sanmıyorum. Başınız sağolsun.

Ablam zaten sadece 1 Dr. Gitmiyirdu... dediğiniz gibi kalbindeki sıkıntı bilindiği için pek diğerlerini dile getirmeye gerek yok.. merak ettiğimiz neden sebeple olduğu.. evet sonucunu burda bulamam ama böyle bi durumla karsiladmis bi arkadas veya yakını varsa. Onunda bu sebepten olduğu konusunda az da olsa bilgi almış oluruz.. ne bilim bi kafa rahatlamasi diyelim

B

Gebelikte bi sürü soeumsuzluklar var evet.. ama sonuçta tüpler bağlandı bidhaki çocuk da böyle olabilir demiş Dr o yüzden. Bilemiyorum ki gebeliğin de demiş olması ilk üç aydan sonra bişeyi değiştirmez zaten.. belki da erken BJ ilaçtan dolayi sıkıntı olurmu sorusuna olabilir denilseydi alınırdi çocuk. O yüzden gebelik sürecindeki sorunlar bilinmesede farketmez ablam kabul etmişti yeterki olum olmasaydı. Ama çaba neden böyle oldu sorusunun peşine işte böyle kulaktan duyma fln şeylerle belki bişey ögrenebiliriz die burda sormak istedim

Bu bilgileri edinmeye çalışan kim ben pek anlamadım.
Sizin eksik bildiginiz şeyler var buraya yazıyorsunuz ama havada.
Ablanızın aklında soru işareti mi kaldı?
Ablanız yazsın. Çünkü siz ona ne dendiğini bilmiyorsunuz.
Böyle de anlaşılmıyor.

Ne kadar cok uzuldum bebegin olmesine yavrum ya :((( penisilini herkes kaldiramaz ablaniz hic test yapmismiydi alakasi varmi bilmiyorum ama benim mesela penisiline alerjim var doktora her gittigimde amaliyat vs herhangi bir muayne olsun eger ben konusacak durumda deilsem bile aileden birisi yanimda olan kimse doktori en bastan uyariyor penisiline alerjisi var die mesala annemin babamin veya bi kac ablamin yom galiba en buyugumuz olan abimle bi bemde var onun disinda kimse de yok doktor bunu demeniz iyi oldu diyor hemn bi bileklik takiyorlar yanlislikla vurulmasin die baska antibiyotik yapiyorlar hemn cok tesirli be guclu bi ilac oldugunu soylemisti doktorum arastrdimda alerjisi olana vuruldugunda komaya sokacak gibi bi duruma.getiriyormus felc ölum gibi agir sonuclari olabiliyor ve vucuttan hemn atilmoyor basina gelen birileride anlatmisti yakinlarimdan bence ilac olabilir penisilin deinve diken diken oldu tuylerim. Ablanizin yoktur belki ama dedigim gibi bbek kaldiramamis olabilir

Yaklaşık 10 kere filan eniştenizin pasifliğinden bahsetmişsiniz. Süreçte şikayetçi olunacak bir nokta göremedim ben. Belki enişteniz de görememiştir. Talihsiz bir olay yaşamışlar çift olarak ama illa ortada sorumlu olması gerekmiyor. Ki ortada sorumlu olsa bile şikayetçi olma yetkisi olan tek kişi enişte değil. Ablanız da koca kadın canı istese gider şikayetçi olur. Bu olay üzerinden durup durup enişteye görümcelik yapacak bir durum yok ortada.

Başınız sağolsun. Ben hamileliğim. boyunca 2 doktora gittim. Hiçbir ilaç veya olumsuz bir durumum olmadı. Sadece son hafta nst lerimde olumsuzluk vardı. Doktor bebeğin bilmediğimiz bir sıkıntısı olabilir. Sonuçta içine giremiyoruz dedi. Aletler de bir yere kadar. Oğlum genetik bir rahatsızlıklar doğdu ki ilk çocuğum değil. Akraba evliliği değil. Eşimin ve benim ailemizde bilinen böyle bir hastalık hiç yok. Altsoyumuzda vardı belki. Yani Allah ol der ve olur. Hep bir suçlu aramamak lazım. Yalnız tüplerini bağlanmasına bir anlam veremedim. Bize kardeş planlanması durumunda öncelikle genetik test yapılması gerektiği söylendi ama sonuçta bir ihtimal. İlla olacak diye bir şey yok.

Alti parmak durumu genetik. Ilacla alakali olmamali. Kalp ile ilgili durumu bilemem ama kafatasi da genetik gibi gozukuyor. Ablan ilac icmese bile sonuc degismez gibi geliyor bana. Basiniz sagolsun. Nasibi bu kadarmis.

Back
X