Bu sorunun sadece tek cevabı mı var

tesekkur ederim cevabin ve yorumlarin icin :)
yani esin seni ve ailesini esit seviyor, bunu becerebilmek gercekten buyuk marifet taraflardan birinin kendisini digerinden degersiz hissetmemesi.. herzaman boyle olursunuz insAllah

Bana göre söyle bi durum vardır. Bunu da sonuna kadar savunurum.

Bir evlat annesini istemsizce sever. Anne de evladini. Arada güdüsel bir bağ var çünkü.
Ama bir insan esini isteyerek sever. Akliyla. Bana gore bu sevgi daha değerlidir. Çünkü anne ve babayı eger güdüsel bir bağ olmasa belki sevmeyecektik, eş öyle degil.

Bu nedenle anneye duyulan sevgiden cok, sefkat ve merhamet duygusudur. Eşe karşı sevgi daha baskın bir duygudur.

Evet esiniz sizi herkesten cok sevmeli ama siz de bunu basarabiliyorsaniz.

Anne sevgisi ile eş sevgisi kiyaslanmamali, anneye aşık olamazsin boyle bir hissiyat yok ama eşine oluyorsun. Arada ki denge farklıdır.

Mesela ben annemle bugün tartistim hem de bayagi kötü ama spora gidip geldim hiçbir sey yokmuş gibi davranabiliyoruz (çünkü bir bağ söz konusu, bunun adı sevgi degil)
Ama ayni tartışmayı nişanlım ile yapsam iki gün konusmazdim, ayni evde olsak nasil olurdu bilemiyorum.(sevgi her şeyi çözmez)

Eşinizden size karsi daha fazla merhametli, saygili ve sefkatli olmasini isteyin zaten sizi kendi isteyerek bilerek seviyor ve bu sevgi anneye karşı duyulan sevgiden daha yoğun.

Suan ben nişanlıyım bir olay olsa seçim yapmak zorunda kalsam( Allah korusun tabi) annemi secerim. Ama evlenip gidince eşimle aramda sorun sıkıntı yoksa birbirimizi seviyorsak eşimi secerim.

Durum bundan ibaret.
Kafanizdan bu saplantıyi çıkarın.

benim durumumda evet bu dedigine yakin bir durum var ozellikle kv ile ama
bu soruyu genelleme yaparak sordum yani bu dedigini sormuyorum genel anlamda ..
nasil diyeyim nasil anlatayim ki
mesela 1den 10a kadar desek
aile 7, es 9 olamaz mi, olmamali mi
zamanla alıskanlık konusunda tabı kı aile 7 eş 9 olur
ama ''en çok'' konusunda eşler kolay kolay tercıh yapamaz gıbıme gelıyor

Sen aileni nişanlından çok seveceksin ama onun seni anasından babasından çok sevmesini isteyeceksin. Sence de bencillik değil mi? Ailesiyle aranızda bir problem mi var?

tesekkur ederim cevabin ve yorumlarin icin :)
yani esin seni ve ailesini esit seviyor, bunu becerebilmek gercekten buyuk marifet taraflardan birinin kendisini digerinden degersiz hissetmemesi.. herzaman boyle olursunuz insAllah
alışkanlık konusunda tabı kı ben
çünkü benle yasıyor.. dogal olarak alışkanlık ailesine karsı azalıyor, ama sevgı tercıh meselesı olmuyor :=)

9 ay karnında taşıyıp her türlü eziyeti ceken annesine birini tercih eden yarin obur gun o birine de baskasini tercih eder.
Annesine iyi olan esine de iyi olur dusuncesindeyim.
Ayrica bunlar cok çocukça seyler.
Anne-baba ayri eş ayri..
Bence bu ayrimi kavrayamadan evlenmeyin derim..

bu yorumun ciktisini alip duvarima asicam okadar guzel ve yardimci olan bir yorum oldu ki :)
Cok cok cokk tesekkur ediyorum

Sen aileni nişanlından çok seveceksin ama onun seni anasından babasından çok sevmesini isteyeceksin. Sence de bencillik değil mi? Ailesiyle aranızda bir problem mi var?

ailesiyle problemim yok soruyu bu yuzden sormadim aslinda, kvdeyi pek sevdigim soylenemez o ayrii:) tesekkurler

alışkanlık konusunda tabı kı ben
çünkü benle yasıyor.. dogal olarak alışkanlık ailesine karsı azalıyor, ama sevgı tercıh meselesı olmuyor :=)

aliskanlik olarak tabiki ben diyorsun
soyle ornek vereyim, aliskanlik olarak vs veya baska turlu yorumlayarak, sen degil ailesinin oldugunu farzedelim
ne hissederdin? (ben boyle hissettigim icin actim konuyu o yuzden soruyorum) senin icin onemsiz mi olurdu mesela

Siz istemez misiniz diyorsun ya,inan ben istemem hatta bazen ailesinin yaninda sevgisini belli eder,once beni opmesi,once beni sormasi vs ,bnm hosuma gitmiyor vallahi billahi.
Sonucta o adami dünyaya getiren iyi yada kotu yetistiren onlar,hakkim yok boyle biseye,kotu hissetmelerine bile hakkim yok.
Annesi biara boyle tuhaf bir soru sordu,esimin sirti bana dönüktü nasil ter döktüm anlatamam,inşallah "annem seni daha cok seviyorum" demesini istiyordum cunku.Neyse esim de "yeriniz ayri" demisti,rahatlamistim.
Hic kendi kayinvalidelik halimi dusunerekte demiyorum, buna da inan.

Sana bir sır vereyim mi?

Ben de ailesinden önce geleyim isterim, istedim ama maalesef öyle değilim.
Acı gerçek vaktinde tokat gibi çarptı yüzüme.

Sonuçta eşim gibi koca istemem ama eşim gibi hayırlı bir evladım olsun sırtım yere gelmez şu dünyada diyorum

Ama benim duygularımın haklı gerekçesi var.
Ailesinden annesini al gerisini at, o derece faydasız üstüne huzursuzluk veren insanlar.

Ama işte onun gözünde öyle değil, kendini yırtsan da bu gerçeği değiştiremezsin.
Boşa yorulma yani

Aklımın ucundan dahi geçmedi böyle bir istek , soru ..
Önce diz anne babanızdan önde tutun , olabiliyormuymuş bakın sonra böyle birşeyi arzulayın.
Her iki sevgi ayrı kulvarlarda, mukayese bile edilemez.
Ailesinden nefret ederse belki siz en kıymetlisi olursunuz ama ömür boyu surmeyebilir de bu sevgi. Siz gidersiniz başkası gelir.

İşte böyle düşüncelere sahip kişiler gerçekten o ailenin ilişkilerine zarar verebiliyor. Bunun adı bencillik ve kıskançlık.

sen şimdi çok sevıyorsun belli, kımseyle paylasmak ıstemıyorsun
heleki ailesiyle.. evlendiğin zaman eşinin alışkanlık önceliği sen, sevgı öncelıgı dıye de bişi olmayacak :=) senı aşkla, ailesini baglılıkla sevecek cunku :=) kafanı yorma böyle seylerle

Keske bende boyle dusunup boyle hissedebilsem ne mutlu sana

tesekkur ederim :)

bu yorumun ciktisini alip duvarima asicam okadar guzel ve yardimci olan bir yorum oldu ki :)
Cok cok cokk tesekkur ediyorum

Rica ederim :)
Ben de zamaninda bunu cok düşündüm. Dusunerek böyle bir sonuca vardım.

Yani bu soru oyle: sen annenden vazgecer miydin? Gibi cevap verilecek ya da annesini silen adam degildir, diye cevap verilecek basit bir konu degil.

Herkes bununla ilgilenmeyebilir kafasina takmayabilir ama siz ilgilenmissiniz benim gibi :)
Durum bilimsel-psikolojik olarak bu sekilde seyrediyor.

Iciniz rahat olsun. Sizi daha cok sevmese o evi birakip yeni bir hayat kurmaya adım atmazdi, sadece annesine karsi merhamet ve sefkat duygusu her zaman ağır basar, bassin da zaten bu size olumlu olarak döner

Ailesini seven insan eşini çocuklarını da sever ta ki bir taraf seçim yaptırana kadar. ..

Canim beniiim hic tanimiyorum seni ama bi an okadar kendime yakin hissettim ki ..
Tesekkur ederim bende farkina varmaya basladim artik bunun
Hem kiskanc hem bencil hem ilgiye sevgiye fazla ac bir insan olarak uzun sure bu konuda kendime dert edinicem biliyorum ama elden gelir yok malesef

öyle bir şey pek imkanlı olmaz kı :=) evlenınce mecbur alıskanlık oluyor ve kendı aılenın evınde fazla duramıyorsun kendı evını bos bırakmamak ıcın ve özluyorsun evını :=)
içinde at kosturacagın bır evın oluyor ve sana ait oldugunu bılıyorsun
yani, alışkanlık feci seydır
tutulmayan da sorun vardır.
eşini sevmıyorsa bır ınsan hiçbir şeyi kabullenemez ve adapte olamaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…