- 17 Nisan 2012
- 30.410
- 65.394
- 598
- Konu Sahibi elmakurdumusun
-
bravo doğru bir başlık.Yeni nesil bir garip, tembel, sorumsuzve bağımlı.
Bir işyeri açtım ve burayı açarken aklımdaki son şeydi eleman bulamamak.
Stresten psikolojim bozuldu, yüzüm döktü, saçlarım elimde kaldı.
Tanıdık vasıtası, ilan ne yaptıysam boş.Bir akıl verin ne olur ben elemanı nerden bulucam.
En sonunda aklıma yabancı çalıştırmak geldi, ihtiyaçları varya belki daha iyi olur diye oda kanuna aykırı çalışma izinleri yok.
Bu konudaki tek sıkıntılı ben degilim tüm esnaf arkadaşlarım aynı konudan muzdarip.
Şimdi biraz işim var sonra girip fikirlerinizi alıcam kızlar.
evet öyle diyor.bizim burada adamın biri işi bırakacağım dedi. dedik"kış günü yapma etme, ne yapacaksın"Valla insanlari günde 35 saat çalıştırıp asgari ucret verip sigortasından çalıp birde üstüne azarlayan insanlar okadar cokki millette botle çalışacağıma calismam daha iyi diorrr
Onun ki arayış belki ama maalesef genek olarak durum benm söylediğim gibi oluyor. İnanın cok üzücü bir durum ama ne bilim. Ozel sektöre taserona artık gerçekten düzenlemeler gelmeli. Halam taseron firma aracılığıyla iskurda calisior temizlik gorevkisi olarak. Bobrek ameliyati olcak 2gun icin cikardiklari tantanayi gormeliydiniz. Daha kendine gelemeden ise başlamak zorunda kaldi. Insanlari izinsiz soluksuz çalıştırıp emeklerinin karşılığı verilmior.evet öyle diyor.bizim burada adamın biri işi bırakacağım dedi. dedik"kış günü yapma etme, ne yapacaksın"
dedi ki: garda köfteçi Mahmut'ta çalışacağım.
Şimdi bu adam cahil mi yoksa bıkkın mı?
Sigortası yatıyor, maaşını alıyor gününde, sağlık güvencesi var vs vs.
ama getir götür işini tercih ediyor.
bu kısım doğru tabi.Onun ki arayış belki ama maalesef genek olarak durum benm söylediğim gibi oluyor. İnanın cok üzücü bir durum ama ne bilim. Ozel sektöre taserona artık gerçekten düzenlemeler gelmeli. Halam taseron firma aracılığıyla iskurda calisior temizlik gorevkisi olarak. Bobrek ameliyati olcak 2gun icin cikardiklari tantanayi gormeliydiniz. Daha kendine gelemeden ise başlamak zorunda kaldi. Insanlari izinsiz soluksuz çalıştırıp emeklerinin karşılığı verilmior.
antalyaysa lütfen görüşelim 1 aydır işsizim hep biz sizi ararıza döndü olay bunalmak üzereyimYeni nesil bir garip, tembel, sorumsuzve bağımlı.
Bir işyeri açtım ve burayı açarken aklımdaki son şeydi eleman bulamamak.
Stresten psikolojim bozuldu, yüzüm döktü, saçlarım elimde kaldı.
Tanıdık vasıtası, ilan ne yaptıysam boş.Bir akıl verin ne olur ben elemanı nerden bulucam.
En sonunda aklıma yabancı çalıştırmak geldi, ihtiyaçları varya belki daha iyi olur diye oda kanuna aykırı çalışma izinleri yok.
Bu konudaki tek sıkıntılı ben degilim tüm esnaf arkadaşlarım aynı konudan muzdarip.
Şimdi biraz işim var sonra girip fikirlerinizi alıcam kızlar.
ben o işe talibim o zaman okulu mokulu birakir gelirim. Türkiye sartlarinda kimse 2000 6000 arasi maaşa burun kiviramaz. size başvuranlar doktor falandi sanirim.Hakikaten biz de çalışacak eleman bulamiyoruz. Biz yemek sektoruyuz. Ya millet iş begenmiyor. Abi yorulamam diyorlar. Ee yorulmadan kim para kazanabilir ki zaten calisma koşulları da gayet iyi. Eşimin yaninda calisan kişinin en düşük maaşi 2000 en yuksegi de 6000 ki yemegi sigortasi yolu her seyi hariç . Bayramlarda harçlığı falani filani da cabasi ama gençler istemiyor. Calismiyorlar. Isci bulmak cok zor çok. Ama bakiyorsun herkesin elinde akilli telefonu şuyu buyu. Bu degirmenin suyu nerden geliyor peki?
Valla size hak veriyorum..
ben o işe talibim o zaman okulu mokulu birakir gelirim. Türkiye sartlarinda kimse 2000 6000 arasi maaşa burun kiviramaz. size başvuranlar doktor falandi sanirim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?