- Konu Sahibi elmakurdumusun
-
3 gün calismaya 2000 değil yanliz. 3 gunluk paralari veriliyor. Ayrica bizim iş bayanlar icin degil. Buraya calisacak kişi aramak icin de yazmadim ki. Sadece ben de sikayetimi dile getirdim.
Dedigim gibi arkadaslar bayanlarin calistigi bir is yeri değil. Oyle sulu yemek türü degil yani...
Cidden Istanbulun neresinde bu iş? Çalışma şartlarını saatlerini falan da yazsanız bir heleIstanbul.....
Cidden Istanbulun neresinde bu iş? Çalışma şartlarını saatlerini falan da yazsanız bir hele
Kadın çalışan istemiyorlarmış
Ha o zaman değerlendirin tabi evet, bu devirde iş buldun mu kaçırmayacaksınYok ben değilim zaten , erkek arkadaşım için düşünmüştüm ama sanırım olmaz part-time değildir herhalde
İşsizlik yok evet bu sebeple daha geçenlerde bir marketler zinciri eleman alıyordu
Öğretmen olan kuzenim gitti başvurmaya(atanamadığı için) . 3.ooo kişi kuyrukta görünce ağzı açık kaldı
Devlet memuru alır gibi mülakattan mülakata çağırılması da cabası.
Sonuç itibari ile şanslıydı ki çağırıldı
Peki bugün iş başı yapması gerekirken ne olmuş
XX şahsı tanımıyor musun neyin olur diye sormuşlar ?
Akrabamız deyince hadi sana güle güle demişler kız ağlaya ağlaya eve geldi.
Hadi ben tembelim başvurmadım veya işi beğenmedim bu kız ne o zaman
Hey gidi heyy hepimiz paşa kızıyız ondan çalışmıyoruz
Burada katılamıyorum maalesef...Sonuna kadar katılıyorum. En zoruma gidende asgari ücretle çalışanların hali düşünülmeden memurların zam istemesi. Tamam çoğu kişinin maaşları Türkiye şartlarında kötü durumda malesef, ancak memurluk bi nebze daha rahat kaldı ki bu nedenle herkes memur olmak isterken asgari ücretlilerin burnunu çekmesi beni mahvediyor. Bu ülkede 1000 lira için toprağın altında canından olanda var, 2500 tl maaşı beğenmeyende.
Herkesin maaşına göre harcamasıda olur elbette ki aynı düşüncedeyiz ancak demek istediğim asgari ücrete çalışanlar malesef belirli bir seviyeye bile çıkamıyorlar, sizde bunun blincindesiniz ortak bir paydada buluşuyoruz yani :) . Evlerin kira, 2 çocuk okuttuklarını düşünmek bile istemiyorum o nedenle bahsettim. Bir yandanda nerdeyse her defasında işini yapmayan memurlarla karşılaştığım için o insanlara karşıda öfkem var. Malesef bu ülkede hiçbirşey olması gerektiği gibi gitmiyorBurada katılamıyorum maalesef...
Ben de memurdum ancak köyde. Soba yaktım, odun kırdım, malzeme aldım, tuvalet temizledim vs... bazıları klimalı ortamlarda, çay makineleri ile işlerini yaparken ben yollarda kalıyordum.aldığım memur maaşı bazı şeyleri ancak karşılıyordu. Memurlar arasında da eşitlik yok ki, şu an değil ama o dönem ben de maaşın yeterli olmadığını düşünmüştüm:)
Asgari ücrete hiç girmiyorum bile...akıl ve beden sağlığımdan olacağıma ben de çalışmazdım çok zorda değilsem. Bir pazar günü tatil, hiçbir izin yok, sürekli ekstra işler...
Evet işin bir de bu boyutu var. Her yere mantar gibi üniversite açtılar. *** Üniversitesi diye tabela çakan her yer diploma verir oldu. E haliyle adını soyadını kodlayan üniversiteli oluyor. Herkes okuyor artık, o kadar masrafın emeğin karşılığını da istiyor haklı olarak. Ara eleman olacak vasıfsız kişi kalmadı. Diplomalı işsizler ordusu yarattılar.İşsizlik var . O da şöyle. Bu kadar özel üniversite açıldı edildi . Ama o üniversite öğrencileri için çalışacak alanlar yaratılmadı. Olan alanlara da torpille bakan çocukları giriyor . Bilmem anlatabildim mi?
Evet işin bir de bu boyutu var. Her yere mantar gibi üniversite açtılar. *** Üniversitesi diye tabela çakan her yer diploma verir oldu. E haliyle adını soyadını kodlayan üniversiteli oluyor. Herkes okuyor artık, o kadar masrafın emeğin karşılığını da istiyor haklı olarak. Ara eleman olacak vasıfsız kişi kalmadı. Diplomalı işsizler ordusu yarattılar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?