Bu ülkede işsizlik var diyen yanılıyor

aylık 200 - 300 TL verip çalışacak eleman arayıp bulamayanlar hemen bu tür konular açar.. Bu eleman değil köle aramaktır..

Herkes ekmeğinin derdinde kimsenin de masa başı iş aradığı yok.. İnsanların tek ortak derdi insani şartlar.. Eleman arıyorum bulamıyorum diyen ilk önce kendine baksın.. Verdiği parayı biraz arttırsın bakın bakalım buluyor musunuz bulamıyor musunuz?

Dün havaalanında burger kingde bir baktım 18 yaşında iki çocuk oturtmuşlar elleri ayaklarına dolanıyor zaten sürekli elemanlar sirküle olur bu tür yerlerde millet bağrınıyor ve servisi geri iade ediyor.

Sonuç? Sen trilyon öde burger aç sonra yine orada inanılmaz kira öde.. Ancak elemana vereceğin 1000 - 1500 Tl den kaç asgari ücret öde..

sizin çevrenizde işe uygun olduğu halde tembel, sorumsuz olan insanlar olabilir. ya da belki de siz az ücretle çok iş bekliyorsunuz? bilemeyiz.

masa başında yapılacak yüzlerce iş var. ama ben yıllarca okuyup eğitimime göre iş bulamıyorsam işsizim demektir. genelleme yaparak çok yanlış konuşuyorsunuz.

hanımefendi gerçekten çok merak ettim,
2000 tl hiç fena bir maaş değil.yani merak ettim gerçekten size kimler başvuruyor ya da iş tanımınız ve şartlarınız nedir de insanlar 2000 lere hatta 6000 lere yüz çeviriyor?

Aile bağlarımız hala o kadar kuvvetli ki, insanlar kötü şartlar altında çalışıp , emek suistimaline uğrayacağına ailesinin kendisine yardımcı olmasını daha doğru buluyor, Ülkemizde ucuz iş gücü o kadar yaygın ki, çıkan aynı şartlarda başka bir iş bulmakta zorlanmıyor. (genel yorum yaptım, sizin şartları falan okumadım size istinaden yazmadım yani)

açlık sınırı: 1200, yoksulluk sınırı 4000 tl ye dayanmış.. 900-1000 lira ne maaşı allah aşkına? asgari ücret demek o fiyattan aşağı eleman çalıştıramazsın demek, yoksa o fiyatı dayayıp kanını emeceksin demek değil.. millet açlık sınırının altında çalışmaya mecbur kalıyor, üstüne bir de çocuk falan okutuyor ya, işte biz buna mucize diyoruz..

Ewt is arayanda cok isde cok malesefki verdikleri para para degil esim issizdi bi aydir yeni bi is buldu verecegipara bin tl ve kiraciyim ben devletimizde malesefki hic is yok fakir yine fakir malesefki bizim gbi insanlar hic dusunen yok

İşsizlik yok evet bu sebeple daha geçenlerde bir marketler zinciri eleman alıyordu
Öğretmen olan kuzenim gitti başvurmaya(atanamadığı için) . 3.ooo kişi kuyrukta görünce ağzı açık kaldı
Devlet memuru alır gibi mülakattan mülakata çağırılması da cabası.
Sonuç itibari ile şanslıydı ki çağırıldı
Peki bugün iş başı yapması gerekirken ne olmuş
XX şahsı tanımıyor musun neyin olur diye sormuşlar ?
Akrabamız deyince hadi sana güle güle demişler kız ağlaya ağlaya eve geldi.
Hadi ben tembelim başvurmadım veya işi beğenmedim bu kız ne o zaman
Hey gidi heyy hepimiz paşa kızıyız ondan çalışmıyoruz

Konu sahibinin yerinde yeller esiyor

Bu arada o 2000-6000 olan yeri bende merak ettim şu devirde doktor bile 3000-5000 alıyorken
yemek yapan adam 6000lere çıkabiliyorsa vay anasını sayın seyirciler

Nasıl yani ben anlamadım ne olmuş ne olmuşş?

Şayet beğenmeyip çalışmayanlar varsa tebrik ediyorum. İşverenlerin kan emici konumundan çıkmaları için insanların bu şartları kabul etmemeleri gerekiyor. Zor durumdayız başka şansımız yok deyip çalışan insanlar olduğu için (ki onlarada diyecek birşey yok elleri mahkum) şartlar bir türlü düzelmiyor. İş beğenmeyen yok, Emek karşılığını beğenmeyen var. Oldu işveren cebini doldursun diye millet 3 5 kuruşa sürünsün.

sorun tembellik sorumsuzluk vs degil ki .. özel sektör market şarküteri gibi yerler kusura bakmayın ama en çalışkan insanı bile tembel sorumsuz yapar... ülkemizde özel sektörün şartları çok ağır çoğu iş yeri tam gün çalıştırıyor ve üç beş kuruşa çalıştırıyor gençlerde istemiyor tabi ki !!!

Burada katılamıyorum maalesef...
Ben de memurdum ancak köyde. Soba yaktım, odun kırdım, malzeme aldım, tuvalet temizledim vs... bazıları klimalı ortamlarda, çay makineleri ile işlerini yaparken ben yollarda kalıyordum.aldığım memur maaşı bazı şeyleri ancak karşılıyordu. Memurlar arasında da eşitlik yok ki, şu an değil ama o dönem ben de maaşın yeterli olmadığını düşünmüştüm:)
Asgari ücrete hiç girmiyorum bile...akıl ve beden sağlığımdan olacağıma ben de çalışmazdım çok zorda değilsem. Bir pazar günü tatil, hiçbir izin yok, sürekli ekstra işler...

Herkesin maaşına göre harcamasıda olur elbette ki aynı düşüncedeyiz ancak demek istediğim asgari ücrete çalışanlar malesef belirli bir seviyeye bile çıkamıyorlar, sizde bunun blincindesiniz ortak bir paydada buluşuyoruz yani :) . Evlerin kira, 2 çocuk okuttuklarını düşünmek bile istemiyorum o nedenle bahsettim. Bir yandanda nerdeyse her defasında işini yapmayan memurlarla karşılaştığım için o insanlara karşıda öfkem var. Malesef bu ülkede hiçbirşey olması gerektiği gibi gitmiyor

Evet işin bir de bu boyutu var. Her yere mantar gibi üniversite açtılar. *** Üniversitesi diye tabela çakan her yer diploma verir oldu. E haliyle adını soyadını kodlayan üniversiteli oluyor. Herkes okuyor artık, o kadar masrafın emeğin karşılığını da istiyor haklı olarak. Ara eleman olacak vasıfsız kişi kalmadı. Diplomalı işsizler ordusu yarattılar.

Kesinlikle . Ben bu kısma aşırı takığım şahsen.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…