Bu sorunlardan usandım.

surekli kucuk gormuyorum demenize ragmen ben kucuk gordugunuzu hissettim..
bir kere" bunlari kim yiyecek derken" nezaketen ne gerek vardi bu kadar yiyecege zahmet etmissin demek istemis.. illa sizin kullandiniz dili kullanmak zorunda degil..

siz istemissiniz ki "tek cocuk" oldugunuzdan ( 3,4 kardes olanlar degersiz cunku.. ) prensesler gibi davransinlar.. bir evin bir kizini aldiklarini hissettirsinler.. ama insanlar kendi gibi davraninca cahil olmus patavatsiz olmus..

ne kadar inkar etsenizde annenizde sizde kucuk gormussunuz begenmemissiniz..
ilerdede sorun olacak buyuk ihtimal..

Ben sorun olacağını düşünmüyorum. Okurkende aa bu kadar da olmaz diyecegim bir şey göremedim. Canım siz böyle şeylere alışkın olamayabilirsiniz o yüzden annene tuhaf gelmiştir. Ama ben gerçekten okurken o kadına üzüldüm. Benim eşimin aileside köylü. Köyde yaşıyor. Mesela yarın Istanbula gidecekler kadın poşet poşet hazırlık yaptı. Ha içinde bir damla kötü niyet var mı yok. Benim anne onu koyma sanki orda yok mu dedigim seyleri bile koydu. Kızım orası şehir yeri hazırları saģlıksız cocuklar doğal yesin biz köyden gidiyoruz elimiz boş gitmeyelim diye diye doldurdu poşetleri.

Sadece üzüldüm dert ettiğiniz şeye bak. Siz gerçekten böyle bir konu yüzünden sevdiğiniz insandan ayrılabilir misiniz? Ben yapamadım yapmamda.

Kapora demek istiyorsunuz herhalde !? Hiç anlamadım demek istediğinizi...

Yahu ben dünyanın en tembel insanıyim. Kayınvalidem dondurulmuş hazır gıda verince antrikot goren masum timsah gibi oluyorum. İyi ki o gıdaları verebilecek kültüre sahip. Dibine kadar da köylü :) lakin tanışmaya geldiğinde gayet de özenli idi. Sanırsın kraliyet düsesi ahshshs.

Verilen tepkileri de yadirgamadim aslında. Türk insanının beyninde bu tür konuları okuyunca ilk olarak "fakir olan hakli. Kahrolsun emperyalizm" ampulü yanıyor. Milletçe fakiriz çünkü.

Kapora demek istiyorsunuz herhalde !? Hiç anlamadım demek istediğinizi...
maddi olarak durumları çok iyi değil. lafa direk "eh bizim de durumumuz belli" vs tarzında girince yanlış anlaşıldı ailem tarafından. hiçbir şey yapmaya hevesli değillermiş gibi anlaşıldı. çünkü herkes bilir ki düğünü vs erkek tarafı yapar.

Erkek srkadaşınızın ailesiyse tüm önemli günlerde (düğün, bayram, cenaze, kız isteme, nişan vs vs) birlikte olacaksınız. Üstelik yalnız siz değil aileniz de birlikte olacak. Bu bir paket program. Sadece eşinizi almıyorsunuz, ailesini de alıyorsunuz. Onlarla geçireceğiniz vakitleri düşünüp iyice emin olmadan nihai kararı vermeyin. Aşması çok güç bir problem bahsettiğiniz. Üstelik sadece eğitim durumuyla da açıklanamaz. Aynı eğitim ve/veya maddi durumda olup da görgüsü, davranışı birbirinden çok farklı aileler var. Ve bu farklılık her zaman aranızda potansiyel anlaşmazlık sebebi olacak. Dışarıdan durum pek parlak görünmese de en iyisini siz bilirsiniz. Hayat boyu, uzun yıllar boyu ben bunlarla yaşarım diyorsanız problem yok.

haha bu işte
yani bizim yaprakla, ekmekle, tereyağı ya da çökelekle bir sorunumuz yok, hatta bayılıyoruz, ama tanışmaya da elinde bidonla ya da torbalara doldurulmuş sebze meyveyle gidilmez. bunu bilmek için da Buckingham sarayında doğup büyümüş olmak gerekmiyor sanırım

Ama canımcım yapabilecekleri de belli. Sen kabul edebilecek misin yapacakları düğünü?

Yoo düğünü erkek tarafı yapmaz. Yani en azından üniversite mezunu kendini geliştirmiş insanlar bilirler ki evlenecek olgunluğa erismis bireyler, çalışıp kendi kazançları ile evlenirler. Bu düşünce de gelişmişlik örneğidir. Gelişmiş ülkelerin gelişmiş insanları böyle düşünür efem. Ne kadar da kullandım gelişmiş kelimesini. Anneniz gezmesin gelistirsin kendini deyince aklıma kazınmış demek ki.

Ben de romantik bakamayanlardanım, ilk tanışmada öyle şeyler götürülmez götürülse bile özenli paketlenir. Bir de kv fevri, toplumda nasıl davranıldığını bilmiyor gibi

Kültür farkı dediğin diplomayla o kadar da ilgili değil ağacın köküne bakacaksın yetişilen kültür alınan görgü çok önemli. Eski eşimin ailesi iyi bir semtte otururdu, ex kayınpeder iki dil bilirdi kayınvalide avrupa görmesiyle görümce müteahhit kocasıyla övünürdü ama içlerine girince o şark kurnazı, kadına az kıymet veren kültürü yoğun yaşadıklarını üzülerek görmüştüm.

Benim ailemse köyde yaşar, babam üni annem ilkokul mezunu ama görgü olarak ex kayın ailemin birkaç gömlek üstündelerdi, bunu kendi ailem olduğu için demiyorum gerçekten böyleydi ama tabi karşıda onu anlayacak insanlar malesef yoktu.

Kültür farkı diye tandır ekmeği salça vs yanlış şeylere bakıyorsun, etikete değil zihniyetlerine bakmalısın. Ben yukarıda anlattığım (senin kriterlerine göre kültürlü sayılan) ailenin ve oğullarının boşanırken ne yüzlerini gördüm bilsen. Gerçi siz de gerçekten görgülü olsanız salt etiketle değerlendirmezsiniz insanları aksine onları kötü hissettirmemeye çalışırdınız. Asalet etikette değil ruhtadır, davranışlardadır bunu unutma lütfen.

Farklı dünyalara aitsiniz, umarım duygu yoğunluğu ile yanlış kararlar vermezsiniz ve yıpranmazsınız

Zor bir durum ama bunu sevgilinle konuş bence..

Ama arkadaş düğünü erkek tarafı yapar diyor. Ne kadar da gelişmemiş bir düşünce. Tam da freud okuyup çekirdek çitlerken bunu okuyunca kültürüm acıdı. Üniversite mezunu olduğum için yatmadan önce bir doz freud alırım hep.

Evet öyle belki ama burada biraz toza falan takılmış konu sahibinin annesi. Bir de yazım stili bile çok aşağılayıcı aslında belki farkında olmadan yazmıştır ama "Biz onlara göre daha kültürlüyüz" mesajı buram buram geliyor. İnsanların tepkisi biraz buna galiba. Sevgilisine de söylemiş "Elimiz kolumuz dolu geldik bir de tatlı almayalım dedik" demiş, ne bileyim kimse de ben aşağılanayım diye gitmez bir tanışmaya. Belki değer verdikleri için getirmişlerdir, konu sahibinin dediği tozlu poşet biraz annesinin abartması gibi algıladım ben.

diyorum ve arttırıyorum

Ben bir kilo tatlıdansa, o tozlu dediğin yaprağı fasülyeyi, dolapta beklemiş ekmeği tercih ederim. Ama ellerinde avuçlarında yoksa nişan diye diretmeleri şimdilik saçma. Önce iyi bir iş şart

Hadi amaaa bak yabancı yok aramızda istemeye gelirken le Cola şişesinde manda sütü getirse yine mı tercih edersin?

Koca üniversitede birini bulamadın da ilkokul mezunu biriyle birliktesin.. hayat bu tabii ne çıkacağı belli olmaz ama bu gidişle mutlu olamayacağın açık.
Konuyu dikkatli okuyun isterseniz sevgiliside universite mezunuymus kizin ailesi universite sevgilisinin ailesi ilkokul mezunuymus....yani kiz ilkokul mezunu bulmamis universite mezunuymus ....hos ilkokul mezunu bulsa ne farkeder onuda anlamadimda

Ben bir kilo tatlıdansa, o tozlu dediğin yaprağı fasülyeyi, dolapta beklemiş ekmeği tercih ederim. Ama ellerinde avuçlarında yoksa nişan diye diretmeleri şimdilik saçma. Önce iyi bir iş şart

benim de umrumda olmadı ne getirmiş ne getirmemiş hatta annemle konuşana kadar hoşuma bile gitmişti getirdikleri. çünkü böyle konulardan anlamam ilk görüşmeye ne gider ne gitmez bilmem. ama annem ilk görüşmede onlar getirilmez getirilse bile daha özenli getirilir vs diyince aklım karıştı açıkçası. insanın aklı karışınca da "aa zaten ben bunu tercih ederdim, ne güzel," diyemiyor. burada benim tercih ettiğim veya etmediğim bir durum yok. hangi taraf doğru hangi taraf yanlış onu da bilemiyorum. tek bildiğim bu ilişkiyi bitirmek istememem. burada nasıl bir hava çizdim, kibirli mi gözüktüm herkese karşı o da beni zerre ilgilendirmiyor açıkçası. insanlar istediğini düşünsün, ben bu kadar yıl emek verdiğim ve en azından aileler araya girene kadar kendi çapında düzgün giden ilişkimi böyle sebepler yüzünden bitirmeme gayretindeyim.

bence tozlu tozsuz farketmez, tanışmaya fasulyeyle bezelyeyle gidilmez.
benim ailem de yadırgar bunu, ben de yadırgarım, ne alaka kızımın/oğlumun sevgilisinin ailesi tanışmaya elinde erzak torbalarıyla gelecek tanışılır kaynaşılır, sonra çaya, yemeğe gelirken içinden ne geliyorsa o getirilir, ama merhaba ben pelin, bu da fasulye şeklinde bir tanışma biçmi bana uygun gelmiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…