Bu temizlik bu kadar mı önemli ya?

Bundan bi tanede bende vardı.senn gb hic bi gun uykumu alip uyandigim olmamistr.bi taraftan is bi taraftn hamilelik esimin dir diri.hepte alttan aldm durdm.tabi cocuk oldu uykusuzlk cocuk bi taraftan daha fenaydı.en son evi topladim tasimi taragimi aldm gittim evden al sana dedm derli toplu otur evinde anladi sonra 2 yildr o bir melek :) hic sesi cikmaz bnde birz dikkat ediorm tabi 2 haftada bir kadin caariyorm.o beni cok rahatlatti oneririm.çocuklu ev temiz olabilir ama duzenli olmuyor gercektn anladi sonnda cocugm tv izlesn aglasnda is yapaym diyen annelerdn hic olmadm olamamda kaliversn is hic onl deil sende cok taklma bnce.

Ben
Pazartesi günleri temizlik günüm
Pazar günü eşim traşını olur banyosunu yapar. (Ben ve Kızım da genelde pazar günü duş alırız banyo bi kaç gün temiz kalsın diye ) Pazar akşamı banyo tuvaleti ciflerim havluları değiştiririm. Çarşambaya kadar ellemem wc ve banyoyu
Pazartesi günü evi süpürür siler tozları alırım camların önünü silerim. koltukların altını Bazanın altını kızımın odasını detaylı temizlerim.
Buzdolabını komple döküp temizlemem kırıntı veyahut birşey aktığında silerim. Çürümüş ya da çürümeye dönmüş birşey varsa atarım şöyle bi silerim altını. Onun dışındaki diğer günler her gün evi süpürürüm. Toz almam silmem. Cumartesi eşim süpürür genelde.pazar günü hiçbişey yapmam akşam wc banyo yıkamak dışında. Her gün çamaşır yıkarım biriktirmekten yana değilim daha zor oluyor bence hele ki evde bebek varsa ayda bir iki ayda bir de yardımcı bayan alıyorum
He işime karışılmasınmasından hiç hoşlanmam. Bi uyarı gelse eşimden , elin vardı değil mi hayatım ? Cevabım budur
Şuan çalışmıyorum çalışmaya başlayınca da muhtemelen ya haftasonlarını eşimle detaylı temizlik yapıp haftaiçi yine hergün evi süpürürüm. Ayda bir belki 2 haftada bir Yardımcı bayan alırım[

Bana kalırsa yardımcı bayan almanıza bile gerek yok. Daha ne yapacaksiniz gayet temiz eviniz. Çok çok büyük işleri de yılda iki üç defa yapın oldu bitti. Çocuk var zaten anca.

Ben hamileyken elime bi çöp bile almadım . Eşim yaptı her işi bi yemek bana kaldı onu da becerebilse onu da yaptirirdim hamilelik zor. Bence titizse gerçekten yapar . Ha bi de birileri doldurmuş da olabilir ...

ayy kim acaba o birileri bi düşünelim... annesidir kesin:işsiz:

Bebeklerim küçük olduğu içn temiz düzenli kalması yarım saat sürüyor. Haftada iki defa süpürüp siliyorum. Dediğin gbi bnde uzağım o yüzden çokta tınlamam.
Eşinle konuş acıtasyon yap :KK62: hamileyim şuram ağrıyo buram ağrıyo de sürekli. Rica et bugn sen süpürsen büyük yükten kurtulcam” de sonunda çok saol aşkım sen olmasan napardım de abart Kahramanım fln de. Bi ay böyle yaptır işi sonra kendiliğinden yapıyorlar (tecrübeye sabittir)

Benim eşim çok takıntılı temizliğe.bende ona ayak uydurdum artik gunduzleri 1 yasindaki bebegime bakıyorum geceleri yemek temizlik yapyorum 3 e 4 e kadar.aslinda yaptikca eşime hak veriyorum önceden mutfak dolabinin yaglandigini farketmezdim mesela.simdi kendi istegimle yapyorum.şuan sana kalk bi çay koy bile diyemem hamilesin çünkü.

Hafta sonu temizlik yapmam.. Eşim evde olur ya da dışarı çıkarız.. Hafta içi de öyle bir rutinim yok.. Şu gün şu, bugün bu diye.. Canım nasıl istiyorsa öyle.. Mesela pazartesi süpürüp silmişsem Çarşamba sadece süpürürüm.. Tv ünitesi,konsol gibi mobilyaların tozunu da öyle sık sık almam. Üşenmezsem yaparım.. Keyfim ve kahyası bilir...Bir defasında eşim " aşkım tv tozlanmış.. Silelim." demişti.. Ben de " hay hay tatlım.. Bak deterjan dolabında a101 den aldığım üzerinde highjenik mi ne yazıyor. İşte o var.. Toz bezi de hemen onun yanında.. Hadi bi koşu kap gel de siliver sevgilim." dedim .. Hiç ikiletmeden paşa paşa" ağzıma tükürsünler bir daha seni uyarırsam. " diyerek ve sırıtarak silmişti. :) o günden sonra işime hiç karışmadı.. Konu sahibi eşin hamile olduğunu biliyor değil mi? Ver eline bezi, süpürgeyi.. Hamileyim ben farkında mısın de.. Otur.. Ama sesini yükselt biraz.. Öyle hamile hamile her gün temizlik mi yapılırmış? Ben saf gibi 6 aylık halimle mutfak tezgahına çıkıp mutfak dolabının en üstünü siliyordum.. Eşim bana bir bağırdı.. " salak mısın sen?" diye.. İnana adama kızamadım o an. Eşinin biraz yontulmaya ihtiyacı var.. Resti çekin..

aman bosver duyma gec ben iki cocugumla kosturuyorum butun gun ama yine de beyimiz begenmez laf eder ama ben cirkefim dir.acarim agzimi begenmiyorsan gelme git anana derim seni tutanmi var ben boyleyim bukadar geliyor diyorum susuyor valla esim.biri iki bucuk yasinda 32 aylik digeri 5 aylik iki kizim var kostur kostur hic oturmuyorum.iste bu saatte kk dayim simdi yaticam bes dakks giriyim dedim.
hele bir cocuk dogsun sen ozaman gor filmi.cok zor coookkk

Anlattığınız temizlik düzeni bana gayet güzel geldi. Yoksa ben pasaklı mıyım :KK48:

Burada sorunu kendinizde arayıp evi ne kadar aralıklarla nasıl temizlemeliyim, acaba ne yapsam ne etsem diye düşünmenize hiç gerek yok. Hamilesiniz, kimse sizden temizlik beklememeli bence. Sorun eşinizde. Ev işi için ne yapmış beyefendi de gelmiş böyle ahlam kesiyor. Yok yerde toz yumağı varmış kaç gündür. Gördüysen süpürsene neden kadının süpürmesini bekliyosun? Ay sinirlendim.

Tatlış hanımlar da gelmiş saçını banyoda taramalısın diye nasihat veriyor. Nasıl alıştıysanız öyle yapın. Eve baktığınızda sizi rahatsız eden bir şey yoksa eğer neden kalkıp temizlik yapasınız? Evi mutlu olacağınız kadar temiz tutun yeter. Bu ölçüt herkes için farklıdır.

Eşinizi de temizlik konusunda eğitmeniz şart. Size mutlaka yardımcı olmalı. Hamilesiniz üstelik. Size iş yaptırmaması gerekirken gelip böyle eleştiriyor.

Cok uzuldum kim bilir nasil kalbiniz kirilmistir :( ustelik de hamilesiniz.

Haftada bir yarim gun de olsa bir abla alabilecek durumunuz var mi? En azindan o detayli temizlik yapar siz de yorulmazsiniz esinizle bunu konusun madem sizin temizliginizi begenmiyor biri gelsin haftada bir gun diyin.

Az önce eşimle kavga ettik. Sebep benim temizlik yapmamammış. Haftaiçi kursum var bütün gün kursta oluyorum, evimiz zaten benim nefret ettiğim uzak bi semtte, zaten kaç saatim yollarda geçiyor.
Hamileyim de. Aşırı uyku halindeyim bi de üstelik. Hiçbir zaman enerjik sağlıklı bi insan olamadım zaten. Hiçbir zaman uykularım yetmedi bana, uykudan bile yorgun uyanıyorum. Hamile olunca da hepsi 2 katına çıktı bunların.

Günlük ortalık toplamak, mutfağı temizlemek, yemek yapmak, çamaşır yıkamak bile bana zor geliyor ama bi şekilde yapıyorum.
Ama ev süpürüp toz alma işini haftada 1 kere yapıyorum sadece. Özellikle de haftaiçi kursa gittiğim günler sil süpür yapmıyorum. Bu eşime az geliyor evimiz çok pismiş, ben bu evde ne işe yarıyormuşum, fuzuli boş boş yaşıyormuşum, evi otel gibi kullanıyormuşum, daha ne laflar kavga uzadı da uzadı.
Temizlik hastası gibi sözde çok titiz ama lafta titiz. Temiz olan insan, rahatsız olan insan kalkıp bi şeyinde ucundan tutmaz mı? Başkasına temizle temizle, hergün şunu yap diyerek herkes titiz olur. Öyle titiz olmakta ne var ki?

Siz bu evin temizliğine günde kaç saat ayırıyorsunuz? Ben de mi sorun?
Yahu 2 gün önce süpürdüğüm yatak odası neymiş pislik içindeymiş, bana gel bak diye yeri gösteriyor. Gösterdiği yerde de sabah evden çıkmadan saçımı taramıştım saçım dökülmüş saç telleri üst-üste orda yumak gibi kalmış. Görmedim bile. Neymiş o toz yumağıymış kaç gündür ordaymış. 2 gün önce süpürülen odada nasıl o kaç gündür orda olur ya?
Biri ona hamileliğin yeterince zor olduğunu anlatmalı
Hamile kaldım kalalı tek başıma iki defa süpürmüşümdür evi onun dışında eşimle yaparım ki onda da hemen yorulurum sizde az naz yapıp boş anında beraber yapalım zaten. Hamilelikten dolayı çok zorlanıyorum yada yardımcı alalım düzenli deseniz

Nefret ediyorum temizlik yapmaktan. Ömrümden çalıyor sanki... ama bir yandan da temiz bir evde yaşamak Harika bir şey.... benim eşim kolayını buldu ne yardım ediyo ne şikayet ediyo. Ben yardım isteyince hadi sen de gel otur diyo. Kafayı yicem. Çalışıyorum ama temizlik yemek hepsi üstüme kaldı

Kendileri de bi şeyin ucundan tutmuyor ki neymiş o dışarda çalışıp yoruluyormus yeterince... o görevini yapiyormus ben yapmiyormusum yük gibiymisim.
Şimdiden böyleyse, çocuk doğduğunda işin çok zor bacım. Benim eşim yardım ettiği halde zor yetişiyoruz. Bir de çocuk emeklerken çooooook dağılıyor ortalık, yürümesini düşünemiyorum.

O kadar dert ediyorsa kaldırsın hassas totosunu yardım etsin.

Valla küçük bir bebeğim var bir de hamileyim anca yatağı topluyorum o kadar tüm gün evde olsam da her gün nasıl temizlik yapayım haftasonu eşim yapiyor.Ayrica gebelikte haftan ilerledikçe de süpürge vs yapmaman lazim.Sorun sen de değil gayet açık esinde.

Az önce eşimle kavga ettik. Sebep benim temizlik yapmamammış. Haftaiçi kursum var bütün gün kursta oluyorum, evimiz zaten benim nefret ettiğim uzak bi semtte, zaten kaç saatim yollarda geçiyor.
Hamileyim de. Aşırı uyku halindeyim bi de üstelik. Hiçbir zaman enerjik sağlıklı bi insan olamadım zaten. Hiçbir zaman uykularım yetmedi bana, uykudan bile yorgun uyanıyorum. Hamile olunca da hepsi 2 katına çıktı bunların.

Günlük ortalık toplamak, mutfağı temizlemek, yemek yapmak, çamaşır yıkamak bile bana zor geliyor ama bi şekilde yapıyorum.
Ama ev süpürüp toz alma işini haftada 1 kere yapıyorum sadece. Özellikle de haftaiçi kursa gittiğim günler sil süpür yapmıyorum. Bu eşime az geliyor evimiz çok pismiş, ben bu evde ne işe yarıyormuşum, fuzuli boş boş yaşıyormuşum, evi otel gibi kullanıyormuşum, daha ne laflar kavga uzadı da uzadı.
Temizlik hastası gibi sözde çok titiz ama lafta titiz. Temiz olan insan, rahatsız olan insan kalkıp bi şeyinde ucundan tutmaz mı? Başkasına temizle temizle, hergün şunu yap diyerek herkes titiz olur. Öyle titiz olmakta ne var ki?

Yahu 2 gün önce süpürdüğüm yatak odası neymiş pislik içindeymiş, bana gel bak diye yeri gösteriyor. Gösterdiği yerde de sabah evden çıkmadan saçımı taramıştım saçım dökülmüş saç telleri üst-üste orda yumak gibi kalmış. Görmedim bile. Neymiş o toz yumağıymış kaç gündür ordaymış. 2 gün önce süpürülen odada nasıl o kaç gündür orda olur ya?
Bence eşinizin büyüteceği kadar bir durum yok hem hamilesiniz hemde kursa gidiyorsunuz illa ki yorgunluk var ve son derece haklısınız.
Işinizi kolaylaştıracaksa bende okula gidiyorum. Mesela cumartesi evi süpürür silerim ertesi gün vitrin vs tozları alırım. Hafta içi dersimin az olduğu günler 2 haftada bir buz dolabı ve dolap içlerini silerim. Ama eğer yorgunsam bunuda zamana yayarım. Eşim halimi anlayıp sağolsun yardım ediyor.
Hafta içi misafir gelecekse o süpürür siler ben yemem vs ile uģraşırım.

Burda eşiniz çok önemli size yardımcı olması gerek. Malesef zor. Hamile falan olsam heralde hiçbirşeye elimi atmak istemem. Çünkü zaten gün içinde haşatım çıkıyor.

Eşinize anlatın yardımcı olsun eğer olmuyorsa elinizden bu kadarının geldiğini kabullenmesi gerektiģini anlamalı. :)

çalışıyorum 8-5 evden cıkısım 7:15 gırısım 17:30-18:00 arası bır saat.
evde kızım esım annem babam toplam bes kısıyız..
annem arada yemek yaparsa yapar kalan tum ev ısı bende (annem babam torun bakmak ıcın yanımızda bende o nedenle pek ıs beklemıyorum ama onlarda sag olsun ellerını pek ıse surmuyorlar) temızlık haftada bır yaparım sıl supur toz al wc banyo temızlıgı. mutfak dolaplarını kırlendıkce sılerım dıstan, ıcten ayda yılda bır sılerım. ocagım mutfak tezgahım lavabom gunluk sılınır. yemek yapılmadı ıse akşam gelır gelmez yaparım. ılk ısım ortalıgı bır toplamak sonra yemek ve asofra kurmaktır...
haftalık temızlıgı guzelce yaparsanız, gunlukte wc mutfak temızlersenız yeterlı bence.
ama sac pıslıgı gercekten mıde bulandırıcı onları dokuldugu an pecete ıle temızlesenız benımde her banyo sonrası dokulur sacımı kuruttuktan sonra pecete ıle temızlerım yere dokulenlerı..
ama sunuda soyleyım esım bana temızlık konusunda bır laf etse arada edıyor kalk kendın yap dıye cevabı yapıstırırm.

Çok afedersiniz de, sizin bu evlilikteki göreviniz bu muymuş acaba? Ortalığı topla sil süpür. Yapmazsanız da Otel gibi kullanıldı oluyor yani. E kendisi o zaman Otel gibi kullanıyor o evi. Görev mi şimdi bu? Temizlikçi tutsun! Neden evlenmiş ki? Sex için de verirdi parasını onu da yapardı. Aşk-sevgi-saygı, bunları isteyen biri değil demek ki, kadınının tek görevinin ev işleri olduğunu düşünüyor. Hamilesiniz, adamın bebeğini taşıyorsunuz. Yetmiyor.

En nefret ettiğim insan tipi! Net konuşuyorum ben boşardım. Ev işleri kadının görevi değil sorumluluğudur ve bu sorumluluk o evde yaşayan herkes için geçerlidir. Eğer eşiniz o evde yaşıyor, yiyor içiyorsa, o evi o da pisletiyordur, neden sadece siz silip süpürecekmişsiniz! Eşinizin de sorumluluğunda. Siz yapmadınız mı, kalksın kendisi yapsın! Tav oluyorum işte böyle olunca.

Bu lafların üstüne ev bok içinde kalsa elimi kaldırmam yemin ediyorum. Haftada bir temizlik gayet uygun. Bir de hamilesin zaten. Daha ne olacaktı acaba. Çok istiyorsa buyursun yapsın madem.

Tüm yorumları okumadım. Benim eşimde aşırı titiz. Hatta obsesif diyebileceğimiz sınıfta ama bana yardım eder. Kavga etmeyelim diye dün işten erken gidip evi süpürmüş kalanını beraber yaptık. Hafta da 1 temizlerim bende . Mutfak dolapları , buz dolabı , kapılar, halılar vb. dokunmadığım hiçbirsey kalmaz. Ama bana hep yardım eder. Arada sıkıldım artık keşke sen yapsan diyor ama çalıştığımız için yardm ediyor Allah razı olsun. Hamile olsam ne yapar bilmiyorum.
Erkekler zmaan zaman ağır konuşabiliyorlar. Benim eşimde saç görünce deli oluyor. Her taraff pür pak olsun istiyor . Ama olmuyor işte. Hele sizde birde çocuk gelince daha zorlanacaksınız.
Temizlik yüznden vaktimizden çalıyoruz. Ben de bunu anlamıyorum. Ya size yardım etsin ya da gündelikçi almayı önerin.

Ben cok sıklıkla temızlık yapıyorum ayrıca eşimde dağınıktır bide ben yapınca yapma evde ne var tertemiz sen temizlik hastasısın diyo benimkide ayrı bir cins:)) ama sizin durumunzda eşiniz abartmıs aynen pis olan yerı kendi temizleyebilir ayrıca hamileymişsnzde normal canınızın istememesi. Ayrıca gerçekten insan bi yere gidip geldikten sonra hiç birşey yapmak istemiyo yol yoruyo ınsanı siz bide hamilesinz ıkı kat halszlık olur. Tek sefer kullanımlık yer bezleri oluyo takın onu viledaya detaylı yapamadıgınz zamn onunla yerlerı sılıp çöpe atın. Belkı daha pratık olur sizin için.

Back
X