• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu sorunlardan usandım.

sizi çok iyi anlıyorum. ben de tam olarak bunlardan korkuyorum işte. bu konular ilk gündeme geldiğinde böyle bir tartışmaya giriştik zaten. ve hatta ben kendi ailemin bazı yanlışlarını görebildiğim halde, o annesinin yanlışlarını göremedi. sonra ben biraz kendimi geri çekip, ayrılık lafları vs edince birbirimizi anlarız ilerde, işte ayrılmayalım gibi laflar etti. o şekilde devam ediyoruz. ancak şu da var evlendiğimizde zaten onun ailesi uzakta olacak, ben aileme yakın olacağım. ama mesela bayramda seyranda ailesiyle görüştüğümüzde o bizim evliliğimize nasıl yansıyacak orası muamma işte... bir de sevgilimin annesi aşırı gezme meraklısı bir insan. Şehirde yaşıyorlar ama köyden şehire geldiği süre zarfında sürekli gezmiş, kendini hiç geliştirmemiş. Annem de keşke bu kadar gezeceğine biraz kendisini geliştirseydi falan dedi. kendisini geliştirmemesi sorun değil ama nasıl desem her şeye islam gözünden bakıyor, tabii ki hepimiz müslümanız ama anneme namaz kılıyor musun dedi örneğin annem de işte işten güçten vakit bulduğumca kılıyorum dedi ( annem memur bu arada,) sevgilimin ailesi de ay olur muu kılmazsak yanarız vah vah tüh tüh diye olayı birden abartınca annem kendimi hiç namaz kılmıyormuş gibi hissettim sanki dedi. kadının bu şekilde fevri çıkışları çok fazlaydı. ondan annem hiç sevmedi ne yazıkki..
Ya kadın doğrudan aklına geleni söylemiş işte kötü niyet sezmedim ama ben.
Ne bileyim böyle kokana bir şey olup kibirli olmasındansa bu tarz bi insan olması da daha iyi aslında.
Annenin sevmesi çok da mühim değil ki zaten uzak şehirlerde olacaksınız yılda 1 kez ya görüşürler ya gorusemezler.
Önemli olan sevgilinin hali tavrı.
6 yıl dile kolay bu nedenle çöpe atılır mı?
Ki ailenin senin duygularını 6 yılını hiçe sayıp da sırf kendileri sevmedi diye ayrıl demeleri de inanılmaz bencilce geldi bana.

Benim ailem üniversite mezunu, sevgilimin ailesi ise ilk okul mezunu. Bu arada sevgilimle yaklaşık 6 yıllık ilişkimiz var. Geçen gün sevgilim ailesini ailemle tanıştırmaya getirdi. Başka şehirden geldi ailesi. Bu arada sevgilimle ben de üniversite mezunuyuz. Annem "o üniversite mezunu değil, ama ben öyleyim" gibi bir ayrım yapmadı hiç bir zaman, insan olsunlar yeter dedi. Ancak sevgilimin annesi sürekli pot kırıp durdu. Örneğin annem yemekten 2-3 saat önce çayın yanında poğaça vs ikram etti sevgilim annesi "e bize o yemekleri verdin şimdi bunları kim yiyecek" dedi. Ya da annem yemeğe de kalın dediğinde "biz kalmasaydık yemeğe" tarzında laflar etti. Sonra örneğin ekmek yapmış sonra onu buz dolabına atıp aylarca bekletmiş o ekmeği getirdi, köyden getirdiği yaprağı özensiz bir biçimde poşete koyup getirmiş,poşet poşet tozlu poşetlerde fasülye, yaprak vs getirdi. Annem bunları getirene kadar keşke bir tatlı alsaydı dedi. Elbette kadın bunları iyi niyetle yapmıştır ama annemlerin gözüne çok özensiz gözüktü bu durum. Çünkü ben hem tek çocuğum hem de evimize ilk defa geliyorlardı, annem daha özenli bir şeyler beklemişti.Ekonomik durumları çok iyi değil bunu biliyoruz ama sanki hiçbir şey yapmak istemiyorlarmış gibi "e bizim de durumumuz belli.." vs diye konuya girdi. Bir de ortaya konulmuş maddi bir şey yok ama kadın nişan da nişan diye tutturdu bu durum annemleri iyice sinir etti. Sevgilim de askere gidecek maddi olarak orta maaş aldığı bir işte çalışıyor. Ben şu an yeni mezun oldum ve iş arayışı içerisindeyim. Sevgilime bu kültürel farklılıklar yüzünden kavga etmeye korkuyorum ilerde dediğimde birbirimizi anlayıp dinlersek sorun olmaz, her 2 tarafta hata yapabilir ama biz bunları aşarız vs diyor.Neyse konuyu çok uzattım, sizce aileler arasındaki bu farklılıklar evliliğimizi nasıl etkiler? Bu arada ailem ayrıl, onlarla olmaz, ailesi sana uymaz çok mutsuz olursun vs diyor ama bir de sizin fikirlerinizi almak istiyorum ben... :KK43:

Not: Bunları yazarken "aman onlar ilk okul mezunu, köylü, onlar bir şey anlamaz" gibi bir havam yoktur. Kimseyi küçük görmek, aşağılamak haddime değildir. Sadece aradaki farklılıkları ve yaşadığım çıkmazları en ince ayrıntısına kadar anlatmak istedim.
Canım bak benden sana tavsiye biz eşimle aynı üstelik küçük bir memlekette yaşamamıza rağmen arada dağlar kadar kültür farkımız var . Tabi bunlar ilk başta gözüme toz pembe geldi ama sonradan anladım ki çok önemli şeylermiş. Esim de aşırı örf ve geleneklerine bağlı bir insan o yüzden çok zorlanıyorum. Üniversite mezunu olup olmamasını bununla karıştırma aldığı kültüre bak sen ona bakarsan benim eşim iki üniversite bitirmiş ama ben lise mezunuyum daha yeni üniversite okuyorum aynı ve küçük bir memlekette yaşamamıza rağmen arada dağlar kadar kültür farkı var . Eşim ve ailesi çok dar görüşlü bana ve bizim aileye göre. Mesela eşimin ailesi ve eşim pantolon giymezler erkeklerle yemek yemezler sonra kv ye hizmet on planda gelin her şeyi yüklenir. Erkektir sinirlidir bir şey olmaz düşüncesi var . Ama bunlar bizim ailede yok tamam erkektir sinirlidir ama kadın da herşeyi sineye çekmek zorunda değil bunlarda her şeyi kadın üstlenir kadın susup alttan alır o zaman evlilik yürür . Bunlar ilk başta toz pembe geldi ama şimdi çok büyük sorunlar doğuruyor ve aynı evin içine girince daha da anlıyorsun ne kadar sorun olduğunu . Şimdi sevgilinle konuşunca bir çözüm yolu bulabilirsin ama aynı evin içine girince onlar konuştuğunuz gibi olmuyor inan ki olmuyor ve sorunlar da beraberinde geliyor Kültür farkı olan bir eşin varsa sakın derim sakın üniversite mezunu olup olmamak hiç bir şeyi değiştirmiyor. Sevgilin de örf ve geleneklerine gördüğü şeylere bağlıysa benim eşim gibi büyük sorun ve sıkıntılar çıkarır. Ki böyle insanların okumuş olması daha da bilmiş olmalarına sebep oluyor baş etmesi çok zor sürekli bi bilmişlik bi alt etme çabası oluyor haberin olsun .
Bu arada merak ettim sevgilin nereli doğu insanına benziyor

Son düzenleme:
Poşetlerin tozunu, getirilenlerin özensizliğini şimdiden zaten siz de, aileniz de sorun etmişsiniz ileride sorun olurmu diye sormanız tuhaf.. Zaten sorun olmuş yani.
Net bir şekilde söylüyorum ki ileride ciddi sorunlar yaşayacaksınız.

Mesele ilkokul ,universite meselesi degil ,
Gorgu ozen meselesi ,
Sevgilin sana deger verse kontrol ederdi ,annesi ne koydu nasil koydu diye ,
Gayet lakayit gelmisler ,el ne dusunur ,kiz gormeye geldik ,
Resmen en tepeden konusmus ,nisan vs diyorda kendisi karsisinda nasil dugun yapacak ,her istediginin bir karsiligini vermek lazim ,
Klasik gorgusuz ,bulmus bunayan ,kayinvalide ,
Bu is malesef zor hele bu haddini bilmeyen aile ile cok zor ,
Kiymetinizi bilmeyecekler belli

ya evet annem de sizin dediklerinizi dedi biliyor musunuz, hadi annesi düşünmedi o neden düşünmedi diye... erkek arkadaşım bize her gelişinde tatlısını, pastasını ihmal etmez her zaman getirir mutlaka. bu sefer neden böyle oldu diye sordum hatta, tatlı almayı düşündük ama bir sürü şey getirince vazgeçtik dedi hadi dedim neyse diyip geçtim... zaten ilk başta benim annem senin annen kavgasına döndü olay ben kendi annemin yanlışlarını gördüğüm halde o annesinin yanlışını göremedi. ben kendimi geri çekip, ayrılık noktasına gelince "ilerde aşarız biz bunları, birbirimizi anlayıp dinlersek senin annen benim annem kavgasına dönmez olay, ben de seni daha çok anlayacağım" tarzı laflar edince ilişkiye devam etme kararı aldım. zaten evlendiğimizde ailesiyle aynı şehirlerde olmayacağız. ama annesini arada bir görsem bile sinirim tepeme çıkar gibime geliyor. ilişkiye devam etmek, sevgilimle hayatımı birleştirmek istiyorum ama bir yandan da gelecek kaygısından kurtulamıyorum...

daha önce de bana kendisi "senin saçını başını yolarım, ilerde birbirimizin saçını başını yolmayalım" gibisinden şakalar yapmıştı. sonra ben alındığımı, hoşlanmadığımı erkek arkadaşıma söyleyince bu lafları kesti. bir de şu var annem diyor ki her şeyi bildiğini zannediyor, karşımda bilgili kültürlü insanlar var biraz onlara göre hareket edeyim demiyor, her şeyi ben bilirim havasına giriyor diyor. hakikaten de öyle. ailem onu büyük bir özenle dinleyip, dediklerine cevap verirken o ailemin sözlerine aynı özeni göstermedi. ben bu rahatsızlıklarımı erkek arkadaşıma söylediğimde o kendi annesinin yanlışlarını göremedi, ayrılık noktasına geldik. baktı ben ayrılıcam, kesin kararlıyım o zaman tamam benim annemde hata taptı, ilerde bunu senin annen benim annem kavgasına çevirmemek bizim elimizde diye olayı toparladı şimdilik. zaten önümüzde daha askerlik süreci var. evlendiğimiz zaman onun ailesinin olduğu şehirde yaşamamız zaten imkansız çünkü ailem beni yaşadığımız şehirden göndermez. o konuda eminim yani. seviyorum, ondan başkasıyla yapamayacağımı hissediyorum ama ilerde ailesinin evine bayramda seyranda vs gittiğimizde evliliğimizde büyük yıkımlar olur diye de korkuyorum açıkçası...
Ben de şunu anlamıyorum. Sormak istiyorum. Annesinin konuşma tarzını, dialogunu, lafın ortasına girmesini filan sevgilinize ne amaçla anlatıyorsunuz ki? " sevgilim ya, senin annen dün böyle böyle yaptı, niye böyle ki, annem şöyleydi ama annen böyle yaptı." Amaç? Bunun tek amacı dır dır etmek. Adam ne yapsın ki? 40 yıllık anasının adına sizden özür mü dilesin, yoksa eve gidip kaç yaşında kadının kulağını mı çeksin, yoksa atsın mı annesini? İnsanların sinirlenmekten ve mahçup olmaktan başka hiç bir şey yapamayacağı konularda neden kavga çıkarıyorsunuz? O kadın sizin ayrılık noktasına geleceğiniz kadar ters mi size? O zaman ayrılırsınız biter. Kaç yaşındaki insanları oğluna şikayet edemezsiniz, kimse de kaç yaşından sonra sizin için değişmez. Varsa bir problem zaten, o kişiyle halledin. Sizinki sırf dırdır, bunda da ayrılık noktasına gelmek normal. Belki bir dahaki sefere ayrılır ikiniz de rahatlarsınız. Hayır, evlenip bu tür kavgaları ömür boyu yapanlar da var, o duruma düşmekten iyidir ayrılmak.

daha önce de bana kendisi "senin saçını başını yolarım, ilerde birbirimizin saçını başını yolmayalım" gibisinden şakalar yapmıştı. sonra ben alındığımı, hoşlanmadığımı erkek arkadaşıma söyleyince bu lafları kesti.

Kayınvalide adayınız mı söylüyordu bunları :KK57:

Kadın kendini ifade edemiyor, çünkü direkt saç baş yoluyor! Şimdi anlaşıldı vehbinin kerrakesi.

Şehir konusunda kimseye güvenmem kusura bakmayın, ben bu konuda çok hassasım yaşadıklarımdan dolayı. Yanlış anlamayın ama nikâh kıyılana kadar sevgiliniz gönlünüzü hoş tutacak, ailenize sizi bir yere götürmeyeceğini söyleyecek ama nikâhtan sonra aileniz dahi bazı şeylere müdahil olmaz huzurunuz bozulmasın diye. Çekimser kalıyorlar genelde, kendimde de çevremde de gördüğüm bu. Dayaktı, aldatmaydı olmadığı sürece sebep olmamak için hiçbir şeye karışmıyorlar. Bunları bilerek evlendin deyip kenara çekiliyorlar. İnanın bunu yaşadım, çevremde de gördüm. Nikâh kıyıldıktan sonra geçmiş olsun. Kocandır mevzusu başlıyor, kimse sebep olmak istemiyor, anne baba bile olsa.

ya evet annem de sizin dediklerinizi dedi biliyor musunuz, hadi annesi düşünmedi o neden düşünmedi diye... erkek arkadaşım bize her gelişinde tatlısını, pastasını ihmal etmez her zaman getirir mutlaka. bu sefer neden böyle oldu diye sordum hatta, tatlı almayı düşündük ama bir sürü şey getirince vazgeçtik dedi hadi dedim neyse diyip geçtim... zaten ilk başta benim annem senin annen kavgasına döndü olay ben kendi annemin yanlışlarını gördüğüm halde o annesinin yanlışını göremedi. ben kendimi geri çekip, ayrılık noktasına gelince "ilerde aşarız biz bunları, birbirimizi anlayıp dinlersek senin annen benim annem kavgasına dönmez olay, ben de seni daha çok anlayacağım" tarzı laflar edince ilişkiye devam etme kararı aldım. zaten evlendiğimizde ailesiyle aynı şehirlerde olmayacağız. ama annesini arada bir görsem bile sinirim tepeme çıkar gibime geliyor. ilişkiye devam etmek, sevgilimle hayatımı birleştirmek istiyorum ama bir yandan da gelecek kaygısından kurtulamıyorum...
İleride asamazsiniz emin olun ,
Uzak olacagiz diye hic guvenmeyin ,kis geldi gelicez ,sabah bilmem kacta aramalar,
Aileye harcamalar bitmez ,malesef sadece sevgiliyle evlenmiyorsunuz ,aileylede evleniyorsunuz

Zaman'ın yok şimdi daha önceki benzer konulara ayrıntılı yazdım

Eşimin annesinin okuma yazması yok annem 40 yıl önce İngilizce üniversite bitirmiş

Bir tek gün dahi eğitimsizler ırk mezhep vs farkı var demedi

Zira insanları buna göre değerlendirmemesi gerektiğini öğreneli çok oldu

Ben eşimle evliyim ve ailesi değil onun tutumu önemli

Yalnız Kv adayı gayet doğal bir kadın tavrı getirdiği vs hepsi normal annenin beklentisi garip

Eşimle bizim ailelerimizde aşırı farklı. Kv ile elbette sorun yaşadım ama bu sorunların içinden çıkılmaz hale gelmemesi eşine bağlı. Bu konuda karşındakine güveniyorsan aşılmaz sorunlar yaşamazsın. Ailemle ailesi hiç bir problem yaşamadı cunku çok fazla muhabbet edip, telefonlaşma , gelip gitme yaşanmadı. Ailem adetlere dair isteklerde vs bulunmadı, şunu takın bunu takın demedi. İki tarafta kendine göre yaptı herşeyi ve 2 düğünüm oldu. Birini benim ailem yaptı. Yani aileler arası iletişim, adettir şudur budur minimuma indiğinde sıkıntı olmuyor. İki aile devamlı görüşmek zorunda değil neticede. Yani evleneceğin kişi kaynaklı sorun yasamıcaksan aile konusu okadarda önemli degıl

İleride asamazsiniz emin olun ,
Uzak olacagiz diye hic guvenmeyin ,kis geldi gelicez ,sabah bilmem kacta aramalar,
Aileye harcamalar bitmez ,malesef sadece sevgiliyle evlenmiyorsunuz ,aileylede evleniyorsunuz

haklısınız bunlar olabilecek şeyler... yalnız "kış geldi geleceğiz" derdi olacağını çok zannetmiyorum. kendileri de şehirde yaşıyor zaten. aynı zamanda erkek arkadaşımın 1 kardeşi daha var. yani umuyorum ki olmaz :/

evet açıkçası bu durum sevgilimle benim aramda da problem oldu. benim daha lüks yerlerde takılmak isteyip onun takılmak istememesi örneğin. zaman geçtikçe birbirimize uyum sağladık. evlendiğimizde de buna devam edebileceğimize inanıyor sevgilim.

Senin şu an işin yok sevgilin orta düzey maaş alan biri sen de artık lüksten feragat edeceksin ya da ayrılacaksin, ha iç güvey alacaksanız bilmem

Benim ailem üniversite mezunu, sevgilimin ailesi ise ilk okul mezunu. Bu arada sevgilimle yaklaşık 6 yıllık ilişkimiz var. Geçen gün sevgilim ailesini ailemle tanıştırmaya getirdi. Başka şehirden geldi ailesi. Bu arada sevgilimle ben de üniversite mezunuyuz. Annem "o üniversite mezunu değil, ama ben öyleyim" gibi bir ayrım yapmadı hiç bir zaman, insan olsunlar yeter dedi. Ancak sevgilimin annesi sürekli pot kırıp durdu. Örneğin annem yemekten 2-3 saat önce çayın yanında poğaça vs ikram etti sevgilim annesi "e bize o yemekleri verdin şimdi bunları kim yiyecek" dedi. Ya da annem yemeğe de kalın dediğinde "biz kalmasaydık yemeğe" tarzında laflar etti. Sonra örneğin ekmek yapmış sonra onu buz dolabına atıp aylarca bekletmiş o ekmeği getirdi, köyden getirdiği yaprağı özensiz bir biçimde poşete koyup getirmiş,poşet poşet tozlu poşetlerde fasülye, yaprak vs getirdi. Annem bunları getirene kadar keşke bir tatlı alsaydı dedi. Elbette kadın bunları iyi niyetle yapmıştır ama annemlerin gözüne çok özensiz gözüktü bu durum. Çünkü ben hem tek çocuğum hem de evimize ilk defa geliyorlardı, annem daha özenli bir şeyler beklemişti.Ekonomik durumları çok iyi değil bunu biliyoruz ama sanki hiçbir şey yapmak istemiyorlarmış gibi "e bizim de durumumuz belli.." vs diye konuya girdi. Bir de ortaya konulmuş maddi bir şey yok ama kadın nişan da nişan diye tutturdu bu durum annemleri iyice sinir etti. Sevgilim de askere gidecek maddi olarak orta maaş aldığı bir işte çalışıyor. Ben şu an yeni mezun oldum ve iş arayışı içerisindeyim. Sevgilime bu kültürel farklılıklar yüzünden kavga etmeye korkuyorum ilerde dediğimde birbirimizi anlayıp dinlersek sorun olmaz, her 2 tarafta hata yapabilir ama biz bunları aşarız vs diyor.Neyse konuyu çok uzattım, sizce aileler arasındaki bu farklılıklar evliliğimizi nasıl etkiler? Bu arada ailem ayrıl, onlarla olmaz, ailesi sana uymaz çok mutsuz olursun vs diyor ama bir de sizin fikirlerinizi almak istiyorum ben... :KK43:

Not: Bunları yazarken "aman onlar ilk okul mezunu, köylü, onlar bir şey anlamaz" gibi bir havam yoktur. Kimseyi küçük görmek, aşağılamak haddime değildir. Sadece aradaki farklılıkları ve yaşadığım çıkmazları en ince ayrıntısına kadar anlatmak istedim.

Sorun olabilir ama anlattığınız şeylerden yola çıkarak değil. Anlattığınız şeylerde o kadar bir şey yok ki. O kadar abartı ki. Poğaça ile ilgili olan kısımda ne var Allah aşkına? Ya da biz kalmasaydık yemeğe demesinde. Yani siz de cidden sorun aramışsınız bence. Kendinizi eğitim farkından dolayı bir şeylere hazırlasaydınız şunlar gözünüze hiç batmazdı. Aksine kendi kendiniz doldurmuşsunuz.

Ben de bu tarz farklıların olmasından korkuyorum işte. Benim gittiğim gezmek istediğim mekanlar bile sevgilime fazlaca lüks geldi bir zamanlar. Sonradan sonradan alıştı. Alıştı alışmasına ama bu durum evlendiğimizde nasıl bir şey yansıtır bilmiyorum işte. Annesi siz iyi olun ben gerekirse evinize bile gelmem demiş sevgilim olanları söyleyince. Böyle olmasını da ben istemem annesi sonuçta. Ben sevmiyor olabilirim ama annesini de görmemezlikten gelemem... hangi açıdan bakacağımı ne yapacağımı fazlasıyla şaşırmış durumdayım. İlk çıkarken bu farklılıklar, bu uçurumlar gözüme daha kolay gözüküyordu çünkü çok küçüktüm.. şimdi büyüyüp olgunlaştıkça anlıyorum bazı şeyleri. Anladıkça da içinden çıkamıyorum.

Olmuyor bosuna kendinizi üzersiniz. Cocuguma aldigim bir bebek havlusu icin bile evde havlu yokmuydu diye yorum yapiyorlar. Alt tarafi bir besik aliniyor dort yil konusu yapildi ki ben cocugum icin bebek odasi yapnak istemistim. hamilelikler sorunlu oldugu icin calisamamistim. O sebepten elimde param yoktu olsa kendim yapardim. Bebek puseti alinmasini istedimne gerek var dendi. Hala icimde uktedir. Ki bircok aileye gore ust kademe durumumuz var.esiminde benimde arabam var. Araba cocuk koltuklarimi kendim aldim. Parasizliktan degil tamamen görgu meselesi.. evdeki minderler ve yer sofralarindan bahsetmiyorm bile. Kayinvalidem bana sormdan getirmis yer sofrasi.ilk zamanlar gozune batmasa bile gitgide buyuk mesele haline gelir. Gercekten cok asik degilsen bu ise hic girme bosuna uzulur dert sahibi olursun.

Mesele ilkokul ,universite meselesi degil ,
Gorgu ozen meselesi ,
Sevgilin sana deger verse kontrol ederdi ,annesi ne koydu nasil koydu diye ,
Gayet lakayit gelmisler ,el ne dusunur ,kiz gormeye geldik ,
Resmen en tepeden konusmus ,nisan vs diyorda kendisi karsisinda nasil dugun yapacak ,her istediginin bir karsiligini vermek lazim ,
Klasik gorgusuz ,bulmus bunayan ,kayinvalide ,
Bu is malesef zor hele bu haddini bilmeyen aile ile cok zor ,
Kiymetinizi bilmeyecekler belli

Size tek bir noktada katılmıyorum, kontrol meselesi. Sonuçta bu bir erkek çocuğu, ne bilecek de kontrol edecek annem fasulyeleri nasıl koydu, yaprakları nasıl dizdi, ne aldı ne sattı? Onu ilgilendirmez ki. Bunlar kadın işi. Kadınlar bilir bu işleri, poşete ne koydum, nasıl koydum, nasıl bir poşete koydum. Ne giydim, ne taktım, nasıl oturdum, ne konuştum. Oğlunu, kocasını giydirip kuşatacak. Kadın bilecek, kadın yönetecek bu işi. Erkek çocuğu ne anlar?

Ya cidden sinirim bozuldu. Bakın ben iyi bir yerde oturuyorum, iyi bir eğitim aldım vs. Ama ben o köy sebzeleri için varya canımı veririm, samimi insan benim canımı yesin, doğal ya. Çevrende doğal insan var mı? Benim doğru düzgün yok eşimin ablaları hariç, hepsi sizin gibi sonradan görme olmuş. Hasret kalmışım İnan kı. Görende diyecek küfür etmişler sövmüşler. Ya hu size ekmeklerini aşlarını getirmişler ayıp be. Ayrıca yemekten önce ben de poğaça yemem poğaça yemektir ya, ya yemek ver ya da poğaça.
Gidersiniz en birinci lüks KÖY adı altında restoranlara o tiksindiğiniz şeyleri yer sonra da öve öve anlatırsınız ama köyden geleni beğenmezsiniz. Yazık. Ne koca bir ikilem, kişilik karmaşasası.
Neyse ya sinirlerim çok bozuldu.

Back
X