- 17 Nisan 2012
- 30.410
- 65.394
- 598
- Konu Sahibi elmakurdumusun
-
ben o işe talibim o zaman okulu mokulu birakir gelirim. Türkiye sartlarinda kimse 2000 6000 arasi maaşa burun kiviramaz. size başvuranlar doktor falandi sanirim.
Hakikaten biz de çalışacak eleman bulamiyoruz. Biz yemek sektoruyuz. Ya millet iş begenmiyor. Abi yorulamam diyorlar. Ee yorulmadan kim para kazanabilir ki zaten calisma koşulları da gayet iyi. Eşimin yaninda calisan kişinin en düşük maaşi 2000 en yuksegi de 6000 ki yemegi sigortasi yolu her seyi hariç . Bayramlarda harçlığı falani filani da cabasi ama gençler istemiyor. Calismiyorlar. Isci bulmak cok zor çok. Ama bakiyorsun herkesin elinde akilli telefonu şuyu buyu. Bu degirmenin suyu nerden geliyor peki?
Valla size hak veriyorum..
Konuyu okuduğumda aklıma öğrencilik yıllarım geldi.Bir ajans aracılığıyla bağdat caddesi roman mağazasında part-time(haftada 2 gün) iş bulmuştum. 2008 yılında günlük 20 TL veriyorlardı. Ayrıca saçlar her gün fönlü olucak, bakımlı olucan vs. saçmalıklar. Şaka gibi değil mi, ama çok ciddiydiler. Tabi ki kabul etmedim. Ama çalıştırmak için zihinlerinde nasıl bir hedef kitle yarattıysalar artık siz düşünün. Kişinin çok boş vakti yoksa ya da zengin avcısı falan değilse niye böyle bi rakamı kabul etsin ki, nerdeyse size iş verdikleri için üstüne para istiycekler...
hangı il burası ? ve bir arkadaş yazmıs ben de talıbım bu işe en dusuk 2000 tl calısma kosulları da insancaymış ..
Valla kiviriyorlar. Hayir canım ne doktoru? Olsa olsa yemek doktoru olurlarhahahaha
Gelip 2 3 gun calisip paralarini alip gidiyorlar.. Gençler maalesef azıcık zora gelemiyor....
Hangi şehirdesiniz?
3 gün çalışmaya 2000 verecekseniz ben geleyim en kötü ablamı göndereyim yemek, mutfak konusunda süperdir.
Millete 1000 tl ye hizmetçilik etmesin. Çok ciddiyim yahu! 2000-6000 diyorsunuz. Şaştım kaldım.
Sonuna kadar katılıyorum. En zoruma gidende asgari ücretle çalışanların hali düşünülmeden memurların zam istemesi. Tamam çoğu kişinin maaşları Türkiye şartlarında kötü durumda malesef, ancak memurluk bi nebze daha rahat kaldı ki bu nedenle herkes memur olmak isterken asgari ücretlilerin burnunu çekmesi beni mahvediyor. Bu ülkede 1000 lira için toprağın altında canından olanda var, 2500 tl maaşı beğenmeyende.İşsizlik yok ağır iş şartları var
En rahatlar memurlar.
Kimseye hesap vermeden hastalandığımda doktora gidebiliyorum, bayramlarda seyranlarda çalışmıyorum, senelik tatilimi istediğim zaman alabiliyorum. Hadi bi çay getir gibi ekstra işlere maruz kalmıyorum. Hafta sonu da tatil...çalışma saatleri benden daha çok olup asgari ücret alanlar isyan etmeyip ne yapsın şimdi?
Yeni nesil bir garip, tembel, sorumsuzve bağımlı.
Bir işyeri açtım ve burayı açarken aklımdaki son şeydi eleman bulamamak.
Stresten psikolojim bozuldu, yüzüm döktü, saçlarım elimde kaldı.
Tanıdık vasıtası, ilan ne yaptıysam boş.Bir akıl verin ne olur ben elemanı nerden bulucam.
En sonunda aklıma yabancı çalıştırmak geldi, ihtiyaçları varya belki daha iyi olur diye oda kanuna aykırı çalışma izinleri yok.
Bu konudaki tek sıkıntılı ben degilim tüm esnaf arkadaşlarım aynı konudan muzdarip.
Şimdi biraz işim var sonra girip fikirlerinizi alıcam kızlar.
Biz is basvurusu yapiyoruz sonra arayacagizYeni nesil bir garip, tembel, sbakiyoe bağımlı.
Bir işyeri açtım ve burayı açarken aklımdaki son şeydi eleman bulamamak.
Stresten psikolojim bozuldu, yüzüm döktü, saçlarım elimde kaldı.
Tanıdık vasıtası, ilan ne yaptıysam boş.Bir akıl verin ne olur ben elemanı nerden bulucam.
En sonunda aklıma yabancı çalıştırmak geldi, ihtiyaçları varya belki daha iyi olur diye oda kanuna aykırı çalışma izinleri yok.
Bu konudaki tek sıkıntılı ben degilim tüm esnaf arkadaşlarım aynı konudan muzdarip.
Şimdi biraz işim var sonra girip fikirlerinizi alıcam kızlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?