Bu size ders olsun kızlar benim durumuma düşmeyin

• Konu Sahibi Konu Sahibi buse__
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
kredi kartından 5 yıl ne çektim bilirim. eşim sağolsun nişanlıyken 5 tane kredi kartı çıkartmış. daha doğrusu çalıştığı yere gelen bankacı müşterileri herkese çıkartmış duyduğumda dedim hemen iptal ettir bak ipin ucu kaçar batarsın. üstelik kendi aileside kredi kartından mağdurdu. yok dedi ben harcamam kartla dikkat ederim dedi. bundan 6 yıl önce 2500 tl kredi kartı borcunu evlilik hediyesi olarak getirdi. benim haberim yok. ödeme yapamamış neredeyse eve haciz geliyormuş. aile dostu bir arkadaşları 2000 tl vermiş kapansın diye toplamını bilmediğinde bu parayı yatırınca bitti sanmış. sonra o 500 olmuş 1200 biz zaten zordayız. ben çalışmıyorum. neyse asgarisini yatırdı hep borç katlandı gitti.
bu arad kullanmak zorundayız gıda için. ben defalarca iptal edelim dedim. eşim kabul etmedi eve alışveriş yapıyoruz diye.
kullanırken yok 12 taksit dedi yok rahatlık dedi. şöyle söyliyeyim işten çıkarıldığında aldığı 3000 tl ye yakın tazminatı benim evlenmeden önce yaptığım 2500 tl birikim 2000 tl hayat sigortasından aldığı para ve benim aldığım ikramiyeleri de sayarsam 2000- 2500 tl toplam 10.000 tl kredi kartı borcuna gitti. bu paraları her yatırdığımızda eşime kapat kartları artık diyordum eşim tamam bir daha dikkatli harcayacağım dedi ve her defasında taksit var diye alışveriş yaptı. e o alınca bende aldım.
en sonunda geçen sene sigortdan aldığı parayı da yatırıp tüm kartları iptal ettirdi. bu arada 5 kart 2 ye inmişti ama değişen birşey olmamıştı.
artık kartımız yok. şu an çok rahatım. param varsa harcıyorum ve 1 yıldan fazla kendime ve eşime kıyafet almadık diyebilirim.
şu an maddi olarak zordayız ama kredi kartına tövbe dedik.

ben neden kara listeye girmekten korktuğunuzu anlamadım. zaten ağzınız yanmış kredi düşünmezsiniz herhalde.

valla benim anladığım kadarıyla şu oluyo

1 kredi kartının limiti 1000 ytl diyelim 1300 de maaşı varsa bu arkadaş
gelecek ay yatırırım diye düşünüp 2300 harcıyor sonra gelecek ay diğer kredi kartıda var nasıl sa deyip
limiti 2000 civarında tutuyor
aslında 1300 tl kazanırken
sanki 2300 tl kazanmış gibi oluyor
aslında bu kimsenin suçu değil bankaların suçu
bizi cebimizde olmayan parayı harcamaya alıştırıyorlar
cebimizde olmayan para yüzünden borçlarımızıda baqşka bişr bankayla kapatıyoruz..
eskilerde kredi kartı yokken kimse maaşından fazlasını yememeye çalışırdı
ay başı ay sonu diye birşey vardı
şimdi bi cııırt cekiyoruz hemen istediğimiz şeyi ayn herhangi bir döneminde alıyoruz..

valla benim kredi kartım var ama
limiti 250 tl :)) her ay yükseltmek için arıyorlar maaşım için yeni kredi kartı gönderiyorlar 5000 tl limitli
kartı gelir gelmez kırıp atıyorum :))
zemuszemus

Evet çareyi ben de limiti düşük tutmakta buldum. Bazen taksite girecek oluyorum limit zorluyo zemuszemus

benimkinin limitine 50 tl yakşaınca çekilmez oluyor limit uyarısı veriyor :)) zaten 250 liracık limiti var
aslında alışverişe parasız o kartla gidince çok iyi oluyor
bir çok hoşuma giden şey olsa bile sadece onun kadar harcayabiliyorum kocam çok memnun durumdan opuyorumnanaktan

En akıllıcası limiti düşük tutmak..:lepi:
Kimileride kart limitim yükseldi diye seviniyo zavallılar..
Sanki limit yükselince maaşa maaş ekleniyor..:roflol::roflol:

kişi gelirini giderini iyi hesaplarsa ne banka ne de kişi mağdur olur.. Tv de duyuyorum biz mağduruz devlet bize yardım etsin. Afedersinde harcarken devletemi sordun? banka sana zorla alışverişmi yaptırdı? ne mağduru? sen kendi kendini mağdur etmişşin.. adamın 700 tl maaı var gidip 1500 tl iphone alıyo taksitlendiriyo daha taksidinin 3.cüsündeyken nike ayakkabı alıyo yine taksit yapıyo onun ilk taksidini ödemeden tatile gidiyo.. eeee hesap et bakalım ayda kaç tl ödiceksin ne kadar sana kalıcak.. sonra ben mağduruuuumm.. yok yok çok kızıyorum böyle tiplere.. bi de demezlermi bişey de almadım. daha ne yapıcan verdiğim örneğe göre 1 telefon 1 tatil 1 ayakkabıya battın sen... aaa bu arada borcun asgarisini ödeyenler yokmu.. tamamını öde kardeşim o ayki ekstredekinin hepsini.. param yooookk.. ozaman o ay alma bitsin borcun sonra all... olmazz biz mağduruz devlet ana yardım etsin.. iyi devlet ana yardım etsin sen evine büyük alışveriş merkezlerinden ve büyük marketlerden eli dolu geldin çoluk çocuğuna 3 kilo muz bilmem kaç tane markalı şık kıyafetler aldık şıkır şıkır giyindin pekiiii bunları yapmayıp kıt kanaat yaşayıp borcuna sadık insana da ödül olarak senin yaptığın alışveriş kadar yardım yapsın. dimi ama ayrımcılık olmasın...(çok çok mecbur kalıpta-sağlık gibi- borc içine girenlere sözüm yok bu arada)

En akıllıcası limiti düşük tutmak..:lepi:
Kimileride kart limitim yükseldi diye seviniyo zavallılar..
Sanki limit yükselince maaşa maaş ekleniyor..:roflol::roflol:

bence limitle alakası yok.. aaa eğer alışveriş konusunda kendine hakim olamayan bi yapın varsa o olabilir.. ama yüksek limitte çok yerde işe yarıyor.. mesela mobilya alıcaksan işe yarar.. fark ödemeden 12 ayda rahat rahat ödenebilir..yoksa artık alışverişte çek senet işi kalmadı.. peşin verme gibi bi durumun yoksa işe yarar.. o bakımdan iyi.. ama borcuna sadık kalmak çok önemli
konu sahibi arkadaş demişki; ilk zamanlar gidip yatırmaya üşendimmmm...
lafa bak çay demle.. :sinifsinif: lmaz:
bide diyorki kimse kullanmasın..
kredi kullanmasını bilene versinler şu kartları.. kredi kartından bi haber arkadaş tutmuş akıl veriyo.. zahmet olucak gitte yatır borcunu bacımmmlmaz:

valla hiç öyle demeyin neyin ne olcağı belli olmaz büyük konuşmayın sizin gibi çok konuşan gördüm sonları icra oldu...:umursamaz:

Sizin gibi benzetmesini yaparken bugüne bugün beni tanırmısınız? Bilirmisiniz? Hangi ödenmemiş borcumu gördünüz ki böyle bir yorum yapabiliyorsunuz şahsıma yönelik?

Neler gördünüz, geçirdiniz neye kıyaslayarak hakkımda yorumda bulunuyorsunuz anlamadım ama bak arkadaşım herkesin kendine has bir yapısı vardır benim hayatımda birisi çıkıpta karşıma şu kadar borcun var vermedin diyecek olursa veya kapıma icra dayanacak olursa ben öleyim benim için daha yeğdir.
Böyle düşünür ona göre davranırım.

Harcamalarımda hep tercihimi tek çekimden yana kullanmış olsam da miktarı o ayki bütçemi aşacak durumlardaki alışverişlerimde de bugüne kadar 2 taksitten fazla taksit yapmadım bu taksitli ödeme yapmanın kötü olduğunu düşündüğümden değil 6 senedir aynı işyerinde çalışıyor olsam da bir gün bir sorun yaşarsam sırf bu iş olmazsa ben ne yaparım, her ne haksızlık yapılırsa yapılsın ses etmemem gerek mecburum dememem içindir bilmem anlatabildim mi?

Bugün şu konuyu asgari maaşla çalışıpta, çocuklarına ve eşine bakmaya çalışan biri açsa yine bir nebze anlayabilirim ama 1300L. maaş bekar bir insanın neyine yetmiyor ben bunu anlayamadım açıkçası.

Son olarakta şunu ekleyeyim ki! Hastalıktır, kazadır, hayatsal durum ve aciliyet telakki eden durumlar haricinde keyfi olarak yapılan harcamalardan dolayı zor duruma düşünlere zerre kadar üzülmüyorum. Kendi ettiklerini çekiyorlar.

kredi kartı kullanan biriyim hiçte şikayetçi değilim....
alış verişmi yaptım borç 100 tlmi ay sonunda gider tümden yatırıırm başım ağrımaz..
belki 10-14 senedir kullanırım hiç bir şikayetim yok..

merak ediyorum bekarsınız ev geçindirmiyorsunuz bu kadar borç niye? ve nereye?

demek ki neymiş ayağını yorganına göre uzatacakmışsın...

benimde 4 kredi kartım vardı hepsi borcun ödenmemesinden kapandı avukatlık oldu ama dükkanım işlerinin kötü gitmesinden keyfi alışverişlerde kullanmadım pek mafoldumben 2 sini 6.000 lira gibi bir paraya kapattım diğerlerinden de kaçtım ne zaman arasalar çıkmadım en son geçen ay avukattan yazı geldi ödeme güçlüğü çektiğiniz anlaşıldığından toplam 3.250 liralık kart borcunuz 630 liraya düşürülmüştür 31 ekime kadar ödeyin diye hemen kapattım onuda şimdi kaldı bir kart borcum banka borçlarını başka bir firmaya devretmiş bakalım nolucak mafoldumben faizleri çok kötü 800 limitli kartın borcu 3.250 liraya çıkmıştı :bbo:

benim elimde de nihayet 1 kart kaldı..ötekiler kapandı..onunda limitini 250 tl indirdim..biraz dolu olduğu için çok indiremedim.sonraki aylarda 400 tl daha indirecem

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…