Bu temizlik bu kadar mı önemli ya?

Hem çalışan hem hamile bir bayan için hiç önemli bir sorun değil bence...
1 hafta öncesine kadar çalışırken eve kendimi zor atıp yatağa gömülürdüm çok zor Allah yardımcın olsun...

Şimdi risk taşıyorum çalışmıyorum artık, ama hergün sil süpür toz al yapıyorum hemde zevkli geliyor...
Diğer türlüsü çok zor çok...

su an gorev geregi yurt disindayiz ve burada yardimci kadin bulmak, calistirmak sikintili.
ben turk kadin istedigim icin, onlar da kacak calistiklari icin fiyatlari yuksek. anca 15 gunde bir aliyoruz. buyuk temizlik dolayisiyla kadin tarafindan 15 gunde bir yapiliyor.

ANCAK,

Her gun evi supurge yapiyorum. tuvalete asit, lavabolara camasir suyu dokuyorum.

esinizin tavri nahos olabilir ama ben kusura bakmayin sizi hatali buldum.

evlilik kadin ve erkege bir takim sorumluluklar yukler. siz su an calismiyorsaniz ve aile icerisinde esiniz disarida, siz de evde olmak kaydiyla bir hayat ortakligi kurduysaniz, yerine getirmekle yukumlu oldugunuz seyler var.

ben size bu satirlari annesinin evinde yatagini dahi topmaladan yetistirilen bir kadin olarak yaziyorum. kocasinin hizmetcisi ruhlu biri olarak degil. bunu da bilhare belirtmek isterim.

Liona Esposito Liona Esposito
Evet haklisiniz ben zaten evde yan gelip yatayim hicbir sey yapmayim diyen biri degilimki... bence evim pis degil ama esime yeterli gelmiyor. bir de hamilelik ben de aşırı uyku hali yapiyor bazen nasil bu kadar uyuyabiliyorum ama buna ragmen nasil bu kadar halsizim ben bile şaşıyorum. Demir ilaci falan kullanmama ragmen böyleyim. Günün yarısı zaten kursta oluyorum. 1 ile 5 arasi dersim var ama evim merkeze uzak ve otobüs hatları sıkıntılı olduğu icin 12 de çıkıp aksam 6 bucuk 7 gibi evde oluyorum. Kalan zamanlarda yapmaya çalışıyorum ama günün ve yolun yorgunluğu beni alt ediyor. Hamile olmasam bu kadar yorgun hissetmem, yine yorulurum ama böyle değil.
Bir de ben haftasonu evdeyim yaparim diyorum, haftasonu da hep ailelerle görüşülüyor. Ya onun ailesine gidiyoruz ya benimkiler bana geliyor, haftasonum da bana kalmiyor malesef.

Evet haklisiniz ben zaten evde yan gelip yatayim hicbir sey yapmayim diyen biri degilimki... bence evim pis degil ama esime yeterli gelmiyor. bir de hamilelik ben de aşırı uyku hali yapiyor bazen nasil bu kadar uyuyabiliyorum ama buna ragmen nasil bu kadar halsizim ben bile şaşıyorum. Demir ilaci falan kullanmama ragmen böyleyim. Günün yarısı zaten kursta oluyorum. 1 ile 5 arasi dersim var ama evim merkeze uzak ve otobüs hatları sıkıntılı olduğu icin 12 de çıkıp aksam 6 bucuk 7 gibi evde oluyorum. Kalan zamanlarda yapmaya çalışıyorum ama günün ve yolun yorgunluğu beni alt ediyor. Hamile olmasam bu kadar yorgun hissetmem, yine yorulurum ama böyle değil.
Bir de ben haftasonu evdeyim yaparim diyorum, haftasonu da hep ailelerle görüşülüyor. Ya onun ailesine gidiyoruz ya benimkiler bana geliyor, haftasonum da bana kalmiyor malesef.
Temizlik rutininizden bahsettiniz mi neler yapıyorsunuz mesela eşin acaba neden yetinemiyor ki

Temizlik rutininizden bahsettiniz mi neler yapıyorsunuz mesela eşin acaba neden yetinemiyor ki
Haftada 1 defa sil süpür yapiyorum. Tuvalet banyo vs de haftada 1 kez yıkıyorum. Onun dışında camasirlari pek biriktirmiyorum yıkıyorum yemekte yapmamazlik etmiyorum iyi kötü biseyler hazırlıyorum her zaman, mutfakta cogu zaman derli toplu olur yani ertesi sabaha daginik bi tezgah biraktigim nadir olmustur. Günün yarisi evde olmayip bu hamileligin verdiği halsizlige göre ben yeterli buluyorum acikcasi yaptıklarımı.

Haftada 1 defa sil süpür yapiyorum. Tuvalet banyo vs de haftada 1 kez yıkıyorum. Onun dışında camasirlari pek biriktirmiyorum yıkıyorum yemekte yapmamazlik etmiyorum iyi kötü biseyler hazırlıyorum her zaman, mutfakta cogu zaman derli toplu olur yani ertesi sabaha daginik bi tezgah biraktigim nadir olmustur. Günün yarisi evde olmayip bu hamileligin verdiği halsizlige göre ben yeterli buluyorum acikcasi yaptıklarımı.
Bence haftada 2 kere yapsan bu işi olay çözülecek gibi . Birde bu küçük pratik süpürgeler var ya onlardan alsan gördüğünü anında çeksen tamam olur

gelinimiz şuan çalışmıyor
bende ona kardeşime yaptığı işleri unutturma sana yardım etsin diye tembihliyorum
ne kötü görümceyim ayy pardon ablayım demi:-)

Keske sizin gibi bi gorumcem olsaydi. Benimkiler beni kendilerine bile hizmetcilik ettirecekler ellerinden gelse. Birakin esimin bana yardim etmesini istemeyi...

Kendi dışarda ne iş yapıyor allah aşkına taş mı taşıyormuş bütün gün , kadın dediğin hizmetçi olacak herhalde bu böyle yazılmış man kafalarına

Cok yorulduğunu sanmıyorum çünkü geçenlerde sirkette kullandigi bilgisayarına oyun yüklüyordu. Demekki isyerinde oturup oyun oynamaya vakti olacak kadar rahat.

Uzun saplı şarjlı el süpürgesi hayat kurtarıyor. Haftada 2-3 kere koltukları çekmeden üstünden süpürebilirsiniz. Bir de rossmanda satılan ıslak mendiliyle kullanılan moplar var. O da rahat oluyor temizlikte. 2 haftada bir de derin temizlik yapsanız yeter. Zaten hem kursa gidiyorsunuz, hem hamilesiniz. Eşiniz çalışıyor siz çalışmıyor olsanız bile size yardım etmesi gerekir bu durumda.

Sizin gibi bi arkadasim var ev islerine enerjisi hic olmadi,hep soylenirdi cocugu oldu suan depresyonda ve ciddi anlamda bocaladi hayattan koptu ne yemek ne temizlik..Gecen evine gittik hem de haberliydi onumuze cayi zor koydu.E bu kadar da olmaz yani dedik azcik isteyin azcik caba gosterin bence bahanelere siginmayin.
Ben hergun supuruyorum hergun evi elden geciririm wc banyo temizlerim yemek yaparim ustune cok mu cok hareketli bi cocugum var onunla ilgileniuorum ha unutmadan bu arada sabahtan cikip aksam ustu geliyorum eve isten.

Ah guzelim bir tane de ben de var aynisindan.Ev ikibucuk katli zor yetisiyorum.yapiyorum yapiyorum yapmiyorsun diyor.Acikcasi yapmadimcuzun sure kizdigimdan.
Sonra bakiyorum yardim eden yok.pasa pasa yine kendim yapiyorum.Kizim buyudu yavas yavas ona yaptiricam.
Kendin yapmak istemedigin tenizligi kizina mi yaptircaksin?

Valla o bunları söylerken Bendee çatır çatır cevap verirdim kesinlikle hiç susmam öyle bir huyum yok.

Bende hamileyim düşük tehlikem var diye dr. Yat kalkma dedi . Zaten kafamı kaldıracak halimde yok. Ama hamilelikten önce hergun süpürür 2 günde bir silerdim. Deli gibi temizlik yapıyordum uğraşacak başka birşey yoktu :temizlik:

Ama şimdi saç her yer :skandal:gözüme çok batıyor fakat eşim sağolsun yardim ediyor süpürüyor arada kardeşim geliyor görümcem felan süpürüyorlar.

Bi erkeğin böyle saçma sapan konuşup kadınını ezmesi kadar iğrenç birşey yok. Ezdirmeyin kendinizi ya Allah sizede ağız vermiş konuşun valla :KK47: hatta artık onun kafası şişsin size bulaşmasın o derece konuşun :ukala: :ukala: :ukala: :KK11:

Valla o bunları söylerken Bendee çatır çatır cevap verirdim kesinlikle hiç susmam öyle bir huyum yok.

Bende hamileyim düşük tehlikem var diye dr. Yat kalkma dedi . Zaten kafamı kaldıracak halimde yok. Ama hamilelikten önce hergun süpürür 2 günde bir silerdim. Deli gibi temizlik yapıyordum uğraşacak başka birşey yoktu :temizlik:

Ama şimdi saç her yer :skandal:gözüme çok batıyor fakat eşim sağolsun yardim ediyor süpürüyor arada kardeşim geliyor görümcem felan süpürüyorlar.

Bi erkeğin böyle saçma sapan konuşup kadınını ezmesi kadar iğrenç birşey yok. Ezdirmeyin kendinizi ya Allah sizede ağız vermiş konuşun valla :KK47: hatta artık onun kafası şişsin size bulaşmasın o derece konuşun :ukala: :ukala: :ukala: :KK11:
yoo pasif durmuyorum zaten, her dediğinin cevabını kat kat alıyor, ben sadece onun söylediklerinden bahsettim :)

yoo pasif durmuyorum zaten, her dediğinin cevabını kat kat alıyor, ben sadece onun söylediklerinden bahsettim :)
Bendede var bi tane. Daha yeni aksam yatarken dir dir kafami yedi. Isden yeni ciktim bi istanbula gittik bi hafta sonra geldim ameliyat oldum bi hafta hic bisey ellemedim 3gun gene calistim bacaklarim cok agridi hamlamisim. Elimi bi ise vuramadim aksam basladi eee bu yastiklarin icini yikadinmi hic gunlettinmi hic. Yok efendim deterAn unexpected database error occurred. Please try again later.jan almis farkli bisey perdeyi atti denedi. Perdeyi takiyo ee bu pencerelerin hali ne toz sil sunlari. Yok kapi ustleri ne. Lan o kapilari pencereleri zaten ben siliyom. Istanbula gitmeden perde cam sildim. Kapilarida ayda bikez silmeye calisiyom. Bana pislinden ölecen dio. Aman dedim senin gibi karekter pislim olmasindansa pis olim dedim. Senin gibi yarin bigun bedduadan öleceme pislimde bogulur olurum daha iyi dedim. Kendini bi halt saniyo. Evlenmeden once odasini eltim temizlermis pislinden geberiyodu dio. Cama hapsururmus bilerek kalkmis bana laf soyluyo

Keske sizin gibi bi gorumcem olsaydi. Benimkiler beni kendilerine bile hizmetcilik ettirecekler ellerinden gelse. Birakin esimin bana yardim etmesini istemeyi...

Cok yorulduğunu sanmıyorum çünkü geçenlerde sirkette kullandigi bilgisayarına oyun yüklüyordu. Demekki isyerinde oturup oyun oynamaya vakti olacak kadar rahat.
Ohoo ofis ortamlarını biliyoruz illa ki evden daha az iş yapıyor eminim ben bile diyorum çalışırken daha Az yoruluyordum diye valla

benimkiler de senin görümceler gibi canım
ama ben onlar gibi olmayı tercih etmedim
o yüzden net çizgiler çizdim
onlar öyle istese de ben hizmet etmiyorum

Allah aşkına hem sabahtan akşama kadar çalışıp, ayrıca yol çekip otobüslerde, üstüne eve gelip yemek, sil-süpür temizlik vs yapanlar saatlerini nasıl ayarlıyorlar?

Yani bir spor yapıp, kitap okumaya kendinize nasıl vaktiniz kalıyor ben mi beceriksizim allasen ya?
Yorgunluktan beliniz bükülmüyor mu?
Cidden sorunu kendimde arayacağım yoksa...

Calisan kadinin sıklıkla duydugu cumle:
"Sen bu evi otel olarak kullaniyorsun"

Ölür müsün öldürür müsün???

Back
X