Bu sorunun sadece tek cevabı mı var

Eş ve aile çok ayrı taraflardır. Elini vicdanına koyup ben annemden daha çok seviyorum nişanlımı diyebilir misin? Ben diyemem mesela. Eğer ben diyemezsem eşiminde diyememesi gerekir. Eğer der ise ben hemen şunu düşünürüm yarın bir gün ben anne olunca bu adam benim çocuğumuza verebileceğim anne şevkatimi anlamaz derim.

birini diğerinden daha çok sevme meselesi değil bu. ancak bir erkek her zaman nişanlısının/eşinin/sevgilisinin arkasında duracak. ailesini elbette ki sevecek ama sevdiği kadını da kimseye ezdirmeyecek. ben anlayamıyorum kocaman adamların annesinin ağzına bakmasını.

ben hiçbir şey yapmadan nişanlım bana ailem sensin dedi. öyle başladık, öyle de devam ediyoruz. çünkü tek desteği ben oldum ben. beraber geçirdik zor günlerini. ailesi hep yalnız bıraktı, ben bir şey demeden de o bunları gördü. ben hala ailesiyle iyi olması için uğraşsam da sevmiyorlar beni, istemiyorlar. nişanlım da onlardan uzaklaşıyor haliyle.

benzer durum bizde de var
eşimin ailesi onu çıcukluğundan beri yalnız bırakmış
hiç de nasılsın bile diyen olmamış, 9,5 yıldır beraber hayat mücadelesi veriyoruz. e haliyle ailesinden uzaklaştı. benim tek ailem sensin der. kimse kusura bakmasın ben de öyle olmasını istiyorum. şu saatten sonra kalkıp annem babam derse beni ve bunca zaman ona verdiğim değeri her şeyi ezmiş geçmiş olur.
ama düşünüyorum ailesi çok iyi insanlar olsaydı iyi anlaşsaydık o zaman onlara değer vermesini sevmesini isterdim tabiki. ancak yine de eşler evlilikleri sorunsuz yürüsün istiyorlarsa en çok birbirlerine kulak vermeli en çok birbirlerine düşkün olmalılar "bence"
tabi aileye sırt dönülsün demiyorum, aileyi sevmek başka anneci babacı olmak başka.

Çok huyum değildir ama üşenmedim ve yorumları okudum.
Çoğunluk olarak konu sahibini bencilce bulmuş. Ama atlanan birşey var.
Aynaya geçin ve dürüst olun kendinize 'Hanginiz' bu durumu gerçekten içinde yaşamıyor?
'Hanginiz' eşinizin hayatında odak noktası olmayı dilemiyor?
Ama burası insanların reel değil sanal olarak kendilerini tanıttıkları bir platform ve herkez aslında reel de olduğu gibi değil de sanalda 4*4 lük bir insanmış gibi, mantıklı bir hayatı, evliliği varmış gibi yorumlar yapılıyor.

Bende isterim eşimin hayatında tek olayım. Hep beni sevsin en çok beni sevsin ailesinden önde tutsun blablabla :)
Ama yok öyle bir dünya.
Ben beni bu yaşa getirmiş, hep en iyisini yapmaya çalışıp beni mutlu etmiş insanlara anneme babama siz 2.plandasınız diyemem buna vicdanım el vermez. Aynı durum eşim içinde geçerli.
Ondan da benim yapamadığımı yapmasını bekleyemem.
Her iki tarafında odak noktası olduğu konular farklıdır ve bu yüzden de yeri geldiğin de ilk planda olursun
yeri geldiğinde ikinci planda kalırsın.

Bence bu konunun üzerinde çok durma ve nişanlına da kıyaslama yapma ki kendinden itme bu konuda.

aile ve eş arasında seçim yapmak zorunda hisseden, artık eşiyle bir aile olduğunu kabul edemeyen, anne-babasının sözünden çıkamayan erkekler ile; dünyanın merkezi ben olayım, bir tek ben sevilip ilgi göreyim, "bu adam benimle doğdu" diyen kadınlar yüzünden sorunlar çıkıyor evliliklerde.

erkek kadının arkasında duracak. kadın da parmağımda oynatıyorum moduna geçmeyecek. bence tek cevap bu.

Mesele sadece sevmek sevmemek degil ama kime gore hayatini yonlendirmek?.. Bence orneklerle gelmelisin konu sahibi
Cunku bencillikle alakasi oldugunu dusnmuyorum

Sacma bi kiyaslama yapiyorsun.Ne demek ailesinden daha degerli oldugumu bilmek istiyorum ,ailenin yeri baskadir.Sen baskasindir.Yillardir sana emek harcayan anne babani sen bir baskasi ugruna silebilirmisin.Anne babanin.kardesinin yerini baskasi tutabilirmi?Evet sevip asik olabilirsin deger verirsin ama bu ailenden ustun tutmak seklinde olmamali. Bu kadar bencil olma lutfen.Birgun seninle ilskisi bitebilir senin yerini cok daha fazla sevebilicegi bir kizda bulabilir ama anne baba bir daha bulunmaz.

Neden ailesi ile kıyaslıyorsunuz kendinizi anlamıyorum. Siz yokken onlar vardı bunu unutmayın olurmu? Siz nasıl ki ailenizi kimseye değişmezseniz (öyle olduğunu varsayarak yazıyorum bunu) oda kimseye değismesin. Evli bile değilsiniz daha,şunu deseniz anlarım'evliyim eşim anne/babasının lafıyla hareket ediyor,hayatımıza müdahale ediyorlar 'ama şu anki şartlarda çok anlamsız bir takıntı sizinki kusura bakmayın.

26 yıldır hiç öyle bir düşüncem,dileğim olmadı.ailesi benim kumam mı ki daha üstün olayım diye düşüneyim

Sanirim sen yeterince sevildigini hissetmiyorsun. O yuzden. Yoksa ailesini sevmesini problem etmezdin.
Nisanlin aradaki dengeyi kurabikiyorsa, yani esinin yerinin ayri, ailesinin yerinin ayri oldugunu biliyorsa problem yok demektir.

cok tesekkur ederim butun tavsiyelerin icin canim hepsini aklimin bir kosesine yazdim ve inan ki cok yardimci oldun sagolasin :)

cok tesekkur ederim insAllah omur boyu boyle devam eder esinle aranizda sevgi canim

Sevmek degilde siz heralde sizin isteklerinizi ve görüslerinizi üstün tutmasini istiyorsunuz. Ve bu gayet normal.... Yanlis mi anladim acaba?

olabilir.. daha dogrusu zaten bana daha cok deger verse benim istek ve goruslerimi ustun tutardi :)

Tesekkur ediyorum anlayisin icin canim, keske oyle bir dunya olsa ama gercekten yokmus bende anliyorum artik

Mesele sadece sevmek sevmemek degil ama kime gore hayatini yonlendirmek?.. Bence orneklerle gelmelisin konu sahibi
Cunku bencillikle alakasi oldugunu dusnmuyorum

Ailesinide cok sevip benide cok sevmesini isterdim nasil anlatayim, hayat arkadasim olacak ve bundan sonra benim ailem onceligim o olacak, ama onun icin aile yani anne baba kardes en onemli.. biz aile oldugumuzdada ailesi onlar olacak
bunu konusmalarindan cok bariz anlayabiliyorum.. ya hissetmese bile insan lafiyla yapar sensing benim ailem vs birsey der, bizimkinde yok oyle iste :)

Sanirim sen yeterince sevildigini hissetmiyorsun. O yuzden. Yoksa ailesini sevmesini problem etmezdin.
Nisanlin aradaki dengeyi kurabikiyorsa, yani esinin yerinin ayri, ailesinin yerinin ayri oldugunu biliyorsa problem yok demektir.

Nisanlimin dengeyi kurabildigini dusunmuyorum, ailesinide benide sevsin ama banada ailesi oldugumu hissettirsin istiyorum.. ona gore anne baba kardes aile bundan ibaret sadece

Kendimi sizin yerine koyup cevap verirsem eşimi 29 yaşına bakıp büyüten insanlar , büyütüp 29 yaşına getirip onca zorluk çekmişler okutmuşlar, yememiş yedirmiş, giymemiş giydirmişler bense 2 senelik eşiyim yeri geldi beraber ağladık beraber güldük ama ailesi kadar olamam imkansız onlar kadar emek vermemişimdir tabiki ailesini benden daha çok sevebilir ayrıca bundan hiçte gocunmam ailesini seven eşinide sever bencil olmayın lütfen ailesiyle sizin aranızda bir seçim yada kıyas yaptırmayın

Kimse ailesinden daha fazla sevemez birini bence.
Çocuğu olursa o başka elbette.
Ya da 20 senelik evli insanlar falan...
Bilemedim. Ben sevemem ailemden daha fazla sevgilimi.
Sevgilim de ailesini daha çok sever.
Daha çok değil belki ama daha başka bir boyut.

Merak etmeyin evlat sahibi olunca düşünceleriniz değişir.

Bu konuda cok dusundum evet
Belki su an anne olmadigim icin dusuncem soyle "oglum oldugunda evlenecek yasa geldiginde ve evlendiginde tabiki onceligi esi olsun, ailesi artik o" diye dusunuyorum su an
Ama yine 100% boyle olacak diyemiyorum anne olunca dusuncem degisir mi, benimde mi beklentilerim olur yoksa diyede merak ediyorum dogru
Es olarak bencilim ve bencil olacagim belki ama anne olarak asla bencil olmak istemiyorum, Allahim gostermesin cunku cevremdede kendimizdede gordugum en sevmedigim sey bu

Nekadar icten ve samimi bir yorum
Tesekkur ediyorum umarim bende bundan sonra senin gibi dusunebilirim

Siz annenizden çok mu seviyorsunuz nişanlınızı?
Yada doğurduğunuz büyüttüğünüz emek verdiğiniz çocuklarınız gün gelse başkasını önceliğe alıp daha çok sevse ne hissedersiniz?
Bu konuda biz kadınlar objektif olamıyoruz sanırım. Yani kendimiz ailemizi de eşlerimizi de çok seviyoruz ama sıralama yapmıyoruz ama iş erkeğe gelince herkesi silsin tek beni sevsin diyoruz. Adaletsizlik.
Sevgi denen şey bir kişiye sadece tek bir kişiye duyulan sonra herkesi sildiren bir şey değil. Öyle olsa anne olan her kadın kendi annesini, eşini siler bir tek bebeğini sever.
Bir insan annesini de eşini de çocuğunu da kardeşini de sever çok sever. Farklı sever ama.
Ben nişanlımı ayrı annemi ayrı arkadaşlarımı ayrı seviyorum. Kimseyi önceliğe almadan seviyorum. Hepsinin yeri değeri önemi ayrı bende. Az yada çok sevmiyorum farklı seviyorum. Nişanlımda benim için ne ailesini ne arkadaşlarını daha az sevmesin zaten.

Tesekkur ederim yorumun icin haklisin sevgi tek bir kisiye duyulmaz ama nebileyim daha cok sevildigimi hissetmek isterdim iste .. o yuzden

Sende nisanliymissin canim
insan az cok bilir, sen ne hissediyorsun, ailesini ve kendini goz onunde bulundurarak nisanlin hakkinda ne dusunuyorsun, hanginizi on planda tutuyor, ailesini mi seni mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…