Bu temizlik bu kadar mı önemli ya?

İki gün önce sabah 8 akşam 10 dip köşe yardımcımla beraber Evi temizledim o günden ber hiç durmadan ortalığın döküntüsünü topluyorum yine iki gün önce yıkamadan gelen halılara bi gün içinde birine çay birine meyve suyu döküldü, şu saat olmuş akşam yemeği mutfak tezgahında bekliyor makinede yıkanıp asılması gereken çamaşırlar bekliyor çocuklar yeni uyudu daha ben mutfağa girmeden ufaklık geri uyanacak Emin’im. Evet aslında çok temizim (temiz olmak istiyorum) bekarken hiç böyle bi düzensizlik görmedim ama benim evim iki çocukla beş dakika düzenli kalmıyor.sürekli bişey gözüme batıyor sürekli listede yapılacak bir iş var. Çocuklu olunca sürekli bir iş oluyor evde.

Sizde şuan hamilesiniz eşiniz biraz destek olmalı size yetişemediğiniz yerlerde o yapmalı şimdiden böyleyse yarın çocuk doğunca ayaklanınca eşiniz bu konuda ne yapar bilemiyorum

Hamilesiniz, size temiz ev değil sağlıklı bebek lazım. Ben de hamile kaldığımdan beri eskisi gibi temizlik yapamıyorum. Ama aklıma bebek özlemiyle yandığım günler gelince salla gitsin diyorum.
Çok pis de değilim, ama hali falan silemem. Evimi haftada ıkı üç süpürüp silerim, toz alirim, wc, banyo yeter işte. Mutfak zaten hep elimizin altında.

Ben 1 gun degil 1 yaparim temizlik aslinda duzenle alakali benimde cocugum yok.Temizlik yaptigim gun kalkip ev toplarim sonra silinecek dolap vs.silerim daha sonra banyo lavabo yikarim.Mutfaga girer tezgahti ocakti mutfak dolaplari buzdolabini dokerim.Ardindan evi supurur parkeleri siler otururum..Toplamda oyalansamda 3 saate biter..

Hamileyken de norman zamanlardada ev işini yavas yavas kendim yaparim... ama büyük temizlik yapmayı hic sevmem... 3 ayda yada gerektiği zamanlarda yardimci kadin tutarım... koltuklari siler... mutfak dolaplarını içli dişli temizler fırın buzdolabı vs.. ne varsa yapar... ev mis gibi olur... ama kadın cagiramadigim zamanlarda bu işleri ben yaparim.. yalnız oyle 1 günde herseyi yapıp kurtulamam.. 1 gun çam silerim.. 1 gun halilari silerim 1 koltukları silerim... yavas yavas temizliyorum... evde küçük 2 cocugum var.. oyuzden hergun supururum.. haftada 1 de silerim...
Sende o odun kocana soyle ayda bir bi. Kadin tutsun çünkü hamilesin. Seni dusunmuyosa bebeğini düşünsün biraz

Allah bağışlasın
Benimde 4,5 yaşında bir kızım var da sadece onun peşini toplarken bile kafama huni takıp gezesim geliyor :bicak:
İkiz bakan hanımlara şapka çıkarırım :nazar:
Sağolun:) sizinkinide inşallah
Valla çok zor ikiz bakmak ama bir gülüşleri herşeye bedel:KK200:zorluklari görmüyorum bile

Benim anlamadığimda niye sadece kadınlar köle gibi kullanılıyor.. Ne halta yariyorsun ne demek gördüysen bi toz bi kir sende temizle ölmezsinya yada adamlığından birşey eksilmez.

Pazartesi günleri temizlik günüm
Pazar günü eşim traşını olur banyosunu yapar. (Ben ve Kızım da genelde pazar günü duş alırız banyo bi kaç gün temiz kalsın diye ) Pazar akşamı banyo tuvaleti ciflerim havluları değiştiririm. Çarşambaya kadar ellemem wc ve banyoyu
Pazartesi günü evi süpürür siler tozları alırım camların önünü silerim. koltukların altını Bazanın altını kızımın odasını detaylı temizlerim.
Buzdolabını komple döküp temizlemem kırıntı veyahut birşey aktığında silerim. Çürümüş ya da çürümeye dönmüş birşey varsa atarım şöyle bi silerim altını. Onun dışındaki diğer günler her gün evi süpürürüm. Toz almam silmem. Cumartesi eşim süpürür genelde.pazar günü hiçbişey yapmam akşam wc banyo yıkamak dışında. Her gün çamaşır yıkarım biriktirmekten yana değilim daha zor oluyor bence hele ki evde bebek varsa ayda bir iki ayda bir de yardımcı bayan alıyorum
He işime karışılmasınmasından hiç hoşlanmam. Bi uyarı gelse eşimden , elin vardı değil mi hayatım ? Cevabım budur
Şuan çalışmıyorum çalışmaya başlayınca da muhtemelen ya haftasonlarını eşimle detaylı temizlik yapıp haftaiçi yine hergün evi süpürürüm. Ayda bir belki 2 haftada bir Yardımcı bayan alırım

Valla hafta da bir büyük temizlik yapıyorum kadın geliyor iki hafta bir . Eğer çok temizse kendi yapsın bende titizim ama hergün de sil süpür yapamam

Evet temizlik onemli
Her evin bir duzeni var. O duzeni de saglayacak iki kisi var biri erkek biri kadin. Esit sorunluluga sahipler.
Ben calisirken de calismiyorken de her gun evi supururum. Tuvaleti ovarim. Mutfagi temizlerim. Haftada 3 defa yer silerim. Koltuklar ,halilar ve stor perdeleri ayda bir mutlaka silerim. Camlar ayda bir. Esimle birlikte yapardik calisiyorken. Simdi de ya o yapiyor ben cocukla ilgileniyorum. Ya da ben yapiyorum o cocukla ilgileniyor. Duzenimiz bu sekilde

Çok ayıp etmiş eşiniz zamanla herşey olur geçer siz şuan hamilesiniz ne kadar bencil bu erkekler abartmista abartmiş onbeste bir size yardımcı tutsun beyzade her haftada tutan var ayrıca diye ekle

Kadınların işine karışan erkeklerden nefret ediyorum..
Ben hiçbir zaman çok temiz bir kadın olmadım e tabi çok pis bir kadında olmadım bebeğimden önce hergün ufak çaplı iş yapar biriktirmezdim..Ama şimdi imkanı yok eve haftada bir süpürge atsam yarabbi şükür diyorum bebeğimde gündüz uykusu yok emeklemeye başladı sürekli başındayım gündüz uykusu olmadığı için sürekli mızmız bende haftada bir eşime verip 5-6 saatte yüzeysel temizlik yapıyorum çamaşır ütüyüde geceleri yapıyorum demem o ki ilerde temizlik senin için daha zor olacak tabi buna eşinde zamanla alışır diye umuyorum...Temiz evde oturmak insanın içini ferahlatıyor orası ayrı konu;)

sen normalsin de esin normal degil sanki hamile olan o... bi tripler bi havalar...
hamilsin ustelik ya
yat dinlen az da naz yap asermiyosan bile aşer mahsustan gitsin alsin...
yuz verme bu kadar kafana takma o konussun sen rahatini bozma bosver esin dert ariyo

Kendileri de bi şeyin ucundan tutmuyor ki neymiş o dışarda çalışıp yoruluyormus yeterince... o görevini yapiyormus ben yapmiyormusum yük gibiymisim.
Buzdolabını kirlendikce silin..Yada sebze ,meyve alıp bittikce rafları yıkayin. Ben öyle yaparım bişi almışsam koymadan önce o rafı çıkartır bir içine su tutar kurular geri koyarım öyle her zaman buz dolabının iç temizliğini yapmak bir şey döküldüğünde anında silerim.

Aslında genel olarak temizlikte ki kural işi ertelememek saçın mı düşmüş o an alıp çöpe atsan aslında her şey hallolmustu. Basit şeyler.

Temizledikten sonra bi fark olacagina inandığım şeyi temizlerim:KK53: o fark beni motive ediyor.

Döküntü varsa supururum yoksa supurmekle ugrasamam.

Hamilelikte zaten yasakti.

Şimdide gerekli gördüğüm zaman yaparım ney yapmam gerekiyorsa. Bazen haftada 1 bazen 2 3 gunde bir.

Wc banyo düzenli temizlenir. Tozlaninca toz alırım.

Benim temizlik anlayışım bu şekilde. He tabiki bi misafir vs agirlayacaksam her yer bal dok yala olur

Back
X