Ne cevap verecek merak ettim şimdi. :)
benım düşüncemı sormussun söyleyeyım;
ne aılesınden ne benden vazgecer.
ailesiyle zamanında cok kavgamız oldu, ama ne onlardan vazgectı
ne de benden..ne yalan söyleyeyım onun gıbı bır evlat herkese nasıp etsın allah
ben eşim gibi bir evlada sahıp olmak ıstemısımdır hep
ailesine önem veren, eşine de verir.
ailesinden çok eşini seven bir insana anlam veremıyorum hıc, bunun bır ayrımı olamaz cunku
bu tercıh olamaz
aile bu cunku..
zamanla alıskanlık konusunda tabı kı aile 7 eş 9 olurbenim durumumda evet bu dedigine yakin bir durum var ozellikle kv ile ama
bu soruyu genelleme yaparak sordum yani bu dedigini sormuyorum genel anlamda ..
nasil diyeyim nasil anlatayim ki
mesela 1den 10a kadar desek
aile 7, es 9 olamaz mi, olmamali mi
Sen aileni nişanlından çok seveceksin ama onun seni anasından babasından çok sevmesini isteyeceksin. Sence de bencillik değil mi? Ailesiyle aranızda bir problem mi var?Bu konuyu cok dusundum ve diyemiyorum, annemden cok seviyorum diyemem asla ve asla.. ama ailemdende nisanlimdanda uzak kalsam, nisanlimi daha cok ozlerdim ..
Bencillik yapiyor olabilirim evet ben ailemi daha cok sevebilirim ama o beni sevsin diye dusunuyorum evet
Siz?
alışkanlık konusunda tabı kı bentesekkur ederim cevabin ve yorumlarin icin :)
yani esin seni ve ailesini esit seviyor, bunu becerebilmek gercekten buyuk marifet taraflardan birinin kendisini digerinden degersiz hissetmemesi.. herzaman boyle olursunuz insAllah
Bana göre söyle bi durum vardır. Bunu da sonuna kadar savunurum.
Bir evlat annesini istemsizce sever. Anne de evladini. Arada güdüsel bir bağ var çünkü.
Ama bir insan esini isteyerek sever. Akliyla. Bana gore bu sevgi daha değerlidir. Çünkü anne ve babayı eger güdüsel bir bağ olmasa belki sevmeyecektik, eş öyle degil.
Bu nedenle anneye duyulan sevgiden cok, sefkat ve merhamet duygusudur. Eşe karşı sevgi daha baskın bir duygudur.
Evet esiniz sizi herkesten cok sevmeli ama siz de bunu basarabiliyorsaniz.
Anne sevgisi ile eş sevgisi kiyaslanmamali, anneye aşık olamazsin boyle bir hissiyat yok ama eşine oluyorsun. Arada ki denge farklıdır.
Mesela ben annemle bugün tartistim hem de bayagi kötü ama spora gidip geldim hiçbir sey yokmuş gibi davranabiliyoruz (çünkü bir bağ söz konusu, bunun adı sevgi degil)
Ama ayni tartışmayı nişanlım ile yapsam iki gün konusmazdim, ayni evde olsak nasil olurdu bilemiyorum.(sevgi her şeyi çözmez)
Eşinizden size karsi daha fazla merhametli, saygili ve sefkatli olmasini isteyin zaten sizi kendi isteyerek bilerek seviyor ve bu sevgi anneye karşı duyulan sevgiden daha yoğun.
Suan ben nişanlıyım bir olay olsa seçim yapmak zorunda kalsam( Allah korusun tabi) annemi secerim. Ama evlenip gidince eşimle aramda sorun sıkıntı yoksa birbirimizi seviyorsak eşimi secerim.
Durum bundan ibaret.
Kafanizdan bu saplantıyi çıkarın.
Sen aileni nişanlından çok seveceksin ama onun seni anasından babasından çok sevmesini isteyeceksin. Sence de bencillik değil mi? Ailesiyle aranızda bir problem mi var?
alışkanlık konusunda tabı kı ben
çünkü benle yasıyor.. dogal olarak alışkanlık ailesine karsı azalıyor, ama sevgı tercıh meselesı olmuyor :=)
Siz istemez misiniz diyorsun ya,inan ben istemem hatta bazen ailesinin yaninda sevgisini belli eder,once beni opmesi,once beni sormasi vs ,bnm hosuma gitmiyor vallahi billahi.
Sonucta o adami dünyaya getiren iyi yada kotu yetistiren onlar,hakkim yok boyle biseye,kotu hissetmelerine bile hakkim yok.
Annesi biara boyle tuhaf bir soru sordu,esimin sirti bana dönüktü nasil ter döktüm anlatamam,inşallah "annem seni daha cok seviyorum" demesini istiyordum cunku.Neyse esim de "yeriniz ayri" demisti,rahatlamistim.
Hic kendi kayinvalidelik halimi dusunerekte demiyorum, buna da inan.
sen şimdi çok sevıyorsun belli, kımseyle paylasmak ıstemıyorsun
heleki ailesiyle.. evlendiğin zaman eşinin alışkanlık önceliği sen, sevgı öncelıgı dıye de bişi olmayacak :=) senı aşkla, ailesini baglılıkla sevecek cunku :=) kafanı yorma böyle seylerle
bu yorumun ciktisini alip duvarima asicam okadar guzel ve yardimci olan bir yorum oldu ki :)
Cok cok cokk tesekkur ediyorum
Sana bir sır vereyim mi?
Ben de ailesinden önce geleyim isterim, istedim ama maalesef öyle değilim.
Acı gerçek vaktinde tokat gibi çarptı yüzüme.
Sonuçta eşim gibi koca istemem ama eşim gibi hayırlı bir evladım olsun sırtım yere gelmez şu dünyada diyorum
Ama benim duygularımın haklı gerekçesi var.
Ailesinden annesini al gerisini at, o derece faydasız üstüne huzursuzluk veren insanlar.
Ama işte onun gözünde öyle değil, kendini yırtsan da bu gerçeği değiştiremezsin.
Boşa yorulma yani
öyle bir şey pek imkanlı olmaz kı :=) evlenınce mecbur alıskanlık oluyor ve kendı aılenın evınde fazla duramıyorsun kendı evını bos bırakmamak ıcın ve özluyorsun evını :=)ailesiyle problemim yok soruyu bu yuzden sormadim aslinda, kvdeyi pek sevdigim soylenemez o ayrii:) tesekkurler
aliskanlik olarak tabiki ben diyorsun
soyle ornek vereyim, aliskanlik olarak vs veya baska turlu yorumlayarak, sen degil ailesinin oldugunu farzedelim
ne hissederdin? (ben boyle hissettigim icin actim konuyu o yuzden soruyorum) senin icin onemsiz mi olurdu mesela
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?