Bu sorumsuzluk mudur? Ne yapmalıyım?

Ailesinin durumu iyi değilmiş ya,şimdi umrunda değil keyif peşinde ,ne zaman iş ciddiye binecek o zaman birde eee ben aileme yardım edemedim ki hiç deyip birde o bahane çıkacak demedi demeyin ...yaşı itibariyle keyfini düşünüyor olabilir ama genel olarak tembel birisi sanki ve ileride ev gecindirmekte zor gelir ...
Eşim öğretmen ama o dönem ataması imkansıza yakın olduğu için polisliğe başvurmuştu ve polis olduğunda 24 yaşındaydı ...

biz henüz 23 yaşındayız daha okul bile bitmedi ama iki hafta sonra nişanlanacağız. sevgilime kalsa evlenebiliriz de. kendisi hem okuyup hem çalışıyor. ben de okulu uzatabildikçe uzatmak istiyorum. hem okumayı seviyorum hem de iş hayatı bana stresli geliyor ne kadar geç başlarsam o kadar iyi. sevgilim bana gelip “e hadi okulu bitir bak ben bitirdim evlenelim” dese net sinirlenirim.

sonuçta ona ben demiyorum çalış diye. o öyle istiyor ben böyle istiyorum. tamam inadına okulu senelerce uzatmam orta yolu buluruz ama kimse istedi diye birden hayatımı değiştireceğimi sanmıyorum. kafalar bir yerde uyuşmuyorsa ilişkiyi gözden geçirmek gerekiyor.

Demek istediğim tam olarak bu elbette doğru olan senin fikrin
Ama kendimden örnek vericem 31 yaşındayım 25 yaşındaykende evlilik için para biriktrmej istemezdim aman keyfime bakayım derdim yine öyleyim
Yani insanın yapısı neyse odur
Seninle aynu sorumluluğu almayan adamdanda zamanla sıkılırsın

sevgilin hayatini yasamak istiyor sende dogmamis cocuga don biciyorsun.
daha ortda söz, nisan yok. evlilik plani oldugunu sanmiyorum yani- daha evlenmeden gelecekteki cocuklari düsünmek bana dogru gelmiyor.
sen bir ise gir- gez, toz. kendi paranla tatiller yap, ruhunu iyice doyur- sonra cocuklarinin gelecegini düsünürsün.
sevgilinin söyledikleri hosuna gitmiyor belki ama adam hakli.
niye bir insan istemedigi sorumluluk altina girsin?
ben 3 uni okudum ve meslegimi seviyorum AMA para kazanmak zorunda olmasaydim asla calismazdim. yani calisirdim ama kendi meslegimde degil.
coluk cocuk zaten sen istiyorsun diye yapilmaz- adam belki 15 sene sonra baba olmak isteyecek. buda normaldir. benim nisanlim 37 ve son bir senedir cocuk plani yapiyoruz.
lütfen bugününü yasa

3-4 seneye kim öle kim kala. Bence bu kadar plancı olma. nerden biliyosun belki adam 1 sene sonra fikirleri değişecek işe girecek hayatını kuracak ? Madem hemen evlenmekte istemiyorsun biraz daha bekle. İnsanların bugünden yarına fikirleri değişiyor. Siz 4 seneden bahsediyorsunuz. Gezin yiyin için birbirinizi tanıyın bu sorularla kafanı kurcalama.

sen bir ise gir- gez, toz. kendi paranla tatiller yap, ruhunu iyice doyur- sonra cocuklarinin gelecegini düsünürsün.
sevgilinin söyledikleri hosuna gitmiyor belki ama adam hakli.
niye bir insan istemedigi sorumluluk altina girsin?

Yani evlilik,çocuk konusunda haklısınız da konu sahibi kendisi demiş zaten işe girmek istiyorum diye.Siz de aynı tavsiyeyi vermişsiniz.Konu sahibinin sevgilisi ''ya ne kasıyorsun boşver'' diyen.Gezip tozmayı da herkes anne baba parasıyla yapamıyor maalesef,bir de olayın öyle bir tarafı var.

Sorumluluk sahibi bir insan bu cumleyi kurmaz. Şimdi okulu sallayan yarin öbür gün iş begenmez. Ordan oraya geçer durur. Okula giderken calisan nice ogrenci var. Cogu da ailesine yük olmamak adina yapiyor bunu

Gayet uluslararası güzel sıralaması olan bir üniversitede eğlenmek için yüksek lisans yapacağım bende. Çok kasmayın, adam haklı bence. Önce biraz eğlenelim okuyalım çalışalım hepsi bir arada olsun. Acelesi yok.
Hayatınızı yaşayın çalışma hayatına mutlaka atılacağız.
Hep bir nihai hedefe odaklı olmaktanda, strese girmektense, bir yere varmaya çalışmaktansa yolculuktan keyif almak güzel.Bir şey olmaz.

Uzuuuuun bir süre evlenmeyi düşünmüyor. Senin de ayaklarının üzerinde durup farklı kulvarlarda koşmandan korkuyor ve şartları eşitlemeye çalışıyor.

Bence alın karşınıza konuşun. Çünkü şimdi böyle şeyler söylüyorsa ileride de iş aramak için ve çalışmak için yeterince çabalamayacakmış izlenimi verdi bana. Böyle bir adamla da inanın birlikte olmak istemezsiniz.

Siz kendi hayatınızı başkasına göre ayarlamayın. Eğer sizinle çok evlenmek yuva kurmak istiyorsa bir an önce okulunu bitirir askerliğini aradan çıkarır ve iş bulmaya koyulurdu. Bazı insanlar sadece sözde istekli oluyor bir yuva kurmaya.

Bir arkadaşımın erkek arkadaşı da böyle hayaller kurdurdu kıza. Tam 4 sene. İlk tanıştıklarında ne okulunu bitirmişti çocuk ne askerlik vardı ortada ne de iş. Kız bunu toparladı. Önce okula düzenli gitmeye başladı. Sonra askerliğini yaptı bedelli olarak. Ardından iş buldu. Ki durumları efsane iyiydi çocuğun ailesinin. Ama hayatı düzene girince, ailesi altına arabasını verip evini aldılar çocuğun. Sonra “ben evlenmeyi düşünmüyorum,senelerimi harcadın deme bana sakın sonra” demeye başladı çocuk. Bakın 4 seneden bahsediyorum. Sonuç olarak ayrıldılar tabi.
Böyle bir şeyin karşınıza çıkmaması için bence şimdiden alın karşınıza konuşun. Benim şöyle şöyle planlarım var elbette ilerde yuva kurmak istiyorum. Eğer sen de istiyorsan ona göre davran diyin.
Uzun oldu kusura bakmayın.

Okurken başta sorun yok gibi geldi ben de atama bekliyorum nisanlm bosver acelen ne diyor ama kendisi calisiyor. Calistigi halde bana bosver acelen ne demesi beni uzuyor onca yillik emegim ve hala bekliyor olmam cok stresli.

Ama erkek arkadasin 25 yasinda ne zaman meslek sahibi olcak ne zaman askerligini yapcak da evliligi ne zaman dusuncek nerden baksan 5 seneniz var. Ustune varmak istemiyorum diyorsun ama fazla iyi niyetlisin ona karsi bence dusuncelerini gizleme biraz sorumluluk alsin artik geleceginiz konusunda. Ben çoktan ciddi bi konusma yapmistim.

sorumsuz adam. hadi ileride bir gün çalışmaya karar verdi herşeyi ite kaka siz yaptıracaksınız cidden uğraşmaya değer mi?

Pek ciddi birine benzemiyor. Onunla bir hayat kurabileceğini sanmiyorum. Zaten adamin kendine ait bir hayat kurma yada seninle bir hayata başlama derdi yok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…