- 16 Haziran 2011
- 16.130
- 70.472
- 798
- Konu Sahibi elmakurdumusun
-
sizin katılamadığınız yoruma bende katılmıyorum ama rachel.crame arkadaşımızın yorumunu alıntılayamadım için
sizinkini alıntıladım.
memur olmak için afedersin bir taraflarımızı yırttık.23 yaşına kadar ders çalıştım bir fiil.ne gecem
ne gündüzüm ne tatilim vardı.
millet gezerken oturduk eşek gibi de ders çalıştık hala bişeylerden fedakarlık edip çalışıyoruz.
işini yapmayan memur lafına da katılmıyorum ben
ona bakılırsa burda asgari ücretle çalışan şirket elemanlarının bazıları da işini doğru düzgün yapmıyor.
kaytarıyor,hepsi aynı demiyorum ama ben.
evet arkadaşlar kusura bakmayın ama işsizlik yokk.. belki konu sahibinin söylediği sözler biraz ağır kaçmış ama inanın okumamış yeni nesil iş beğenmiyor. sen okumuşsundur mühendissindir 1000 tl ye tabii ki çalışmak istemezsin şartları zorlarsın ama okumayanlarda da aynı durum söz konusu.bizim 60 kişilik ufak bir şirketimiz var,depoda mal taşımak ve yerleştirmek için vasıfsız personel arıyoruz,18-19 yaşlarında askere gitmemiş beyefendiler başvuruyor.1000 tl+ssk+yol+yemek veriyoruz,sabah 8 akşam-6.30,c.tesi yarım gün..Tamam şartlar mükemmel değil biliyorum ama bir mağazada bütün gün akşama kadar ayakta ürün katlamak kadar yorucu ve yoğun da değil.ama gelen beyefendiler hoopp toz oluyorlar.. Allah her iki tarafa da kolaylık versin ne diyeyim,ama bir erkek bu devirde ben iş bulamıyorum diyip babasından para alıyorsa da afedersiniz ben o adam adam bile demem
"okumamış yeni nesil iş beğenmiyor." demeniz hatalı olur. Yeni nesilden kastığınız hangi yaş aralığını kapsıyor ? İlgili yaş aralığından kaç kişi tanıyorsunuz ? Okumamış olmaları kendilerine sunulan ancak onlara uygun olmayan her işi kabul edecekleri anlamına gelmiyor.
Yazınızın diğer kısmı daha da ilginç. " depoda mal taşımak ve yerleştirmek için vasıfsız personel arıyoruz,18-19 yaşlarında askere gitmemiş beyefendiler başvuruyor. " "Tamam şartlar mükemmel değil biliyorum ama bir mağazada bütün gün akşama kadar ayakta ürün katlamak kadar yorucu ve yoğun da değil"
Söz konusu depoda hiç çalıştınız mı ? Tamamen anlamak adına soruyorum. Erkek iş gücü aradığınız depoda çalışmanın mağazaya kıyasla daha az yorucu olduğu sonucuna nasıl vardınız ? Depoda çalışan personeliniz gün içerisinde oturarak mı malları taşıyor ve yerleştiriyor ?
Soru şekline dönünce söylediklerinizin ne kadar çelişkili olduğunu umarım fark etmişsinizdir.
Yeni nesil bir garip, tembel, sorumsuzve bağımlı.
Bir işyeri açtım ve burayı açarken aklımdaki son şeydi eleman bulamamak.
Stresten psikolojim bozuldu, yüzüm döktü, saçlarım elimde kaldı.
Tanıdık vasıtası, ilan ne yaptıysam boş.Bir akıl verin ne olur ben elemanı nerden bulucam.
En sonunda aklıma yabancı çalıştırmak geldi, ihtiyaçları varya belki daha iyi olur diye oda kanuna aykırı çalışma izinleri yok.
Bu konudaki tek sıkıntılı ben degilim tüm esnaf arkadaşlarım aynı konudan muzdarip.
Şimdi biraz işim var sonra girip fikirlerinizi alıcam kızlar.
yazımı sürekli okuyup duruyorum nerde genelleme yapmışım diye,Merhaba ,
Siz de genellemeler tuzağına düşmüş gözüküyorsunuz. Memur olmayan kişiler çalışmadı mı ? Hepsi yattı mı sanıyorsunuz ? Özel sektörde çalışanlar ders çalışmadı mı ? Sınavlardan geçmedi mi ?
Veya sanayide çalışan mavi yakalı iş gücü kendi mesleği için çalışmadı mı ? Her şey diploma, okul ve kpss sınavlarından ibaret değil.
Hatalı gördüğünüz ifadeyi düzeltirken kullandığınız kelimelere biraz daha özen gösterirseniz yanlış anlaşılmazsınız.
Asgari ücret belirlemelerinde işveren dostu yaklaşımla yapılan düşük zamlar , tüm çalışanları etkilemektedir. İşe göre ücret ve insani yaşam hakkı hepimizin isteği.
Asgari ücretin arttırılması ve en azından net tutarının açlık sınırı olarak belirlenen rakamlara yükseltilmesi için çaba harcanması gerekmektedir.
Size bir kaç veri sunayım :
TURK-IS'E GORE AGUSTOS AYINDA DORT KISILIK AILENIN ACLIK SINIRI 1.175 TL, YOKSULLUK SINIRI 3.826 TL
BELEDIYE VE OZEL IDARE CALISANLARI BIRLIGI SENDIKASI(BEM-BIR-SEN), AGUSTOS AYINDA ACLIK SINIRININ BIN 199 TL'YE, YOKSULLUK SINIRININ ISE 3 BIN 149 TL YUKSELDIGINI ACIKLADI.
BEM-BIR-SEN'IN YAPTIGI ACLIK VE YOKSULLUK SINIRI ARASTIRMASINA GORE, AGUSTOS AYINDA ACLIK RAKAMLARI 15 TL ARTARAK BIN 199 TL, YOKSULLUK RAKAMLARI ISE 4 TL'LIK ARTIS GOSTEREREK 3 BIN 149 TL OLDU.
( Büyük karakterle yazım nedeni , metnin aslından kaynaklıdır).
Ben çalışmadım ama defalarca depoda bulundum ve bir işveren çocuğu olarak erkek kardeşim her yaz orada çalışır ve bir kere bile off dediğini duymamışımdır. erkek iş gücü aranıyor evet ama ürünler o kadar yorucu şeyler değil market düşünün sakız kutusu da var 19lt lik yağ kutusu da var.günde 2 sefer çay molası,1 saatlik te yemek molası var. depoda çalışanlar oturarak mal yerleştirmiyor belki ama müşteriyle ilgilenmek ve müşterinin dağıttığını toplamak zorunda da değil.sabahleyin belli palette malzeme geliyor,amaç o paletleri açıp depoda doğru yerlere yerleştirmek.bence avm.de ki mağazalarla kıyaslanamaz bile.(görümcem avm'de çalışıyor oradan biliyorum)
okumamış yeni nesil' (17-20) den epeyyy bir tanıdığım var,aralarında istisnalar olsa da hepsinin aklı bir karış havada. evet önlerine sunulan herşeyi kabul etmek zorunda değiller ama o zaman kimse bana gelip dıydımın dıydısının çok ihtiyacı var çocuğuna bir iş ayarlar mısınız demesin..nedense iş beğenmeyenlerin çoğunluğunu bu ihtiyacı olan grup oluşturuyor.
Bulunmakla , bizzat işi yapmak arasında fark bulunmaktadır. Kardeşiniz yaz aylarında harçlığını çıkarmak için çalışıyor , o yüzden de şartlar o kadar da gözüne batmıyor olabilir.
Sürekli bir iş olarak çalışacak kişilerin , sürekli gelir temini ve meslek edinmeye yönelik çabaları nedeniyle işten ayrılmış olmaları da muhtemel bir sebep.
Genelleme yapmayın. Benim tanıdığım komşu oğlu , komşu kızı bu şekilde davranıyor diyebilirsiniz en fazla.
yazımı sürekli okuyup duruyorum nerde genelleme yapmışım diye,
özelde kendini geliştirip çok iyi yerlere gelen insanlar var.
neden onlara çalışmadı diyeyim ki,hatta çok bilindik üniversitelerden mezun olanlar
devleti tercih etmiyor bile.örneğin ben daha tobb,boğaziçi, 1-2 kişi dışında odtü mezunu görmedim
devlette çalışan.zira özel sektörde çalışanlara çalışmadı diyerek bir genelleme yapsam
onlara çok büyük haksızlık etmiş olurum.
üniversite mezunu olupta vasıfsız iş yapanlara sözüm.
bunu da ben durduk yere söylemedim bir üyenin asgari ücretli zor geçinirken memurların zam istemesi zoruma gidiyor
demesine hitaben yazılmış bir mesajdı.
devlette çalışmak bir marifet değil.önemli olan kendini geliştirmek.
peki genelleme yapmıyorum 50 kişilik depomuzun 30 kişisi 2-3 senelik personel ve 1500 tl'nin altında alan yok.geri kalan 20 kişisi sürekli sirkülasyon içerisinde son 1 sene de 100 kişi girip çıkmıştır.benim bu süreçte tanıdığım 100 kişi iş beğenmeyip yada 50 tl fazla alıcam diye üretim sektöründe çalışmayı tercih ediyor,ve oradan oraya gire çıka askerlik yaşını bekliyor. kendileri bilirler 1-2 sene sonra askere gidip benden tazminat alacak birine de ben 1500 tl veremem kimse kusura bakmasın.
Sirkülasyonun neden fazla olduğu bu mesajınızdan anlaşılıyor. 1500 tl yı emeklerin karşılığı olarak alıyorlar , hatırlatmak isterim. Ağır çalışma koşulları dahilinde verilen rakamı vurgulamanız ironik. O işi asgari ücrete yaptırabilecek personel bulsanız , kimsenin gözünün yaşına bakmazsınız gibi algılanıyor yazdıklarınızdan.
evet arkadaşlar kusura bakmayın ama işsizlik yokk.. belki konu sahibinin söylediği sözler biraz ağır kaçmış ama inanın okumamış yeni nesil iş beğenmiyor. sen okumuşsundur mühendissindir 1000 tl ye tabii ki çalışmak istemezsin şartları zorlarsın ama okumayanlarda da aynı durum söz konusu.bizim 60 kişilik ufak bir şirketimiz var,depoda mal taşımak ve yerleştirmek için vasıfsız personel arıyoruz,18-19 yaşlarında askere gitmemiş beyefendiler başvuruyor.1000 tl+ssk+yol+yemek veriyoruz,sabah 8 akşam-6.30,c.tesi yarım gün..Tamam şartlar mükemmel değil biliyorum ama bir mağazada bütün gün akşama kadar ayakta ürün katlamak kadar yorucu ve yoğun da değil.ama gelen beyefendiler hoopp toz oluyorlar.. Allah her iki tarafa da kolaylık versin ne diyeyim,ama bir erkek bu devirde ben iş bulamıyorum diyip babasından para alıyorsa da afedersiniz ben o adam adam bile demem
Benim mesajıma yönelik konuşuyorsunuz ilk başta cevaplamak istemedim ancak hala devam ediyorsunuz madem bir iki şey yazmak isterim. Ben ilk baştada belirterek her memur fazla alıyor demedim bilmem farkedebildinizmi? Herkesin kendi yaşam standartlarına göre de harcamaları vardır. Benim eleştirdiğim TR şartlarında bir nebze iyi maaş alınıyorken diğer işçilerin göz ardı edilmesi. Herkes zam istiyorum diye çırpınırken bana dokunmayan yılan bin yaşasın mantığında. Evet siz çalıştınız kazandınız ozaman asgari ücrete çalışan ve bunun uğruna ölen insanları normal görüyorsunuz öyle mi? Onlarda çalışsaydı ve ölmeselerdi bukadar mı sizin olayınız? Bakın ben insani şartlarda yaşamı istiyorum. Sadece kendinizi düşünmek yerine genel bakmanızı öneririm. Ayrıca memurların hepside işini yapmıyor demedim, "çoğu" kişi saatim dolsa da gitsem mantığında. Yoksa bana mı denk geliyor hepsi bilemedim ki.yazımı sürekli okuyup duruyorum nerde genelleme yapmışım diye,
özelde kendini geliştirip çok iyi yerlere gelen insanlar var.
neden onlara çalışmadı diyeyim ki,hatta çok bilindik üniversitelerden mezun olanlar
devleti tercih etmiyor bile.örneğin ben daha tobb,boğaziçi, 1-2 kişi dışında odtü mezunu görmedim
devlette çalışan.zira özel sektörde çalışanlara çalışmadı diyerek bir genelleme yapsam
onlara çok büyük haksızlık etmiş olurum.
üniversite mezunu olupta vasıfsız iş yapanlara sözüm.
bunu da ben durduk yere söylemedim bir üyenin asgari ücretli zor geçinirken memurların zam istemesi zoruma gidiyor
demesine hitaben yazılmış bir mesajdı.
devlette çalışmak bir marifet değil.önemli olan kendini geliştirmek.
nasıl saptırmışsınız konuyu ağzım açık kaldıBenim mesajıma yönelik konuşuyorsunuz ilk başta cevaplamak istemedim ancak hala devam ediyorsunuz madem bir iki şey yazmak isterim. Ben ilk baştada belirterek her memur fazla alıyor demedim bilmem farkedebildinizmi? Herkesin kendi yaşam standartlarına göre de harcamaları vardır. Benim eleştirdiğim TR şartlarında bir nebze iyi maaş alınıyorken diğer işçilerin göz ardı edilmesi. Herkes zam istiyorum diye çırpınırken bana dokunmayan yılan bin yaşasın mantığında. Evet siz çalıştınız kazandınız ozaman asgari ücrete çalışan ve bunun uğruna ölen insanları normal görüyorsunuz öyle mi? Onlarda çalışsaydı ve ölmeselerdi bukadar mı sizin olayınız? Bakın ben insani şartlarda yaşamı istiyorum. Sadece kendinizi düşünmek yerine genel bakmanızı öneririm. Ayrıca memurların hepside işini yapmıyor demedim, "çoğu" kişi saatim dolsa da gitsem mantığında. Yoksa bana mı denk geliyor hepsi bilemedim ki.
Pardon -herkes yatarken ben eşşek gibi çalıştım, onlarda çalışsaydı- diyen siz değilmiydiniz? E bunuda benim mesajımı okuyarak demişsinizdir. Bakın bakalım ben neden bahsediyorum; düşük ücrete rağmen ağır işlerde çalışıp ölen insanlardan. Sizde bunun üzerine yazmışsınız. Velhasıl kelam ben saptırmadım hanımefendi sizin mantığınızdan oh olsun çıkıyor. Bende buna inanamadım.nasıl saptırmışsınız konuyu ağzım açık kaldı
Geçmiş sayfaları iyice okuyun ondan sonra yorum yapın.Üç kuruşmuş bakın bakalım ne yazmışım aldıkları ücret hakkında.küçücük çocuğu part time kullanıcaksınız dimi eline üç beş kuruş verip.
kimse kabul etmiyo artık böyle şeyleri.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?