- Konu Sahibi elmakurdumusun
-
Böyle diyenlerin bir çoğu da çalışmayan, evde kocasının getirdiği parayı bekleyen kadınlar oluyor nedense
Ben onda hem fikirim tabi ki daha fazlasını hak ediyorlar, iş beğenmiyorsun demişler ya onun içindi yorumum.Ama şimdi öğrenci ailelerinden tonla para alan özel okul öğretmene bu kadar maaş vermemeli. Öğretmenler daha iyisini hak ediyor bence.
Hee özür dilerim yanlış anlamışım :)Ben onda hem fikirim tabi ki daha fazlasını hak ediyorlar, iş beğenmiyorsun demişler ya onun içindi yorumum.
Aynen öyle.Ama şimdi öğrenci ailelerinden tonla para alan özel okul öğretmene bu kadar maaş vermemeli. Öğretmenler daha iyisini hak ediyor bence.
Her eğitim düzeyine göre iş var, bu açıdan bakmak lazım. Başvurduğum tonla yer var, özgeçmişimden az nitelik isteyen yerlere de başvuruyorum sizi alamayız diyorlar, illa o kadar özellikte biri lazımmış. Ben ne yapayım yani...Ben onda hem fikirim tabi ki daha fazlasını hak ediyorlar, iş beğenmiyorsun demişler ya onun içindi yorumum.
Hee özür dilerim yanlış anlamışım :)
Aynen iş beğenmiyorsun diyenler de hep koca popolu koca parası yiyen kokonalar oluyor. Buyur sen git çalış o zaman.. Ne adama sülükleniyorsun değil mi :)
Aynısını ben de yaşıyorum, özelliklerim az geldiğinden değil çok geldiğinden alınmıyorum çoğu kez. CVmden bazı şeyleri silip de başvurayım diyorum çoğu kez.Aynen öyle.
Her eğitim düzeyine göre iş var, bu açıdan bakmak lazım. Başvurduğum tonla yer var, özgeçmişimden az nitelik isteyen yerlere de başvuruyorum sizi alamayız diyorlar, illa o kadar özellikte biri lazımmış. Ben ne yapayım yani...
özel okulların %90 ı böyle zaten ki,dersanelerde öyle.Öğretmene hem de özel okul 1450 mi verdi. Afedersiniz yuh diyorum. Benim çalıştığım şirkette yüksek cirolu düşük fireli lise mezunu mağaza personeli 1100-1200 arası alıyor..
Kabul etmemişsinizdir diye düşünüyorum...
Bana mı soruyorsunuz? Bizde çalışanlar ne iş yapıyor diye.Çalışanların da ne iş yaptıklarını çok merak ediyorum. Madem güzel işler biz beğenmiyoruz neden herkes o işlerde çalışmıyor? Neden daha iyisi için uğraşıyorlar sınavlara giriyorlar? Neden iş değiştiriyorlar? Bunları cidden merak ediyorum.
İşverenler işe talip olan adayları beğeniyor mu sence?Ben onda hem fikirim tabi ki daha fazlasını hak ediyorlar, iş beğenmiyorsun demişler ya onun içindi yorumum.
Ay yok yine yanlış anladınızBana mı soruyorsunuz? Bizde çalışanlar ne iş yapıyor diye.
Yok ben güzel iş ama beğenmiyorlar babında demedim ki :) Hani lise mezunu personle bu kadar maaş alıyor da öğretmene 1450 revamı gibisinden dedimdi... Okuyan biri tabi harcanan paranın da karşılığında iyi meslek sahibi olmak ister ama işte ilk mesajımda ünivers,te mazunu satış müdürü "ben paspacılıktan başladım tepeden inme müdür olmadım" diyorsa bilemiyorum yaaa.
Allah herkesin gönlüne göre versin herkes layığını bulsun...
İşverenler işe talip olan adayları beğeniyor mu sence.
Ful donanım düşük maaşla çalıştıracak eleman arıyor pek çoğu.
Ücretsiz stajyer eleman çalıştırarak işini döndürenler de cabası.
İşçi-İşveren takım ruhu içinde birbirinin haklarını korumalıdır.
İşverenler işe talip olan adayları beğeniyor mu sence.
Ful donanım düşük maaşla çalıştıracak eleman arıyor pek çoğu.
Ücretsiz stajyer eleman çalıştırarak işini döndürenler de cabası.
İşçi-İşveren takım ruhu içinde birbirinin haklarını korumalıdır.
Şu dediğiniz genelde yabancı sermayeli yani Tr'de yatırım yapan yabancı sektörlerde var.. Tr'de uzun yıllar gıda sektöründe üretim yaban yabancı şirkette çalışmış bir arkadaşım öve öve bitiremiyordu şirketi.. Ha çalışma saatleri uzunmuş evet çok çalıştırıyor ama paraya da, pirime de boğuyormuş. Elin gavuru her Ramazanda tonla erzak veriyormuş, bayramlarda cep harçlıkları vs. Başka yabancı sermayeli şirkette çalışan arkadaşlarım da memnunlar yani... Ama bizim müslüman Türk şirketleri verdikleri iki kuruş, onda da derini yüzüyorlar...
Yurt dışına nasıl gitti acaba? Bir yolu varsa ben de gitmek istiyorum.Bu ülkede iş beğenmemek mi varmış?
Doğrudur.
Kardeşim teknik üniversite mezunu mühendis,okulu bitirdi 1 yıl iş aradı bulamadı(deneyim şartmış).
Bir tanıdığa rica minnet 1.000 lira maaşla işe girdi.
O iş bitince 1.800 liraya başka bir iş buldu.Şantiye 24 saat çalışıyordu ,gece mühendisi olmadığı için 20 saat uyumadan sıcakta işçilerin başında bekliyordu.En son yorgunluktan bayılıp kalınca bırakıp yurtdışına gitti.
Bu işlerin beğenilecek tarafı mı var konu sahibi?
Yurtdışında inşaat yapan Türk firmalarından birine başvurdu.Yurt dışına nasıl gitti acaba? Bir yolu varsa ben de gitmek istiyorum.
Anladım. Keşke benim de olsa öyle bir fırsatım. Yurt dışındaki meslektaşlarım bizim milletvekilleri kadar kazanıyor.Yurtdışında inşaat yapan Türk firmalarından birine başvurdu.
Burda 2.000 lira verdikleri mühendise aynı firma orda enaz 2 katını veriyor.
Malum Türkiyede devletin kestiği vergiler
Yeni nesil bir garip, tembel, sorumsuzve bağımlı.
Bir işyeri açtım ve burayı açarken aklımdaki son şeydi eleman bulamamak.
Stresten psikolojim bozuldu, yüzüm döktü, saçlarım elimde kaldı.
Tanıdık vasıtası, ilan ne yaptıysam boş.Bir akıl verin ne olur ben elemanı nerden bulucam.
En sonunda aklıma yabancı çalıştırmak geldi, ihtiyaçları varya belki daha iyi olur diye oda kanuna aykırı çalışma izinleri yok.
Bu konudaki tek sıkıntılı ben degilim tüm esnaf arkadaşlarım aynı konudan muzdarip.
Şimdi biraz işim var sonra girip fikirlerinizi alıcam kızlar.
Merhaba arkadaşım,
Öncelikle bilmeni isterim ki ben, annemin karnından patron olarak doğmadım, burayı açmadan önce yıllarca işçi olarak çalıştım.
Ayrıca bana karşı neden bu kadar saldırgan olduğunu anlayamadım,beni tanımadan nasıl bir imajım olduğuna karar vermek sanırım senin haddin değil.Tavrını hormonlarına bağlıyorum.
Diğer bir hususta şu ki bu ülkede gençlerin hepsi maalesef okumuyor,lisede 2 yıl kalan atılıyor ve sokaklarda bunlardan bolca mevcut.Parklar,internet cafeler dolup taşıyor. Yani hayat o kadar toz pembe değil,tabi sen nerede yaşıyorsun bilemem.Bahsettiğim yaş aralığındaki vasıfsız bir elemanın 900 maaş+ssk+yemek ve günlük 35-50 tl arası bahşişi var aylığa vur bakalım ne ediyor.Çoğu aile reisi bu parayı kazanamıyor bu ülkede.
Neyse, canım sıkkındı derdimi buraya açtım fakat siz konuyu olmadık yerlere çektiniz.
İyi geceler.
Benim kardeşimde 25 yaşında ve tamda bahsettiğin gibi,neymiş üni okumuş öyle her işi yapamazmış.Ama babamın emekli maaşından harçlık istemeyi biliyor.Herkez beni topa tutmuş neymiş efendim yeni nesil tembel değilmiş, ben uydurmuşum haklısınız ben merkürde yaşıyorum siz dünyada...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?