- 11 Aralık 2015
- 2.039
- 6.223
- 158
- 41
- Konu Sahibi zeytinagaci
-
Şuan erkek arkadaşımın dayısı Als hastası onun konuşma ve yutma bozuklugu ile başladı .Şuan beslenmesi yetersiz ve doymadığı için peg takıldı mideden .sizin nasıl başladı nasıl ilerledi ne kadar sürede ne kadar ilerledi acaba
Anneannemde de aynı hastalık vardı.
Kendilerine de zor, yakınlarına da. Ama bakıcı konusunu bir şekilde çözmeniz gerek çünkü ileride solunum için cihaza bağlandığında o cihazın da temizlenmesi gerekecek ve bunun için de gece kalkılması gerekecek. Kardeşinizin de sınavları vs oluyordur, ona ayrıca zor.
Kolay gelsin ne diyeyim. Hasta olan insanın karakteri çok önemli bu tip durumlarda
Allah kolaylık versin Z zeytinagaci , annene de şifa, ağrısı sıkıntısı için güç versin .
Yatan hasta bakımı zor , dedem bizdeydi bekarken ben ; evde yatalak dedem , babam , abim ve ben .
Zordu çok .
Ama tüm temizliği, wc si babamdaydı . Bir kez pff demedi . Babasını da öyle çok çok sevmezdi , öyle sanırdım yani.
Abim isyan ederdi zaman zaman , bağırırdı , çok üzülürdüm . İnatlaşma başlamıştı dedemde , gözüyle kaşıyla itiraz ederdi her şeye .
Zordu ya , bakan için de zor evet . Ama baban annene öyle bağırsa da değişen bir durum yok .
İyi bir bakıcı şart . Başka seçenek yok . Arkadaşlar da demiş , özellikle yabancı uyruklu bakıcılar özellikle aldıkları eğitimle paralel çok sabırlı oluyor .
Rehabilitasyon kurumuna müracaat etmenizi oneririm. Isi bilen biri olarak zaten yillar surecek size bir devlet kurumunda sira gelmesi, ne kadar erken baslarsaniz o kadar iyi derim. Simdiden siraya girin. Kimseyi suclamayin, yatalak hasta bakmak profosyonel bir iştir. Zordur. Herkesin yapabilecegi bir is degildir. Görünüşe bakilirsa bir gun babaniz ve kardesiniz tukenecek, iste o gun icin simdiden basvurunuz isleme konmali.
Eğer konu sahibi çalışıyorsa babası ve kardeşi veya gündüz bakacak biri olmadan annesini yanına alamaz
Teşekkür ederim bilmiyordum bunları.evet sosyal hizmet alaninda calisiyoruz esimle. Devlette yas grubuna gore degisen rehabilitasyon kurumlari var ama sayi olarak yetersiz. Ölene kadar bakiyorlar kuruma kabul edilenleri. O yuzdende kontenjan sıkıntısı var sıra gelmesi uzun sürüyor, kisacasi yatagin bosalmasi icin hastalarin ölmesi bekleniyor ne yazikki. Baska türlü iyilesip çıkan olmuyor. Yasi kac annenizin? 60 yasin ustu ise yasli rehabilitasyona alinir, degilse engelli bakim merkezleri var. Her sehirde yok, yakin sehirlerden birinin sirasina girebilirsiniz.
als derneğipsikolojik destek proje kapsamındaydı demişsiniz . Nasıl bir dernek isim verebilir misiniz acaba . Yakiniminda boyle seylerden yararlanmasını istiyorum
Öyle deme triska babasının da psikolojisi normal değildir, yatalak hasta bakmak en sabırlı insanı bile tüketir.
Zeytin hem annen hem babana çok zor inan o kadar üzüldüm ki keşke elimden bişey gelse.
Bir arkadaş daha yazmış acaba baban ve kardeşinden mi çekiniyor bakıcılar? İnşallah becerikli ve vicdanlı bir bakıcı bulursunuz. Ara ara sadece anneni yanına alma imkanın var mı? Baban için de annen için de değişiklik olur ikisi de biraz nefes alırlar.
Rahmetli babaannemin bakıma muhtaç olmak gibi paranoyakça bir korkusu vardı ben de küçüktüm alınırdım nene biz sana bakmaz mıyız diye. Büyüdükçe onu anlamaya başladım.
evet sosyal hizmet alaninda calisiyoruz esimle. Devlette yas grubuna gore degisen rehabilitasyon kurumlari var ama sayi olarak yetersiz. Ölene kadar bakiyorlar kuruma kabul edilenleri. O yuzdende kontenjan sıkıntısı var sıra gelmesi uzun sürüyor, kisacasi yatagin bosalmasi icin hastalarin ölmesi bekleniyor ne yazikki. Baska türlü iyilesip çıkan olmuyor. Yasi kac annenizin? 60 yasin ustu ise yasli rehabilitasyona alinir, degilse engelli bakim merkezleri var. Her sehirde yok, yakin sehirlerden birinin sirasina girebilirsiniz.
Benim bildiğim zeytin akademisyen çalışıyor yani.
Hani bakıcıyla birlikte ara ara gelir diye aklıma gelmişti. Herşey eninde sonunda iyi bir bakıcıya çıkıyor.
Çok sabır isteyen bir durum zeytininki, zıpır kardeşinin de aklı bir karış havada herşeyi zeytin düşünüyor sanırımkeşke elimizden bişey gelse, allah tüm bu yaptıklarının mükafaatını her iki dünyada da versin zeytine
Teşekkür ederim bilmiyordum bunları.
Konu sahibinin ailesi izmirde, orada eminim vardır büyük şehir sonuçta.
Zeytin şimdiden başvurunuzu yapın bence.
hemen bakıyorumAile ve sosyal politikalar bakanligi sitesinde hangi illerde ne tür hizmetler olduguna dair bir excel var, bulamazsaniz daha sonra link atabilirim. Devlete bagli kurumlari degerlendirin. Hem anneniz daha iyi bir bakim almis olur hem babaniz ve kardesiniz rahatlar. Ustelik istediginiz zaman gidip gorebilirsiniz, onemli olan kurumda onu yalniz birakmamaniz.
sorun şu ki çalışıyorum bütün gün evde yokumRabbim kmsenin başına vermesin kimseyi ele ayağa düşrmesin. ama böyle bi durmda annemi yanıma alırm yanında sürekli gülümseyerek ona hiçbrşey hissettirmezdim heralde..
Sen çok özel bir insansın zeytin, senin yaşındakiler laylaylom geziyorken bunca şeyin sorumluluğu üstünde, allah sabırlar versin ve de tüm ömrün güzel olsun inşallah.kardeşime de bazen üzülüyorum ama ben neden bağırıp çağırmıyorum
21 yaşında askere gidecek yaşta
ben 21 yaşında evlenmiştim mesela
biraz daha sağduyulu hoşgörülü davranmalı... ama o kadar ters ki
annem doktora gidecek kontrole ben izin alamadım
bana diyor ki ben gitmesem olur mu babam tek başına götürsün..
böyle şeyler yaptıkça ben sinirleniyorum
zaten çalıştığım şehirde kimse yok, evimi taşıdım tek başıma. bir allahın kulu yoktu.
bi önceki konumu okuduysanız perşembe günü evdeki eşyalrı tek başıma boşalttım :/
sürekli bir koşturma ve yetersizlik hissi halindeyim26 yaşındayım
eşim 31. daha aynı şehirde bir araya gelemedik. yavaş yavaş içimde başlayan bir çocuk sahibi olma isteği var ki hiç sırası değil. bu aralar hayatı çok zor buluyorum.
Anneannem sağlığında da çok kontrolcü ve dediğimdedikti rahmetli, hastalanıp bir de kendini ifade edemeyince iyice zor olduannem yazık uyumlu ama istediği hemen o an olsun istiyor
bu da bazen çok yorucu oluyor
Bizimkiler Gürcüydü, en son gelip kalan kadın 7-8 ay falan kaldı, anneannemin vefatıyla gitti yoksa kalırdı daha da. Memnundu annemler, hatta annem seneler sonra eve dönebilmişti kadına bırakıp.sağolun şu anki türkmenistandan
ama bi de özbek arayalım belki onlardan yüzümüz güler
annem 56 yaşında dahaAspb nin sayfasindan birimlerden engelli ce yasli hizmetleri genel mudurlugunden yasli kuruluslari listesini acin (60yas ustu ise tabi) yaninda YBRM yazanlar ve ohb yazanlara bakin. Ozellikle ybrmlerde kontenjan bulunmasi daha olasidir.
maasi var mi?annem 56 yaşında daha
canim bu sadece parasiz kalacak huzurevi yaslisi icin gecerli. Rehabilitasyon yaslisi icin de bulasici hastalik falan bakiyorlar ama adi ustunde bakima muhtac oluyorlar. Ben bu alanda akademisyenim, esim de ybrm de calisiyor. Bize guven yaniHuzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezlerine kabul koşulları
- 60 yaş ve üzeri yaşlarda olmak,
- Bedensel ve zihinsel gerilemeleri nedeniyle süreli yada sürekli olarak özel ilgi desteğe, korunmaya ve rehabilitasyona gereksinimi olmak,
- Ruh sağlığı yerinde olmak,
- Bulaşıcı hastalığı olmamak,
- Uyuşturucu madde yada alkol bağımlısı olmamak,
- Sosyal ve/veya ekonomik yoksunluk içinde bulunduğu sosyal inceleme raporu ile saptanmış olmak.
Sexingthecherry
böyle koşullar diyor
Sen çok özel bir insansın zeytin, senin yaşındakiler laylaylom geziyorken bunca şeyin sorumluluğu üstünde, allah sabırlar versin ve de tüm ömrün güzel olsun inşallah.
Taşınma vs sırasında bişeye ihtiyacın olursa haber et, şu an ankarada değilim ama çok yakınım atlar gelirim, yalnız kalma
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?