- 21 Şubat 2013
- 2.858
- 1.228
- 148
birini diğerinden daha çok sevme meselesi değil bu. ancak bir erkek her zaman nişanlısının/eşinin/sevgilisinin arkasında duracak. ailesini elbette ki sevecek ama sevdiği kadını da kimseye ezdirmeyecek. ben anlayamıyorum kocaman adamların annesinin ağzına bakmasını.
ben hiçbir şey yapmadan nişanlım bana ailem sensin dedi. öyle başladık, öyle de devam ediyoruz. çünkü tek desteği ben oldum ben. beraber geçirdik zor günlerini. ailesi hep yalnız bıraktı, ben bir şey demeden de o bunları gördü. ben hala ailesiyle iyi olması için uğraşsam da sevmiyorlar beni, istemiyorlar. nişanlım da onlardan uzaklaşıyor haliyle.
Aranizda esim beni ailesini sevdiginden daha cok seviyor diyebilen var mi? Veya nisanlim, sevgilim beni ailesinden daha cok seviyor diyebilen var mi?
Kendimce savaslar verdim belkide farkinda olmadan, nisanlimin listesinde ilk kisi olmayi, herkesten cok sevdigi kisi olmayi.. ama bunu asla ve asla beceremeyecegimi anladim
Bir tarafi cok sevmek zorunda degil, iki sevgi ayri iki tarafida esit sevebilir diyebilirsiniz ama benim hissettigim bu degil ve nisanlimda bunu becerebilecek bir insan degil sanirim
Aile.. otesi yok.. en degerlilerimiz evet ama ben sahsen hayatimi birlestirmeyi dusundugum insanin hayatinda on planda olmak isterdim, ama bu sadece lafta ve sozde mumkun oluyormus..
Yoksa yanlis bir beklenti icindemiyim siz soyleyin arkadaslar
Siz bu konuda ne hissediyorsunuz, nasil olmasi gerektigini dusunuyorsunuz?
Su an benim nisanlim sehir disinda kisa sureligine ve ben, ailesini benden daha cok ozledigini hissedebiliyorum ve bu beni incitiyor
Bu sorunun cevabi nedir.. evet herzaman ailesini daha cok sevecek .. bu mu cevap
Sacma bi kiyaslama yapiyorsun.Ne demek ailesinden daha degerli oldugumu bilmek istiyorum ,ailenin yeri baskadir.Sen baskasindir.Yillardir sana emek harcayan anne babani sen bir baskasi ugruna silebilirmisin.Anne babanin.kardesinin yerini baskasi tutabilirmi?Evet sevip asik olabilirsin deger verirsin ama bu ailenden ustun tutmak seklinde olmamali. Bu kadar bencil olma lutfen.Birgun seninle ilskisi bitebilir senin yerini cok daha fazla sevebilicegi bir kizda bulabilir ama anne baba bir daha bulunmaz.ya onlar ya ben demedim, nerede okudunuz Allah askina iftira atmayalim lutfen :)
Onlardan daha degerli oldugumu bilmek hissetmek istiyordum ama mumkun degilmis dedim, siz nasil hissediyorsunuz dedim
Sen ne hissediyorsun bu konuda, sevdiginin kisinin hayatinda en degerli olmak istemiyormusun yani
26 yıldır hiç öyle bir düşüncem,dileğim olmadı.ailesi benim kumam mı ki daha üstün olayım diye düşüneyimÇok huyum değildir ama üşenmedim ve yorumları okudum.
Çoğunluk olarak konu sahibini bencilce bulmuş. Ama atlanan birşey var.
Aynaya geçin ve dürüst olun kendinize 'Hanginiz' bu durumu gerçekten içinde yaşamıyor?
'Hanginiz' eşinizin hayatında odak noktası olmayı dilemiyor?
Ama burası insanların reel değil sanal olarak kendilerini tanıttıkları bir platform ve herkez aslında reel de olduğu gibi değil de sanalda 4*4 lük bir insanmış gibi, mantıklı bir hayatı, evliliği varmış gibi yorumlar yapılıyor.
Bende isterim eşimin hayatında tek olayım. Hep beni sevsin en çok beni sevsin ailesinden önde tutsun blablabla :)
Ama yok öyle bir dünya.
Ben beni bu yaşa getirmiş, hep en iyisini yapmaya çalışıp beni mutlu etmiş insanlara anneme babama siz 2.plandasınız diyemem buna vicdanım el vermez. Aynı durum eşim içinde geçerli.
Ondan da benim yapamadığımı yapmasını bekleyemem.
Her iki tarafında odak noktası olduğu konular farklıdır ve bu yüzden de yeri geldiğin de ilk planda olursun
yeri geldiğinde ikinci planda kalırsın.
Bence bu konunun üzerinde çok durma ve nişanlına da kıyaslama yapma ki kendinden itme bu konuda.
26 yıldır hiç öyle bir düşüncem,dileğim olmadı.ailesi benim kumam mı ki daha üstün olayım diye düşüneyim
size bu konuda naçizane tavsiye: bu kadar gündelik konularda karşılaştırmaya girerseniz ilerde iş büyür. yani eşinize annesini savunma imkanı verecek bir karşıtlık yaratmayın.
örnekten gidelim elbisenize kötü yorum yaparsa
1-umursamayın
2-herhangi bir cevap verin (artık duruma göre yumuşak- sert üslup size kalmış)
ama bu konuda yorum yapma hakkını eşinize tanımayın çünkü bu sizinle kayınvalideniz arasında bir durum.
bu konudaki inisiyatifi eşinize bırakırsanız yarın kayınvalideniz eşiniz kanalıyla her istediğini yaptırır.
en basit konularda bile eşinizi aracı yapmak sizi iyice yüz göz eder.
şahsen 5 yıllık evliliğimde kayınvalidemle iyi kötü herşeyi kendim çözmeye çalıştım. eşimin neredeyse hiçbirinden haberi yoktur. annesi eşim kızar diye söylemez ben de lohusa depresyonundayken bir iki üstü kapalı mevzu dışında hiç anlatmam.
emin olun bu yöntem evliliğe çok olumlu etki ediyor. eşi araya sokmayın. sizinki biraz anneci gibi ilerde burada sıkça gördüğümüz güç savaşlarına maruz kalabilirsiniz
ben diyebiliyorum arkadaşım
onun için verdiğim onca savaş ve yıllar süren hayatını yoluna sokma çabalarımdan ve desteğimden sonra bi zahmet de sevsin.
ve ben de onu annem babamdan daha ön planda tutuyorum.
ben onun hayatınca en başta gelmek isterim yani napayım.
ve öyle olmadığımı hissedersem çok büyük bir yıkım olurdu benim için.
Sevmek degilde siz heralde sizin isteklerinizi ve görüslerinizi üstün tutmasini istiyorsunuz. Ve bu gayet normal.... Yanlis mi anladim acaba?
Çok huyum değildir ama üşenmedim ve yorumları okudum.
Çoğunluk olarak konu sahibini bencilce bulmuş. Ama atlanan birşey var.
Aynaya geçin ve dürüst olun kendinize 'Hanginiz' bu durumu gerçekten içinde yaşamıyor?
'Hanginiz' eşinizin hayatında odak noktası olmayı dilemiyor?
Ama burası insanların reel değil sanal olarak kendilerini tanıttıkları bir platform ve herkez aslında reel de olduğu gibi değil de sanalda 4*4 lük bir insanmış gibi, mantıklı bir hayatı, evliliği varmış gibi yorumlar yapılıyor.
Bende isterim eşimin hayatında tek olayım. Hep beni sevsin en çok beni sevsin ailesinden önde tutsun blablabla :)
Ama yok öyle bir dünya.
Ben beni bu yaşa getirmiş, hep en iyisini yapmaya çalışıp beni mutlu etmiş insanlara anneme babama siz 2.plandasınız diyemem buna vicdanım el vermez. Aynı durum eşim içinde geçerli.
Ondan da benim yapamadığımı yapmasını bekleyemem.
Her iki tarafında odak noktası olduğu konular farklıdır ve bu yüzden de yeri geldiğin de ilk planda olursun
yeri geldiğinde ikinci planda kalırsın.
Bence bu konunun üzerinde çok durma ve nişanlına da kıyaslama yapma ki kendinden itme bu konuda.
Mesele sadece sevmek sevmemek degil ama kime gore hayatini yonlendirmek?.. Bence orneklerle gelmelisin konu sahibi
Cunku bencillikle alakasi oldugunu dusnmuyorum
Sanirim sen yeterince sevildigini hissetmiyorsun. O yuzden. Yoksa ailesini sevmesini problem etmezdin.
Nisanlin aradaki dengeyi kurabikiyorsa, yani esinin yerinin ayri, ailesinin yerinin ayri oldugunu biliyorsa problem yok demektir.
Merak etmeyin evlat sahibi olunca düşünceleriniz değişir.
Nekadar icten ve samimi bir yorumKendimi sizin yerine koyup cevap verirsem eşimi 29 yaşına bakıp büyüten insanlar , büyütüp 29 yaşına getirip onca zorluk çekmişler okutmuşlar, yememiş yedirmiş, giymemiş giydirmişler bense 2 senelik eşiyim yeri geldi beraber ağladık beraber güldük ama ailesi kadar olamam imkansız onlar kadar emek vermemişimdir tabiki ailesini benden daha çok sevebilir ayrıca bundan hiçte gocunmam ailesini seven eşinide sever bencil olmayın lütfen ailesiyle sizin aranızda bir seçim yada kıyas yaptırmayın
Emin olun sizide seviyodur ama onlar ailesi bu açıdan bakın inşallah yardımcı olabilmişimdirNekadar icten ve samimi bir yorum
Tesekkur ediyorum umarim bende bundan sonra senin gibi dusunebilirim
Tesekkur ederim yorumun icin haklisin sevgi tek bir kisiye duyulmaz ama nebileyim daha cok sevildigimi hissetmek isterdim iste .. o yuzdenSiz annenizden çok mu seviyorsunuz nişanlınızı?
Yada doğurduğunuz büyüttüğünüz emek verdiğiniz çocuklarınız gün gelse başkasını önceliğe alıp daha çok sevse ne hissedersiniz?
Bu konuda biz kadınlar objektif olamıyoruz sanırım. Yani kendimiz ailemizi de eşlerimizi de çok seviyoruz ama sıralama yapmıyoruz ama iş erkeğe gelince herkesi silsin tek beni sevsin diyoruz. Adaletsizlik.
Sevgi denen şey bir kişiye sadece tek bir kişiye duyulan sonra herkesi sildiren bir şey değil. Öyle olsa anne olan her kadın kendi annesini, eşini siler bir tek bebeğini sever.
Bir insan annesini de eşini de çocuğunu da kardeşini de sever çok sever. Farklı sever ama.
Ben nişanlımı ayrı annemi ayrı arkadaşlarımı ayrı seviyorum. Kimseyi önceliğe almadan seviyorum. Hepsinin yeri değeri önemi ayrı bende. Az yada çok sevmiyorum farklı seviyorum. Nişanlımda benim için ne ailesini ne arkadaşlarını daha az sevmesin zaten.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?