- 13 Aralık 2014
- 2.990
- 6.306
- 158
- Konu Sahibi zeytinagaci
-
maasi var mi?
Allah yardımcın olsun, güç versin sana.
İçim parçalandı inan. Kardeşin çok pişman olur ama...
Umarım annen bir an önce o ortamdan kurtulur. Anlayıp da konuşamamak, anlaşılmayı beklemekne bileyim, empati olur insanda ya. Kıyılır mı?
Öyle deme triska babasının da psikolojisi normal değildir, yatalak hasta bakmak en sabırlı insanı bile tüketir.
Zeytin hem annen hem babana çok zor inan o kadar üzüldüm ki keşke elimden bişey gelse.
Bir arkadaş daha yazmış acaba baban ve kardeşinden mi çekiniyor bakıcılar? İnşallah becerikli ve vicdanlı bir bakıcı bulursunuz. Ara ara sadece anneni yanına alma imkanın var mı? Baban için de annen için de değişiklik olur ikisi de biraz nefes alırlar.
Rahmetli babaannemin bakıma muhtaç olmak gibi paranoyakça bir korkusu vardı ben de küçüktüm alınırdım nene biz sana bakmaz mıyız diye. Büyüdükçe onu anlamaya başladım.
Aspb nin sayfasindan birimlerden engelli ce yasli hizmetleri genel mudurlugunden yasli kuruluslari listesini acin (60yas ustu ise tabi) yaninda YBRM yazanlar ve ohb yazanlara bakin. Ozellikle ybrmlerde kontenjan bulunmasi daha olasidir.
Yardımcı olacak bi yorum yapamıycam malesef ama durumunuza çok üzüldüm yakın zamanda yaşadıklarım geldi gözümün önüne gözlerim doldu.
Babam vefat etmeden önce palyatif bakım servisinde kalmıştı 2 hafta son 1 haftasında ben ve erkek kardeşim baktık. Ben ne kadar özverili davransam da erkek kardeşim haldur huldur kaldırıyordu yataktan babamın canı yanıyordu ben de kızıyordum kardeşime. Sonra ben ilgilendikçe o da biraz daha dikkat etmeye başladı hareketlerine. Erkekler biraz daha farklı oluyor bir kadına göre çok özverili olamıyorlar. 21 yaşındaki bi çocuk için de annesi de olsa sürekli yatan bi hastayla aynı ortamda olmak zor oluyordur. O yüzden kardeşinize de fazla yüklenmeyin. Babanızın da annenizin yanında bu şekilde konuşması da çok acı. Anneniz bunlardan dolayı da daha huysuz oluyordur.
Ben babamla kalırken uyuyamıyordum bile geceleri birşey falan ister ya da vefat eder de duymazsam diye korkuyordum. Yatan hasta kadar yanında olan insan için de zor gerçekten Allah hepinize sabır versin. Annenizi de tez zamanda bu sıkıntılarından kurtarsın rabbim.
3 kişilerEve giren toplam gelir ve kac kisinin birlikte yasadigini da söylersen daha net bilgi verebilirim
Evet canım babasının psikolojiside tabiki iyi değildir.
Sonra yalnız kalsın biraz baban dedim.
Hem babası biraz nefes alır hem özler söylediğinin yanlış olduğunu anlar.
öfff annene çok üzüldüm,zeytin ama sana daha çok üzüldüm.üstelik anneciğin benden iki yaş büyük,çok yaşlı değilmiş yani.
neler yapılabilir bilmiyorum ama senin için de baban içinde en iyisi,bir bakımevi .tabi bu da annen için çok zor olabilir.
als derneklerinde,hastaların yakınları için de yardımcı oluyorlar diye biliyorum.yani psikolojik olarak.
eşimin,işi gereği,yabancı bakıcılarla diyaloğu var.hatta birkaç kişiye bulmuştu.iyisi de çıkıyor,kötüsü de.ama en sağlam çıkanlar,ülkesinde ailesi ihtiyaç halinde olan,50 yaş üstü bayanlar.çünkü onlar ailelerine para göndermek için,daha sıkı çalışıyorlar.gençler,biraz daha sorumsuz.
annem izmirde nomucuğumÇok üzüldüm duruma canım.
Allah kimseyi kimsenin eline düşürmesin diye boşa demiyorlar.
Hangi şehirde annen istersen özelden yazabilirsin. Istanbul ise belki yardımım olur bakıcı konusunda.
yani anneniz icin devlet evde bakim parasi ödüyor degil mi? Eger oyleyse süper, evde bakim parasi almak yerine devletten bakim merkezi talep edebilirsiniz. Ancak evdeki uc kisi icin kendi maaslari 3000 ise malesef devlet kurumundan yararlanamaz. 3000 liranin icinde evde bakim oldugundan emin olun tekrar goruselim3 kişiler
babam emekli
annem malülen emekli
bakım parasıyla beraber gelir 3000 diye biliyorum
annem izmirde nomucuğum
Evet erken teshis edildi ama daha tam kesin bi tedavi yok koruyucu simdilik.Saolun .Sizede çok geçmiş olsunumarım erken farketmişsinizdir ilerlemeden . Çünkü durdurabiliniyor artık ilerlemesi
babamın maaşı en son 1500 idiyani anneniz icin devlet evde bakim parasi ödüyor degil mi? Eger oyleyse süper, evde bakim parasi almak yerine devletten bakim merkezi talep edebilirsiniz. Ancak evdeki uc kisi icin kendi maaslari 3000 ise malesef devlet kurumundan yararlanamaz. 3000 liranin icinde evde bakim oldugundan emin olun tekrar goruselim
babam kabul etmedi geçen senesadece anneni alsan yanına baban kalsın kardeşinle?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?