Bu ülkede işsizlik var diyen yanılıyor

Ben onda hem fikirim tabi ki daha fazlasını hak ediyorlar, iş beğenmiyorsun demişler ya onun içindi yorumum.
Hee özür dilerim yanlış anlamışım :)

Aynen iş beğenmiyorsun diyenler de hep koca popolu koca parası yiyen kokonalar oluyor. Buyur sen git çalış o zaman.. Ne adama sülükleniyorsun değil mi :)

Ama şimdi öğrenci ailelerinden tonla para alan özel okul öğretmene bu kadar maaş vermemeli. Öğretmenler daha iyisini hak ediyor bence.
Aynen öyle.

Ben onda hem fikirim tabi ki daha fazlasını hak ediyorlar, iş beğenmiyorsun demişler ya onun içindi yorumum.
Her eğitim düzeyine göre iş var, bu açıdan bakmak lazım. Başvurduğum tonla yer var, özgeçmişimden az nitelik isteyen yerlere de başvuruyorum sizi alamayız diyorlar, illa o kadar özellikte biri lazımmış. Ben ne yapayım yani...

Hee özür dilerim yanlış anlamışım :)

Aynen iş beğenmiyorsun diyenler de hep koca popolu koca parası yiyen kokonalar oluyor. Buyur sen git çalış o zaman.. Ne adama sülükleniyorsun değil mi :)

Çalışanların da ne iş yaptıklarını çok merak ediyorum. Madem güzel işler biz beğenmiyoruz neden herkes o işlerde çalışmıyor? Neden daha iyisi için uğraşıyorlar sınavlara giriyorlar? Neden iş değiştiriyorlar? Bunları cidden merak ediyorum.

Aynısını ben de yaşıyorum, özelliklerim az geldiğinden değil çok geldiğinden alınmıyorum çoğu kez. CVmden bazı şeyleri silip de başvurayım diyorum çoğu kez.

özel okulların %90 ı böyle zaten ki,dersanelerde öyle.
normal olmamasına rağmen artık bana da normal gelmeye başladı.
devlet dairesinde de lise veya üniversite mezunu olmak arasında çok fark yok.
arada 3-4 tl fark vardır maaş anlamında.

Bana mı soruyorsunuz? Bizde çalışanlar ne iş yapıyor diye.

Yok ben güzel iş ama beğenmiyorlar babında demedim ki :) Hani lise mezunu personle bu kadar maaş alıyor da öğretmene 1450 revamı gibisinden dedimdi... Okuyan biri tabi harcanan paranın da karşılığında iyi meslek sahibi olmak ister ama işte ilk mesajımda ünivers,te mazunu satış müdürü "ben paspacılıktan başladım tepeden inme müdür olmadım" diyorsa bilemiyorum yaaa.

Allah herkesin gönlüne göre versin herkes layığını bulsun...

İşverenler işe talip olan adayları beğeniyor mu sence?
Ful donanım düşük maaşla çalıştıracak eleman arıyor pek çoğu.
Ücretsiz stajyer eleman çalıştırarak işini döndürenler de cabası.
İşçi-İşveren takım ruhu içinde birbirinin haklarını korumalıdır.

Ay yok yine yanlış anladınız Beğenmiyorlar diyenler genelde çalışmıyor dedik ya çalışanlar da var içlerinde onlar için dedim.

Şu dediğiniz genelde yabancı sermayeli yani Tr'de yatırım yapan yabancı sektörlerde var.. Tr'de uzun yıllar gıda sektöründe üretim yaban yabancı şirkette çalışmış bir arkadaşım öve öve bitiremiyordu şirketi.. Ha çalışma saatleri uzunmuş evet çok çalıştırıyor ama paraya da, pirime de boğuyormuş. Elin gavuru her Ramazanda tonla erzak veriyormuş, bayramlarda cep harçlıkları vs. Başka yabancı sermayeli şirkette çalışan arkadaşlarım da memnunlar yani...

Ama bizim müslüman Türk şirketleri verdikleri iki kuruş, onda da derini yüzüyorlar...

Bu ülkede iş beğenmemek mi varmış?
Doğrudur.
Kardeşim teknik üniversite mezunu mühendis,okulu bitirdi 1 yıl iş aradı bulamadı(deneyim şartmış).
Bir tanıdığa rica minnet 1.000 lira maaşla işe girdi.
O iş bitince 1.800 liraya başka bir iş buldu.Şantiye 24 saat çalışıyordu ,gece mühendisi olmadığı için 20 saat uyumadan sıcakta işçilerin başında bekliyordu.En son yorgunluktan bayılıp kalınca bırakıp yurtdışına gitti.
Bu işlerin beğenilecek tarafı mı var konu sahibi?

Çok doğru söylüyorsun canım. Yabancı sermayeli şirketler insana yaraşır koşulları oluşturmadan
işletmelerine eleman aramıyorlar.

Eğitim sistemimiz içinde çocukluğu, ilk gençlik yılları çalınmış insanlar, mezun olduktan sonra da
aslında tüm hayatlarının çalınmış olduğu gerçeği ile yüzleşmek zorunda kalıyor.

Yurt dışına nasıl gitti acaba? Bir yolu varsa ben de gitmek istiyorum.

Yurt dışına nasıl gitti acaba? Bir yolu varsa ben de gitmek istiyorum.
Yurtdışında inşaat yapan Türk firmalarından birine başvurdu.
Burda 2.000 lira verdikleri mühendise aynı firma orda enaz 2 katını veriyor.
Malum Türkiyede devletin kestiği vergiler

Yurtdışında inşaat yapan Türk firmalarından birine başvurdu.
Burda 2.000 lira verdikleri mühendise aynı firma orda enaz 2 katını veriyor.
Malum Türkiyede devletin kestiği vergiler
Anladım. Keşke benim de olsa öyle bir fırsatım. Yurt dışındaki meslektaşlarım bizim milletvekilleri kadar kazanıyor.

insani şartlarda çalışmak istiyoruz ama türkiyede özel sektör insanı mahvediyor. haftada 6 gün çalışma, özellikle böyle market-mağaza tarzı yerlerde günde 12 saat mesai. masa başı işlerde ise uzun saatlere kadar zorunlu fazla mesailer. herkes bi yolunu bulup devlete kapağa atmanın yolunu arıyor. herkes masa başı iş istiyor. böylece asıl marketçilik yapması gereken kişiler devlette masa başında günde 1 kağıt imzalayarak bütün günlerini boş geçiriyorlar. özel şirkette kan ter içinde asgari ücrete çalışanların aksine 2000-2500 maaş alıyorlar.
bu kadar büyük bir uçurum varken insan neden özel sektörde bir markette çalışmak istesin? düşünmek lazım

Merhaba ,

Siz nasıl ki , işverenler hakkında yapılan genellemelerden rahatsızlık duydu iseniz ; kendi adıma bende sizin yaptığınız genellemeden rahatsızlık duydum.

Size dair yapılan yorumlar sonrasında sizde empati yaparak genelleme yapmanızın yanlış olduğunu fark etmişsinizdir umarım.

İş şartlarınız ve koşullarınız uygun ise neden kardeşiniz sizinle birlikte çalışmayı düşünmüyor ? Anlattıklarınıza dayanarak ; babanızdan harçlık almaktan daha makul görünüyor sizinle çalışmak.

evet arkadaşlar kusura bakmayın ama işsizlik yokk.. belki konu sahibinin söylediği sözler biraz ağır kaçmış ama inanın okumamış yeni nesil iş beğenmiyor. sen okumuşsundur mühendissindir 1000 tl ye tabii ki çalışmak istemezsin şartları zorlarsın ama okumayanlarda da aynı durum söz konusu.bizim 60 kişilik ufak bir şirketimiz var,depoda mal taşımak ve yerleştirmek için vasıfsız personel arıyoruz,18-19 yaşlarında askere gitmemiş beyefendiler başvuruyor.1000 tl+ssk+yol+yemek veriyoruz,sabah 8 akşam-6.30,c.tesi yarım gün..Tamam şartlar mükemmel değil biliyorum ama bir mağazada bütün gün akşama kadar ayakta ürün katlamak kadar yorucu ve yoğun da değil.ama gelen beyefendiler hoopp toz oluyorlar.. Allah her iki tarafa da kolaylık versin ne diyeyim,ama bir erkek bu devirde ben iş bulamıyorum diyip babasından para alıyorsa da afedersiniz ben o adam adam bile demem

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…