Bu sorumsuzluk mudur? Ne yapmalıyım?

Bence sormayın zaten tavrınız onunla evlenmek istiyor gibi değil yalnızca evlenmek istiyor gibi. Yanılıyor muyum?

Aynen benim niyetim 3-4 sene sonra sevdiğim insanlar aile yuva kurmak. Önce çalışıp biraz hem kendime zaman ayırmak hemde geleceğime yatırım yapmak istiyorum. Ama onun bu düşüncesi bu kişi o mu olmalı dedirtti. Çıkmazda gibiyim şu an bilemiyorum zaman mı kaybediyorum acaba diye.

Yaşınız kaç bilmiyorum ama evlenme meraklısı olmanın nesi kötü
Bir evlat veriyor Allah tüm dünya cennet kokuyor
Gel de evlenmeye merak etme

Yaşım 24 ama henüz işsizim dediğim gibi. Bekleme amacım zaten allah nasip ederse çocuk sahibi olmak ve ona güzel bir gelecek planlamak. 3-4 sene çalışıp sonra kısmetse evlenip çocuk sahibi olmak istiyorum. Ama evlenme meraklısı dememin sebebi yakasına yapışmış gibi olmak istemiyorum sonuçta annesi babası değilim kendi sorumluluğunu biraz kendisi bilmesi gerekiyor ya da zorla yaptıramam. Ama amacını bilmeliyim ki ona göre herkes beklentisi doğrultusunda kendi hayatına baksın.

o zaman farkında değil diyebiliriz.
size okulu uzatmak istediğini söylediğinde bunu dile getirmeliydiniz. şakayla mesela oo sende hem evlenmek istiyorsun hemde hala okulu uzatma derdindesin gibi.. bu sizi evlilik meraklısı yapmaz hem zaten aranızda konuşulan bir olaymış evlilik.

Dediğim gibi canım bana pek geçinecek bi tip gibi gelmedi
Ölç tart biç kendin karar ver
Hakkında hayırlısı olsun

Benim planlarım 3-4 sene sonra evlilik düşünmek aile yuva kurmak. Önce çalışıp birikim yapmak istiyorum atanmayı bekliyorum bu nedenle. Ama son konuşmamızdan sonra onun söylediklerine bakılırsa okuldu, askerlikti, iş bulmaydı sonrası birikim yapması derken ki okulu şu an sallıyor kim bilir ne zaman bitecek, bizim kaç seneye ihtiyacımız var allah bilir. E herkesinde planları beklentileri var. Ama bu durumun içinden nasıl çıkarım açıklığa kavuştururum hesap sormuş gibi olmadan bilemiyorum. Zamana bırakayım desem bilinmezliğe yolculuk bildiğin.
Örneğinize çok güldüm bu arada

bazıları da var ya görüp duyuyoruz kızı yıllarca oyaliyor sonra bir ayda başkasıyla evlenip gitmiş. Onlar geldi aklıma konuyu okuyunca

Sevgisine güvenine inancım tam ama neler görüp duyuyoruz. Sonuçta kimseye güven olmaz gerçekten. E ben bekledim diyelim cidden ya yarın öbür gün o kadar beklettikten sonra istemiyorum derse. Of bilmiyorum bunaldım.

Hesap sormaktan ziyade kendi planınızı söyleyip onun ne düşündüğünü sorun. Baktınız hiç bir değişiklik yok ve planlarınız uymuyor iliskiyi sürdürüp sürdürmemek gündeme gelir. Sizin aceleci veya hic realist olmayan planlarınız yok.

Bunu dersem eğer acaba benden soğur mu diye düşünüyorum. Sanki üzerinde baskı kurmuş gibi olur muyum acaba? Hem kocaman adam annesi miyim babası mıyım biraz sorumluluklarını bilmesi gerekmez mi? Benim söylememle ite kaka olacak iş mi bilemedim. Ama başka türlü çıkamam işin içinden bir şekilde açmak zorundayım konuyu. Ona göre niyetini bilip yoluma devam etmeliyim.

Ben ikimiz içinde makul olanı istiyor ve söylüyorum sürekli. Ama o bencil ve sorumsuz gelecek konusunda. Sanırım bir şekilde konuyu açıp konuşmam gerekli

bana rahat geldi acelesi yok gibi.. niyeti sizinle evlenmemek değil bence.

Konuyu okuyunca ben çocuk haklı dedim
Daha yaşı küçük herkes aynı yaşta aynı sorumluluğa hazır olmaz
Evlenmek ister yada istemez bunu anca kendi bilir
Bence sende gelecek için birikim yapacağım diye bugününü kaçırma

Ben ikimiz içinde makul olanı istiyor ve söylüyorum sürekli. Ama o bencil ve sorumsuz gelecek konusunda. Sanırım bir şekilde konuyu açıp konuşmam gerekli

İsteklerinizi dile getirip arkasında durmak olgun bir iliskide olması gereken. O istediği kadar kaçabilir. Ama zaman geçiyor. Ve burda sizin zamanınızda da değerli. Cünkü siz kaçmıyorsunuz. Ve bunları konuşmak "baskı altına almak" veya "sıkmak" değildir. Kendine güvenen bir insanı böyle sorular korkutmaz.

Olay evlilik değil aslında çalışmayı erteliyor sorumluluk almıyor. Bende isterim çalışmayayım hep gezip tozayım yatayım ama yarın öbür gün paraya ihtiyacım olduğunda ne olacak? Evlenmek istediğimde ne olacak? Çocuğum olduğunda ne olacak? üstelik artık yaşam çok pahalı maalesef ekmek aslanın ağzında yaşlarımız o kadar da küçük değil 24-25.

Valla herkes hayata aynu açıdan bakmaz
O yüzden sen ne dersen de o kendi bildiğini okuyacak
Böyle biri bana uygun mu diye düşünsen daha iyi edersin o zaman

Çok güzel yazmışsınız. Tam olarak hissettiklerim bunlar aslında ama yanlış mı düşünüyorum diye sorguluyordum.
Teşekkür ederim.

Valla herkes hayata aynu açıdan bakmaz
O yüzden sen ne dersen de o kendi bildiğini okuyacak
Böyle biri bana uygun mu diye düşünsen daha iyi edersin o zaman

Bende bu nedenle konu açtım aslında. Haksızlık mı ediyorum yanlış mı düşünüyorum bana uygunluğunu sorgulamakta diye. Ama kendimce haklıyım sanırım. Bir ilişkide beklentiler önemli.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…