Bu sorunun çözümü yok galiba.

Çok üzüldüm rahmetli babannemin son senesi böyleydi hep ağlar gece boyunca bağırırdı çok sabır gerekiyor çok... Allah yardımcınız olsun ne diyeceğimi bilemedim... Annenizi bilemem ama babannem yalnizliktan felaket korkardı.

annemde de sağ elde güçsüzlük denge bozukluğu yutmada sıkıntı olarak başladı
4 yıl oldu
şu an mide peg i var
2 yıl sonunda yatağa bağlanmıştı
allah yardımcınız olsun iç açıcı umut vaat eden şeyler söylemek isterdim ama ne diyim inşallah yavaş ilerler diyebilirim ancak..

annem yazık uyumlu ama istediği hemen o an olsun istiyor
bu da bazen çok yorucu oluyor

amin..
annem de sürekli gözüyle bişeyler işaret ediyor
işte harfleri sayıyoruz tek tek kelime oluşturuyoruz ama bu bile o kadar uzun sürüyo ki ona da fenalık geliyor
yabancı uyruklu 3 bakıcı geldi şimdiye dek
bugün gene gelicem dedi gelmedi ama maaşımı kesmeyin diyo

rehabilitasyon merkezi dediğiniz devlete mi ait?
bunu ben aslında tek çözüm olarak görüyorum ama annem terk edilmişlik hisseder babam da millet karısını başından attı ben bırakamam düşüncesinde olduğundan harekete geçemedim.

Eğer konu sahibi çalışıyorsa babası ve kardeşi veya gündüz bakacak biri olmadan annesini yanına alamaz

çalışıyorum ve başka illerdeyiz
üniversitede çalışıyorum ben ve eşim ankarada ben doktoraya başlıycam
nasıl yaparım bilmiyorum
doktorayı da başaramam diye düşünüyorum

Teşekkür ederim bilmiyordum bunları.
Konu sahibinin ailesi izmirde, orada eminim vardır büyük şehir sonuçta.
Zeytin şimdiden başvurunuzu yapın bence.

şöyle söyliyim mihail ben bu tür bir hastalığa yakalanırsam tedavim de kesinlikle yoksa ötenazi olmaya çalışırım.
çünkü annem her gün ölmek istiyorum diye ağladı yıllardır gözümün önünde ne çektiğini gördüğüm için artık buna kendim dayanamam diye düşünüyorum
gerçekten umarım muhtaç olmadan normal ecelle ölmeyi diliyorum

Aile ve sosyal politikalar bakanligi sitesinde hangi illerde ne tür hizmetler olduguna dair bir excel var, bulamazsaniz daha sonra link atabilirim. Devlete bagli kurumlari degerlendirin. Hem anneniz daha iyi bir bakim almis olur hem babaniz ve kardesiniz rahatlar. Ustelik istediginiz zaman gidip gorebilirsiniz, onemli olan kurumda onu yalniz birakmamaniz.

dediğiniz gibi bi yer var izmirde galiba
annem 60 yaşından genç
ben babamdan gizli başvurayım bari
zaten sıra da geç geliyor diyorsunuz..
bunu yapacağım çok teşekkürler Sexingthecherry

kardeşime de bazen üzülüyorum ama ben neden bağırıp çağırmıyorum
21 yaşında askere gidecek yaşta
ben 21 yaşında evlenmiştim mesela
biraz daha sağduyulu hoşgörülü davranmalı... ama o kadar ters ki
annem doktora gidecek kontrole ben izin alamadım
bana diyor ki ben gitmesem olur mu babam tek başına götürsün..
böyle şeyler yaptıkça ben sinirleniyorum

zaten çalıştığım şehirde kimse yok, evimi taşıdım tek başıma. bir allahın kulu yoktu.
bi önceki konumu okuduysanız perşembe günü evdeki eşyalrı tek başıma boşalttım :/
sürekli bir koşturma ve yetersizlik hissi halindeyim 26 yaşındayım
eşim 31. daha aynı şehirde bir araya gelemedik. yavaş yavaş içimde başlayan bir çocuk sahibi olma isteği var ki hiç sırası değil. bu aralar hayatı çok zor buluyorum.

[ QUOTE="__BADE__, post: 47652429, member: 488334"]Merhaba öncelikle çok geçmiş olsun
Bende mesleğim gereği anneniz durumundaki çok hasta ile karşılaştım
Büyük bir eğitim hastanesinde çalıştım İstanbul'da.
Benim gördüğüm kadarıyla hasta yakınları daha duygusal düşünüp yıprandığı için sonunda kendi ruh sağlığı da bozuluyor
Benim birkaç hastamın bakıcısı Özbekistanlıydı. Genellemeler doğru mudur bilmiyorum ama ben resmen kızları sanmıştım hastaların. Hatta bir tanesi eğer uysa böbreğimi şimdi veririm demişti. Böbrekte diyemiyordu böğğrek diyordu :))
Birde yabancı deneseniz mi acaba? Evde nasıldırlar bilmiyorum ama benim gördüğüm kadarıyla gerçekten çok iyilerdi
[/QUOTE]

sağolun şu anki türkmenistandan
ama bi de özbek arayalım belki onlardan yüzümüz güler

babam da kardeşim de çok dağınık ve bir nevi pis.
evde yemek pişmiyor
her şey düzensiz
bakıcılar da bundan kaçıyor olabilir

Teşekkür ederim bilmiyordum bunları.
Konu sahibinin ailesi izmirde, orada eminim vardır büyük şehir sonuçta.
Zeytin şimdiden başvurunuzu yapın bence.

bu aklıma yattı zaten sıra da çok geç geliyormuş

hemen bakıyorum

Rabbim kmsenin başına vermesin kimseyi ele ayağa düşrmesin. ama böyle bi durmda annemi yanıma alırm yanında sürekli gülümseyerek ona hiçbrşey hissettirmezdim heralde..

Rabbim kmsenin başına vermesin kimseyi ele ayağa düşrmesin. ama böyle bi durmda annemi yanıma alırm yanında sürekli gülümseyerek ona hiçbrşey hissettirmezdim heralde..
sorun şu ki çalışıyorum bütün gün evde yokum
bazen haftasonları ve akşamları da çalışıyorum ve başka bir şehirdeyim

Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezlerine kabul koşulları
  1. 60 yaş ve üzeri yaşlarda olmak,
  2. Bedensel ve zihinsel gerilemeleri nedeniyle süreli yada sürekli olarak özel ilgi desteğe, korunmaya ve rehabilitasyona gereksinimi olmak,
  3. Ruh sağlığı yerinde olmak,
  4. Bulaşıcı hastalığı olmamak,
  5. Uyuşturucu madde yada alkol bağımlısı olmamak,
  6. Sosyal ve/veya ekonomik yoksunluk içinde bulunduğu sosyal inceleme raporu ile saptanmış olmak.
Sexingthecherry
böyle koşullar diyor

Sen çok özel bir insansın zeytin, senin yaşındakiler laylaylom geziyorken bunca şeyin sorumluluğu üstünde, allah sabırlar versin ve de tüm ömrün güzel olsun inşallah.
Taşınma vs sırasında bişeye ihtiyacın olursa haber et, şu an ankarada değilim ama çok yakınım atlar gelirim, yalnız kalma

annem yazık uyumlu ama istediği hemen o an olsun istiyor
bu da bazen çok yorucu oluyor
Anneannem sağlığında da çok kontrolcü ve dediğimdedikti rahmetli, hastalanıp bir de kendini ifade edemeyince iyice zor oldu
Yazık annemle dedem çok zorlandılar senelerce

sağolun şu anki türkmenistandan
ama bi de özbek arayalım belki onlardan yüzümüz güler
Bizimkiler Gürcüydü, en son gelip kalan kadın 7-8 ay falan kaldı, anneannemin vefatıyla gitti yoksa kalırdı daha da. Memnundu annemler, hatta annem seneler sonra eve dönebilmişti kadına bırakıp.

Allah yardımcın olsun, güç versin sana.
İçim parçalandı inan. Kardeşin çok pişman olur ama...
Umarım annen bir an önce o ortamdan kurtulur. Anlayıp da konuşamamak, anlaşılmayı beklemek ne bileyim, empati olur insanda ya. Kıyılır mı?

canim bu sadece parasiz kalacak huzurevi yaslisi icin gecerli. Rehabilitasyon yaslisi icin de bulasici hastalik falan bakiyorlar ama adi ustunde bakima muhtac oluyorlar. Ben bu alanda akademisyenim, esim de ybrm de calisiyor. Bize guven yani

yaa çok sağol sevgili Mihail Zoscenko
teşekkür ederim güzel sözlerin ve desteğin için

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…