Bu temizlik bu kadar mı önemli ya?

Ben temizlik yapmayı sevmiyorum eşimde pis. Bildiğin pis yani adam. Ben de yardımcı tutuyorum o hallediyor. Zaten sabah 9 akşam 6 çalışıyorum. Eve gelene kadar zaman geçiyor. Akademisyenim. Yapmam gereken tonlarca şey var. Ev büyük ve müstakil. Bütün gün evde olsam yine yetişemem. O yüzden yaptığım şey; basitinden yemek o kadar. Bir de dökülen saçılan bir şey varsa onu temizlemek. Eşim yardım eder ama o da çok yoğun çalışıyor ve eve bitik halde geliyor. O yüzden bizdeki tek çözüm yardımcı.

Ev 2 haftadır süpürülmedi.
Muhtemelen bu hafta da süpüremeyeceğim.
10 dakika da mı süpürge tutamadın diyecek varsa evet tutamadım.
Gayet yaşıyoruz evde birimize bir şey olmadı, eşim bunun için söylenmeye kalkarsa süpürgenin yeri belli.
Kırıntıları soracak olursanız oğlum hallediyor onları.

Ev 2 haftadır süpürülmedi.
Muhtemelen bu hafta da süpüremeyeceğim.
10 dakika da mı süpürge tutamadın diyecek varsa evet tutamadım.
Gayet yaşıyoruz evde birimize bir şey olmadı, eşim bunun için söylenmeye kalkarsa süpürgenin yeri belli.
Kırıntıları soracak olursanız oğlum hallediyor onları.

Ben de oğlanda yok ama durum bu. Bir de üstüne şehir değişikliği, yeni mobilyalar o halıların ve mobilyaların kendi tozları var düşünün. Ama işten yoğunluktan ve yorgunluktan tek yapabildiğim çamaşır yıkamak(mecburiyetten), yemek yapmak(açlıktan) bulaşık yıkamaz(tabak yok) ....

Saglikli oldugum surece pesini birakmam hicbir sey yapmasam evi supururum wc yi yikarim ama siz hamileymissiniz hormonlariniz psikolojiniz farkli suan hamile birinden ev isi beklemek de acimasizlik olur. Evi neredeyse her gun supurmek gerekiyor sac telleri tozlar dokuluyor dip kose de haftada 2 gun temizliyorum mutfagi ocagi ise her gun.

Pardonda Erinip iki işin ucundan tutmuyor üstünden bin tane laf söylüyorsa madem bu kadar rahatsız iki kuruş para verisinde yardımcı bayan tutsun huzurunuzdan daha mı önemli kime göre neye göre pis

Ben eşime göre temizlik hastasıyım. Ama gayet normalim bence, o dağınık olduğu için ben göze batıyorum.Hamileliğimin 5.ayına kadar bulantıdan mutfağa giremedim herşeyi eşim yaptı. Bu vicdanla alakalı bir durum hamilesin hasta değilsin ama çok farklı bir süreç. Benim doktorum net bi şekilde uyardı eşimi, sakın eline süpürge almasın siz yapın diye. Doktorunuz bi uyarıda bulundu mu eşiniz belki utanır söylediklerinden.

Az önce eşimle kavga ettik. Sebep benim temizlik yapmamammış. Haftaiçi kursum var bütün gün kursta oluyorum, evimiz zaten benim nefret ettiğim uzak bi semtte, zaten kaç saatim yollarda geçiyor.
Hamileyim de. Aşırı uyku halindeyim bi de üstelik. Hiçbir zaman enerjik sağlıklı bi insan olamadım zaten. Hiçbir zaman uykularım yetmedi bana, uykudan bile yorgun uyanıyorum. Hamile olunca da hepsi 2 katına çıktı bunların.

Günlük ortalık toplamak, mutfağı temizlemek, yemek yapmak, çamaşır yıkamak bile bana zor geliyor ama bi şekilde yapıyorum.
Ama ev süpürüp toz alma işini haftada 1 kere yapıyorum sadece. Özellikle de haftaiçi kursa gittiğim günler sil süpür yapmıyorum. Bu eşime az geliyor evimiz çok pismiş, ben bu evde ne işe yarıyormuşum, fuzuli boş boş yaşıyormuşum, evi otel gibi kullanıyormuşum, daha ne laflar kavga uzadı da uzadı.
Temizlik hastası gibi sözde çok titiz ama lafta titiz. Temiz olan insan, rahatsız olan insan kalkıp bi şeyinde ucundan tutmaz mı? Başkasına temizle temizle, hergün şunu yap diyerek herkes titiz olur. Öyle titiz olmakta ne var ki?

Siz bu evin temizliğine günde kaç saat ayırıyorsunuz? Ben de mi sorun?
Yahu 2 gün önce süpürdüğüm yatak odası neymiş pislik içindeymiş, bana gel bak diye yeri gösteriyor. Gösterdiği yerde de sabah evden çıkmadan saçımı taramıştım saçım dökülmüş saç telleri üst-üste orda yumak gibi kalmış. Görmedim bile. Neymiş o toz yumağıymış kaç gündür ordaymış. 2 gün önce süpürülen odada nasıl o kaç gündür orda olur ya?
Çoğu erkeğin ev işinden anladığını sanmam.Birilerimi dolduruyor acaba...

her sabah banyoya girdiğimde çıkmadan lavaboyu muslukları tuvaleti komple temizlerim zaten 15 dk sürmez havluyu değiştirir çıkarım . Ev genelde iki kişi olmamıza rağmen ( nasıl başarıyoruz bilmiyorum ) dağılıyor. Mecburen ortalığı topla herşeyi yerine yerleştir yıkanıcak varsa makineyi çalıştır sonra yemek yap . Benim günlük rutinim :) şuan hamileyim o yüzden çamaşırları eşim çıkartır asar işten gelince bir de eşim süpürür evi arkasından da bazen o siler bazen ben :) gerçi hamile değilken de eşim süpürür ben arkasından silerdim :) saolsun 2 yıldır evliyiz evi 5 kere ben süpürmüşümdür . Hamileliğimden önce ikimizde çalışıyorduk o yüzden yardım ederdi sofrayı bile birlikte kurup kaldırırız hala şimdide hamileyim diye yardım eder herşeye Allah razı olsun .

Bir dikey süpürge al on beş dakika içinde butun evi supur. Eskiden ben de haftada bir yapardim . Ve hafta sonuna beş altı saatlik isim olurdu. Günlük on beş dakikada evi supuruyorum. On dakika ev toparlama on beş dakika bulaşık . 40 dakika günlük temizliğe gidiyor. Ben de çalışıyorum yogunum ama yapmazsam olmuyor. Uç günde bir yer silme haftada bir camasir. Çamaşır işi esimde .
Eskisine göre daha rahat ve huzurluyum. Eve anı misafir geldiğinde panik olmuyorum
Ya da sirf misafir çağırmak için saatlerce temizlik yapmak zorunda kalmamis oluyorum

Bu erkeklere hiçbir şekilde yaranamazsın ben bir gün yapıyorum Bir gün yapmıyorum siliyorum süpürüyorum Toz alıyorum Benimki de çok yapıyorsun diye kızıyor Kafayı yemişsin sen diyor ama 17 aylık bebeğim var mecburum 3haftaya dogumum var sancm tutuyo is yaptgm gün ama ben yapmasam kim yapacak:işsiz:

Valla ben de haftada bir bazen iki haftada bir bazen de hiç :)
Eşim yapıo dip köşe sağolsun
Bana da bişey deniyo
Dese var yaaa kendime zarar veririm :))))
Gelemem öyle şeylere
Ama ben de onun kıymetini biliyorum aşkım çok çok sağol yoruldun diyorum
Allah razı olsun ondan

Durumunuz iyiyse yardımcı tutmasını isteyin. Hamilesiniz sonuçta. Ama haftada 1 süpürmek bana da az geldi. Süpürülmemiş, dağınık, havasız ev normalden de pis gözüküyor bence.

Az önce eşimle kavga ettik. Sebep benim temizlik yapmamammış. Haftaiçi kursum var bütün gün kursta oluyorum, evimiz zaten benim nefret ettiğim uzak bi semtte, zaten kaç saatim yollarda geçiyor.
Hamileyim de. Aşırı uyku halindeyim bi de üstelik. Hiçbir zaman enerjik sağlıklı bi insan olamadım zaten. Hiçbir zaman uykularım yetmedi bana, uykudan bile yorgun uyanıyorum. Hamile olunca da hepsi 2 katına çıktı bunların.

Günlük ortalık toplamak, mutfağı temizlemek, yemek yapmak, çamaşır yıkamak bile bana zor geliyor ama bi şekilde yapıyorum.
Ama ev süpürüp toz alma işini haftada 1 kere yapıyorum sadece. Özellikle de haftaiçi kursa gittiğim günler sil süpür yapmıyorum. Bu eşime az geliyor evimiz çok pismiş, ben bu evde ne işe yarıyormuşum, fuzuli boş boş yaşıyormuşum, evi otel gibi kullanıyormuşum, daha ne laflar kavga uzadı da uzadı.
Temizlik hastası gibi sözde çok titiz ama lafta titiz. Temiz olan insan, rahatsız olan insan kalkıp bi şeyinde ucundan tutmaz mı? Başkasına temizle temizle, hergün şunu yap diyerek herkes titiz olur. Öyle titiz olmakta ne var ki?

Siz bu evin temizliğine günde kaç saat ayırıyorsunuz? Ben de mi sorun?
Yahu 2 gün önce süpürdüğüm yatak odası neymiş pislik içindeymiş, bana gel bak diye yeri gösteriyor. Gösterdiği yerde de sabah evden çıkmadan saçımı taramıştım saçım dökülmüş saç telleri üst-üste orda yumak gibi kalmış. Görmedim bile. Neymiş o toz yumağıymış kaç gündür ordaymış. 2 gün önce süpürülen odada nasıl o kaç gündür orda olur ya?
Sen kursami gidiyorsun yoksa kursta calisiyormusun bilmiyorum.ama sana bisey soylucem.erkek milletine asla ve asla yaranilmaz.haftada veya onbes gunde bir kez yarim gun gizli ce kadin tut supurt.ben oyle yapiyorum.cunku laf sokar bizimki.birde reklam olmasin bir markanin kullan at yer silme mendilleri var tozu saci oyle bir topluyorki arkadaslarim koca evi supurdugumu saniyor inanamazsin.aklini kullan.yaranamazsin.simdiki aklim olsa durumumuzun en kotu oldugu gunlerde bile kadin tutardim

Sen kursami gidiyorsun yoksa kursta calisiyormusun bilmiyorum.ama sana bisey soylucem.erkek milletine asla ve asla yaranilmaz.haftada veya onbes gunde bir kez yarim gun gizli ce kadin tut supurt.ben oyle yapiyorum.cunku laf sokar bizimki.birde reklam olmasin bir markanin kullan at yer silme mendilleri var tozu saci oyle bir topluyorki arkadaslarim koca evi supurdugumu saniyor inanamazsin.aklini kullan.yaranamazsin.simdiki aklim olsa durumumuzun en kotu oldugu gunlerde bile kadin tutardim
Reklam olmaz yasak değil hangi marka merak ettim

Ben hergün süpürge açıyorum toz alıyorum yer siliyorum toplasan 20 dk sürmüyor..Varsa çamaşır atarım yoksa o günlük isim biter..Benim en tahammül edemedigim şey saçtır kendi saçımdan bile rahatsız olurum yerde görsem..Ayda bir de dolap ici mutfak dolapları buzdolabı gibi yerleri temizlerim ..Zaten günlük bir rutin oluşturunca 15 dk bile bitiyor tüm evin temizliği..

Valla ben calisiyorum belli bir surede degik acikcasi kendimi ne zamam iyi hissedersem yaparim firsat buldukca kadn cagiriyorum izin gunumi temizlige harcayamam dinlenmem lazim diyorum esim temizlik konusunda hicbirsey demez dese de zaten sen de yasiyorsun bu evde sen yap o zaman derim hatta genelde wc temizleme isi ondadir yapacaksakda beraber yapariz temizligi

Ben hergün süpürge açıyorum toz alıyorum yer siliyorum toplasan 20 dk sürmüyor..Varsa çamaşır atarım yoksa o günlük isim biter..Benim en tahammül edemedigim şey saçtır kendi saçımdan bile rahatsız olurum yerde görsem..Ayda bir de dolap ici mutfak dolapları buzdolabı gibi yerleri temizlerim ..Zaten günlük bir rutin oluşturunca 15 dk bile bitiyor tüm evin temizliği..
15 dk da hic bitiremadim.bende var bisey demekki

Her sabah 6 da kalkıyorum, öğretmenim. Öğleden sonra kurs veriyorum. Hafta sonu sınav görevleri istiyorum. Çünkü borcumuz var. O yüzden her gün ne mümkün temizlik yapmak, yemek yapabiliyorsam kar sayıyorum. Hafta sonu temizlik yapıyoruz. Ama eşimin hakkını yemek istemem, bu konuda bana çok destek veriyor. Yaşayıp gidiyoruz.
Bu konuda kırıcı olmaya değmez.

Back
X