• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu şekil başına gelen varmı yada yakınında..???

Genetik testi yaptırmanız lazım. Bebekten kan alıp test yapacaklardı. İnşallah yapmışlardır. Evet ilaç yapmış olabilir. Her ilacın hamilelik icin bir sınıfı var. A, b, c, D ve x diye gidiyor. Eskiden prospektuslerin çoğunda sınıfı yazardı şimdi yazmıyor ama üretici firmayı arayıp veya herhangi bir eczacıya sorabilirsiniz.

Gebelikte ilaç kategorileri:
A kategorisi ilaçlar
İnsanlarda yapılan çalışmalarda kullanılan ilacın fetusa bir zarar vermediği saptanmıştır

B kategorisi ilaçlar
Hayvanlarda yapılan çalışmalarda fetusa risk yoktur ancak insanlarda çalışma yapılmamıştır, veya hayvanlarda olumsuz etki saptanırken insanlarda yapılan çalışmalarda risk bulunmamıştır

C kategorisi ilaçlar
Hayvan deneylerinde olumsuz etki saptanmıştır ancak insanlarda deney yapılmamıştır.

D kategorisi ilaçlar
İnsanlarda fetusa olumsuz etki riski vardır ancak annenin yaşamını tehdit eden bazı durumlarda kontrollü olarak kullanılabilir.

X kategorisi ilaçlar
Fetal risk son derece yüksektir. İlacın kullanımındaki risk yararından çok daha fazladır.

Spiral kesin : (

Spiral takildiktan 6 hafta sonra kaymismi rahim kabul etmismi diye kontrol edilmesi gerekiomus..eger kontrol edilmezse kaymis olursada ruhu duymazmis kimsenin..

Yukarda arkadas demis.. bazi seyler gozukmez ultrasonda ama kafatasi vs gozukmez mi? Ne bilimki sasirdim

Ya işte detaylı ultrason kimin yaptığı çok önemli. Yetkin bir doktor iyi bir cihaz ile yapmalı.

Saol canım allah razı olsun. Ablam hamileligini ogrendiginde kalp atışlarıni duydu. Zaten çok bekledi gitmek için. Bilmiyorum ki genetik olduğuna aslında inanmak istemediğim için bu konuyu açtım aslında ilaçtan olmasi beni daha rahatlatacak gibi zaten küçük meleğim aramızda yok ama sebebinin genetik olamamasirahatlatacak gibi beni

O çocuk bu kadar anomali ile doğduğunda kan alınıp genetik teste gönderilmeliydi. Bunu size sormalarına bile gerek yok. Çocuk canlı doğmuş, teşhis için gerekliydi bu. Çok kötü doktorlara denk gelmişsiniz. İlaçları birakin kullandığımız kozmetik ürünler bile bebekte anomalilere sebep olabilir.

Başınız sağolsun konu sahibi Allah ablanıza bol sabırlar versin annem kardeşime hamileyken 4 aylık olana kadar ne kanda ne idrarda ne ultrasonda çıkmamıştı annem şikayetlerini anlatıyor onlar antibiyotik, adet söktürücü,antidepresan gibi ağır ilaçlar verip gönderiyorlardı 4. Ayda hamile olduğu çıktı ortaya bizde çok korktuk tabi çocuğa bişey olduysa diye çok şükür sağlıklı şu an fen lisesine başladı bile. Diyeceğim benzer olay başımıza geldi ve Kardeşim sağlıklıydı ilaçlar etkiler mutlaka ancak bu kadar sendroma sebep olacağını sanmıyorum genetik bir durum söz konusudur bu genler diğer kardeşlerde pasifken bebekte baskın gen olabilir.

Aynen kuzenimin 2 cocugu saglikliyken 3. Cocuguna gebelikte hidrosefali teshisi koyuldu, ayrica beyincikte odem, kalp kapakciklari yoktu, kuzenimin eşi aldirmasina izin vermedi bebek erken dogdu ve dogumdan sonra 24 saat bile yasamadi. Ilac kullanimi vs yoktu Genetikmis. Zaten bazi genetik anomalilerde ilk cocuk saglikli sonraki cocuklar sagliksiz olabiliyor.

Ablanız tekrar bebek düşünüyorsa, tüp bebek yaptırabilir. Başta çok uzak ve rahatsız edici gelebilir ama gerçekten çok kötü bir süreç değil.

Zaten Allah ın izniyle ablanızın infertilite sorunu yok. Muhtemelen tutacaktır 1. Ya da 2. Denemede.

Tüp bebek yalnızca, çocuğu olmayanlara uygulanmıyor. Genetik sorunlarda da uygulanıyor. Yalnızca yaşları 38 ve 43 olduğu için iki arkadaşım tüp bebekle hamile kaldılar genetik tanı yaptırarak. Risk almak istemediler ve normalde sorun olmadığı için ikisinin de ikinci denemesinde oldu.

Bizim bir tanıdığımızın da çocuğu oluyordu ama doğan iki çocuğu özürlü oldu, biri öldü kısa bir süre içinde. Diğeri yaşıyor. Şu an 18 yaşlarında ama tabi engelli. Bu iki gebelikten sonra, tüp bebek yaptırdılar, iki tane daha sağlıklı çocukları oldu. Yumurtalar toplandıktan sonra, genetik tarama yapıldı ve sağlıklı embriyolar konuldu anne rahmine.

Diğer bir arkadaşımın da bebeği engelliydi, 7 aylıkken düşük oldu ve düşükten sonra anlaşıldı. Bunun üzerine doktorlar, normalde vücut engelli yumurtayı döllense bile ilk haftalarda düşükle atar ama seninkisi büyütüyor. O yüzden bu riski bir daha almayalım dediler. Onun da tüp bebekle iki çoçuğun oldu.

Bir akrabamızın da 4 sağlıklı çocuğu vardı, 5. Engelli oldu. 24 saat solunum cihazına bağlı ve beyin fonksiyonları işlemiyor. Modern tıp sayesinde yaşıyor. Evde bir bölüm hastane ünitesi gibi cihazlarla dolu. Çok üzücü oldu tabi. Değişik bir pskiloji. 4 çocuğu olmasına rağmen, bu bebekle çok üzüldü ve arkasından bir bebek daha istedi, acısı hafifler diye, normal yollardan ve 6. Da engelli oldu maalesef. Onun da farklı bir anomalisi var. Yani ilk 4 çocuk sağlıklı diye, 5 ve 6 sağlıklı olur diye bir şey Yok. Nasip biraz da. Ama kadın çok enerjik ve genç dururken, son 6 yılda yaşlandı birden bire yaşadığı sıkıntılarla.

Ben de tüp bebek yaptırıyorum şu anda, o yüzden bu hikayeler çok bende. Benim de ilk çocuğum hemen olduğu halde, ikinci olmuyor üç senedir. Bu işlerde bir kesinlik Yok yani.

Ablanızın iki sağlıklı çocuğu var çok şükür. Kötü bir psikolojiye girmesine gerek Yok. Eşi kötü bir eş mi bilmiyorum ama bu konuda eşinin büyük mesele etmemesini, bana destek olmuyor diye algılamasın. Sonuçta gebelikte tahlilleri yaptırmamış. Demek ki engelli olsaydı da aldırmayı düşünmüyordu. Eşi şu andan sonra sorgulamanın anlamı Yok diye düşünmüş olabilir.

Eğer çocuk isterse, tüpleri bağlı olsa da tüp bebek yaptırabilir diye biliyorum, çünkü tüp bebekte zaten tüpler işlevsiz kalıyor. Belki tedavi süreci olur en fazla ama kolay atlatır. Çünkü muhtemelen tutacaktır bebek.

Şu an gribim ve ilaç kullanamamaktan dolayı atlatamiyorum. Otrivine kullanıyorum onu da korka korka ama tuzlu su falan ise yaramıyor nefes alamıyorum bayilcam. Bence ilaçtan. Yoksa neden böyle eziyet çekip de kullanmayalim ki.
Allah bir daha yasatmasin

benim bi arkadasımın ilk cocugu cok sağlıklı maşallah allah onlara bagışlasın, 2. bebeği bi cok sorunla dünyaya geldi ve 1 ay yaşayabildi ve arkadasımda da hasar bıraktı hamilelikte doğumda .. sanırım folik asit eksikliği yüzündenmiş

Başınız sağ olsun. Yapacak bir şey yok. Takdir-i İlahi. Artık daha tedbirli davransınlar.

Şu an gribim ve ilaç kullanamamaktan dolayı atlatamiyorum. Otrivine kullanıyorum onu da korka korka ama tuzlu su falan ise yaramıyor nefes alamıyorum bayilcam. Bence ilaçtan. Yoksa neden böyle eziyet çekip de kullanmayalim ki.
Allah bir daha yasatmasin
Hamileyken otrivin kullanilmiyo diye biliyorum.. normal tuzlu su yap sen genede bence..

Malesef benimde basima geldi 10 gun once kürtaj olmak zorunda kaldim bebegimin kafatasi olusmadigi icin yani anensefali doktorlar folik asit eksikligine bagliyolar fakat neden oldugu kesin tespit edilemiyomus genetik diyede bisey yok dedi doktor ikili testimi yapan doktorumun bana dedigi bu hastaligi tamanen sanssizlik olarak degerlendiriyoruz dedi kesin sebebi bilinmeyen ve tedavisi olmayan bir hastalik ablanin ilac kullandigindan dolayi olma ihtimalide var ama hamile oldugu bilmeden ilac kullanan bircok insaninda saglikli bebekleri oluyo basiniz sagolsun

Bilmiyorum ki canım belki böyle bi olay yaşamış olan vardır die sordum bu arada allah razı olsun
Bizim bir tanıdığımızın 2 çocuğu vardi . İkinci çocuğu annenin kanında taşıdığı bir rahatsızlıktan dolayı yıllarca tedavi oldu ve sonunda öldü. Doktorlar kesinlikle bir daha çocuk yapmayın yine aynı şeyleri yaşarsınız. İlk çocuğunuzun sağlıklı olması bir mucize demişti. Yani böyle şeyler olabiliyor.

Ayrica gebelikte ilac kullanmamanin sebebi hicbir ilac gebeler uzerinde denenmiyo cocuga zarar verip vermedigide bu yuzden tespit edilemiyo bu amacla ilac kullanmak yasak

Ilaci veren Dr suç asla yok ama ogrenilip eğer ilacın etkisi olma ihtimali yüksekse ve buna Dr yok diorsa bn suçu ararım o Dr.da.. ilk aylarda alınma ihtimali var. Ama 7 aylık bi bebekte konulan teşhis bişeyi değiştirmez

Doktor orda var olan bir seyi hayir yok diyince eline bir sey gecmez. Gercekten gormemis olabilir. Cok erken baktiysa zaten gorunmez. Doktorun bunu saklamasini gerektirecek bir durum yok, dedigim gibi sucu yok çünkü. Zaten boyle sorunlar ayrintili ultrasonda ileri gebelik haftasında ortaya cikar. 20. Hafta gibi. Bu denli sorunu olan bebegi 20. Gebelik haftasinda da aldırabilirdi ablaniz madem aldirma fikri vardi. Simdi niye aldirmadi?

Doktor orda var olan bir seyi hayir yok diyince eline bir sey gecmez. Gercekten gormemis olabilir. Cok erken baktiysa zaten gorunmez. Doktorun bunu saklamasini gerektirecek bir durum yok, dedigim gibi sucu yok çünkü. Zaten boyle sorunlar ayrintili ultrasonda ileri gebelik haftasında ortaya cikar. 20. Hafta gibi. Bu denli sorunu olan bebegi 20. Gebelik haftasinda da aldırabilirdi ablaniz madem aldirma fikri vardi. Simdi niye aldirmadi?
Tv de cikmisti bebegin dogdugunda bi eli yok.. doktorlarin savunmasi: bi el degil mi, artik tip ilerledi protez takilir nolcak? Ozru kabahatinden beter, boleleri doktor olmasin..

Malesef benimde basima geldi 10 gun once kürtaj olmak zorunda kaldim bebegimin kafatasi olusmadigi icin yani anensefali doktorlar folik asit eksikligine bagliyolar fakat neden oldugu kesin tespit edilemiyomus genetik diyede bisey yok dedi doktor ikili testimi yapan doktorumun bana dedigi bu hastaligi tamanen sanssizlik olarak degerlendiriyoruz dedi kesin sebebi bilinmeyen ve tedavisi olmayan bir hastalik ablanin ilac kullandigindan dolayi olma ihtimalide var ama hamile oldugu bilmeden ilac kullanan bircok insaninda saglikli bebekleri oluyo basiniz sagolsun
Peki folik asit kullaniomuydun? Ne zmn basladin kullanmaya?

Back
X