- 10 Aralık 2014
- 8.631
- 6.441
- 248
Ay ne ka alcakgonulluymus kk hatunlari gozlerim yasardikizlar kaciniz ilk tanismada k.valide adayiniz ev yapimi salca getirseydi mutlu olurdunuz yapmayin allah askina.. surada nisanda takilan altinin gramajindan kiyameti koparan hatunlar okuyoruz atmayin din kardesiyiz
"e bize o yemekleri verdin şimdi bunları kim yiyecek"
"biz kalmasaydık yemeğe"
örneğin ekmek yapmış sonra onu buz dolabına atıp aylarca bekletmiş o ekmeği getirdi, köyden getirdiği yaprağı özensiz bir biçimde poşete koyup getirmiş,poşet poşet tozlu poşetlerde fasülye, yaprak vs getirdi.
benim annem hala her yaz pazardan 40-50 kilo domates alıp ev yapımı salça yapar tüm kış bayıla bayıla yeriz. muhtemelen ben de öyle yapacağım ileride gücüm ve vaktim oldukça. olmazsa da annemin gücü yeterse ondan rica ederim. ki geçenlerde anabilimdalı başkanı profesörün 10-15 kavanoz salça yapmış görüntüsünü facebooka koymuş gördüm.
marketten içerisinde monosodyum glutamat basılmış salçaları yiyip bunu da matah bir şey sanıyorsunuz muhtemelen.
benim annem hala her yaz pazardan 40-50 kilo domates alıp ev yapımı salça yapar tüm kış bayıla bayıla yeriz. muhtemelen ben de öyle yapacağım ileride gücüm ve vaktim oldukça. olmazsa da annemin gücü yeterse ondan rica ederim. ki geçenlerde anabilimdalı başkanı profesörün 10-15 kavanoz salça yapmış görüntüsünü facebooka koymuş gördüm.
marketten içerisinde monosodyum glutamat basılmış salçaları yiyip bunu da matah bir şey sanıyorsunuz muhtemelen.
pardon siz piremses, anneniz de Elizabeth mi?
Ben yurtdışı yüksek lisans, anam-babam yüksek lisans mezunu. bayılırız köyden gelecek şeylere, insanları aşağılamak kimsenin haddi değil. Herkes aynı imkanlarla hayata başlayamıyor sizin anneniz MIT ,Harvard mezunu mu ne bu tepeden bakmalar? Türk filmlerindeki Suzan Avcı karakteri belirdi yemin ederim gözümde...
Erkek arkadaşınızı, ailesini gömmüşsünüz o da ses çıkarmamış karakter(!) tavan maşallah ailesine laf ettirmiş ama bence aşağıda olan sizsiniz. Sorun eğitim değil bu olayda, sorun kendini yetiştirememek.
Asaletten görgüden dem vuran sizsiniz ama 70lik kocakarı gibi dırdır etmişsiniz.
Ben annenizi çok hatalı gördüm, siz de onun izinden gidiyorsunuz. Sevmek değil saygının bir ömür sürmesi önemli olan. imzalar atılınca o beğenmediğiniz sevmiyorum dediğiniz aileyle de imzalaşmış olacaksınız. İyi düşünün.
Hayir Kilis den getirtiyorum ben salcami.. bununla birlikte ilk tanistigim yere salca goturecek kadar da gorgusuz degilim.. anlatabildigimi umuyorum :)
Nerden alıyorsun kız
Sen sevginden eminsen, aileyi bir ömür tolore edebileceksen ilişkine devam et. Ama yok "ailen bize gelemez, anneni sevmiyorum, aileni istemiyorum, ailen görgüsüz, ailem aileni istemiyor" diyorsan ayrıl bir dk düşünme. Düşün ki bu çocuk senin aileni gömseydi, senin gibi vırvır etseydi? sen aileni ezdirir misin? unutma ki sevgilini belli yaşa kadar ailesi yetiştirdi onlarsa saygı duyman gerek. Evlenince kapımı kaparım muhattap olmam diyorsan yanılıyorsun, çoluk çocuğa karışınca özellikle daha çok muhattap olacaksınız el mahkum. Bence sevgiline dırdır edip onurlarını kırıyor olman çok kötü ben okurken üzüldüm ve empati yaptım. Söylendiğin her konuyu onun senin ailene söylediğini hayal et beş dk bunu kurgula ve objektif ol nasıl hissederdin?Buradan konuşması herkese çok kolay geliyor nedense. İnanın bana erkek arkadaşımın annesinin gelirken ne getirip ne getirmediği umrumda değildi. Annem ilk tanışmaya öyle gelinmez vs diyince benim de kafam karıştı. Burada insanların gözüne nasıl gözüktüğüm umurumda değil.Davulun sesi uzaktan hoş gelirmiş, işin içinde olunca öyle olmuyor işte. "Acaba kim doğru söylüyor, kim yanlış yaptı veya kim yanlış bir şey söyledi," diye düşünmekten kendinizi yiyorsunuz. Ailem o dediğiniz üniversitelerden vs mezun değil elbette ancak biraz daha fazla özen beklediler. Benim görüşüm her 2 tarafın da hatası var bu konuda. Ailem fazla abarttı, karşı tarafta fazla özensiz davrandı. Sizin gibi 3. şahıslar içinse gerçekten her şey dışarıdan çok basit ve kolay gözüküyor! Benim derdim onca yıllık emek verdiğim ilişkimi böyle sebepler yüzünden bitirmemek. Zaten komple annem gibi düşünseydim bu ilişki yıllar önce bitmişti.
bence burda sıkıntı salçadan çok, kızın ailesinin everest tepesinde olup beklenti kafasında olması.
eğitimli üni mezunu olduğu vurgusu yapılıp "düğünü erkek tarafı yapar amaa, ama bi güvence lazım amaa..." diye sığ cümleler kurması. beni irite eden en çok bu nokta oldu.
düğünü erkek tarafı yapmaz bu devirde kadın da erkek de çalışır kendileri düğün yapabilecek güçleri varsa yapar yoksa bir nikahla evlerini kurarlar eğer olay sevgi sonucu bir çatı altına girmekse böyle olmalı. Millete hava atmak için ego tatmin etmek için anayı babayı yada kendini borca sokmanın bir mantığı olamaz!Evet düğünü erkek tarafı yapar, bu yıllardır böyledir. Ve bir güvence lazım derken nişan düğün vs sözü ediliyorsa "bizim de durumumuz belli," diye lafa girilmez. Bir takım güvenceler elbette kız tarafına sunulur. Bana kalırsa bu durumda her iki tarafında hatası oldu. benim ailem fazla abartılı yaklaştı,karşı taraf fazla özensiz davrandı. Fakat dışarıdan sizin gibi insanlara konuşması gerçekten kolay geliyor. Sanarsın burada beni eleştirenler kendileri evlenirken hiçbir şekilde bir şey beklemeyecek, eşinin ailesini olduğu gibi kabul edecek... Öyle olsaydı forum kv konularıyla dolup taşmazdı.
Öyle olmuyor ki.gelir evinde on gün kalır.çok sık görmek nasılmış anlarsın.insana garip geliyor ama bu fark heryerde çıkıyor ortaya.aslında ben de çok sık görmeyeceğim onları. çünkü ayrı şehirlerde olacağız.
Sen sevginden eminsen, aileyi bir ömür tolore edebileceksen ilişkine devam et. Ama yok "ailen bize gelemez, anneni sevmiyorum, aileni istemiyorum, ailen görgüsüz, ailem aileni istemiyor" diyorsan ayrıl bir dk düşünme. Düşün ki bu çocuk senin aileni gömseydi, senin gibi vırvır etseydi? sen aileni ezdirir misin? unutma ki sevgilini belli yaşa kadar ailesi yetiştirdi onlarsa saygı duyman gerek. Evlenince kapımı kaparım muhattap olmam diyorsan yanılıyorsun, çoluk çocuğa karışınca özellikle daha çok muhattap olacaksınız el mahkum. Bence sevgiline dırdır edip onurlarını kırıyor olman çok kötü ben okurken üzüldüm ve empati yaptım. Söylendiğin her konuyu onun senin ailene söylediğini hayal et beş dk bunu kurgula ve objektif ol nasıl hissederdin?
Ben anlamadim. Taharet bezini ilk burda duydum. Bütün aile kıçını ayni beze mi siliyo nasi oluyo ?Sorma yaw yalanim yok :) evin kalanini dusun:)
Ben anlamadim. Taharet bezini ilk burda duydum. Bütün aile kıçını ayni beze mi siliyo nasi oluyo ?
onun işi var zaten, çok fazla kazanmıyor ama işi var. ben yeni mezun oldum iş arayışındayım henüz. hem kendimiz düğün yapmaya kalksak bile ne kadar iyi olur o düğün? onun ailesi "bizim de durumumuz belli," diyip kestirip atmamalıydı bence dediği şey o olmasa bile yanlış anlaşıldı. annesi kendisinin de düğün sürecinde destek olacağını bir şekilde belli etmeliydi aileme.düğünü erkek tarafı yapmaz bu devirde kadın da erkek de çalışır kendileri düğün yapabilecek güçleri varsa yapar yoksa bir nikahla evlerini kurarlar eğer olay sevgi sonucu bir çatı altına girmekse böyle olmalı. Millete hava atmak için ego tatmin etmek için anayı babayı yada kendini borca sokmanın bir mantığı olamaz!
O kadar eğitimlisiniz,neden olaylara benim bakış açımla bakamıyorsun konu sahibesi? ev işleri yaptırırken adama hayat müşterek oluyor, pozitif ayrımcılık bla bla...ama düğün takı olunca oo her şey erkek tarafının ataerkilliği.
Ben anlamadim. Taharet bezini ilk burda duydum. Bütün aile kıçını ayni beze mi siliyo nasi oluyo ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?