Bu sorunun çözümü yok galiba.

Yardımcı olacak bi yorum yapamıycam malesef ama durumunuza çok üzüldüm yakın zamanda yaşadıklarım geldi gözümün önüne gözlerim doldu.
Babam vefat etmeden önce palyatif bakım servisinde kalmıştı 2 hafta son 1 haftasında ben ve erkek kardeşim baktık. Ben ne kadar özverili davransam da erkek kardeşim haldur huldur kaldırıyordu yataktan babamın canı yanıyordu ben de kızıyordum kardeşime. Sonra ben ilgilendikçe o da biraz daha dikkat etmeye başladı hareketlerine. Erkekler biraz daha farklı oluyor bir kadına göre çok özverili olamıyorlar. 21 yaşındaki bi çocuk için de annesi de olsa sürekli yatan bi hastayla aynı ortamda olmak zor oluyordur. O yüzden kardeşinize de fazla yüklenmeyin. Babanızın da annenizin yanında bu şekilde konuşması da çok acı. Anneniz bunlardan dolayı da daha huysuz oluyordur.
Ben babamla kalırken uyuyamıyordum bile geceleri birşey falan ister ya da vefat eder de duymazsam diye korkuyordum. Yatan hasta kadar yanında olan insan için de zor gerçekten Allah hepinize sabır versin. Annenizi de tez zamanda bu sıkıntılarından kurtarsın rabbim.

malülen emekli 600 tl kadar maaşı yanılmıyorsam

amin sağolun kardeşimde pek empati yoktur
ya bıkmış sıkılmış olabilir ama anneme belli etmese keşke
mesela annemin ihtiyacı oluyor
beklesin diyor dakikalarca gelmiyor bazen
bazen de hemen gelip yardım ediyor
onun da dakikası dakikasını tutmuyor

öfff annene çok üzüldüm,zeytin ama sana daha çok üzüldüm.üstelik anneciğin benden iki yaş büyük,çok yaşlı değilmiş yani.
neler yapılabilir bilmiyorum ama senin için de baban içinde en iyisi,bir bakımevi .tabi bu da annen için çok zor olabilir.
als derneklerinde,hastaların yakınları için de yardımcı oluyorlar diye biliyorum.yani psikolojik olarak.

eşimin,işi gereği,yabancı bakıcılarla diyaloğu var.hatta birkaç kişiye bulmuştu.iyisi de çıkıyor,kötüsü de.ama en sağlam çıkanlar,ülkesinde ailesi ihtiyaç halinde olan,50 yaş üstü bayanlar.çünkü onlar ailelerine para göndermek için,daha sıkı çalışıyorlar.gençler,biraz daha sorumsuz.

Evet canım babasının psikolojiside tabiki iyi değildir.
Sonra yalnız kalsın biraz baban dedim.
Hem babası biraz nefes alır hem özler söylediğinin yanlış olduğunu anlar.

başınız sağolsun Zehra_mda
evet kardeşime de zor
o da bi iyi bi kötü davranıyor zaten ruh halini anlayamıyorum

Rabbim acil şifalar versin..üzücü bi durum annenize çok üzüldüm ne desek boş hayat çok garip bi zamanlar doğurup büyüttügün evlat gelsin hasta annesine böyle davransin Allah şimdiki gençlere hidayet versin..

Evet canım babasının psikolojiside tabiki iyi değildir.
Sonra yalnız kalsın biraz baban dedim.
Hem babası biraz nefes alır hem özler söylediğinin yanlış olduğunu anlar.

Aynı düşünce ile annemi 6 Ay yanıma almak istedim ama babam izin vermedi hatta konum da var yine burada annemi yanıma alacağıma dair
bi de annemin bir yerden bir yere taşınması için özel yatağı vs. bütün eşyalarının da gelmesi ve annemin ambulans ile nakledilmesi lazım çünkü oturamıyor

sağolun hunter7 anneciğim bi gün yüzü göremedi ya
işte güya bizim gelenler de hep ihtiyacı var ama başka iş buldukları an haber vermeden gelmeyip bizi ortada bırakıyolar

Çok üzüldüm duruma canım.
Allah kimseyi kimsenin eline düşürmesin diye boşa demiyorlar.

Hangi şehirde annen istersen özelden yazabilirsin. Istanbul ise belki yardımım olur bakıcı konusunda.

3 kişiler
babam emekli
annem malülen emekli
bakım parasıyla beraber gelir 3000 diye biliyorum
yani anneniz icin devlet evde bakim parasi ödüyor degil mi? Eger oyleyse süper, evde bakim parasi almak yerine devletten bakim merkezi talep edebilirsiniz. Ancak evdeki uc kisi icin kendi maaslari 3000 ise malesef devlet kurumundan yararlanamaz. 3000 liranin icinde evde bakim oldugundan emin olun tekrar goruselim

babamın maaşı en son 1500 idi
annemin de 650 maaşı
yalnız bi de eski bir evleri var annemin üstüne

sadece anneni alsan yanına baban kalsın kardeşinle?
babam kabul etmedi geçen sene
bu sene de benim nereye gideceğim belli değil eşim ankarada o diyor yanıma gel
babam diyor yanımıza gel

doktoraya başlıycam inşallah
ne yapmalıyım sizce?
babam gel bizle yaşa eşin 15 günde ya da ayda bir gelir diyor
eşim daha ne kadar ayrı kalıcaz diyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…